2008/04/26

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Den som förväntar sig några utdelade poäng en bit ner kan sluta med det nu. Den som förväntar sig någon skönt bitter text kan också sluta med det nu. Jag kommer bara att använda det här utrymmet till att skriva av mig, och det kommer inte vara någon underhållande läsning. Jag skulle kunna skriva en hel krönika om hur oerhört besviken jag är på Blåvitt, men jag har varken ork eller tid. Istället tänkte jag skriva om Ljungskile. Ljungskile är en tätort med runt 3 500 invånare. Fotbollslaget heter Ljungskile SK och spelar i år i Allsvenskan. Man har överlägset sämst förutsättningar av alla sexton allsvenska lag och måste därmed vara fulländade i det man kan bra. Och Ljungskile har verkligen dragit allt till sin spets. Att ha runt tio bollkallar utplacerade runt planen som alla andra lag har verkar inte vara några problem för en liten klubb som LSK. Att däremot förse alla dessa bollkallar med bollar är dock inget man bekymrat sig om. Jag blev stum av förundran över att notera att ingen av de två bollkallar som stod bakom Ljungskiles mål i första halvlek hade någon boll. Det var inte så att de förlorat några. Nej, de hade bara inga, och hade aldrig haft några. Fantastiskt. Jag kan inte se någon annan förklaring än att LSK faktiskt var fullt medvetna om att det skulle ge ett antal tillfällen för målvakten att maska utan att åka dit för maskning. Ljungskile var även fulländade i icke-fotbollens ädla konst. Inte för att Blåvitt var speciellt mycket bättre, men den stora skillnaden är att Ljungskile inte ens vill försöka spela fotboll. Och de gör det oerhört bra. Antalet passningar i rad mellan LSK-spelare kan inte överstigit tre under hela matchen. Det handlar om att slå bort bollen så långt som möjligt, bara det, inget annat. I bästa fall kan man få ett inkast en bit upp i planen om motståndarna slarvar lite. Och då får man chans att kombinera två andra delar som man fulländat. Dels kan det gärna ta gott om tid för spelaren som ska ta inkastet att gå till sidlinjen. Dels kan man det där med att böka i straffområdet till fulländning. Sen ska man inte glömma bort att man har en gräsmatta som i minsta detalj är odlad för att passa taktiken. Eftersom Ljungskile inte har någon som helst fördel av att hålla bollen längs backen finns det ingen som helst anledning till att hålla mattan i ett skick som underlättar passningsspel. Det här är inget gnäll, det är inga bortförklaringar och det är ingen bitterhet. Det är bara ett konstaterande. Ljungskile gör precis det man behöver för att ta sina poäng. Det är sorgligt att se men det är fullt förståeligt. Grattis.

Ljungskile SK, borta
Utgår.

Totalt efter 7 omgångar
1. Kim Christensen - 22 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 10 poäng
3. Niclas Alexandersson - 7 poäng
4. Mattias Bjärsmyr - 6 poäng
5. Tobias Hysén - 5 poäng
6. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
7. Thomas Olsson - 3 poäng
7. Martin Smedberg - 3 poäng
9. Klacken - 2 poäng
9. Pontus Wernbloom - 2 poäng
11. Nicklas Carlsson - 1 poäng
11. Gustav Svensson - 1 poäng

21 kommentarer:

  1. Ungefär som det spelar någon roll på villet gräs vi "lirar". Vi spelar inte bättre eller roligare än dom. Deras spelare hade sånt jävla hjärta i matchen och verkade dessutom le och toknjuta av matchen.

    Bara att grattulera, Champions league här kommer vi..

    SvaraRadera
  2. Uselt spela av Blåvitt mot ett uselt motstånd på en usel jävla plan i en usel jävla by i en usel jävla liga i ett uselt jävla land.

    Samtidigt jävligt trist att det får vara så. Tänk om alla hockeyrinkar var olika stora, hur fan skulle det vara? Näe, inför en bättre regel för planmåttet, ÄssVeÄffÄff.

    SvaraRadera
  3. De delar som försökte få igång sånger idag (om sina jävla kavajer) borde fan utvisas från Blåvitts läktare för evigt.

    Jävla töntar!

    Du med den fejkade Burbrryrocken borde fan gå i terapi.

    SvaraRadera
  4. Ang klacken kan man notera att:
    1. Det är jävligt svårt för många att hålla ett bra tempo om trumman inte är med

    2. Det blir pinsamt tyst om ingen med lite pondus tar tag i den. Och nej, det har man inte om man är typ 17, har mörka kläder och solglajjor...

    3. Det är PINSAMT när klacken inte ens sjunger samma, utan man hör tre olika ramsor......

    Däremot var det rätt bra drag direkt efter målet.... Men som sagt, det behövs någon eller några som kan ta tag i det när ingen annan gör det... PÅ ETT VETTIGT SÄTT!

    SvaraRadera
  5. Fettona på räcket bör tas bort. Inte ens "Visa pattarna" verkade ju funka för att få bort åkäket.

    Sedan till er med Dressmankavajerna:
    Hoppas att vi slipper att se era negativa fula trynen hos IFK-klacken något mer. Era (försök till)hataramsor mot LSK samt burop mot våra egna kändes bara muppigt.

    Väx till er snorungar!!

    För övrigt är jag inte alls bitter...

    SvaraRadera
  6. Lev med det IFK:are. Inse att LSK slog er med rättvisa idag. Kan ni inte förbättra ert eget spel så förtjänar ni inte att ta poäng.

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Tycker alla som skriver att det var fetton på räcken och vidare kan lägga ned med än gång, det visar bara vilka jävla fittor ni är... Hellre tycker man att det är bättre med att klacken ser bra ut än om dom är tjocka eller har dressman kostymer, herregud om en tjockis med kostym ställer sig på räcket, vilken skam!!!! Nä då står jag hellre tyst i nittio minuter än vågar förknippa mig med sådana totala modekatastrofer... Packet som vill ha ner folk från räcket är bara patetiska, dom som ställer sig upp älskar blåvitt... Ni som inte ställde er upp ikväll och älskade blåvitt borde fan skämmas, även om inte jag var uppe på räcket eller hade dressman kostym så kan jag säga att jag värderar dom bra mycket högre än alla modefjollor som var i klacken "Nä jag sjunger inte för att han på räcket är tjock"... Ni är fan patetiska

    SvaraRadera
  9. Var e Tollan när man behöver honom?! Klacken har ju ingen frontman! Kom tillbaka!! Blåvitt behöver Tollan!!!

    SvaraRadera
  10. 04:10 --->

    Förstår din frustration, men hot om våld är aldrig ok i våra trådar. Därmed saxad.

    SvaraRadera
  11. Fy fan för denna politiskt korrekta text.

    Ok, blåvitt var värdelösa och visade INGEN kämparglöd. Men LSK var riktigt äckliga och speciellt deras "charmiga" publik. Våga dissa även dessa lag, det blir så krystat när ni slår knut på er själva i eran strävan att vara poilitiskt korreta.

    SvaraRadera
  12. Jag är inte bitter.

    SvaraRadera
  13. angående det där med bollkallarna...du märkte inte att idioter ur klacken snodde 2 bollar i början av matchen? I halvlek upptäckte en ordningsvakt en av bollarna som kastades in till bollkallarna igen.

    SvaraRadera
  14. Hehe, gick ett vilt rykte på läktarn om att ifall man behöll bollen kan det kosta blåvitt 5000 kr i böter, är det någon som vet om det stämmer

    SvaraRadera
  15. Om man snor reservbollarna ska man nog fundera på om man verkligen ska gå på fotboll. Dessa bollar finns där av en enda anledning och det är att spara tid, och ge oss mer fotboll varje match. Så jävla korkat att behålla dessa på läktaren.

    SvaraRadera
  16. Vill fan inte se dressmankavajaerna på i blåvitt klacken igen. FYFAN för dem.

    SvaraRadera
  17. Vill fan inte se massa anonyma internethetsare på Blåvitt igen. Med tanke på hur en del uttrycker sig så tyder det väl inte på att man brukar vara så frekvent förekommande annars heller iofs...

    SvaraRadera
  18. blåvitt slog la inte så jävla många passningar heller.

    SvaraRadera
  19. Vad fan gjorde Ragge på andra målet, INGET jävla dugg!!!! Han stod och kolla på bara.

    SvaraRadera
  20. Va e de för jävla pissluffare som klagar på KAVAJER efter en match som denna?!?! Gå å häng er jävla humorlösa bittra idioter.

    Och alla ni som klagar på att folk står på räcket och manar på med mera, STÅ FÖR FAN INTE I KLACKEN DÅ FÖRHELVETE!

    SvaraRadera
  21. Hur folk i klacken klär sig skiter jag fullständigt i. Däremot var klackinsatsen den sämsta jag någonsin varit med om. Vems fel det var har jag ingen aning om. Det jag kan tycka är att det börjar bli jobbigt att ständigt få höra hur jävla dåligt man sjunger när man står och skriker sig hes i 90 minuter. Skulle också vilja ha en liten detalj förklarad för mig. Varför är det okej att bete sig hur fan man själv vill när man går och kollar på fotboll? Jag gillar hetsen i klacken, men varför ska det alltid urarta? Varför skrika åt sina egna spelare vilka jävla fittor dom är? Varför söka bråk efter varje jävla match? Nej, jag tycker det är förjävligt. En eloge däremot till de äldre männen som gick emellan när några idioter till IFK-ungar slogs med varandra. Civilkurage.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.