2009/01/03

Aldrig har jag längtat efter en ny säsong som nu

GÄSTKRÖNIKA Under parollen "Nya interaktiva BaraBen" kommer vi publicera era läsares tankar, analyser, bilder och texter under de trötta, tysta vintermånaderna. Både ris som ros, både hyllningar som kritik. Vill du bidra? Maila BaraBen. I dag är det dags för en gästkrönika om vinterns elände, av Emil Nachtweij.

Att sitta hemma i lägenheten under vinteruppehållet är nog det allra värsta med att vara fotbollssupporter. Man går ensam omkring och tänker på hur underbar nästa säsong kommer vara, men tanken slår en att det är långt kvar, även om tiden blir kortare för varje sekund som går. Man går ut och träffar kompisar för att få tankarna på annat, men där slutar man med ett samtal om Blåvitt som aldrig vill ta slut. Tidigare har man kunnat leva på att kolla på Youtube och se saker vi lyckats med under tidigare säsonger, eller läsa sig igenom lite historia eller tjöta på Änglarnas forum.

Men att vara blåvit under årets vinteruppehåll känns så mycket jobbigare, man längtar så man spricker. Vi står på tröskeln till våran nya arena, "Gamla" Ullevi, vilket gör att man bara vill springa ner till arenan ställa sig på den norra läktaren och fantisera fram en match för sig själv. Att vi alla står där enade på våran klackläktare och skanderar ut Blåvittsånger av alla möjliga slag. Därför behöver man just under vintern extra mycket värmande om laget man älskar,
framförallt med tanke på att sådant som fotboll inte verkar intressera gubbarna på GP eller Aftonblaskan under uppehållet. Jag ser knappt ett ord om värvningar, om hurclagen förbereder sig för säsongen 2009. Ja hade nöjt mig med lite, men inte får manvnågon lindrad abstinens av tidningarna.

Det är därför vi behöver er på BaraBen. Ni gör ett underbart jobb och bara "BaraBen rankar"- listan gör att abstinensen lättar en aning, för man vet att det är fler som lider med än och behöver exakt samma botemedel som en själv. Jag skall själv skänka en slant till Barca-resan så fort jag fått klart för mig hur mycket jag kan ge, Barca-rapporten är ett måste i mina ögon, även så i många andras. Så änglar öppna plånboken och skänk en slant till BaraBen så de kan ge oss en underbar rapport om läget i truppen.

Och om de inte får råd, så går väl pengarna vidare till något annat Blåvitt-relaterat endamål, vilket inte är mig något emot överhuvudtaget.

Nu hoppas jag att det är många som åker till Stabaek och visar att vi saknar våra Änglar och att vi inte kan vänta på att få se dem springa ut i de vackraste färger som finns på Gamla Ullevi. Bit ihop änglar, säsongen närmar sig och under första matchen på "Gamla" ska inte en enda person stå tyst, hela arenan ska sjunga fram våra änglar mot ett nytt SM-Guld, ett Europaäventyr och såklart ska vi även försvara vårat cupen-Guld, för det är ju det vi alla strävar efter under säsongen och fantiserar om under uppehållet.

Vi ses på läktarn kamrater!

- Emil Nachtweij

17 kommentarer:

  1. man känner igen sig i abstinensen...

    SvaraRadera
  2. precis så känner man sig..

    SvaraRadera
  3. Men varför spelar blää/skit i dom finska färgerna?

    Frölunda

    SvaraRadera
  4. varför spelar förlunda i de marockanska färgerna?

    dumhuvud

    SvaraRadera
  5. När är Staebeck-matchen egentligen?

    SvaraRadera
  6. Fan va stolt ja blev över att den kom upp haha. Trodde inte den var tillräckligt lång först men de gick ju! Hoppas ni tyckte om de ja skrev, annars är ni Gaisare.

    SvaraRadera
  7. bra reflektioner men redigering före publicering kanske?

    SvaraRadera
  8. Ja redigerade den och skickade in den. Funderar på om det kan vara Hotmail som förstörde den så. Skickade den inte som en fil, kopierade bara in texten i mailet och skickade iväg. Ursäktar för det.

    SvaraRadera
  9. anonym 18:59/ Vadå redigering? Vad är problemet? Ser ju skitbra ut.

    SvaraRadera
  10. Snart är vi där...vid premiären...och vi kommer in...vi som köpt årskort!

    SvaraRadera
  11. 2009.01.24 15.00 @ änglarnas hemsida

    SvaraRadera
  12. man känner verkligen igen sig själv

    SvaraRadera
  13. man känner verkligen igen sig själv

    SvaraRadera
  14. Jo det är hotmail som lägger in lite extra bokstäver på vissa ställen, kasst är det! Hände samma sak för mig när jag klistrade in en text i ett mail.

    SvaraRadera
  15. jag ser inga extra bokstäver...

    bra text för övrigt!

    SvaraRadera
  16. Som jag skrev i ett tidigare inlägg:

    Rehn ville avsluta karriären i Blåvitt. Gunnar L och Wernersson tyckte dock att han var för gammal. Så var det, punkt slut.

    SvaraRadera
  17. Rubriken använder jag nog som kommentar inför varje säsong.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.