2011/06/23

TAKK FYRIR ALLT - Ragnar Sigurdsson

KANAL GLENN. Efter 4,5 år i den Blåvita dressen var det dags för mittbacken att spela sin sista match och säga tack & adjö för denna sejour. Klacken sjöng "Vi älskar Ragnar" och "Välkommen tillbaka" men jag tvivlar på om han någonsin kommer att dyka upp på Gamla Ullevi igen. Nu går flyttlasset till Danmark och F.C. København där han blir lagkamrat med bl.a. Kim Christensen och isländske landsmannen Sölvi Ottesen.

Videon innehåller lite matchsekvenser från gårdagen med Ragnar i fokus och hyllningarna för honom efter slutsignalen.

18 kommentarer:

  1. Ragge ser vi inte i Blåvitt igen. Han har säkert trivts, men han kommer kanske trivas i FCK också. Om han jobbar runt lite i Europa, så kan han lika gärna återvända till FCK en dag för att avsluta karriären, innan han flyttar hem till Island igen.

    Men men, man får glädjas åt den tid han jobbade för oss och hoppas att vi kan hitta fullgod ersättare.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är sorgligt och Ragge kommer bli saknad. Vi får ändå vara glada att vi lyckats behålla Allsvenskans bästa back såpass länge; övergångsrykten började ju redan första säsongen. Nu blir Dyrestam ny president.

    SvaraRadera
  3. Hur får ni in kameror med så bra objektiv?
    Alltid när jag ska ta med mig min systemkamera in så blir jag stoppad. Har ni tillstånd?

    SvaraRadera
  4. Nyhetspost på IK's officiella hemsida den 17 januari 2011:

    "FK Göteborg har på grund av stora påtryckningar från våra engagerade fans beslutat att lätta på regelverket kring fotografering på Gamla Ullevi. Därför kommer vi från och med nu att acceptera den utrustning som får plats i en normalstor standardväska.

    Däremot är det inte tillåtet att föra in stora objektiv, separata mikrofoner, ljusutrustning eller det som är att betrakta som professionell utrustning (dit räknas större kameror/filmkameror som exempelvis spegelreflexkameror och/eller kameror med stora utbytbara objektiv)."

    Så det ser jag inte som något problem, man FÅR ta med en videokamera med full-hd in.

    SvaraRadera
  5. Tack sirL för filmen, och framförallt tack Ragge

    SvaraRadera
  6. Minns klippet från Fan-TV när Ragnar just hade kommit. Jag såg en harig yngling som inte så speciellt hård ut. Men han växte i den blåvita tröjan ut till en riktig Viking. En hårt jobbande spelare men även en crowdpleaser. Jag älskar dig Ragnar. Lycka till och välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  7. Ni skulle filmat Tobias Sana igår istället. Jävlar vilken match han gjorde!

    SvaraRadera
  8. Jag gråter...

    SvaraRadera
  9. @Sirlindqvist
    Ok, då är det bara vi "klack-drägg" som inte får ta in systemkamera då...
    Synd, hade gärna dokumenterat en del. Hade stora problem att få med den in på en sketen träningsmatch på Valhalla i vintras (men termos gick ju fint).

    SvaraRadera
  10. KOmmer hans flickvänn från Göteborg??? Alltid bra i så fall...

    SvaraRadera
  11. Snälla kan inte någon länka till klippet där Ragge blir fullkomligt vansinnig och börjar gapa på isländska när han blir avvinkad för offside... på en träning.

    Det klippet visar varför jag högaktar honom, han bryr sig på riktigt. För jävla roligt klipp men kan inte hitta det.

    Hoppas danskjävlarna har vett att uppskatta honom. Har förövrigt för mig att det efter hans första säsong var tal om Liverpool och 60 miljoner... lite skillnad det.

    SvaraRadera
  12. 23/6/11 12:44
    Ja på priset ja men nu kommer han ju faktiskt till en av Europas 16 bästa klubbar och inte till sketklubben Liverpool som inte ens får lira europaspel... ;)

    SvaraRadera
  13. Pyttipanna: Inte fan vet jag :) Antar att det är som du säger men varför skulle det vara särskilda regler för er? Det står ju som det står på hemsidan så visst skulle ni få det också!!

    Hade nog varit uppskattat med film från era synvinklar/perspektiv också kan jag tänka mig.

    SvaraRadera
  14. Anonym 12.29. Ragges flickvän kommer från Island.

    Fin film sir. Ögonen tåras.

    SvaraRadera
  15. Lorenzo Lamas2011-06-23 15:00

    Man gråter knappt på begravningar men till detta så lipar man....ALL kärlek till Ragnar!!

    SvaraRadera
  16. 23/6/11 12:17

    Ja, Sana var verkligen lysande igår. Han dominerade ju mittfältet från sin vänstersida ända bort till högerkanten. Ingen, ingen kunde ta bollen från honom och vilka nedtagningar! Inte många felpass heller. Det här kommer bli riktigt bra. Så en Sanafilm skulle sitta fint! (Fast det var ju inte helt fel med denna Raggefilm heller...)

    SvaraRadera
  17. Undrar varför han inte fick in blommor och nån ifkhalsduk typ, som när Wernbloom spelade sin sista mot BP. Fick mer gåshud när Pontus stod några meter ifrån mig med ifkhalsduk upp i luften och tårar i ögonen!

    Sorligt sorligt. Pöss på Ragge :)

    SvaraRadera
  18. Sorgligt och vackert samtidigt. Lycka till från.

    "Tårar"

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.