2008/04/09

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Det är som vanligt omöjligt att avgöra vad som händer på motsatt planhalva när man är på bortamatch, men det var inte svårt att se att spelet från Blåvitt inte kommer upp i normal standard (d v s SM-guldstandard) i dag. Men då måste man leta positiva saker. Det är t ex en styrka att ta poäng när spelet knackar och faktum är att vi spelat sjutton allsvenska matcher i rad utan förlust. Håller sviten i sig över matcherna mot Norrköping, GAIS, AIK, Ljungskile och Sundsvall är det ett tangerat Blåvitt rekord. Vi har dessutom öppnat serien poängmässigt starkare än fjolåret. Att inte förlora borta och att vinna hemma är konceptet för guld i världens jämnaste fotbollsliga, och än så länge har vi lyckats. Men oavsett hur många positiva saker man hittar var det inte helt enkelt att hitta fyra spelare som man tycker positivt om i dag.

Halmstads BK, borta
5 poäng: Ragnar Sigurdsson - När Ragnar inte bara ger sig av på en, eller två, eller tre utan fler räder upp från backlinjen över mittlinjen och därefter slår en om inte öppnande passning så åtminstone en passning som går rätt, då vet man att Blåvitt har problem, tyvärr. När spelet sitter behöver han helt enkelt inte. Men det går ändå inte att bortse från att han är helt magnifik när han ändå behöver kliva fram.
3 poäng: Thomas Olsson - Även om det tyvärr inte hjälper till seger i dag så märker man att TO gör en enorm skillnad när han kliver in i startelvan. Kröner dessutom dagens arbete med en fin prestation och ett ännu finare skott som jag med flera andra på läktaren var säkra på gick i burgaveln. Så var icke fallet. Tack.
2 poäng: Niclas Alexandersson - Jag tycker uppriktigt synd om Alex som tvingades kliva ner på högerbacksplatsen när Nicklas Carlsson tvingades gå av planen. Gör sitt jobb förtjänstfullt som alltid men kommer inte alls till sin rätt på samma sätt som när han får jobba framför en högerback. Gör ändå som vanligt en fin insats.
1 poäng: Kim Christensen - Verkar likt Ragnar ha en riktig vinnarskalle även om han naturligtvis inte kan ge utlopp för den på samma sätt som en utespelare. Tog dock hand om ett inkast i slutet av matchen för att snabbt få igång spelet igen. Sånt uppskattas. Målet är kanske inte så mycket att göra åt även om han får fingertopparna på bollen.

Totalt efter 3 omgångar
1. Ragnar Sigurdsson - 10 poäng
2. Niclas Alexandersson - 7 poäng
3. Kim Christensen - 6 poäng
4. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
4. Thomas Olsson - 3 poäng
6. Pontus Wernbloom - 2 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 1 poäng
7. Nicklas Carlsson - 1 poäng

20 kommentarer:

  1. Fyfan jag gillar Kim Christensen, han verkar vara en jävla skön lirare och vill allt för sitt lag. Härlig kille!

    SvaraRadera
  2. Lill-Alex såg pigg ut när han kom in....

    SvaraRadera
  3. Pigg kanske... Men dålig.

    /Roffe

    SvaraRadera
  4. Karisik var UNDER all kritik idag... Killen kan ju inte slå ordentligt avvägda passningar...
    Hela mittfältet lyste med sin frånvaro under stora delar av första och andra halv-lek.
    Lite hopp fanns det när Sella blev inbytt, men hans första inlägg la ribban för hans insats...

    Femman är för övrigt helt korrekt!

    Riktigt stark insats av klacken i andra halv-lek.....

    SvaraRadera
  5. Jag är inte på långa vägar orolig än. Det är inte såhärdags på säsongen vi ska rulla ut motståndarna. Början på säsongen är ju alltid såhär, vi famlar efter ett fungerande passningsspel. Kan vi bara fortsätta att inte förlora, så kommer vi vara med i toppen hela året, tro mig.

    Och förr eller senare så tuggar maskinen igång. Då kommer det att märkas vilka som är Svenska mästare. Vår breda trupp, vår fysik och starka organisation vinner i längden.

    Så för tillfället skiter jag i om vi spelar snyggt eller inte. Och media och resten av fotbollssverige kan slänga sina dryga kommentarer om svenska mästarnas usla form eller obefintliga spel omkring sig hur mycket de vill. I slutänden är det antalet poäng som räknas, och jag är fullkomligt övertygad om att vi är kompetenta att klara det här.

    Genom att långsamt vrida upp tempot i grundspelet under hela säsongen, minskar vi risken att drabbas av djupa svackor. Nånstans fram i augusti, DÅ vill jag se skönspel. Då är vi varma i kläderna och då blir det åka av.


    Man kan liksom inte förvänta sig att lira inspirerad, teknisk och sprudlande "sambafotboll" i 30 omgångar plus cuper. Det gäller att ha en så jämn kurva så möjligt, och där tror jag att vi är helt enligt schemat...

    SvaraRadera
  6. Sjukt vad Ragnar kan dominera, hans räder är ju underbara att se, de och klacken gjorde min iövrigt usla dag igår.

    Sen är/var Sella alldeles för kass för att spela högerytter mot Halmstad, tyckte han var alldeles för seg och klumping, ingen precision i inläggen hade han heller.

    Alexandersson kom upp ordentligt engång efter nerflytten till back, och då såg man verkligen hur bra han är på det han gör, drog två spelare hur enkelt som hellst, blev dock nerriven av den andra men skapade ett hyffsat frisparksläge.
    En lite tråkigt att alla frisparkar idag hamnade på sidan där vi inte hade en frisparksläggare.

    Hoppas våra backar blir hela snart.

    Då tror jag att IFK kommer äga.

    Tror även att Ranegie hade varit bättre än antingen Wernbloom eller Walle idag.

    SvaraRadera
  7. Vad fan höll Sebbestaian på med?

    Högerkantn va som en slapp pansionärskuk för fan!

    Varje anfall dom lyckades bra med var på högerkantn! ,och då hade sebba fêpplat iväg och bara står o GLOR!.

    När han står kvar där så kommer RAGGE!!!! och gör en alltid nice glidtackling.. om inte detta vore nog så gör isänningen det med högeraxeln neråt.....

    SvaraRadera
  8. Kvällspostens Rune Smith, som sannolikt sett fler fotbollsmatcher på elitnivå än någon på denna blogg, tycker att Tobias Hysén var bäste blåvite spelare.

    Yeah, right.

    http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1117247/skador-stallde-till-det-for-bada-lagen

    SvaraRadera
  9. trodde aldrig jag skulle säga det! men fy fan vad jag saknar hjalmar

    SvaraRadera
  10. Många misströstar, men skall man se det krasst så förlorar vi inte längre när vi spelar dåligt. Och det är dessutom två lag som tippas på övre halvan som stått för motståndet.

    När gjorde Blåvitt en bra vårsäsong senast? Det är andra halvan vi är som starkast.

    Än är det ingen ko på isen.

    SvaraRadera
  11. Va är WALLE på listan då? :) han va ju grym igår.. inget mål, men fan va han slet!

    SvaraRadera
  12. Jag håller helt och hållet med Feldraus femma den här gången.

    SvaraRadera
  13. Edit:

    feldGraus femma givetvis ;)

    SvaraRadera
  14. Wernbloom borde fått 5 poäng, i filmning. Det är pinsamt att se hur han lägger sig vid minsta närkontakt. Kanske har han sneglat för mycket på diverse ligor i Europa. Skärpning, du kan bättre.

    SvaraRadera
  15. RAGNAR! Fan vad jag älskar den mannen...Håller också med om Feldgraus femma - spik!

    SvaraRadera
  16. fan också, nu verkar det som att Ragnar inte kan spela på lördag...kolla off. hemsidan.

    SvaraRadera
  17. Nicklas Carlsson! Ja säger bara det! Vilken kille, drar axeln urled (GÖR AS ONT) kommer in igen och spelar. Visst blev han utbytt men han visar balls!

    SvaraRadera
  18. 03:30, fan vad jag håller med dig!

    SvaraRadera
  19. Nicklas Carlsson blir borta ett halvår. Ajajaj. Fan vad jag tycker synd om Nicklas. Han har börjat säsongen grymt bra.

    SvaraRadera
  20. Bubblare till poäng: Feldgrau

    Motivering: Korrekt iakttagelse av matchen samt utdelning av betyg därefter.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.