2008/04/01

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Allsvensk premiär? Oavgjort naturligtvis. Det har slutat så fyra av de senaste fem säsongerna. Det kändes ovant att åter stå på Malmö Stadions bortaläktare, det kändes inte riktigt som att det var Allsvenskan som åter skulle starta, inte förrän Fröjdfeldt blåste igång matchen i alla fall. Men en sak skiljde sig från de där tidigare premiärerna, spelet. De första tjugo minuterna fick vi se ett premiärspel som var det bästa på flera år. Sen gick det tyvärr i baklås men det bådar åtminstone gott att vi kan spela fotboll i år också, när det väl stämmer.

Malmö FF, borta
5 poäng: Kim Christensen - Får naturligtvis femman. När jag stod där på läktaren och det inte var Bengan som sprang och ställde sig mellan stolparna tog oron fart. Efter matchen står det klart att så länge som Kim inte ger sig ut på upptäcksfärd för att plocka höjdbollar håller han allsvensk toppklass.
3 poäng: Hjalmar Jonsson - Blandar och ger, men lyckas ge mer än han blandar den här gången. Är alltid lika farlig med sin vänsterfot vid frisparkar och hörnor. Lyckas så när slå in en boll direkt i mål vid ställningen 1–1. Har dessutom några fina räder längs vänsterkanten. Samarbetet med Hysén måste dock bättras på rejält.
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - Står som vanligt för en fin insats och styr och ställer där bak. Offrar sig och räddar oss från ett 0–1-underläge vid andrabollen efter att Kim räddat ett friläge.
1 poäng: Mattias Bjärsmyr - Har utvecklats rejält tillsammans med Ragnar. Minns säsongen 2006 när Kalle Svensson lämnade och Bjärsa skulle blomma ut rejält men inte riktigt kom upp i den standard man förväntade sig. Nu är han där, och är inte långt efter Ragnar. Offrar sig även han när han skär in framför Jonathan Johansson och får en rejäl smäll.

Totalt efter 1 omgång
1. Kim Christensen - 5 poäng
2. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
3. Ragnar Sigurdsson - 2 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 1 poäng

27 kommentarer:

  1. "Walle då?" kommer ni säga. Men gjorde han så mycket mer bra saker än att gå upp i duell med Sandqvist och få in bollen i mål?

    SvaraRadera
  2. GP gav en 4:a till Hjalmar om jag inte missminner mig. I kommentaren stog något i stil med: "Slog den målgivande frisparken"

    En trea skulle han ha. Kan inte säga att han var dålig, men han har gjort bättre matcher.

    SvaraRadera
  3. Kim förtjänar sin femma. Inte minst för hans sätt att fira ledningsmål mot malmö och kalmar, vilken go gubbe!

    SvaraRadera
  4. 5:an är given... men kanske Gustav Svensson skulle ha en poäng för sitt slit utan Tomas Olson?

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  5. Thomas Olsson borde fått minst ett poäng. Genom att inte spela visade han vilken stor betydelse han har för oss när det gäller att vara spelbar, hålla boll och slå de rätta passningarna.

    SvaraRadera
  6. Signifikativt med bara försvarspelare som tar poäng, och vet ni va det beror på? Thomas Olsson, till 100 % kan jag lova, han gör alla andra spelare dubbelt så bra!

    SvaraRadera
  7. seriöst, ranegie måste ju skärpa till sig. Fruktansvärt ointresserad av att vinna dueller. Påminner om mourads lathet. Ingen explosivitet whats so ever. Upprycking!

    SvaraRadera
  8. Alla hatar Berg i Göteborg, alla hatar Berg....

    Jag har sett Berg tusentals gånger under åren känns det som, egentligen kanske det är runt 10 gånger.

    Han har aldrig gjort en bra match där han verkligen imponerar och utstrålar att jag vill faneme ta en plats i blåvitt. Visst han har gjort mål och vissa rätt snygga.

    Han kan även slå frisparkar och hörnor. Men igår kunde han inte ens det och hans övriga spel var som vanligt, dvs han rörde inte bollen, slet inte för fem öre och ville inte vinna.

    Blåvitt har väl blivit för giriga och anser att Jonatan ska bli motiverad av att hans bror Marcus är ute i Europa och mer eller mindre platsar i landslaget.

    Men grejen är att på Mackan såg man att han ville någonting, han ville vinna, han ville kämpa, han ville bli bra.

    Nä, Jonatan ska bort.

    SvaraRadera
  9. 5 miuns poäng för Malmö Polisen

    Vilka jäkla dårar alltså!!!

    SvaraRadera
  10. kan det inte startas en "feldgraus minus-femma" lr nåt liknande?? fanns ju gott om alternativ från igår; alex den yngre, hysen, ranegie!!! jag röstar för en sån lista

    SvaraRadera
  11. anonym 14:25, inte -5 utan vi kan väl ha en -1 där eller -3, -5 blir alldeles för mycket även om det sett till gårdagens match hade varit för lite.

    Vid -1 eller -3 blir det mer fokus på dom dåliga jävlarna som förtjänar det betyget.

    Igår var dom många: Lill-Alex, Hysén, Berg, Werna, Ranegie och till viss del Eldin.

    Jag som hade såna förhoppningar om denna säsongen efter 20 minuter!

    SvaraRadera
  12. Håller med 14:09 på alla punkter. J*****n Berg platsar inte på långa vägar och han verkar ju inte vilja förbättra sina chanser till att platsa.

    SvaraRadera
  13. avgå alla utom walle!!!

    SvaraRadera
  14. Hade Ranegie käkat valium innan matchen? Maken till loj spelare vad längesen man såg.

    SvaraRadera
  15. Fräsch inbytt i 2:a, gör inget annat än spelar boll, det är ens jobb, hur kan man lufsa runt som Ranegie då? Fattar det inte, om man inte är på topp kan man iaf kämpa o visa vilja. Känns ju inte som nån vinnarskalle direkt.

    SvaraRadera
  16. Tycker det är fel att inte ta med brevbäran Walle. Han spelar enkelt, offrar sig vid målet och visar goda kämpatakter. Tycker det är fel att sätta han på kanten där han inte alls är lika bra.

    SvaraRadera
  17. Varför spelar Alex ytterback.. han har varit allvenskans bästa mittfältare i flera år

    Varför Rhen?

    SvaraRadera
  18. Vad jag minns av de första matcherna förra säsongen så var det också mycket "Varför Rhen?"
    Lugn...laguttagningarna kommer lösa sig.

    SvaraRadera
  19. Asså på tal om Jonathan berg, visst var hans insats under all kritik, och ja han förtjänar den med. Men vi skall inte glömma att hela laget utan Kim gjorde en bra match. Kolla bara på lill alex när han kom in. Han skall visst ha fart i benen sägs det. Men igår var det ingen i blåvitt som hade fart. Pontus grinade mest hela tiden, hoppas han kan blogga ut det

    SvaraRadera
  20. Poäng till Kim, Hjalle och Walle. Resten kan bättre! Hoppas jag...

    SvaraRadera
  21. ranegie och karisik ( eller hur han stavar) måste vara det sämsta som har hänt IFK Göteborg på flera år.

    SvaraRadera
  22. Kom igen alla som skriver efter walle, okej han gjorde målet, men i övrigt var vi en man mindre hela matchen när han var inne, totalt oduglig bredvid wernbloom, som faktiskt gjorde en rätt ökej match, slet och f¨ångade in mängder med bollar, problemet var att den andre anfallaren var helt osynlig och totalt fel i sin position!

    För övrigt uselt att aftonblaskan(gbg-hatarna) ger ragge enbart ett plus för matchen igår!

    SvaraRadera
  23. Det glädjer mig att du inte delar ut halvpoängare som förra säsongen. Jobba vidare på detta sätt så kommer inte poängställningen spelarna emellan fela.

    Bra jobbat!

    MVH,
    Matteläraren

    SvaraRadera
  24. Hysen Junior ser ut att ha en fet röv. Nu är det slut på "pappa ledigheten"..fan gubbar det är bara 10 matcher kvar till EM -det gäller att ta poäng annars kan det bli svårt att bli "topp fyra".
    KOM IGEN BLÅVITT!

    SvaraRadera
  25. Anonym 1/4/08 21:46

    Jag håller med om Walles tillkortakommanden, jag är själv en som alltid plockar bort Walle från startelvan. Men man kan inte blunda för att han gör mål. Han gör verkligen det, fan, i nästan varje match.

    Och hylla Werner efter malmö-matchen gör dig bara oseriös. Han kan mycket bättre, han lyckades knappt med någonting.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.