2011/06/15

Träningsrapport 15/6 - Fokus på de offensiva bitarna

TRÄNINGSRAPPORT.

Var: Kamratgården
Längd: Cirka två timmar
Åskådare: Tio personer

Det blåste orkanvindar uppe vid Kamratgården, trots detta så hade ett tiotal supportrar kämpat sig till träningen. Mest namnkunnig bland supportrarna den här dagen var utan tvekan Glenn Hysén som tittade förbi en liten stund.
- Jag såg något grått där ett tag, eller ja, det är snarare något vitt nuförtiden, tyckte Druggge.

Uppvärmning med boll
Det var en lång uppvärmning idag med fokus på boll och teknik. Spelarna fick visa prov på sin snabbhet och passningsskicklighet under ett antal varierande övningar. Roligast att följa från sidan är utan tvekan kvadraten där spelarna hatar att förlora. Glenn tyckte att det hade förändrats en del från hans aktiva tid som spelare.
- Jävlar, vilket högt tempo de har på uppvärmning.

Fokus på uppspelsfasen
Spelarna fick en rejäl taktikgenomgång med Jonas Olsson där han pekade och berättade hur han vill att spelet ska se ut. Han pratade flera gånger om matchen mot Djurgården och försökte få bättre fart på spelarna.
- En touch gubbar, max två!
Karl Svensson visade fin spelförståelse med ett par svepande crossbollar, men den som fick mest beröm utav Jonas Olsson var utan tvekan Joel Allansson, vilken känsla i högerfoten. Pär Ericsson var återigen kylig i avsluten på träningarna, man kan inte annat än att undra hur det är möjligt att han inte presterat bättre på planen. Firma Hysén/Drugge var pigga och hade ett par fina avslut, dagens läckraste stod Drugge för när han försökte göra om Zlatans klackmål mot Italien men fick se bollen gå precis utanför till "Tobbes" stora glädje.

Avslut på mål - Vem skjuter hårdast i laget?
Efter detta var det dags för avslutsövning, spelarna fick en lyftning emot sig och skulle ta med sig bollen i fart och sedan avsluta. Nu klev Stefan Rehn in i träningen och förklarade väldigt tydligt.
- För fan gubbar, ni kan inte springa halvägs ut till sidlinjen innan ni skjuter. Vi måste gå mer på mål!
Nästa övning gick ut på att en spelare passade bollen vidare till nästa spelare som fick gå på skott, samtidigt tog spelaren som passade en löpning, fick en passning av Jonas Olsson och slog ett inlägg.
Nu krävde Rehn att spelarna skulle pressa bollen och inte bara fösa iväg skotten. Detta tog Alexander Faltsetas fasta på och skickade iväg ett par stenhårda skott, ett under att han inte träffade någon lagkamrat.
Bäst avslut hade Hysén, Allansson och Bjarnason.

Avslutade med matchsspel
Olsson och Rehn delade in spelarna i två olika lag för att spela mot varandra på en väldigt förminskad plan.
Det blev en väldigt jämn match där både Sandberg och Dahlin fick visa prov på att de faktiskt kan rädda bollarna också. Elmar var lika tongivande som under match och löpte hela tiden och ville ha boll. Men matchen slutade 1-0 till Hyséns lag efter att Mikael Dyrestam nickat in bollen i eget mål.

Drugge, hur kändes det idag?
- Det känns ganska så bra, vi har lagt bakom oss matchen mot Djurgården. Jag håller med "Tobbe" när han sa att det egentligen inte är någon idé att analysera matchen eftersom allt var kasst.

Ny match mot Mjällby borta på lördag, dina funderingar?
- Två lag som bägge åkte på en 0-4 förlust i den senaste omgången. Två revanschsugna lag som vill visa att de är mycket bättre än den senaste insatsen. Vi kommer att vara väldigt mycket bättre än senast och kriga för tre poäng.

18 kommentarer:

  1. Tobbe är klar för Brugge

    SvaraRadera
  2. tack för den träningsrapporten, uppskattas när man har en trist dag på arbetet

    SvaraRadera
  3. KRIGA, KÖTTA, DÖDA. Allt annat är OACCEPTABELT.

    SvaraRadera
  4. tycker det borde vara fokus på defensiven efter att man bokstavligt talat blev kn*llad i r*ven av jumbon....

    SvaraRadera
  5. hysen ar val glad nu nar hans favvo lag vann! ja menar han sa att inte skulle visa nan gldje nar han gjorde mal mot djurgarn, nu gjorde dom 4 han kan vara gldja sig at! tack for en bra artikel

    SvaraRadera
  6. Vad gör Sandberg på träningarna?

    Övar insparkar?

    SvaraRadera
  7. underbart jobbat janlind!

    SvaraRadera
  8. Varför krigade ni inte mot Djurgården då?

    Bra artikel!

    SvaraRadera
  9. Ja, nu tycker jag att det är dax att Pär får chansen att spela igen ! Han borde vara rejält taggad. Sen tycker jag Stiller borde få mer speltid !

    SvaraRadera
  10. Frågan är vad Stiller gör som är bra? Han är nog sämst rent ut sagt. Vänder alltid hem när han får bollen

    SvaraRadera
  11. JanLind visar framfötter gång på gång på baraben! Jag gillar fan allt du skrivit senaste veckorna nu.

    Riktigt stabilt jobbat!

    SvaraRadera
  12. Jag vet, jag vet. Det finns inget konstruktivt att hämta i att älta måndagens fullständiga härdsmälta. Men en dyster fråga dök ändå upp i huvudet så här två dagar senare:

    Har Blåvitt någonsin förlorat med så stora siffror mot ett jumbolag?

    Om inte, får nog 0-4 mot DIF tyvärr betraktas som ett av de sämsta resultaten i IFK:s 107-åriga historia.

    Finns det någon kalenderbitare på baraben som kan stilla min undran, tro?

    //Bagaregårdarn

    SvaraRadera
  13. Tack för bra artikel!

    Håller med om att Pär borde få chansen snart, Pär och Faltsetas verkar taggade vilket är bra. Stiller är inte bra i 4-5-1, han är fel typ av spelare. Däremot är han en bra targetplayer som kan suga upp andrabollar i straffområdet och liknande. Eftersom vi inte ens fick in bollen i straffområdet i andra mot Djurgården är det inte precis Stillers fel... Han hade en bra nick som Dembo räddade...

    SvaraRadera
  14. Hur va Söder?

    SvaraRadera
  15. Söder var pigg, men blandade väldigt mycket enligt mig under träningen...

    SvaraRadera
  16. Tack Janlind. Trevligt med lite blogginlägg som inte bara spyr galla mot allt och alla.

    //D-Day

    SvaraRadera
  17. Pär få chansen? Visst.. men tveksamt om han kommer vara taggad. Minns inte vilken match det var han blev inbytt denna säsongen men inte f*n kämpade han. Han lunkade efter bollen och sprang knappt.

    SvaraRadera
  18. Härligt med träningsrapporter!
    Tack för det Janlind!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.