2011/06/11

[Exklusivt] Tobbe Hysén om Club Brügges bud: "Håkan vill inte sälja och jag vill inte lämna, men..."

HANKINS VS. HYSÉN. IFK Göteborgs stjärnforward Tobias Hysén är en av bloggarna här på BaraBen.com och mellan varven träffas han och Blåvittbloggens grundare Markus Hankins för informella samtal om läget i laget, färgen på gräset och smaken på vattnet. Här är deras senaste samtal från natten mot lördagen (11/6) transkriberat för er läsare - ord för ord. Ingen censur, utan raka rör.

FETMARKERAT: HANKINS FRÅGOR
ICKE FETAD TEXT: HYSÉNS SVAR

Folk har många frågor nu, så försök att inte vara allt för tråkig i dina svar...
- Haha, vi får väl se.
Club Brügge? Det där är bara en taktik för att du ska få omförhandla ditt kontrakt i Blåvitt med högre lön va?
- Haha...nej. Jag kan säga såhär, de är jätteintresserade vad jag har förstått, men det hela är långt ifrån någon "done deal".
Ja, men kan du lugna de fans som skiter på sig, eller kan du säga något alls? Vad kan du säga? Säg något människa!
- Jag säger så här, jag är 29 år gammal, fyller 30 i mars nästa år. Alla de som tror att jag kan välja och vraka bland utländska proffsklubbar, tänk igen. Jag har skrivit ett förlängt kontrakt med Blåvitt, för att jag älskar Blåvitt och vill spela här så mycket jag bara kan och jag vill bli ihågkommen som en av Blåvitts stora.
Men vad är det som lockar med att göra en vända till utomlands då?
- Jag har samtidigt ambitioner att få spela i Champions League någon gång under min karriär. Att få spela i Euro Leagues gruppspel kan vara tillräckligt, att få känna pulsen när man kliver in på de europeiska matcherna mot de storlag som bara får se på tv numer. Jag säger inte att Blåvitt inte kommer hamna där en dag, men som det ser ut just nu, är vi längre ifrån det scenariot än förut, och om jag skulle hamna någon annanstans i framtiden, är det bara därför.
Grejen med det där med att du vill bli ihågkommen som en av Blåvitts stora känns ju faktiskt lite mer på riktigt än när Ragge säger det när han sticker nu. För man vet ju innerst inne att han aldrig kommer spela i Blåvitt igen - även om han själv kanske tycker eller tror det själv i dag - men när det kommer till dig ser man ju dig återvända även om du kommer i rullstol om fem år...
- Herregud, det blir precis som ett avskedstal men så är det verkligen inte. Håkan (Mild) vill inte sälja och jag vill inte lämna. Men jag vill inte heller sitta där om tio år och känna att jag inte gav mig själv chansen när den kom.
Det kan man ju absolut förstå, att du vill ta det som kan vara din karriärs sista stora chans, men du har ju en lite speciell situation. I vintras var du en av huvudorsakerna till att din svåger värvades och din syster flyttade hem till Göteborg. Nu väntar du och din kärlek tillökning i familjen om ett par veckor... Är det rätt läge att sticka utomlands på?
- Jag kommer alltid att komma tillbaka om det skulle bli så. Jag kommer alltid vara blåvit i själen, skulle jag lämna nu, så är det rätt tajming, jag skulle aldrig bara dra för att tjäna pengar eller för att jag inte trivs...
Jag bestämmer mig och ångrar mig flera gånger vare dag när jag tänker på allt som skulle kunna hända. Men i slutändan bestämmer Håkan och Blåvitt och jag kommer aldrig och har aldrig satt mig emot deras beslut...
Du menar alltså att det är Håkan som bestämmer i hushållet Hysén?
- IFK tog hem oss från England när vi verkligen behövde det, så jag kommer att ha en dialog med Håkan om allting som sker. Jag är evigt tacksam för att Blåvitt gav mig chansen och sedan var det upp till mig att ta den och efter ett långt 2008 tog jag den med.Håkan bestämmer över fotbollsspelaren Tobias Hysén, Maria över personen, haha.
Haha, ja men nu undviker du min fråga: Vad säger Maria om det hela?
- Hon förstår att detta är "sista" chansen, hon skulle aldrig stå i vägen om det är så att jag bestämmer mig för att jag vill testa igen.. Vi är en familj som beslutar saker ihop.
Ok, fair enough. Då kommer ju en viktigare fråga i sammanhanget: Vad tycker du om Club Brügge?
- Det är en storklubb i Belgien, har fina traditioner och spelar i Europa nästan varje år. De verkar storsatsa på att vinna ligan och att på allvar utmana klubbarna under de allra största i Europa.
Hehe, okay nu vet du ju att då inte kan säga något dumt för det skulle kunna påverka att en eventuell deal blir av. Men när du drömt om en vända till ute bland de stora ligorna, tänkte du verkligen på Brügge då?
- Jag har hela tiden tänkt att det kommer inte bli England, Spanien eller Italien, jag måste vara realist också, jag är närmare 30, ska jag ut kommer det bli typ Holland, Frankrike eller kanske Grekland eller Turkiet.
Ja men nu snackar du ju om 30 och dig själv som att du är helt förbrukad, nu ska vi väl inte överdriva? Michael Owen var väl 30 när han blev värvad till Manchester United? Och inte fan är den lille tjockben bättre än dig?
- Ja, men Michael Owen har ett litet annat CV än mig. Och sen har han ju bytt ner sig sedan 2001.
Vilket även du kommer göra vid en flytt från Kamraterna till Brügge...
- Haha. Får vi chansen att spela Champions League-gruppspel så spelar jag kvar i Blåvitt, helt gratis!
Vad var det som hände med hjärtat under landskampen mot Moldavien?
- Det var obehagligt, men det ska vara lugnt.
Jag vet lite, för som yngre hade jag hjärtklappningsattacker, var det det du drabbades av, eller?
- Alla verkar veta lite grann. Nästan alla som jag har snackat med efteråt har antingen varit med om det eller känner någon som drabbats av liknande grej. Jag fick en jävla puls under matchens början och sedan fick jag aldrig ner den igen. Antagligen berodde det på att jag var på väg att bli sjuk.
Men det verkar ju inte vara superovanligt om du ser till den reaktionen du fått av din omgivning?
- Nej och det känns ändå bra. Men det var dålig tajming.
Finns det fler direkta bud som du känner till, bortsett från Brügge?
- Nej.
Så vad säger Håkan till dig om allt surr?
- Han vill ha en dialog hela tiden. Han är väldigt bra när det kommer till sådant, känner hela tiden av läget och gör det som blir bäst. Där har en en jävla fingertoppskänsla faktiskt, i alla fall med mig.
Har du snackat med Fredrik Stenman än?
- Ja.
Och vad kom du fram till efter det snacket?
- Att han har semester och hade blivit sjuk på den. Han var på bättringsvägen men fortfarande lite krasslig.
Haha, du ringde alltså din gamla DIF-polare som nu lirar i Brügge och snackade om hans semester?
- Yes, haha.
Ja det låter trovärdigt Hajsen, haha.
- Jag frågade om hans intryck och vad han tyckte. Kommer det till kritan och jag ska ta ett beslut så ska jag veta allt som går att veta...
Blev du less när du fick bryta landskampen? Det var ju lite revanschdags för dig, inte bara tillbaka utan dessutom från start...
- Ja, som fan. Men jag kände rätt tidigt att något var fel, men det tror fan det. Jag blev jävligt ledsen, men det kan man ju inte heller visa helt, det var ju bara att bita ihop och vara stark. Henning förstod och några gubbar såg nog på mig dagen efter, alla var väldigt bra. Det var bara Pontus som hånade mig haha.
Han är en så varm och mjuk människa den mannen, särskilt nu när han blivit pappa. En mjukis av det goaste slag.
- Han är en fantastisk människa, hans son Mille är det sötaste lille knytet du kan tänka dig. Och Anders son Edvin satt jag bredvid på matchen, det var helt sjukt. Han var helt oberörd av smällarna som small ute på planen, själv höll jag på att skita ner mig.
Det är rätt många göteborgare i och kring landslaget nu du...
- Jajamän, som det ska vara.
Eller killar som har Göteborgs-anknytning i alla fall. Har det någon inverkan på laget tror du, gruppen..?
- Blåvitt kommer ha ett sjukt lag om, säg fem-sex år.
Hur tänker du då? Menar du att det är dags för alla att vända hem?
- Ja, när Hajsen blir tränare så kommer alla gamla gubbarna hem till mig vettu. Blir jobbigt för ekonomin bara, haha. Har ett svart block som jag ska böra föra anteckningar i från den dagen jag fyller 30.
The black Hysén-book. Nej, men på allvar, tänker du på det, vad som kommer sedan, efter karriären?
- Jag kommer ta all tränarkurser och alla prov, utifall att jag vill bli tränare någon dag. Så ja för fan, jag går till och med en sådan jobbcoachkurs hos Adecco just nu.
Vad tycker du om att Anders (Svensson) lämnade över kaptensbindeln till Zlatan - mitt under matchen senast?
- För mig är det Anders storhet. Han sätter sig själv i andra hand där. Zlatan är kapten och det visade han så. Diplomatiskt svar, visar väl på din storhet...kan du bara lära dig att börja varje mening med "Naaaaej" så kan du bli en ikon som Henke Larsson nu!
- Nej men jag tycker så, jag tänkte inte på själva grejen som konstig, utan mer att "fan Anders, nu var du jävligt stor som lagspelare", jag blev nästan lite stolt.
Hur ser du på din roll i landslaget nu? Att gå utomlands skulle ju kunna äventyra den trupp-platsen?
- Eller stärka den ännu mer.
Ja får du spela och presterar så kvittar det ju vart du lirar. Det är en klassiska balansgången, trygghet kontra det okända...
- Så är det, det är upp till mig. Jag har alltid varit en sådan person som älskar trygghet, alltid velat veta vad jag ska göra och ha familjen runt mig, gillat att vara ensam i perioder, men jag vill ändå veta att vänner och familj finns där om jag vill. Och jag finns där för dem om de vill. Men kanske har det hämmat min utveckling som människa, kanske måste jag bevisa för mig själv att jag klarar mig? Min familj kommer alltid vara med mig, min släkt och mina vänner kommer förhoppningsvis att finnas kvar.
Nu låter du som det där avskedet vid amerikabåten igen...
- Ja eller hur? Men jag vill bara att folk ska veta att jag aldrig velat lämna och det vill jag egentligen inte nu heller, men kanske blir det så och då vill jag att folk ska förstå varför.
Det låter lite som att du känner behov av en ny utmaning i livet?
- Kanske är det så. Det känns i mitt hjärta när jag tänker på att jag kanske inte spelar i IFK om två månader, kanske inte om en månad, jag blir ledsen på riktigt.
Men nu har vi ju match på måndag, mot ditt gamla gäng. Bortsett från vilka som eventuellt tittar på dig från hedersläktaren, är det fortfarande lite speciellt att lira mot dem?
- Jag kommer alltid på nåt sätt älska Djurgården, det står jag för. Jag vet att folk inte vill läsa det, men vad fan bryr jag mig om det.
Som en gammal flickvän som lämnade spår i en från den tid man var tillsammans..?
- Touché. Jag hade fantastiska år där, jag får fortfarande en klump i magen när jag kliver in på Stockholms Stadion. Jag älskar mitt liv nu, jag älskar Blåvitt, jag älskar att få spela i det lag jag vann allt med på fotbollsplan när jag var liten, men det tar inte bort det faktum att jag hade bästa vänner i laget och vi hade en otrolig tid. Därför kommer du aldrig se mig jubla mot Djurgården när jag gör mål. Jag är en sådan person som ger av mig själv till 100 procent var jag än är. Det handlar om att visa engagemang och hängivenhet till dem som bryr sig mest, fans och folk som engagerar sig.
Kommer din spelarblogg på BaraBen att leva kvar även om du flyttar utomlands i sommar?
- Ja, om jag drar, så vill jag absolut ha kvar bloggen här så ni kan läsa om mig fram tills att jag återvänder till Göteborg.

82 kommentarer:

  1. Well att Tobbe är sugen på att få spela i CL kan jag verkligen förstå och spelar han i sådana situationer ökar hans chanser att ta en ordinarie landslagsplats inför EM, vilket jag absolut fattar med.

    Frågan som återstår är om Brügge kan pynta upp de 25-30 miljoner som vi (Håkan) måste få upp affären till. Säljer vi vår skyttekung som har långt kontrakt för typ 15 mille är det stor skandal.

    Riktigt bra intervju Frankie och underbart som vanligt med dina öppenhjärtiga svar Tobias! Du är värd all framgång i världen och jag hoppas att du vet om det!

    SvaraRadera
  2. Egentligen är det katastrof för Blåvitt att både Ragnar och Hysén, våra två bästa spelare, lämnar. Men samtidigt, om vi får bra betalt för Hysén är det ingen katastrof. Kortsiktigt är det en enorm försvagning, men vi har det yngsta laget i Allsvenskan och vi kan bygga ett järngäng av dessa unga killar nu. Långa kontrakt, satsa långsiktigt och så har vi ett storlag som kan utmana om Europa på allvar om 2-3 kankske 4 år om alla i gänget Dyre, Bärken, Söder, Seb, Sana osv lockas att stanna i Blåvitt en lång period tillsammans istället för att sticka på första bästa chans till typ Holland.

    Hysén, du är välkommen hem om ett par år. Så skriv fan inget femårskontrakt med de där pannkaksätarna nu!

    SvaraRadera
  3. Min känsla efter att ha läst intervjun är att han inte sticker, trots allt.

    SvaraRadera
  4. och min känsla är att han sticker..

    SvaraRadera
  5. Fan det märks att Tobbe själv vacklar och byter åsikt i den här frågan. Om Blåvitt inte är allt för kåta på de där miljonerna så borde de erbjuda Tobbe ett nytt kontrakt med bättre villkor, bättre lön, bättre alls så lär han ju stanna karriären ut hos oss.

    SvaraRadera
  6. Asså jag vill nästan att Hysén ska försvinna, även fast jag kommer sakna honom så inåt helvete.

    1. Han förtjänar det så jävla mycket
    2. Utan honom kommer blåvitt bli tvugna att byta spelstil, det vi har nu fungerar inte..
    3. Hysén kommer tillbaka 2013 till ett grymt 442 lag och tar SM guld 2013 och 2014 står vi som segrare i Champions League

    SvaraRadera
  7. STANNA!!! Gräset är inte grönare i Belgien.

    SvaraRadera
  8. På något vis tycker jag ändå att han skall ta chansen! Jag unnar den mannen allting, och jag vet hur det känns när man tänker tillbaks på något som man känner att man borde tagit chansen på.

    Synd att inte Söder är i form bara, vore intressant att se hur han presterar när han får chansen på topp "på riktigt"...

    SvaraRadera
  9. Tobbe är en jävligt fin och sympatisk människa! Jag är så jävla glad och stolt över han är blåvit.
    Jag älskar dig Tobias Hysén!

    SvaraRadera
  10. Tobbe e klar...... För våra blåvita ÄNGLAR.. Dock borde han sticka så Håkan kan få in lite miljoner. Då kan vi få in nytt ungt blod som kommer att få blåvit att bli den stor makten inom Allsvenskan som dom förtjänar att vara. Skriv ett 2 års kontrakt och sedan kommer Tobbe hem till Sveriges framsida och tar ett SM-guld med Söder jämte sig i en
    4-4-2 uppställning.

    SvaraRadera
  11. Har full förståelse för att eventuellt Europaspel med Club Brugge lockar och att det känns sjukt stort. Förstår dig om du gör det valet.

    Men...

    Jag hoppas du stannar, visar vägen, och att du förverkligar dina målsättningar - i IFK Göteborg. Det Tobbe, hade vart ännu större.

    SvaraRadera
  12. Fy fan.

    Blotta tanken på Tobias Hysén i ett annat lags tröja får mig att bli genuint ledsen. Inte arg, inte besviken, inte förbannad. Bara jävligt ledsen...

    SvaraRadera
  13. Ingen Blåvit kommer någonsin tycka illa om dig, vilket beslut du än fattar.

    Men snälla, stanna för helvete!

    SvaraRadera
  14. Staden Brügge är ett skämt, en ren turistattraktion faktiskt. Som att bo på Legoland typ, kul fram till lunch...

    SvaraRadera
  15. Fin intervju! Unnar verkligen Tobbe att spela i andra ligor men är Club Brügge verkligen så mycket bättre? Kolla på deras Europastatistik: http://en.wikipedia.org/wiki/Club_Brugge_K.V.#European_record

    De har ju tidigare inte ens klarat av Rosenborg eller FCK, Ragge gjorde nog ett klokt val för FCK är helt klart ett hetare lag i nuläget.

    Sedan tror jag inte att Mild vill släppa Tobbe utan att få in 20-30 miljoner + vidareförsäljningsklausul.

    Som många andra skrivit - att stanna och ge oss chansen på riktigt i Europa League nästa säsong vore riktigt stort gjort! Ta lite av inkomsterna från Ragges försäljning och förläng med Tobbe - det är han värd!

    SvaraRadera
  16. Vilken fantastisk människa du är, Tobbe.

    Jag förstår din situation, du är ju egentligen på tok för bra för Allsvenskan som den ser ut nu.
    Men borde det inte vara extra tändvätska att om man presterar bra i Allsvenskan verkligen får chansen i landslaget?

    Tänk om du skulle fortsätta spotta mål i Allsvenskan -> EM nästa år?

    Du är kung för oss oavsett hur du gör, men jag har svårt att se hur vi ska klara oss utan dig.

    SvaraRadera
  17. Tobbe!
    Stanna hos oss och förverkliga dina drömmar! Var med oss att inviga nya Kamratgården, var med oss och förverkliga föreningens ambitioner, var med oss och ta oss till Europa! En ny era i föreningens historia börjar ta form, stanna hos oss och skriv ny historia.

    SvaraRadera
  18. Jag unnar dig att få chansen igen utomland, men samtidigt vill jag ha kvar dig, du behövs. KUNG TOBBE!!!

    SvaraRadera
  19. Börjar bli riktigt fet kvallité på bloggen igen - det här är ta mig fan underbart!

    Alla älskar Tobbe, synd om han lämnar, men alla ska tänka på att han skrev ett nytt kontrakt för att säkra en fin peng till blåvitt. Klart han ska testa vingarana igen. Han är Mr Blåvit och han kommer tillbaka!

    SvaraRadera
  20. Usch, Basel och domaren och Hjalles viftande igen som indirekt orsak till att spelare flyttar. Svårt att klandra någon för chansen att spela på en lite högre nivå.

    SvaraRadera
  21. Tobbe stannar...

    SvaraRadera
  22. Av hela mitt hjärta vill jag att du ska stanna, men jag förstår dina tankar. KÄRLEK till dig, Tobbe. Följ magkänslan.

    SvaraRadera
  23. Svarte Filip2011-06-11 14:59

    Tobbe, du ska veta vi är många som unnar dig en vända i Europa om du känner för det. Bara du lovar att komma tillbaka om några år!

    SvaraRadera
  24. Johannes11 mycket fint skrivet och det är nog många som skriver under på det.

    SvaraRadera
  25. Men förhelvete tobbe, du ska ingenstans!

    SvaraRadera
  26. Jag älskar dig Tobbe......
    Lycka till i Brugge
    Hoppas

    SvaraRadera
  27. Stanna för fan HYSEN!

    SvaraRadera
  28. Hur många elitfotbollsspelare hade gått med på en sån här intervju? Inte många! Fan vad mäktig du är Tobbe! Gött att få höra hur du resonerar! Jag hoppas innerligt att du stannar kvar i Blåvitt och får ut oss i Europa igen, men jag respekterar dock dina beslut till 100%. Och om så skulle ske så litar jag även på att Håkan tar rejält betalt för dig. Och om du skulle sticka iväg i ett par år, för att sedan återvända, kommer jag stå bredvid Glenn och skrika: TOBBE ÄR KLAR!

    SvaraRadera
  29. Club Brügge? Allvarligt? Jaja, om det nu är så stort att i bästa fall bli slagpåse i ett CL-gruppspel så önskar jag lycka till.

    / Ej bitter

    SvaraRadera
  30. Ja vad skall man säga... man går inte inte till Brügge för det sportsliga iallafall. Sen kan Tobbe säga vad han vill.

    Släpper Håkan Tobbe i det läge vi befinner oss nu är det tjänstefel. Tobbe är det som skiljer oss från en nedflyttnings eller kvalplats. Hur länge skall nedrustningen av vår centrallinje få fortgå? Man kan inte vinna några titlar med ett gäng truppbreddare.

    /Anders Hisingen

    SvaraRadera
  31. Fan, jag hatar att den där jäveln är så sympatisk.
    1. Han har spelat i dif
    2. Han spelar i ifk göteborg
    3. Han är en Hysén.

    Han gör det jäkligt svårt att hata honom...

    /Björn
    Gnagare

    SvaraRadera
  32. Håller med Anders Hisingen.

    SvaraRadera
  33. gor som du vill tobbe du kommer alltid vara arke angel! far vi bara tillrakligt bra betalt sa varfor inte. det kommer dock inbara katastrof for blavitt!

    SvaraRadera
  34. Gött! Resten av säsongen kommer att se ut som cupmatchen mot Djurgården.

    SvaraRadera
  35. Tobbe! enligt mig är du redan en av de största blåvitt profilerna om man ser till helheten d.v.s fotbollen, hjärtat, ödmjukheten, inställningen.

    och ändå har jag kollat på Blåvitt sen din farsa sprang i kortbyxor.

    Önskar dig all lycka i vad du än väljer,men hade fruktansvärt gärna sett dig i ett Blåvitt med ett par etablerade förstärkningar och dessa lovande talanger, i Europa.

    SvaraRadera
  36. min känsla är att han sticker

    SvaraRadera
  37. vet hur det känns när man tänker tillbaks på något som man känner att man borde tagit chansen på

    SvaraRadera
  38. Helt fantastisk du är Tobbe!

    Det finns inte många i fotbollens diva-agent-bosman-värld som förstår hur man blir älskad på riktigt av oss inbitna fans över 30 bast...

    Men faktum kvarstår.. Brugge... då är det ju bättre med Köpenhamn! Jag fattar grejen med utmaningar och det är j-igt trist att blåvitt inte vann den där baselmatchen eller lyckades mot AZ.. men riktig kultstatus är det bara du som kan nå i dagens trupp - varför slänga iväg det...på en belgisk sketklubb.. och EM - du har ju en plats klar om du stannar i blåvitt - byter du så finns trots allt risken att du aldrig får uppleva ett mästerskap på landslagsnivå! Följ ditt hjärta och du anar inte vilken status du kan nå...

    SvaraRadera
  39. Varför kan landslagets bäste mittfältare stanna i allsvenskan varje år utan att behöva mer utmaningar? har han ett större hjärta? eller kan inte blåvitt ta lite extra sponsorpengar och förbättra tobbes kontrakt lite om det handlar om lite kulor..? Jag fattar inte grejen liksom..Brugge! Va fan..

    SvaraRadera
  40. Orkar inte läsa om nån redan sagt det, men: Utlåning under vintern för böveln! Då får vi behålla Tobbe och han får sina matcher i EL eller CL.

    SvaraRadera
  41. Att gå till Brugge är inte den sportsliga utmaning du egentligen söker Tobbe.
    Kan förstå att CL lockar men det gänget lär inte komma nån vart där. Däremot har jag full förståelse för att du vill trygga dig och din familjs ekonomi

    SvaraRadera
  42. Bo Ankarhus lever2011-06-11 21:35

    Brügge? Varför inte Videoton?

    SvaraRadera
  43. Gå till Brugge då. Lika jävla dålig liga som Allsvenskan. Du kommer ändå aldrig i närheten av Bebbens o Torbjörn Nilssons betydelse för Blåvitt. Varför inte skriva på för Djurparken som du älskar om du ändå ska lämna. Håkan Mild vill väl ändå inte ha kvar spelare som bara tänker på plånboken.

    SvaraRadera
  44. Första bästa bud och Tobbe sticker! Snacka om att vara desperat! Vart tog ambitionerna vägen? Fan vad bitter man blir!

    SvaraRadera
  45. Det är Club Jävla Brugge vi pratar om - inte Liverpool, Inter eller Barcelona.

    Att gå dit med CL-argumentet blir bara löjeväckande. Då ger jag MFF större chans.

    Money talks. Tydligen.

    SvaraRadera
  46. Min tolkning är att han inte vill något annat än att lämna.

    Synd.

    SvaraRadera
  47. Skönt ändå med så många bittra fans som vaknar till efter några groggar på lördagskvällen och spyr galla över att en trotjänare och skyttekung vill ut i Europa och tjäna lite pengar före det att han blir för gammal. Nej, unna någon annan än sig själv något? Nej, det vore väl löjligt.

    SvaraRadera
  48. Anonym 22:26:

    Det är la änna inte "sig själv" man bara tänker på när man vill Blåvitts bästa?

    SvaraRadera
  49. PEter hette du visst.

    SvaraRadera
  50. Tobias hysen...om du vill spela i blåvitt och bli en av våra största då ska du f*n stanna! du är den enda som producerat mål för oss denna säsong och är den vikigaste vi har..spec nu när ragge stuckit!

    20-30 miljoner? är det värt det? ett blåvitt utan hysen? vilka spelare ska vi köpa för att få in hans aoura, han har ju trots allt mycket mer än bara sitt spel på planen!

    nej! du vinner inget i brügge, kom igen nu! du får max 5-6 matcher i europa, om du älskar blåvitt så mycket, satsa på e-leauge nästa år med blåvitt, det vore stort,då, då skulle du bli stor, jävligt stor!

    visa att du älskar blåvitt på riktigt och stanna!
    hellvete tobbe..ett blåvitt utan dej är som en kebab utan sås!!

    SvaraRadera
  51. det här är så sjukt jobbigt. jag har slutat läsa alla sporthemsidor och tidningar, i ren rädsla att det nånstans ska stå att tobbe är klar för nått annat än blåvitt. samtidigt som jag känner den rädslan känner jag långt inne i mitt hjärta att tobbe inte vill sticka, att han vill stanna i blåvitt. tobbe är blåvitt. men det är så jävla jobbigt med alla rykten och allt snack om saken att jag blir tårögd och får en stor klump i bröstet varje gång jag tänker på det eller påminns om det.

    SvaraRadera
  52. Svarte Filip2011-06-12 00:18

    Anonym 21:56,

    och Torbjörn Nilsson gick inte utomlands för pengarnas skull? Och hade Tobbe bara tänkt på pengarna skulle han väl inte sitta och tveka? TÄNK EFTER i fortsättningen för guds skull!

    SvaraRadera
  53. För alla er som inte fattat att Tobbe kommer att göra sin sista match för blåvitt mot ellos, kommer kanske detta som ett bryskt uppvaknande. Hur kan man tro att man kan få behålla en sådan spelare i Sverige, och det är väl det som är det stora felet, att man tror att dom stora spelarna skall stanna i Sverige när det finns 5x så mycket betalt i andra länder typ Belgien. Fy fan vad jag hatar att förlora spelare varje år, men att förlora en ikon som Tobbe känns extra hårt då jag känner att jag älskar honom mer än min fru.

    SvaraRadera
  54. "Jag hatar att jag älskar dig, och jag älskar dig så mycket att jag hatar dig"

    SvaraRadera
  55. vad skall man säga som inte är sagt egentligen.
    Jag vill att han ska lämmna oss bara för att han är en så underbar mäniska och jag unnar han all lycka i världen.
    samtidigt vill jag att han stannar av samma anledning.
    Jag vill att du skall lämna så att Söder får chansen men jag vill att du stannar och visar han vägen och hur mycket vi älskar även han.
    Vad du än gör så kommer du finnas kvar i hjärtat hos många av oss.

    Blåvitt i thn

    SvaraRadera
  56. Fan, jag hatar att den där jäveln är så sympatisk.
    1. Han har spelat i dif
    2. Han spelar i ifk göteborg
    3. Han är en Hysén.

    Han gör det jäkligt svårt att hata honom...

    /Björn
    Gnagare

    Det är svårt att hata dig med/ Blåvitt =)

    SvaraRadera
  57. Bye bye Hysén..Hög tid för SÖDER nu..

    allaeanglar

    SvaraRadera
  58. Spotify spelade (när jag läste texten) Heroes med Bowie och följde upp med Långt Bort av Thåström.
    Skall jag ringa psykakuten???

    SvaraRadera
  59. Skall bli spännande att se vad du väljer, Tobbe! Jag önskar dig lycka till oavsett. Självklart hur tråkigt som helst om du drar iväg, men precis som alla andra härinne unnar man verkligen dig det, om det är det du vill. Väldigt ovanligt att fotbollsspelare idag är så öppna och ärliga som du är, du är ett föredöme för oss supportrar! Kör hårt vad du än väljer!!!:)

    SvaraRadera
  60. Tänk på dig själv och gör det du (ni) tror mest på. Blåvitt och Sverige finns alltid kvar, om det nu blir så att du vill flytta..

    SvaraRadera
  61. Instämmer i kören med lyckönskningar oavsett vad du väljer!
    Dock hade det varit fantastiskt att du väljer att stanna och kanske hjälper till att bromsa upp flykten från Allsvenskan. Tänk vad kul att få vara med att bygga vidare med detta unga lag och spela Europaspel. Går resultatet vår väg idag och imorgon är vi faktiskt på europaspelplats!

    Syns imorgon på GU

    SvaraRadera
  62. Hur uppenbart som helst, Hajjsen sticker till Brugge, välkommen tillbax !

    SvaraRadera
  63. Hur kan Anonym 11/6 kl. 13:43 tro att Tobbe sticker, han skall självklart stanna.

    SvaraRadera
  64. poseidon skiner inte i belgien...

    SvaraRadera
  65. Blir alltid lika äcklad av att läsa något om tobias eller han blogg här på BB.
    Han tror som vanligt att han STÅR ÖVER klubben, vårt IFK Göteborg. Det gör han han inte. Ingen spelare är större än klubben.

    Känner avsmak när han säger: "Håkan vill inte sälja, jag vill inte lämna men...." Lägg av med det där, Du har ju redan bestämt dig. Och jag hoppas inte att vårt kära IFK Göteborg tar tillbaka dig när DU känner dig klar, och när du vill varva ner... Tobbe, du är en fantastisk fotbollsspelare, men INSE - Du är inte större en klubben.

    Med vänlig hälsning, Johan, Hisingen

    SvaraRadera
  66. Johan 17:01
    tråkigt att du tycker som du gör, men jag undrar bara en sak?
    På vilket sätt tycker du att jag står över klubben, vad i mitt sätt att uttrycka mig, får dig att tycka så?
    Jag undrar, för så vill jag inte att det ska framstå, för så är det verkligen inte..
    Kom gärna med ett svar. så ska jag se om jag kan uttrycka mig annorlunda.

    MVH Tobbe

    SvaraRadera
  67. Bry dig inte om Johan. Det är bara bullshit!
    Du är en av de största spelare vi haft! Titta istället på alla de kommentarer som hyllar dig!

    Kan förstå att det känns skönt med både Allmebäck o Stenman i laget...
    Hade hoppats att du haft lite mer is i magen för garanterat kommer en större klubb att höra av sig!

    SvaraRadera
  68. Det är bara löjligt att påstå att Tobbe skulle framstå som att han är större än laget.
    Dom allra flesta skulle nog framhålla det motsatta.

    För övrigt hoppas jag du väntar på ett större lag än Brygge. Det är du värd!

    /Björn

    SvaraRadera
  69. Hur gammal va Henke Larsson när han blev proffs i Man U?

    SvaraRadera
  70. Tobbe är en underbar spelare och människa. samtidigt har man skrivit ett kontrakt som förmodligen är en av de mest lukrativa i allsvenskan så gäller det kontraktet i med och motgång. Jag förutsätter att Håkan inte säljer om Brugge inte degar upp över 30 mille för det är vad det kostar att ersätta Hysen. Allt under det är negativt för Blåvitt.

    För Hysen skull kan det mycket väl vara det smartaste valet att stanna då han på allvar blir en legend med framtid som ledare för klubben. Innerts inne så kommer han vid eventuell flytt känna att han hellre spelade på Gamla istället för i Brugge det är jag helt hundra på. Det finns heller ingen garanti för att en senare hemflytt blir lyckad. Risp är ett bra exempel på det.

    Hoppas du stanna Tobbe. Ställ krav på en ordentlig satsning istället. Förstår att det blir tjötigt i längden med en ledning som inte satsar när man är en vinnarskalle som du.

    //Martin

    SvaraRadera
  71. Du är bara strax över medelåldern i svenska landslaget!

    SvaraRadera
  72. Tobbe, vad skulle kunna få dig att stanna kvar i Blåvitt?

    SvaraRadera
  73. Anders Svensson spelar i Elsfborg - så visst går det att hålla hög klass och finna utmaningar i allsvenskan om man vill och sätter sitt sociala liv högst...

    Jag tolkar att Brugge, fjärde bästa lag i BELGIEN!!, är intressant för en svensk landslagsspelare som pratar om att han har så stort blåvitthjärta ENBART HANDLAR OM PENGAR, PENGAR och återigen PENGAR! Tobbe gillar säkert blåvitt men sluta förlöjliga den blåvita tröjan och prata om utmaningar när du funderar på BRUGGE - en usel stad och ett uselt lag..

    nej - alla förstår dig om du säger: Jag gillar blåvitt men att tjäna ett par miljoner innan karriären är slut väger högre. Sluta upp att snacka om hjärta hit och dit. Money talks, såklart.

    SvaraRadera
  74. Jaa, visst önskar man Tobbe all lycka. Men det känns faktiskt riktigt tungt att han lämnar. Inte bara för att vi förlorar vår bästa spelare, men för att vi förlorar killen som snackat upp moralen de senaste åren, killen som gett oss hopp.

    SvaraRadera
  75. @anonym 08:40 - Brügge är verkligen en fin och mysig stad att bo i, har du ens varit där? Sedan håller jag med dig om att ett fjärdelag i belgiska ligan kanske inte är det roligaste - det finns trots allt ingen som helst garanti att de ska vinna ligan och spela CL. Jag har själv bott i Belgien och både Std Liege och Anderlecht är nog så bra så det är knappast någon promenadseger även om Tobbe nog blir en stor förstärkning. De är inte så mycket bättre än IFK Göteborg i Europa heller - har inte klarat av att slå Rosenborg eller FC Köbenhavn, däremot har de haft större framgång i kvalet och får ofta spela gruppmatcherna vilket förstås är en härlig utmaning för Tobbe. Steget att ta sig ut i Europa med blåvitt är inte så mycket längre om Tobbe stannar. Det handlar bara om att vinna den där första kvalmatchen så är vi också där.

    Jag tycker det är skitsnack att det bara handlar om pengar - hade det handlat om pengar hade Tobbe stuckit för länge sedan men han har trots allt en med allsvenska mått bra lön i IFK som jag tycker att Mild borde vara stor nog att förlänga för att visa hur ovärdelig han är för klubben.

    Om Tobbe sticker hoppas jag att han får ett bättre bud - det är han värd! Samtidigt blir det spännande att se vad Söder klarar av och se honom äntligen få chansen. När Berg stack trodde vi alla det var kört men då dök Wernbloom, och just Tobbe, upp och fyllde Bergs roll så vi ska inte ge upp allt hopp!

    SvaraRadera
  76. Klart grabben ska testa nåt annat, han är för bra för allsvenskan. Finns ingen annan spelare man unnar ett proffsäventyr så mycket som Hajsen. Men Brügge, känns det så hett egentligen?

    SvaraRadera
  77. Det fattar ni väl att det inte handlar om pengarna. Då skulle Tobbe aldrig kommit hem till Blåvitt från början, eller åtminstone stuckit till typ Holland efter säsongen 2009. Jag kan fatta att folk blir besvikna när vi är på väg att tappa vår bäste, men tänk efter lite innan ni skriver såna kommentarer.

    SvaraRadera
  78. På något sätt fattar man ju grejen liksom; det finns fotbollslirare som knappt platsar i allsvenskan men som kommit ut och harvar via olika utlåningar i b-klubbar i europa...det dom får är iaf ett dussin svenska miljoner att leka med efter karriären (och kanske en och annan cool erfarenhet :)

    Sen finns det dom som är så j-a sjukt bra som tobbe, som inte alls tjänar dåligt men som får svårt att vara ekonomiskt oberoende efter karriären.

    men visst handlar livet om något mer än bara pengar..?

    Jag drog i två år in mellan 100-200 papp i månaden på ett mäklarjobb men var totalt sönderstressad av att trixa med kunders sparpengar och jag verkligen hatade hela den ytliga själviska attityd som fanns i finansbranchen.. nu jobbar jag i underbara Götet för en bråkdel men här bor min familj och jag har världens trevligaste kollegor... jag skulle aldrig någonsin mer slänga bort det som betyder mest i ett par år för att tjäna pengar som jag lurats tro ge mig lycka.. men det är så fult att säga detta i dagens "pengar är allt"-värld.

    Att vara hyllad och älskad, kunna bli en legend, ha chansen att få uppleva europa med blåvitt, kunna få möjlighet att fortsätta inom blåvitt efter karriären, att vara "the" star, osv. -- det är vad blåvitt och göteborg kan erbjuda.. duger inte det så är det klart hysen ska dra till en belgisk serie-fyra och riskera några skitår - för ett par mille..

    SvaraRadera
  79. Senaste anonym: Word!

    SvaraRadera
  80. Ja dagens Glennsnackis (pappas prat)klarade väl ut läget, han sticker och enda anledningen är pengar. Inget konstigt eller ovanligt med det, han är som de flesta när det kommer till kritan. Visst är han enastående på att ställa upp för fansen och har ett stort hjärta men hans egna ord i artikeln att han aldrig skulle åka bara för pengarna börjar nu låta lite ihåligt, kanske bra för vissa fans att inse att det inte är Jesus vi snackar om. Skit samma, tack för många härliga fotbollsupplevelser och lycka till. Livet går vidare och för oss gäller att se framåt, komigen blåvitt!!!

    SvaraRadera
  81. Tobbe, du är vår själ, dina anfäder vår historia. Ni ska stanna här i Göteborg. Det är vidrigt när våra dryga 20-åringar lämnar för "boldklubb 1958 + västra Köbenhavn". Dyngföreningar historiskt jämfört med oss. Lilla medeltidsBrügge är roligt i två veckor. Stanna stanna stanna och vänta in ny tränare. Omförhandla hårt med sidledsMild, var med och påverka vårt sätt att spela. Klassiskt blåvitt 4-4-2 med hög press. Du har hjärna. Tänk på tiden efter 39 när du kan vara med utanför plan och stärka Blåvitt. Utlands- och landskagsspel för bara otur med sig, stanna och bli odödlig.

    Mvh

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.