2011/06/13

Dags att vakna Blåvitt, Allsvenskan har börjat igen

MATCHRAPPORT. Säsongens sämsta insats från de blåvita. Inför denna match hade jag likt många andra positiva tankar, Djurgården låg sist i tabellen och det såg ut att bli en enkel match. Hysén pratade innan om att man inte ska förlora mot ett lag som endast hade fem poäng (nu åtta).

Nu sitter man här istället helt tom och undrar egentligen, vad fan var det som hände? Djurgården var det klart bättre laget och vann väldigt välförtjänt. Okej, man kan göra en dålig match spelmässigt, men det var riktigt dålig inställning på flera spelare idag. I min bok är det endast Elmar Bjarnason som kan hålla huvudet ganska så högt efter dagens match. En spelare som alltid ger 100 procent och skäller på både med och motspelare som inte håller klassen.

Nu kommer debatten om Sandberg att bli mer aktuell än på länge, tålamodet hos supportrarna är slut. Hur länge till är han förstemålvakt i Jonas Olssons huvud? Vad ska Erik Dahlin behöva göra för att få chansen? Pratade lite med Kim Christensen innan matchen, denna supertrevliga och ödmjuka dansk är mer än saknad hos mig.

Matchen är hyfsad jämn fram till att Djurgården rinner igenom och gör 1-0 då mittfältet totalt tappat bort Youssefs löpning och han enkelt kunde placera in bollen. Efter det tar Djurgården över totalt och skapar mängder med chanser. Mattias Jonsson kan göra 2-0 efter en rejäl målvaktstavla, 3-0 kommer efter att Karl Svensson missbedömt ett inlägg totalt, 4-0 kommer efter att Ragnar Sigurdsson och Dyrestam tappar sin gubbe helt.

Jonas Olsson bytte ut både Jakob Johansson och Tobias Sana i paus och ersatte dem med Hannes Stiller och Nicklas Bärkroth. Vad de bytena gav kan man undra sig? De flesta utav långbollarna under den andra halvleken gick mot Hysén och Stiller fick istället ge sig iväg på djupledslöpningarna.

Nej, för att sammanfatta detta så ger jag ordet till Tobias Hysén.
- Jag hoppas att supportrarna kommer även mot Elfsborg, för sämre än det här kan det fan inte bli.

16 kommentarer:

  1. Det blir precis som vanligt när vi släpper in mål, det blir ängsligt... Sen att vi har en målvakt som inte gör en räddning gör inte saken bättre. Brukar vara en bra grej att få laget att tända till med... På att inte tala om att man slipper in färre mål om man gör nån räddning då och då...

    SvaraRadera
  2. Hur tänker JO när han gör det bytet i halvtid och ändrar spelidé totalt genom att gå från någorlunda framgångsrikt kantspel på vänsterkanten, till att helt plötsligt se till så att vår högerback har mest boll av alla. Detta samtidigt som man envisas med att slå långbollar som enkelt plockas ner av Lyyski.
    Snacka om att JO gick i fällan! En fälla som vem som helst på läktarplats såg från mils avstånd!

    Den tränare vi har idag har ingen som helst känsla för taktik. Jag skiter i vad han har presterat på planen under sin karriär, eller att han var en av de tränare som var inblandad i guldet 2007 (som till stor del var ett självspelande piano med en målspruta som Berg på topp).

    JO kan dra åt h-lvete, och ta med sig Sandberg, Mild, Kalle och Erik Lund. Fy fan va svag insats!!

    SvaraRadera
  3. Att Sandberg är värdelös, vet alla. Men det känns ju inte direkt tryggare att ha Erik Dahlin på bänken. Han är ännu sämre. Håkan måste ut och köpa Målvakt. Skit i Haglund och köp Nordfelt från BP istället.

    SvaraRadera
  4. TACK SOM FAN HYSÈN. DET ÄR JUST SÅN ÄRLIGHET VI ÖNSKAR FRÅN DIN TRÄNARE EFTER MATCHERNA.. inte massa snack om ljusglimtar och annat skitsnack när vi förlorar med 4-0.

    SvaraRadera
  5. TACK SOM FAN HYSÈN!
    Efter en sådan här match blir du garanterat inte såld i sommar!

    SvaraRadera
  6. AVGÅ JONAS! Gång på gång på gång...Om vi säljer Hysen så åker vi ur.

    P.S Sparka målvaktstränaren Rimner också, sedan dess har alla våra målvakter blivit klart sämre på allt utom fallteknik. Snälla, ta tillbaka Bullen på halvtid igen!!!!

    SvaraRadera
  7. Vilket ras och vilka sega blåvita statister till trötta clowner.
    Loosa mot 08-jyrkyrkogården är ju för fan sämre än sämst äh!
    Kvalplasten nafsar IFK i röven så är det bara sälj Tobbe han verkar ju less på skiten och tillför ingenting.

    SvaraRadera
  8. Visst det går att gorma på att Sandberg ska bort och att han gjort dåliga insatser tidigare, men Dyrestams juniormisstag att abra titta boll på 4 - 0 är inte mycket bättre än Sandbergs ingripande på 2 - 0. Det är väl snarare fel på dem som tar ut spelarna i laget när de inte håller. Tveksam om Dyrestam skulle spelat efter sin frånvaro. Han hade behövt mer matchträning innan han fick 90 minuter.

    Hatten av för Elmar dock som försöker visa lite inställning matchen igenom.

    Och apropå Hysen och Ragnar så såg vi väl samma tendenser förra året på de spelare som skulle lämna under sommaren. De gav fan i Blåvitt under deras sist matcher och resultatet var därefter med. Precis som igår.

    SvaraRadera
  9. Blåvitt drar ett löjes skimmer över sig. Var är Milds alla karaktärer? Hoppas Hysén försvinner så folk inser hur jävla dåliga spelare vi har. Utan Hysén är vi sämst i allsvenskan.
    Inte spelar det nån roll vad JO gör när spelarna han har är genomusla.

    SvaraRadera
  10. Mild och Roger kommer aldrig sparka JO. De har med den drucknes envishet hävdat att JO är rätt man. Och skulle de då sparka JO MÅSTE de ju själva gå samtidigt. Så det vi ser nu kära vänner är två egon som väljer att rädda sina egna skinn och helt skiter i blåvitts resultat.

    SvaraRadera
  11. Grattis Mild idag! Tyvärr fick du en dålig present igår. 0-4 i baken! Känner bara mig uppgiven, men en sak har jag tyckt hela säsongen trots vissa hyfsade matcher. Vi har ingen trygghet bakåt tack vare en målvakt som alltid fastnar på linjen trots sin längd. Han blir inte ens förbannad när han släpper in mål, men det blir jag! Köp in en rutinerad målvakt så vi slipper bottenstriden.

    SvaraRadera
  12. Pat The Cat2011-06-14 10:54

    Jag är inte en stor supporter av att såga unga spelare men jag skulle vilja analysera de tre sista målen såhär:

    0-2: En dundertavla naturligtvis

    0-3: Inte ett inlägg utan en hörna som Kalle missbedömmer (lika stor tavla som Sandberg på målet innan). Men jag skulle också vilja se att Sandberg går ut och plockar hörnor och inlägg som landar inom målgården. Han är lång och har bra räckvidd men saknar allt vad pondus heter.

    0-4: Ett inspel som DIF-spelaren precis hinner upp vid kortlinjen. Sandberg står kvar på sin mållinje. Varför? Är han rädd för att DIF-spelaen ska kunna få in den bollen från den vinkeln? I det läget måste han kunna läsa spelet och ta ett steg ut tidigt och plocka upp bollen i skopan för den är långt inne i målgården när målgöraren skyfflar in bollen i mål.

    Sammanfattningsvis: Taffligt målvaktsspel på 3 baklängesmål. Det håller inte.

    SvaraRadera
  13. John Alvbåge?
    http://fotboll.expressen.se/allsvenskan/1.2394804/orebro-riskerar-att-tappa-john-alvbage

    Grym målvakt med utgående kontrakt. Vill väl förmodligen inte komma till Blåvitt en gång till men värt ett försök...

    Annars är ju Kim permanent bänkvärmare i Köpenhamn......
    dun dun dun-da-dun-dun-dun Kim!

    SvaraRadera
  14. Dahlin är ju ännu sämre än Sandberg... Vi har allsvenskans klart sämsta målvaktspar.
    Vilken superettamålis som helst hade ju gjort det bättre än. Ta ut Sandberg och sätt in en 11:e utespelare istället. Ragge kan väl spela flygande?

    SvaraRadera
  15. Dahlin har varit i IFK i Göteborg i 4 år utan att få chansen.
    - Han är hyfsad på träning, men har inga nerver för match.Medelmåtta men kan inte göra några dunderräddningar.

    Det är lite komiskt med Sandberg. Han hyllas och ratas, hyllas osv.. Barnsligt att läsa er kommentarer.
    Han står i landslaget och i landets största klubb. Det känns som att tränarna har lite mer kunskap vad en bra målvakt ska ha!
    Håkan och Jonas har sagt sitt. Ni gör inte vår målvakt bättre precis. Vill vi inte att han ska ha självförtroende? Först då kommer han rädd Blåvitt!

    SKÄRPNING!

    SvaraRadera
  16. GLAD PINGST BLÅVITT!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.