2008/04/05

Övertända Blåvitt eller aggressiva Blåvitt?

MATCHANALYS I två sekvenser under första halvlek av Malmö FF-IFK Göteborg rök blåvita spelare ihop rejält på plan. Först var det Hjalmar Jonsson som fick sig en rejäl utskällning av Tobias Hysén efter att han för tredje gången slagit bort en enkelt passning över sidlinjen. Ett par minuter senare gav Pontus Wernbloom en saftig skopa verbal frustration Jonas Wallerstedts väg sedan denne inte understött Pontus vid en inläggssituation. Frustration? Agressivitet? Övertända spelare?

Blåvitt går in som regerande mästare och blir på så sätt extra ansatta av motståndarna, speciellt profilspelare som Wernbloom och Hysén. Risken är då att spelarna redan tidigt på säsongen börjar bli frustrerade för att de inte får de ytor och löpvägar som de är vana vid att få. Samtidigt taggar sig självfallet dessa stjärnspelare ytterligare lite för att hitta egen inspiration för att spela bra, två sidofaktorer som tillsammans kan resultera i att vi får övertända spelare.

Resultatet av en eller flera övertända spelare blir oftast att laget drar på sig en idiotutvisning eller får en högre varningsfrekvens än nödvändigt, något som straffar sig hårt längre fram när avstängningarna börjar hagla. En annan bieffekt blir att spelarna ödslar lite för mycket energi på att "peppa" (det vill säga klaga på) varann när de borde satsa den mängden energi på att inspirera sig själva till att höja sitt eget spel. Till en början märks inte detta speciellt mycket utåt, men risken är att den här övertändheten kan bli ens akilleshäl om laget får en dålig trend i början av säsongen. Så uppmaningen till grabbarna inför Örebro hemma imorgon är enkel men tydlig. Var energiska till den gräns att ni exploderar. Men sparka inte ner motståndarna i fel lägen, bit inte huvudet av ytterbacken när han tabbar sig och ha lite tålamod så kommer målskyttet.

För övrigt:
1. Ranegie måste visa att han bryr sig när han blir inbytt. Ett lojare och orörligare inhopp har vi inte sett i vår klubbdress sedan Bosse Gentzel värvades till klubbstugan. Det måste vara att kriga som gäller när man kommer in en bit in i andra halvlek, inte halvslött traskande. Vakna!
2. Jonathan Berg, Selakovic eller Daniuel Alexandersson som högerytter? Jag säger: Niclas Alexandersson. Det är fel att flytta ner Stor-Alex som högerback när Adam är borta och på så vis rubba inte bara backlinjens balans utan även vårt mittfält. In med vem fan som helst som högerback, men låt Alex spela ytter innan han blir så gammal och orörlig att vi inte har någon nytta av honom där...
3. Dansken. Kim från Nord. Alla heter Kim i Göteborg (kan bli roligt att sjunga mot Djurgårn'). Secken kille. Som Borat hade sagt: Haaaaaaaaj faaaaajv!

KROSSA KROSSA CROSSA ÖREBRO!

20 kommentarer:

  1. Alex fick aldrig chansen

    SvaraRadera
  2. Håller definitivt mefd om Ranigies inhopp. Tänkte då framförallt på situationen nära klackläktaren, som jag antar att du också hade på näthinnan.
    Att spelarna skäller ut varandra tror jag inte är något fraligt för sammanhållningen, men som du sa bör man rikta enerign på annat!
    Kul att se lite nya namn på baraben! Bra inlägg!

    SvaraRadera
  3. Bloggen är död sedan Frankies avhopp! Hemmamatch imorgon och två nya inlägg de senaste tre dagarna!!!

    SvaraRadera
  4. Sella som högerytter är givet. Framförallt för att NC är för svag i passningsspelet för att vara HB.

    SvaraRadera
  5. anonym 12:47/ två nya poster idag. därmed kan man säga att det varit två poster idag. att folk orkar klaga för klagandets skull, bloggen ser ut ungefär som den alltid brukar, missförstå mig rätt- hankins hets kommer saknas även av mig. men det ser bra ut ändå!

    SvaraRadera
  6. vad gör killar som raniege och j berg i blåvitt för det första? det är inte spelare som är bra nog för att spela i ett guldlag, de kanske duger som trupputfyllare men speltid är inget för dessa grabbar......

    SvaraRadera
  7. Kul att andra börjar ta tag i skrivandet i Frankies frånvaro. Fortsätt så!

    SvaraRadera
  8. Intressanta funderingar. Vill inte heller ha Alex på högerbacken egentlige, då han gör mer nytta på högermitt. Men vem skall vi ha på den positionen? Håller NC där? Tror ändå att bästa lösningen, i det här skedet, är att köra med Alex som back och med Sella på mittfältet. Berg blixtrar till ibland, men jag tycker inte han riktigt håller blåvittklass. Sella och Alex står för mer rutin och kraetivitet. Adam är saknad.

    Se upp för Näfver imorgon (om han är med).

    SvaraRadera
  9. C R O S S A gubben heter Crossa! Vad hände med våran räv igentligen?

    SvaraRadera
  10. anonym 13:38/

    "Två nya poster idag. därmed kan man säga att det varit två poster idag. att folk orkar klaga för klagandets skull, bloggen ser ut ungefär som den alltid brukar, missförstå mig rätt- hankins hets kommer saknas även av mig. men det ser bra ut ändå!"

    Hankins är Baraben utan honom blir bloggen ytterst ointressant att följa.

    SvaraRadera
  11. larry/ hankins luskar i kulisserna, men med en lite ny roll bara. oroa dig inte, det är inte det sista vi sett av honom.

    SvaraRadera
  12. Hankins har inte avgått! Svårt att fatta?

    SvaraRadera
  13. Hankins har avgått.

    SvaraRadera
  14. Håller med det du skriver angående Ranegie, det syns att killen har potential men det gäller ju att visa den också och inte bara glimta till lite då och då. Det är inte alltid spelet stämmer men det minsta man kan kräva av en inhoppare är att han försöker göra det som han är inbytt för att göra nämligen att förändra matchbilden, helst genom att både spela bra och att kämpa men åtminstone något av det.

    Att spelarna ibland gnäller på varandra kan ju ses som ett sundhetstecken, hellre det än att dem inte bryr sig om ifall någon av medspelarna slår en såpass dålig passning att en ev. möjlighet till att skapa en målchans rinner ut i sanden. Spelarna måste kunna ställa krav på varandra utan att det uppstår irritation, en elitidrottsman som tjänar en ansenlig summa pengar bör klara av att slå en 3-meterspassning som spelare som håller till i gärdsgårdsserierna och spelar fotboll endast för nöjes skull klarar av.

    SvaraRadera
  15. Håller om med det du skriver om angående Ranegie, det syns att killen har potential men det gäller ju att visa den också och inte bara glimta till lite då och då. Det är inte alltid spelet stämmer men det minsta man kan kräva av en inhoppare är att han försöker göra det som han är inbytt för att göra nämligen att förändra matchbilden, helst genom att både spela bra och att kämpa men åtminstone det ena eller det andra.

    SvaraRadera
  16. Att spelarna ibland gnäller på varandra kan ju ses som ett sundhetstecken, hellre det än att dem inte bryr sig om ifall någon av medspelarna slår en såpass dålig passning att en ev. möjlighet till att skapa en målchans rinner ut i sanden. Spelarna måste kunna ställa krav på varandra utan att det uppstår irritation, en elitidrottsman som tjänar en ansenlig summa pengar bör klara av att slå en 3-meterspassning som spelare som håller till i gärdsgårdsserierna och spelar fotboll endast för nöjes skull klarar av.

    SvaraRadera
  17. Alla heter Kim i göteborg är ett måste imorgon !! :D

    SvaraRadera
  18. Eller: "Här kommer Walle med sin rakade skalle - upp å nicka sockerdricka" (Walles egen poesi)

    SvaraRadera
  19. Sportchefen tror på seger... (kolla mitt tips)

    Det regnar ju och det är ju ett gott omen "minns matchen senast i betongklumpen ;)"

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  20. Lägg ner ramsan "Alla heter Kim i göteborg" med en gång.
    Jag satt på LM mot ÖSK och med lite fantasi så blev det "Alla sniffar lim i göteborg".

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.