2011/06/21

Träningsrapport: 21/6 - George Mourad på plats

Var: Kamratgården
Längd: Cirka en timme
Åskådare: Ett 20-tal plus ett antal journalister

Det första man slogs av under dagens träning var George Mourads närvaro. Extra tydligt blev det när han stod bredvid Bärkroth och Sana, det skiljde ungefär en meter i längd där.
- Han är med och tränar med oss för att han ska iväg med Syriens landslag någonstans i Asien, säger Jonas Hellberg.

Jonas Olsson drog igång dagens träning (en träning där han var väldigt aktiv) med att gå igenom lite om hur Elfsborg spelar och vad han ville få ut med dagens träning. Fokus låg återigen på det offensiva spelet där tempot måste höjas enligt Olsson, samt utnyttja kanterna på ett bättre sätt än tidigare.

Efter flera olika passnings och teknikövningar så delades spelarna in i två lag och körde tvåmål resten av träningen. George Mourad blev högerytter i sitt lag, något som fick tankarna att gå till Jonas Wallerstedts tid som vänsterytter. Under tvåmålsövningen så var det hugget i sten vilka som skulle starta matchen mot Elfsborg och vilka som fick tävla om en bänk/läktarplats.
Det blev endast ett mål under nästan 20-25 minuters spel, Tobias Hysén höll sig framme på en perfekt djupledsboll av Bärkroth och iskallt chippade bollen över Dahlin.
Ragnar Sigurdsson var het på sin sista träning med laget, han kommer garanterat att ge sig iväg på ett par offensiva ruscher mot Elfsborg.
- Det kändes som vilken träning som helst, tyckte Ragnar.

Så startar IFK Göteborg mot Elfsborg:
Marcus Sandberg
Erik Lund - Ragnar Sigurdsson - Hjalmar Jonsson - Mikael Dyrestam
Jakob Johansson - Elmar Bjarnason
Nicklas Bärkroth - Andreas Drugge - Tobias Sana
Tobias Hysén

Jonas Olsson, vågar du på dig ett tips?
- Nja, jag brukade tippa men det gick aldrig något vidare. Men vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng.

12 kommentarer:

  1. Han har väl spelat i svenska landslaget?

    SvaraRadera
  2. Optimus prime2011-06-21 12:40

    Han har ju för fan A-landskamp för Sverige på sin meritlista?

    Aja, nu är det här totalt osannolikt men tänk er George Mourad som target bredvid Hysén i ett 4-4-2 anfall. Mumma, George vinner nickdueller och är stark på att hålla i bollen, Hysén går i djupet och ger speed. Vi skulle vinna Allsvenskan.

    SvaraRadera
  3. @Optimus prime:

    "...Vinna Allsvenskan."
    Yeah right.

    SvaraRadera
  4. Fan att kalle blir bänkad då?

    SvaraRadera
  5. Ja, varför kommer Hjalle med nu igen? Ge plats för Kalle, för attan. Han blir nästa års bästa allsvenska back (bortsett från Dyrestam, som alltid är helt iskall och grym).

    SvaraRadera
  6. Känns väl rätt logiskt att Kalle bänkas. Mot DIF med Kalle som back släppte vi tinn fyra mål, mot MAIF med Hjalle noll. Do the math

    SvaraRadera
  7. Till ska det vara i föregående inlägg, inte tinn...

    SvaraRadera
  8. Jag blir alltid livrädd när jag ser att Hjalle är med i mittförsvaret, förra säsongen stod han själv individuellt för en hel del jättetabbar som reulterar i baklängesmål.

    att som någon gjorde här lasta kalle för 4 mål mot DIF känns väl rätt fel när hela laget spelar kass, i kalle finns en säkerhet som hjalle saknar.

    han funkar som ytterback men i mina ögon känns han som en säkerhetsrisk i mitten, då är det bättre med kalle där.

    SvaraRadera
  9. Hjalmar funkar bara bra med Ragge. Det är därmed helt rätt att spela honom eftersom det är sista chansen för Hjalle att glänsa på allvar i den blåvita tröjan. Därefter tar Kalle och Dyre över i mittförsvaret.

    SvaraRadera
  10. Weimar
    Gör om gör rätt. Jag lastade aldrig Kalle för alla målen, påpekade bara logiken i uttagningen baserat på försvarsspelet totalt sett de två senaste matcherna. Hjalle spelade ju trots allt bra mot Mjällby när vi höll nollan. Sen gjorde inte Kalle någon riktig plattmatch mot DIF, det ska tilläggas.

    SvaraRadera
  11. Kalle är usel och petad som fan. Ge fan i Hjalmar, han är rena muren i jämförelse.

    SvaraRadera
  12. Så länge Hjalmar tar hand om frisparkarna mot Ellos så brukar det gå bra.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.