2011/06/23

Medgångssupportrar har det bra

HOPPLÖST. Jag brukar sällan vilja göra några längre analyser, eller för den delen några vidare utlåtanden direkt efter match. I stridens hetta, när man fortfarande är för känslomässigt involverad är det lätt att saker slinker ut som man kanske inte är fullt beredd att stå för när man smält alla intryck och funderat kring hur matchen faktiskt var. Här är dock några tankar som slog mig igår och som dessutom fanns kvar på näthinnan när jag vaknade:

Det hade varit oerhört skönt att vara medgångssupporter i ett sådant här läge, laget spelar uselt, biljetterna kostar skjortan, tränaren tar ut fel startelva, fel byten görs även om gårdagen var ett undantag, truppen förstärks aldrig med rätt typ av spelare och spelare som tidigare hållit uppe laget lämnar ett skepp som just nu håller på att sjunka. Men själv pungar man ut 260 kronor för en klackplåt till en vanlig match mot Elfsborg, och 180 riksdaler för en match mot ett topplag som Gefle, i Europas 28:e rankade liga. Välspenderade pengar må jag säga. Ville bara få det sagt, att vara ”medgångare” hade varit väldigt behagligt i detta läge, slipper se bedrövelsen.

Sett till publiksiffran måste det varit betydligt fler än Ultras & Supras medlemmar som bojkottade matchen. Om det var för att dem inte hade råd eller helt enkelt bara ansåg att det är hutlösa priser sett till ”underhållningen” man bjuds på. Jag förstår självklart tanken bakom att höja priserna för en match som i många fall både är bättre och mer attraktiv än den genomsnittliga hemmamatchen. Jag kan till och med sträcka mig till att säga att den principen är helt acceptabel. Däremot blir biljettpriset för dyrt eftersom priset för en vanlig match är alldeles för högt. Gör om gör rätt Kamratgården, ni skjuter er själva i foten. Sluta resonera som Mjällbys ordförande Jörgen Martinsson, som kommenterade Mjällbys minskade publiksnitt; ”- Jag är inte särskilt orolig, vi har justerat priserna och har råd att tappa publiksnittet med cirka tio procent.”

Min spontana tanke under matchen sett till Martin Hanssons insats var att det nästan varit värt böter för att konstant mala ”Martin Hansson är en hora”. Hade det hjälpt laget? Nej. Hade det gjort Martin Hansson irriterad? Ja och det hade jag inte haft något emot. Bärkroth blev nedsparkad i straffområdet i matchens inledning, ingen åtgärd. Erik Lund satsade stenhårt i en duell med Anders Svensson och om han träffat rent med sulorna skulle det varit slut på Taco, ingen åtgärd men frispark några sekunder senare när Lund smeker en Elfsborgspelare lätt på skuldran. Lägg där till Lasse Nilssons straffsituation som var ”otäckt solklar” samt en mängd andra tvivelaktiga domslut (åt båda håll!) i en match där Hansson valde att inte ha någon konsekvent nivå värd namnet. Maken till dålig domarinsats har jag inte sett sedan… ja sedan Djurgårdsmatchen förra veckan – den svenska domarkåren håller hög standard…

Detta börjar nästan bli tjatigt, det är ju något nytt varje match men det SKA ändå sägas: Sandberg hängde tvätt, hade tvål i handskarna och var felplacerad. Men han var absolut långt ifrån den enda som hade en dålig dag på jobbet igår. Jakob Johansson kändes övertänd och hade inte många rätt, synd, för Jakob har annars ryckt upp sig betänkligt på senare tid och jag gillar skarpt hur han och Bjarnason kompletterar varandra på innermittfältet. Drugge var också han blek över lag och borde känna av Sebastian Erikssons flås i nacken. Vem i truppen ska ersätta giganten ”Ragge”? Ska Dyrestam? Jag tror inte det, jag har alltid varit svag för tjongande mittbackar, unga talanger som gör överstegsfinter som sista försvarare är inte bra för mitt hjärta. Men å andra sidan, något guldlag kan man inte bygga kring Hjalmar, tyvärr, som komplement till Kalle måste vi köpa nytt, men det blir ju möjligt först i augusti. Julimånad kan bli väldigt mörk om inte Jonas Olsson trollar lite med vad vi har i truppen!

Kort & gott; Biljetterna är för dyra. Blåvitt spelar för dåligt. Domarjävel. Jag saknar Ragnar redan. Jag hatar Gais. Over and out.

39 kommentarer:

  1. Bra skrivet!

    misär... snart sticker väll tobbe ocksåå :(

    SvaraRadera
  2. Det är du som är medgångaren din pajas! Igår var en bra match och väl värt pengarna i rent fotbollunderhållningsvärde! Andreas Drugge vann mycket boll, tog emot många luftbollar och kunde hålla bollen i några sekunder för att sen lägga ut den till en kantspelare. Det är precis vad han förväntas göra!
    Du nämner inte vad som är bra, att blåvitt kämpar på och köttar in ett mål och sätter press på det laget som förväntas vinna ligan. Att Sandberg gör en till två räddningar som räddar 1 pinne för oss. Att Joel Allansson och Tobias Sana ser ut att ge oss en god framtid!
    Det är sådana negativa attityder som du och många andra änglar visar som sänker våran klubb ner i skiten.
    Annat var det förr, när vi spelade i Europa, då var det fanimej inga negativa attityder mot medsupportrar eller medspelare! Då var det vi-mot-alla attityden som gällde!
    Ta och väx upp nu för fan! Medgångsupportrar är varmt välkomna på läktarna! Mer publik -> mer drag&tryck-> ännu mer publik -> mer pengar -> bättre spelare -> bättre spel -> mer publik -> .....

    SvaraRadera
  3. Godmorgon Anonym 12.24
    Jag är en kronisk cyniker och en obotlig pessimist, inför varje match tror jag att vi ska förlora av olika anledningar, men det hindrar aldrig mig från att gå dit och ge järnet på läktaren, vad är dina kriterier för en medgångare egentligen? En som går på alla matcher men sedan har mage att kritisera det som är dåligt? Ta o kamma dig!
    Var det en bra match? Vi spelade "bra" fram tills Elfsborg tog ledningen, fram tills 0-1 hade vi övertaget men skapade i princip inga (farliga) målchanser, och en match från blåvitts sida är aldrig bra när man inte har bud på mål, Christiansen i Ellosmålet behövde väl knappt duscha efter matchen, Dyres fösare i början på matchen, Hyséns språngnick direkt efter målet samt målet, det var våra farligheter igår, iaf dem jag kan dra mig till minnes.
    Ja, Sandberg gör nån viktig räddning på ett skott från jawo ur dålig vinkel, MEN han säljer sig vid Lasse Nilssons ribbskott, han håller på o tappa in ett skott, han missar boxar vid en hörna och JJ från rädda på mållinjen. Sandberg har tur att det inte blir fler mål i baken!
    Sana och Allansson, absolut, Sana kan ta bollen och finta bort hela motståndarlaget o Joels inlägg till Hysén var ju mumma, vilken spelförståelse! Men igår gav det inga mål så då ser jag ingen anledning till att tokhylla dessa spelare...
    Jag går knappast till angrepp mot medgångare, jag konstaterar bara faktum, vissa känner inte behov av att alltid gå på blåvitt eller vilket lag man nu håller på (ex när det går dåligt) så då slipper man se misären som vi andra bevittnar när vi beger oss till ullevi vecka ut o vecka in för att vi vet att vi klarar oss inte utan blåvitt!

    SvaraRadera
  4. 12:24, hahaha! Drugge igår var under all kritik! Åh sluta gnäll på andra om du nu vill ha en 'vi mot dom' känsla. Eller så kanske det är ok att tycka olika?

    SvaraRadera
  5. Exakt det är du som är medgångaren!

    Om du är ute efter underhållning gå på bio eller teater.

    Om du är ute efter att stötta Blåvitt ekonomiskt och verbalt. Gå på matchen.
    Hur jävla svårt kan det vara?

    SvaraRadera
  6. Jisses, vilka blockmongon det finns här inne...

    "Sitt ner, håll käft och betala"

    yay

    SvaraRadera
  7. Och jag syftar inte på Auburger

    SvaraRadera
  8. Om det är dyra biljettpriser som gör att man kan behålla spelare och dela ut högre lön. Förklara då för mig hur man kan gå på fotboll i Italien och Tyskland för en hundra spänn och se fotboll i världsklass medans man i Allsvenskan måste punga ut det dubbla?

    SvaraRadera
  9. Krisen är inte över..

    SvaraRadera
  10. Liknelsen med Italien fallerar gällande biljettpriset. Visst man har billigare priser men allt man får är också fotboll - inget annat. Standarden på allt runt omkring är skrattretande.

    SvaraRadera
  11. Anonym 23/6/11 13:21

    Därför att det finns fler fotbollsintresserade där.

    När vi spelade på Nya Ullevi var biljettpriserna billiga, billigare än nu iallafall.

    Ändå var vi inte fler än vi är idag.
    Bara för att vi sänker priserna så kommer det inte komma fler, enda skillnaden blir att de matcher där vi verkligen fyller arenan så kommer vi gå back gentemot vi hade gjort om vi hade haft medelstora priser.

    Går inte att jämnföra Sverige med Tyskland, tyvärr.

    Som att säga "Men vafan, Plantagen säljer en jävla massa sand för 99kr/säcken. Då sänker jag priserna på min sandaffär i Sahara till det priserna för då kommer folk köpa"

    SvaraRadera
  12. Håller med till hundra. Jag har årskort och kommer alltid gå, men biljetterna har blivit på tok för dyra!
    Farsan var igår sugen på att se en match live för en gångs skull. Han tänkte bjuda med en till person men när han upptäckte att kostnaden hade blivit nästan 700 spänn brydde han sig inte om det. Allvarligt talat, det är helt orimliga priser. 260 kr för en ståplats, i allsvenskan! Hoppas verkligen blåvitt tar åt sig av kritiken och lägger priserna på en nivå där "vanligt folk" tycker att det är värt att gå på matcherna.

    SvaraRadera
  13. Hur kan man tycka 165 spänn är för dyrt?

    SvaraRadera
  14. Sandberg har inte varit bra, och även igår var han svajig i inläggspelet. Men det där är en svaghet han har och får jobba på. Känns underligt att välja att kritisera honom när han gör en av sina bättre matcher. Räddningen på Jawos i andra är strålande.

    SvaraRadera
  15. Som sagt fanns platser för 165:-, vad jag däremot blir heligt förbannad på är serviceavgiften hur kan det bli 15:- dyrare mellan vuxen o ungdom. Är ju jag som gör det mesta av arbetet, bokar, betalar och skriver ut mina biljetter själv.
    Om matchen skall man väl säga att vi skall vara nöjda med den där pinnen, Elfsborg lät oss lalla med bollen tills halva deras planhalva sedan vart det liksom stopp. Och vi hade inte styrkan eller kunskapen att lirka oss förbi. Förutom vid någa få tillfällen.

    SvaraRadera
  16. Det är du som är medgångaren! Det var många som var bra igår, vi hade ett hyfsat bra spel och skapade några bra chanser för att möta ett 2a lag i allsvenskan, så sluta klaga hela tiden!! :@

    SvaraRadera
  17. Jag tror ingen är nöjd med varken spelet vi presterar, biljettpriserna, Sandberg, Stiller, Drugge, korven, ölen, färgen på bortastället, tjongbollarna å fan och hans moster. Men det är inte alla som väljer att klaga jämt och ständigt. Jag är den förste och erkänna besvikelsen över hur det gått i år men inte fan blir det bättre för det. Vi har ett mellanår. Acceptera det och välj glädjen. Det är fan lika roligt varenda gång blåvitt spelar, oavsett om det regnar, biljetterna kostar 2000 kr... oosv osoosv oooosvo

    SvaraRadera
  18. Skön inställning Lasse. Du tycker alltså att det blir bäst om man bara accepterar det som är fel/dåligt, istället för att försöka påverka och förändra till det bättre. Att nöja sig med läget som det är nu är fan att svika klubben. "Håll käft, sitt still, betala och var nöjd"

    SvaraRadera
  19. Matchen igår var värd vartenda öre! Det är inte många allsvenska matcher som har så stor fotbollsunderhållning och fart!

    SvaraRadera
  20. Pat the Cat2011-06-23 15:06

    Intressant från igår är ju faktiskt att många var väldigt trött på Jakob efter en katastrofal inledning på 2:a halvlek (jag inkluderas i den skaran). Man ska dock inte glömma att han räddar 2 givna baklängesmål och har ett otroligt bra spelsinne när det kommer till att fånga upp spelare som backlinjen har glömt bort.

    Vad gäller Sandberg så är det uppenbart att han är orutinerad. Enligt mig är han absolut ingen dålig målvakt, men när det har börjat gå emot så har han inte självförtroende och rutin för att få ut max av sig själv.

    En som dock borde få kritik är Jonas Olsson. Mannen gör alltid raka byten, exempelvis Stiller mot Drugge. Jag skulle vilja se honom flytta runt ibland också. Igår kunde han t ex tagit ut Jakob (farligt nära utvisning) mot Stiller och flyttat ner Drugge så han hade fått mer tid att behandla bollen. Eller vid ett senare tillfälle, när Jakob hade slagit bort 5 enkla bollar i rad, tagit ut honom mot Söder och flyttat in Joel. Jag säger med detta inte att man skulle ha tagit ut Jakob igår (se inledning av texten) men detta är bara exempel på att JO har en förkärlek till raka byten. Enligt mig är det en stor brist JO har tyvärr.

    Sedan vill jag kritisera Tobbe en aning. Som lagkapten tycker inte jag att man ska skrika "det funkar inte med Jakob!" till tränaren när nämnde spelare står 2 meter bort. Speciellt inte när det är en ung spelare det handlar om. Ett mycket snyggare sätt hade varit att gå ut till sidlinjen och på ett vettigt sätt förmedla det. Hela arenan såg ju vad han skrek och jag tycker inte att det är värdigt en kapten, speciellt inte när han själv inte hade någon av sina bästa dagar...

    SvaraRadera
  21. Full klart är Bärkroth platsar inte. Jakob - nej. Kan Dyrenstam spela högerback? Allansson får fortsätta på kanten till Sella är tillbaka. Stille ska spela.
    Målvakt är väl svårt att få fram nu.

    SvaraRadera
  22. Bärkroth platsar inte. Jakob - nej. Kan Dyrenstam spela högerback. Stiller ska spela. Allan tills Sela är åter.

    SvaraRadera
  23. äsch det var väl ett rätt bra sammanfattning på hur man kan känna efter en match som igår

    Tumme upp till sammanfattningen på slutet hehe

    SvaraRadera
  24. 12:24,14:43 och 15:02
    Är ni ironiska eller blinda?
    Matchen igår var ruskigt dålig! Blåvitt har knappt någon målchans och vårt mål kommer ur tomma intet.
    Elfsborg var fruktansvärt bleka också.
    Att kalla detta en tempofylld och underhållande match!?
    Då smäller ni la av när Barcelona, Man U, Milan mm spelar..
    Sämsta skiten jag sett på länge och hade Elfsborg haft fullt lag kunde vi nog fått stryk ordentligt... Speciellt med tanke på att vi har seriens sämsta målvakt

    SvaraRadera
  25. Alla dyra biljetter såldes. Massa av de billigaste fanns kvar. SÅ givetvis beror det på att biljetterna var för dyra. 165 spänn kan man väl ändå hosta upp?

    SvaraRadera
  26. Jag måste medge att jag börjar se hopp. Sana går från klarhet till klarhet, Bärken börjar äntligen ta de första stegen mot att bli en god allsvensk spelare - snart lossnar det, Allanson och Dyrestam har verkligen framtiden för sig och de småmissar de ibland gör kompenseras av att de bra saker de gör framåt. JJ hade ingen stor kväll igår men jag tycker att han får oförtjänt mycket kritik. Han slår crossbollar och är defensiv mittfältare - sådana verkar alltid få kritik, ta t.ex. "Turbo", Sidledsdanne och Taco i landslaget som fått löjligt mycket kritik. Det är inte JJ som ska kritiseras i första hand utan JO som spelar med två DM-spelare istället för två anfallare. En DM gör aldrig ett vackert jobb även om jag håller med om att JJ kan bli bättre på passningssäkerhet. Sandberg var inte så dålig som du skriver igår, han gjorde en viktig enhandsräddning, en av de första viktiga räddningarna han har gjort och jag hoppas att det släpper. Han är lite osäker och saknar ibland pondus att bedöma situationerna rätt men än en gång var det backlinjen som klantade sig på målet. Dyre hänger inte med, Ragge släpper förbi Jawou och Hjalle hänger inte heller med... Svårt för Sandberg att mirakelrädda där...

    Jag hoppas också på att få se Söder snart men hans tid kommer och igår vid 1-1 var inte rätt läge att sätta in honom med tanke på att Sana och Allanson gjorde det bra.

    Denna säsongen är nog tyvärr körd, vi får hoppas att vi kan klara Cupen och få en Europaplats den vägen, men inför 2012 känner jag hopp. Det förutsätter dock att Mild köper in en rejäl mittfältare, back som ersätter Ragge och att vi får en målvakt till så att Sandberg inte behöver ta all press själv. Känns förstås tragiskt att hoppas på 2012 när vi sa samma sak ifjol men 2012 ska vi väl ändå ha en ny tränare också och ett spelsystem som fungerar även när motståndarna gjort 0-1 och plockar bort Hysén med tre man?

    SvaraRadera
  27. Haha. Blåvittfans snackar om medgångsfans. Herregud..

    SvaraRadera
  28. Så jävla hopplöst var det väl fan inte...

    SvaraRadera
  29. Lägre priser= Sämre spelare= Färre folk. 260:- men det var väl inte den billigaste biljetten? Kostar inte den lägre ståplatsen mindre? Alltså hade dom som inte har 260 pix gå dit?

    SvaraRadera
  30. Du som har skrivit detta är en medgångssupporter. Jag skulle vilja säga att definitionen av ordet inte ligger i hur många matcher du går på utan snarare om du stödjer laget i vårt och torrt. Det är väldigt många som stödjer laget i medgång men det är bara dom riktiga som även gör det i motgång. Sen kan man ju alltid komma med konstruktiv kritik för att göra saker bättre men att gnälla på ledare,spelare, domare, arena, väder m.m brukar sällan leda till något bättre...STÖD BLÅVITT ALLTID!

    SvaraRadera
  31. Älska Blåvitt.2011-06-23 21:25

    Dax att ta hem Risp igen!

    SvaraRadera
  32. Jäkla tjöt om 165:-, hur undviker ni serviceavgiften?

    SvaraRadera
  33. http://www.facebook.com/home.php?sk=group_239527152727501&ap=1

    SvaraRadera
  34. Fattar inte att folk är nöjda och att Jonas står och säger till FanTV att det måste varit en match i publikens smak.. Vi skapade knappt några chanser. Vi hade tur som vann sen att vi rullar boll i backlinjen och får lite bollövertag imponerar inte på mig..

    Fan vi hade chansen innan landslagsuppehållet att hänga på toppen. Efter tre matcher varav två på hemmaplan och två matcher mot riktiga skitgäng så spelar vi till oss fyra poäng och är egentligen bara värda 3 poäng på dessa tre matcher.. Nu är allt kört och vi kommer spela bort oss ur cupen med.

    SvaraRadera
  35. http://www.facebook.com/home.php?sk=group_239527152727501&ap=1

    Gå med!!!

    SvaraRadera
  36. http://www.facebook.com/home.php?sk=group_239527152727501&ap=1

    Gå med!

    SvaraRadera
  37. VADÅ KOMPLETTERAR VARANDRA?! Elmar gör allt jobb, såväl offensivt som defensivt, medan JJ strosar omkring i ingemansland och blir nervös så fort bollen närmar sig honom. Elmar är 1,5 spelare, medan JJ är 0,5. Elmar kompletterar JJ. Tänk Elmar och Seb på innermitten. De skulle spela som tre spelare.

    SvaraRadera
  38. N2 veterani2011-06-25 10:33

    Det är konstigt att ingen nämner Lund som är en av de sämsta vi sett i en blåvitt tröja !!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.