2008/04/07

Biljettkaoset på Ullevi

ULLEVI-ANALYS Inför hemmapremiären mot Örebro var det dags för en ny sektionsindelning på Nya Ullevi, årskortsläktaren flyttade "hem" till GHI plus den utökade delen med C och I. Nu var det dock så att Got Event hade bestämt sig för att dela upp läktaren mellan dem med årskort och dem med lösbiljetter. Smart? Nej.

Effekten av att man delade upp läktaren var att de kompisgäng där en del har lösbiljetter och andra har årskort skulle få stå på olika läktare. Nu var dock matchvärdar och ordningsvakter så tillmötesgående och flexibla (för en gångs skull) att de såg till att de flesta som hade någon vän på fel sida av avspärrningen fick gå in på den andra sidan eller promenera över till läktaren bredvid. Men Got Events (enligt matchvärdarna på plats var uppdelningen Got Events verk) agerande är naturligtvis olyckligt då en "ståplats"-läktare som inte har numrerade platser även bör gå att nyttjas på ett vis där vänner med olika biljettform kan stå bredvid varann.

Detta i kombination med att Ullevis läktare under sektionen C ochI var avspärrad med ett stort staket som skar av utgångarna gjorde att ett tusental människor skulle ta sig ut i princip samtidigt på en extremt trång yta och genom en cirka två meter bred gång. Inget att rekommendera för äldre, småbarn eller dem som ogillar hård trängsel. Här borde staketet naturligtvis gå att öppna upp så att även de på årskortsläktaren kan ta sig ut med enkelhet efter match och inte behöva vänta i en kvart för att röra sig ner för trapporna.

Skärpning Got Event och skärpning Blåvitt.
Ta hand om era årskortsinnehavare!

22 kommentarer:

  1. Jag spyr på Got Event
    Jag spyr för övrigt på läktarindelning, i den perfekta världen är allt en enda stor ståplats där man kan ställa sig vart man vill, precis som på Gamla Ullevi, nästan.

    SvaraRadera
  2. Ullevis (Got Event) hantering av supportrar som kommer till Ullevi och skall köpa biljett är en katastrof utan dess like.

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  3. Var en av dem som drabbades, skandalöst dåligt hanterat av Got-Event, om det nu var de som klantat sig. Bra dock att det löste sig uppe på läktaren men till nästa match får de se till att ha hittat en lösning på problemet.

    SvaraRadera
  4. Det ska åtgärdas inför nästan match iaf, det är ett stort plus. Gäller bara att inse att GotEvent inte är så väl insatta i supporterperspektivet. Gäller att vara lika tydlig som mot 5 åringar ungefär så ska det lösa sig.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker det var perfekt.
    Ja och mina polare som sjävklart köpt ett årskort har fått en bättre plats!
    Det tycker jag är bra.

    SvaraRadera
  6. Annars var det ju inga som helst problem att kliva över staketet. Man ser jävligt bra uppe på I.

    SvaraRadera
  7. anonym 15:24/ Ja men den dagen du vill ta med dig någon som inte har ett årskort på en match då? Ska det vara helt uteslutet då trots att det finns massvis av plats på läktaren?

    SvaraRadera
  8. Typiskt att det aldrig ska fungera, då får dom ju gå ut långt innan och berätta vad det är som gäller, väl på plats kommer ju folk bli tokiga...Hoppas dom löser det här...Alla till Ullevi på Lördag

    SvaraRadera
  9. Såg i GP i morse att man skall köra monster truckar på Ullevi i Juni i år igen.

    Kan man inte stoppa förstörelsen av gräsmattan?

    Kan inte Neanderthalidioterna ha sin motorporr någon annan stans.

    Så att Gödselbonden slipper klaga på att hans lag får spela på hö.

    SvaraRadera
  10. Att försöka skilja ett sällskap bestående av en årskortsinnehavande far och hans lösbiljettsköpande son är inget genidrag direkt. Som tur var så fanns det matchvärdar som hade huvet med sig. Efter lite lirkande kunde kompisen få med sin son till våran sektion. Stor skandal att det ens kan komma på fråga... Förstår inte hur det kan skötas så amatömässigt...

    SvaraRadera
  11. Frankie du kan inte lura oss, vi vet att du är "Holger Hansson"

    SvaraRadera
  12. Jag gillar taktiken från Frankie att byta nick till Holger Hansson för att flytta fokus från sig själv och på så vis ge bloggen mer utrymme.

    Tyder ändå på något positivt.

    SvaraRadera
  13. Det var ju kaos! Satt hela förra året på Ä och där var det fri placering!!! Nu hade dom andrat totalt?! Trött man blir

    SvaraRadera
  14. Frankie har ju slutat.

    SvaraRadera
  15. Frankie har slutat men inte Marcus.

    SvaraRadera
  16. Fan köp en egen arena så slipper vi dessa problemen!

    SvaraRadera
  17. anonym 7/4/08 16:00 /

    Ja men de säger att de skall göra förändringar så att denna sjuka förstöelse inte skall ske igen, man får helt enkelt hoppas på att de håller vad de säger...

    SvaraRadera
  18. Frankie is no more. Holger Hansson is Frankie?

    SvaraRadera
  19. Kan någon lägga upp matchen på Piratebay?

    SvaraRadera
  20. Är de någon som vet om dom kommer att ta bort dom här jävla stolarna, som dom gjorde på LM??
    Och göra en riktigt ståplatsläktare där man inte måse hoppa mellan hundratals rader av stolar!

    SvaraRadera
  21. Det är även skandal att det bara fanns en kiosk för oss på sittplats-årskort att köpa kaffe i. Missade nästan 15 min av andra halvlek + två mål) för att Got Event är så totalt inkompetenta...

    SvaraRadera
  22. kan inte någon reda ut problemet för mig, jag förstår inte. Själv har jag årskort och gick in på C/I.
    Är det så att de utan årskort inte kan gå in där, eller är det på GHI de inte kan gå in?
    För med årskort kan man väl gå in på C,I,G,H,I
    Ja, som ni ser hopar sig frågorna för mig.
    Kan någon vänlig själ reda ut detta åt mig?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.