2008/04/02

IFK-spelare "laddar" med burgare & transfetter

KOST & HÄLSA Idag promenerade jag genom Nordstadens köpcentrum i centrala Göteborg. När jag passerade den inomhusuteservering där gästerna till världens två största hamburgarkedjor samlas noterade jag två bekanta ansikten: Jonathan Berg och Mattias Bjärsmyr. Tillsammans med två andra vänner satt de där och mumsade i sig hela menyer med burgare, pommes drypande av transfetter och läsk som får karies och baktus att jubla.

Jag promenerade förbi och tänkte inte mer på det.

Men ett tag senare, när jag tog mig ett bloss vid spårvagnshållplatsen på Drottningstorget slog det mig att det inte var joe schmoe som satt och glufsade i sig burgare och pommes, det var faktiskt elitfotbollsspelare som är inne i starten av sin säsong. Bör de då inte ha någon typ av striktare kostvägledning från föreningens sida? Bör de inte själva förstå att det inte är optimal kost att trycka i sig?

Visst, man kan hävda att alla, även elitidrottsmän, ska kunna unna sig något utöver det extra mellan varven. Men när de unga spelarna i GöteborgsKamraterna i tid och otid syns på stadens nattklubbar, ofta med mäklarbrickan framför sig, så börjar det formas en lite större problembild för en när samma yngre spelare ägnar eftermiddagarna åt att slöa på skräpmatsfabriken på närmaste gatuhörn. Jag tycker inte om att de välbetalda spelare som lirar i vårt Blåvitt syns så ofta i nattlivet när det är säsong. Än mindre tycker jag om att killarna syns på hamburgerhak och minst av allt tycker jag om att föreningen inte har en strikt policy för kosten som de ser till att spelarna ska följa. Något som föreningen tidigare erkänt att vi inte har.

Annat var det på Roger Gustafssons tid.

Ok, visst, dra på krogen och ta några öl, häng på golden arches och använd pommes som slickepinne. Men gör det som en belöning när det gått bra. Inte när vi kryssat och uppvisat ett katastrofalt spel ett par dagar tidigare. De veckor GöteborgsKamraternas spelare inte presterar under par bör de bara ha totalt fokus på nästa match, det är väl rätt mentalitetsspelare som Håkan Mild så febrilt vill ha i föreningen? Då tycker i alla fall jag att fokus bör ligga på rätt träning, rätt kost och total förberedelse även på egen fritid hos vår förenings stoltheter.

Total fokus tills vi får se bra spel och tre poäng tack.
Sedan kan ni fira med era burgare. Inte en sekund tidigare.

84 kommentarer:

  1. omfg! jag tror nog dem vet bäst själva va dem proppar i sig o hur de ska sköta hälsan..

    SvaraRadera
  2. haha det e la gôtt att gubbarna trycker i sig schkräääp så att dom blir biffigare och kan mosa motståndarna :D :D :D

    SvaraRadera
  3. shit nu måste jag ta bort bjärs från min drömelva!!!

    SvaraRadera
  4. Anonym sa...
    omfg! jag tror nog dem vet bäst själva va dem proppar i sig o hur de ska sköta hälsan..

    2/4/08 19:14

    Det tror inte jag.....elitfotbolls spelare är korkade....

    SvaraRadera
  5. BUUUUUUUUUUUU!!!

    SvaraRadera
  6. Det är värre att de verkar festa så mycket.

    SvaraRadera
  7. Men Berg vill ju inte heller bli något...

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det är helt sjukt att IFK inte har stenhård koll på kosten. Det är trots allt inte division fyra vi spelar i...

    SvaraRadera
  9. haha sicken grinkuk

    SvaraRadera
  10. Det är en jävla skillnad på burgare och mäklarbricka. Att käka på Donken lite då och då behöver absolut inte ha någon negativ inverkan på prestationen ute på plan. Lite mer fett än i den vanliga pastalunchen men annars fina kolhydrater och proteiner som går rätt ut i låren.
    Sponken ska de däremot ge fan i under säsong.

    SvaraRadera
  11. Jag håller med! Hade jag haft äran att spela i blåvitt hade jag sett till att vara exeklarisk!

    SvaraRadera
  12. Bra artikel! Nu vill jag visserligen minnas att Blåvitt HAR en form av kostrekommendation som spelarna bör följa, men det verkar inte som att de följer upp och ser till att det efterlevs.

    Är man en professionell fotbollsspelare så HAR man inte friheten att stoppa i sig vilken skit som helst. Nattliga krogbesök kan förstöra en hel träningsvecka, både genom sömnbrist och alkoholintag. Det kan leda till att kroppen inte återhämtar sig och man blir svagare.

    Gissar att detta främst är ett problem bland de i truppen som är fyllda kring -86. Tror varken att de äldre eller de absolut yngsta ägnar sig åt detta i lika stor skala.

    Skärpning!

    SvaraRadera
  13. En burgare kan de gott unna sig då och då. Då är det mycket värre med rännandet på diverse nattklubbar. Känner en kille på Nivå och han ser ett "visst gäng med unga spelare" i stort sätt varje helg.

    SvaraRadera
  14. Jag vet att det pågått en diskussion bland blåvita som jobbar inom krogbranchen på avenyn att börja rapportera spelarnas svinerier till Håkan/lagledningen.

    SvaraRadera
  15. Körven! Du verkar ju bara avundsjuk. Har läkaren förbjudet dig att äta skräpmat eller? Klart att killarna ska få ta sig en burgare någon gång. Ute i spåret med dig körven så kanske du blir mindre grinig. Eller du kanske skulle skaffa dig ett liv helt enkelt.

    SvaraRadera
  16. Vet inte om jag kan ana liet ironi hos anonym 20:27 men det låter som ett bra förslag.

    SvaraRadera
  17. Bra idé att rapportera till Håkan, kröka under säsong ska de inte komma undan med, ser hellre att min pilot har satt i sig ett ekonoipack Absoulut innan start

    SvaraRadera
  18. Jag tror dom kan leva efter en klassisk elitidrotts-regel. Man äter grymt nyttigt 6 dar i veckan. Men den 7de har du rätt att unna dig lite. Annars kan det lätt bli outhärdligt..

    SvaraRadera
  19. det är väl bara bra att berg käkar hamburgare.

    på alla sätt

    SvaraRadera
  20. Gör väl inget om de äter skräpmat någon gång då och då, synd bara att de väljer såna skitkedjor bara. Det är ju värre att de krökar varje helg..

    SvaraRadera
  21. Men herregud, spelarna måste väl få ha ett vettigt liv utanför plan?! Om de käkar en hamburgare någon gång, vad gör det? De är väl så genomtränade att burgaren förbränns ungefär i samma ögonblick som den landar i magen...

    Och de måste ju få gå ut på krogen också!! Ska de inte få ha kul och göra samma grejer som uppenbarligen många andra här?? Visst, de ska inte dynga ner sig, men va f-n om de dricker en öl eller drink eller två?

    Om spelarna trivs med livet utanför fotbollen syns det på plan också. Det är jag övertygad om. Alla vet i alla fall att motsatsen stämmer.


    Dessutom... om man funderar på såna saker när man själv "tar ett bloss", så ska man kanske fundera på andra saker också. Rökning är skadligt vare sig man spelar fotboll eller ej.

    SvaraRadera
  22. Sportchefen rekommenderar annars den så frikostiga Guns Pytt!! Det är hela kostcirkeln i ett nötskal :)

    BarBen har rätt, efter svidande resultat och obefintlig vilja så skall trupperna gömmas och slipas ännu hårdare.

    In med Bambatanterna och pekpinnar.

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  23. Nu fan äter ni detta eller välj gajs!!

    Meny som ger cirka 4 000 kilokalorier
    FRUKOST:
    1 ½ dl Müsli
    3 dl filmjölk (1,5%)
    ½ dl russin
    2 skivor grahamsbröd (80gram)
    2 tsk margarin (80%)
    2 skivor skinka (30 gram)
    4 skivor tomat
    3 dl apelsinjuice
    (Träning)

    MELLANMÅL:
    1 st banan
    3 dl mjölk (1,5%)

    LUNCH:
    150 gram spaghetti (okokt mängd)
    1 ½ dl köttfärssås
    2 ½ dl rårivna morötter
    2 skivor knäckebröd
    2 tsk margarin (80%)
    3 dl apelsinjuice
    1 st päron

    MELLANMÅL:
    2 skivor Grahamsbröd (80 gram)
    2 tsk margarin (80%)
    3 tsk leverpastej
    4 skivor gurka
    3 dl blåbärssoppa
    1 st apelsin

    MELLANMÅL:
    1 st banan
    3 dl mjölk (1,5%)
    MIDDAG:
    125 gram stekt lax
    4-5st potatisar
    ½ dl gräddfil med dill
    2 dl grönsaksblandning
    1 msk oljedressing
    2 skivor knäckebröd
    2 tsk margarin (80%)
    330 ml mineralvatten
    1 ½ dl glass
    1 dl hallon
    Energi- och näringsinnehåll:
    Energi c:a 4 000 kcal
    Protein 15 E%
    Fett 25 E%
    Kolhydrat 60 E%
    Fiber 52 gram

    Jonte Jakan

    SvaraRadera
  24. Det var väl bakfyllekäk antagligen eftersom Berg, Pontus och Gurra var på Keybar igår till klockan två ungefär. De tog det ganska beskedligt men ett par shots slank iaf ner.

    SvaraRadera
  25. kom igen! Om de tar en Whopper så är det la cool!
    E ju inte riktigt droger eller hookers!

    SvaraRadera
  26. Alkohol och utövande av sport hör inte ihop. Och kosten är lika viktig, om inte viktigare än träningen.

    Fan va surt att höra att dom missköter sig.

    SvaraRadera
  27. Keybar, LM och Sams uppehållsrum. Å där hänger alltså dessa pojkar?

    SvaraRadera
  28. Mitt förslag: Sparka alla spelare som äter något annat än pyttipanna!

    SvaraRadera
  29. Att man sitter och drar i sig lite skräpmat då och då är inget som är anmärkningsvärt. Tränar man mycket behöver kroppen energi. Det bör dock inte vara ofta.

    Värre isf är väl alkoholen, som bör hållas till ett minimum under säsong. Självklart ska grabbar i 20 åå få ta sig en bärs ibland, men att dyka upp bakis till träning är inte acceptabelt, som jag ser det.
    Det hela handlar ytterst om en balans mellan fysisk och psykisk hälsa. Kamratgården är inget arbetsläger och får inte heller bli. Unga killar måste få känna att de lever ett bra liv, samtidigt ska elitidrottsmän äta en bra, balanserad kost. Att notera att några ur blåvitts A-lag tar sig en burgare känns som aftonbladet-journalistik.

    Lita på att Olsson/Rehn har koll på spelarna och se över din egen kost istället.

    SvaraRadera
  30. o där kom skvallerkärringen erling.. skaffa dig ett liv din wannabeeeee

    SvaraRadera
  31. Så bara för att man är fotbollsspelare till yrket så måste man helt sluta leva och helt sluta njuta av den korta tid man är tilldelad på denna jord?


    Att känna att man trivs och mår bra med de man gör är bra jävla mycket viktigare än att man kanske åt fel sorts hamburgare.
    Låt grabbarna njuta av livet!

    SvaraRadera
  32. Ett inrutat liv kan ibland kräva en exotisk hamburgare för den mentala hälsan:)

    Självklart måste väl en elitspelare kunna gå ut även på resturang mitt i säsong. Men visst bör det vara väldigt återhållsamt med % i glasen för att inte sabba all träning.

    SvaraRadera
  33. Vissa tycks inte fatta att det är elitidrott det handlar om. Är man inte i toppform så kan detta fälla avgörandet i täta matcher. Spelarna har en skyldighet gentemot supportrarna och föreningen att inte missköta sig. Tävlade på elitnivå i boxning under flera år. Där var det helt otänkbart med alkohol under perioder med hård träning. En klubbkompis till mig gjorde ett fystest på Bosön tre dagar efter en fylla och presterade ca 10-15% sämre än normalt. Han fick sig en rejäl tankeställare. Problemet med lagidrott är att man kan gömma sig i mängden. Tror knappast att tex några av våra friidrottsstjärnor tar sig en fylla under säsong. Ska skicka ett mail till Håkan under dagen och fråga om klubben har någon uttalad alkoholpolicy för något måste göras.

    SvaraRadera
  34. En hamburgare på donken kan de äta om dom vill. Men man får hoppas för deras skull att dom går till eftermiddagsträning och inte slänger sig på soffan efteråt.

    SvaraRadera
  35. Det är ingen som har tvingat spelarna att bli en elitidrottsman. Det har de valt själva och då tillkommer en hel del förpliktelser i och med att de håller på med en lagidrott som engagerar tusentals och åter tusentals.

    Har man gjort det valet måste man "offra" krogkarriären, åtminstone under säsong.

    SvaraRadera
  36. Klart att nån gång ibland så skadar det inte att äta en hamburgare, men som många säger ses vissa spelare lite väl ofta ute i vimlet, jobbar själv på donken och en gång funderade man verkligen på att ringa håkan, klockan var 07:30 en söndagsmorgon (dock inte matchdag) när en välkänd kille kommer inte stupfull och gormar till sig ett frölundamål.

    Sen tycker jag Mourads utalande säger allt om hur det var att sitta på bänken i Italien, ja man har ju lärt sig mycket tex att äta rätt...

    SvaraRadera
  37. Det var ett jävla gullande här inne. "Dom måste få ha roligt" blablabla "man måste må bra också" blablabla..Att folk här inne som annars tar fotboll på såstortallvar verkar acceptera det här är för mig undeligt. Ett besök på donken i veckan:heltokej. Att gå ut och kröka precis när allsvenskan har dratt igång: inte okej. Inse hur bra de här killarna har de..bra lön, fotboll som yrke.

    SvaraRadera
  38. Stämmer det att killar i laget är på nattklubb mitt i veckan?

    Om detta är SANT borde de sparkas direkt ur laget.
    I dagens elitidrott finns det INGET utrymme för utsvävningar under match/träningsperioder och däremellan bör man vara ÅTERHÅLLSAM!

    OBS! ABSOLUTinte ABSOLUTIST!

    SvaraRadera
  39. Roligt att det är en kille som kallar sig Korven som skrivit detta. Brukar väl vara så, man reagerar när man själv har en vana som man skäms för men inte kan faca för sig själv. Då är det jäkligt mycket lättare att reagera när andra gör samma sak. Dra ner på transfettet, Korven!

    SvaraRadera
  40. Vill bara poängtera att spelarna vet mycket väl vad dom får/kan trycka i sig i både mat / dryck! Finns klara regler om vad som gäller detta,tex så FÅR dom dricka alkohol under säsong, efter regler som finns på Kamratgården, vad dom stoppar i sig på stan har faktiskt inte DU med att göra, tror dom kan mer om kost än vad DU någonsin kommer att kunna. Du gör 9 pass i veckan, dom mäter även kroppsfett titt som tätt. Så låt dom vara! MVH en som vet!

    SvaraRadera
  41. härlig blogg, besök gärna min också


    http://dagenslir.blogg.se/

    SvaraRadera
  42. Längesedan jag läste nåt intressant här. Huliganfjantar

    SvaraRadera
  43. Hehe. Gött med kostråd från en rökande snubbe vid namn "Korven" Ahlberg...

    SvaraRadera
  44. Anonym 11:09 -Du tycks dock glömma att "den blossande korven" inte spelar i Blåvitt, inte avlönas av Blåvitt, inte har som ambition att ta SM-Guld,inte har som ambition att få gå långt i Europa etc.

    SvaraRadera
  45. Fy fan, detta måste håkan stoppa!

    Fan inte låta dem äta över-körd grävling från mackedonkan!

    Vill ju inte få sjuka spelare!

    SvaraRadera
  46. jävla skvallerblogg. håll er till gais eller nåt

    SvaraRadera
  47. Dom söp lika mycket och käkade lika mycket skräp förra året och då gick det ju bra.

    Let it go.

    SvaraRadera
  48. Skvallerkärringar!
    Konfrontera spelarna istället om ni vill leka Firman Boys istället för att hänga ut dom på en jäkla blogg. Men det kanske är bättre att hänga på lite lagom avstånd och se fånig ut?

    SvaraRadera
  49. Av kommentarerna att döma hänger det många fiender till Blåvitt här...eller är det rent av spelarna själva som kommenterar...

    SvaraRadera
  50. Jag är spelare och kan bara säga att vi har individuellt utarbetade kostplaner, så vi vet faktiskt vad vi får/bör äta bäst själva, vi har även tydliga regler på när vi får nyttja alkohol… och så vitt jag vet har ingen avvikigt från dessa regler ännu...så var det sagt.

    SvaraRadera
  51. Så mycket bråk för en hamburgare...

    Hamburgare (kanske inte nödvändigtvis macdonalds hamburgare i synnerhet) är ganska så bra mat, förutsatt att man rör på sig mycket. Det är kött, grönsaker och bröd; allt i ett, och en elitidrottare behöver knappast oroa sig för att bli fet i vilket fall som helst.

    Sen så kanske det inte är jättebra att dricka nära inpå en match men så länge som de sker några dagar i "förväg" och det inte är fråga om ren fylla så är väl det inte hela världen heller? Vi vann ju trots allt förra året, kom ihåg det... jag tror nog klubben har bättre koll på det här än de flesta privatpersoner.

    SvaraRadera
  52. pinsam nyhet.. har dom hjärta för klubben, vilket dom har, så vet dom själva vad dom bör göra och inte göra.

    SvaraRadera
  53. En elitidrottare bränner MINST dubbelt så mycket kalorier som en valig svensson per dag så det är nog ingen fara med kosten plus att jag litar på att dom kan ta det ansvaret, att dom går på krogen är helt naturligt eftersom jag tror det hjälper dom att fokusera på planen om man får ha ett liv vid sidan om så länge det inte påverkar match, dvs att dom blir kanon 1-2 dagar innan match . Tänk dig själv om du inte fick ta några öl innan match för att du ska lyfta lådor dagen efter!!!??

    SvaraRadera
  54. Paul Merson? Arsenal?

    SvaraRadera
  55. Synd att de äter på Donken när det finns ett blåvittmål att trycka i sig på Burger King...

    SvaraRadera
  56. Jonathan Berg och Mattias Bjärsmyr, kan ju säga att det inte är första gången dom äter onyttigt, jobbar extra på BK där dom kommer in då och då, bla efter vinsten emot kalmar.

    SvaraRadera
  57. låt dom äta vad dom vill!! Dom tränar ju en hel del och förbränner en hel del med. Ni som klagar på dom sitter säkert på ett kontor eller kör bud bil och trycker i er dagligen en pizza eller hamburgare!

    SvaraRadera
  58. Som blåvittsupporter kan man fanimej kräva att gubbarna i laget ska både äta och dricka som toppidrottsmän ska göra. Inte massa jävla burgare och bärs (som det verkar att det förekommer rätt ofta)! Det är sånt vi supportrar ska dra i oss! Bättring - för Blåvitts skull!

    SvaraRadera
  59. alla spelare i laget, även de som äter hamburgare eller tar en bärs ibland (oj, vad farligt), har garanterat större Blåvitt-hjärta än pajasarna som kritiserar dem här i alla fall.

    SvaraRadera
  60. Hehe, senaste inlägget var ju störtskönt!
    Sen tänkte jag bara uppmärksamma alla på ett inlägg :
    "Jag är spelare och kan bara säga att vi har individuellt utarbetade kostplaner, så vi vet faktiskt vad vi får/bör äta bäst själva, vi har även tydliga regler på när vi får nyttja alkohol… och så vitt jag vet har ingen avvikigt från dessa regler ännu...så var det sagt.

    3/4/08 13:11"

    Det bör väl lugna alla? Härligt att spelarna tar sig tiden att kommentera iaf.
    Plus! Dagens sanning: En hamburgare är absolut inga problem för en elitidrottsman, det bränner han på tio minuter. Medans alkohol är sakdligt för fysiken, men som sagt så borde "spelarens" inlägg lugna många upprörda själar.

    Sen tycker jag det är ett bra inlägg av "Korven", klart att man ska ta upp sådana saker, det är våran rätt som supportrar att kunna konfrontera spelare, tränare och ledning om det! Det är vårat lag, inte spelarnas.

    SvaraRadera
  61. Hannes j: Bara för att en anonym skribent hävdar sig vara spelare måste väl inte så vara fallet?

    SvaraRadera
  62. Ni som är så upprörda över att en del spelare i 20-25-årsåldern går på krogen - har ni verkligen koll på vad de dricker och inte dricker där?

    Jag går ut ofta, ofta 3-4 gånger i veckan, träffar vänner och är allmänt social. Det betyder INTE att jag dricker särskilt mycket alkohol. Jag gillar att gå ut men jag gillar inte att bli full och jag hatar att vara bakis. Min lösning: Jag dricker max ett par folköl eller mellanöl, varannan vatten, lämnar sista skvätten i ölglaset och är minst lika glad som mina polare. Och ganska ofta dricker jag faktiskt Ramlösa hela kvällen. Bara ett exempel...

    Om någon av spelarna inte sköter sin kost och hälsa så lär ledarna märka det. Låt dem sköta sitt jobb.

    Unna spelarna ett socialt liv istället för att springa med skvaller. Ni låter som fotbollssupporterns motsvarighet till griniga grannen som klagar på ogräs i rabatterna.

    SvaraRadera
  63. Det här blev en ju het potatis ;)

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  64. Jag är väldigt nära vän med de yngre spelarna och jag är ute ofta med dem. Jag måste säga att dom har bra koll på vad dom äter och dricker och när det gäller i tisdags tog dom det lugnt som föregående person skrivit och de hade ingen träning daen efter. Det ycker jag man kan unna dom, även fast spelet inte var så tilltalande i Malmö. Men att komma bakfull till en träning har tränarna stenhård koll på och de vet spelarna, så det händer aldrig. Men visst ser det jävligt illa ut att dagen efter en usel premiär och i upptakten till allsvenskan gå ut på en tisdag!

    SvaraRadera
  65. Som vissa tidigare har skrivit här så gör det inte så mycket om spelarna käkar hamburgare en gång i veckan, då är ryktena om att vissa spelare dricker och besöker diverse nattklubbar ganska frekvent betydligt mer alarmerande.

    När det gäller kosten så tror jag nog att IFK är såpass professionella att de har vissa riktlinjer som spelarna ska följa det är ju trots allt en elitklubb och elitidrottsmän vi snackar om och med tanke på att dessa (unga) män lever på sin hobby och dessutom tjänar bra med pengar på den så borde de kunna offra lite av det som vi som inte är lika privilegierade kan unna oss lite oftare.

    De kommer ändå ha gott om tid för att ta igen det dem "missar" efter karriären.

    SvaraRadera
  66. TransFett e' de' Lasse Flinkman?

    SvaraRadera
  67. Walle och hans flicka äter mycket passionsfrukt. Jag hörde av min polare att de hade köpt gigantiska mängder på Coop Forum häromdagen.

    De yngre spelarna kanske borde ta lärdom av Walle? :)

    SvaraRadera
  68. Det här är helt fel väg för BabaBen att gå. Lek inte polis, det är så oerhört töntigt. Du står och tar dig ett bloss, skriver du... Lägg ner blossandet, det kommer kosta Mig oerhört mycket mer i skattepengar än jag någonsin kan lägga på IFK.

    Med ovanstående sagt, verkar det som att ni pojkspolingar här tydligen (och jag är genuint förvånad) behöver en historielektion. Under 90-talet hängde jag på alla möjliga och omöjliga hak i staden och detta på veckans alla dagar. Att man svingade några bägare med våra spelare var inget ovanligt. Vi spelade i fucking champions league på den tiden...

    Så alla ni poliser där ute, som ska läxa upp våra spelare: TAGGA NER!

    SvaraRadera
  69. Håller med ingenjören ovan och ställer mig frågande inför artikelförfattarens påstående att "Annat var det på Roger Gustafssons tid".

    Inte alls sällan såg man tex M Nilsson och Kåmark hänga på tex Bryggeriet på Odinsgatan (och det var inte isvatten i glasen).

    Nej, det här blir bara löjligt. Lägg ner.

    SvaraRadera
  70. Artiklar av denna typ har publicerats tidigare.

    IFK har svarat och förklarat att spelarna visst följer en strikt kosthållning. Emellertid gör de åt ett antal tusen kcal per dag, så det märks inte på deras fysiska värden om de äter skitmat någon gång. Till skillnad från oss vanliga kontorsarbetande soffpotatisas, förbrukar de alltså lätt ett supersize-mål per dag.

    SvaraRadera
  71. Ok att dom äter hamburgare, spelar inte så stor roll. Däremot mindre bra att de är ute o super varje helg. Vet inte hur många gånger jag sett J.Berg var ute o festa. Var är ambitionerna?!:)

    SvaraRadera
  72. Nej Flinckman är en Transfetta.

    SvaraRadera
  73. å andra sidan är det väl ingen skillnad jämfört med förra säsongen, och den gick ju helt ok

    SvaraRadera
  74. Man måste få må bra och trivas som människa. Jag är osäker på att en spelare blir bättre om man tvingar honom att leva som en asket. Dessutom känns det för mig lite dumt att fokus hamnar på vissa spelare, vilka verkar ha det gemensamt att de är unga. Jag har självfallet ingen aning, men det känns inte omöjligt att en äldre spelare delar en flaska vin med gumman då och då. Låt dem roa sig, och överlåt åt klubben att avgöra när det blir för mycket.

    SvaraRadera
  75. När Juande Ramos kom till "elitidrottsmännen" i Tottenham Hotspur i höstas, var kosten bland det första han tog tag i. Han vägrade just att blunda för skitsnacket om att det gör väl inget om de äta lite skräp mat då och då. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/england/article1908466.ab?service=print

    SvaraRadera
  76. :-D Men det är England, engelsmännen kan inte laga mat. Under första världskriget visade det sig att engelsmännen var undernärda trots att de åt mer än fransmännen. Orsaken var att engelsk matkonst är så kass att den förstör det mesta av näringen. Kort sagt, samme spanjor kanske inte alls hade klagat ifall han hade blivit tränare i IFK

    SvaraRadera
  77. I jämförelse med vissa andra idrotter* är en allsvensk fotbollsspelare i regel inte direkt någon elitatlet. Antagligen eftersom detta inte alltid är nödvändigt (kolla bara Gazza, Preben E. etc).

    Men jag håller med artikelskrivaren. Det är inte ok att dra en mäklarbricka på kvällen och bakiskäka på donken dagen efter, och detta mitt under säsongen!

    Hur trist det än låter så är en spelare i blåvtt en "officiell person". Han har ett ansvar mot publik, sponsorer och fans. Han skall vara ett föredöme.

    *"vissa andra idrotter" = skidåkare, brottare, simmare, boxare med mera.

    SvaraRadera
  78. Jag tycker att det vora bra om dom åt bajs. Då är fettet borta liksom. Inte så mycket näring kanske, men en skön brun färg.

    SvaraRadera
  79. Jehuuuu, vi har bytt ut Frankie mot Korven Ahlberg. Sicket byte! Vilken sida skall man besöka istället nudå?

    SvaraRadera
  80. låt dom äta vafan dom vill.

    SvaraRadera
  81. Hoppas det inte är sådan skit vi behöver läsa om Frankie slutar 'på riktigt'

    SvaraRadera
  82. Såhär nära inpå match känns det inte bra att dom var ute, skräpmaten är ett enkelt sätt att ta in extra kalorier men inte det bästa!

    SvaraRadera
  83. Pinsam text...
    Själv som idottsman så vet man vad man kan käka och när.
    Jag kan däremot hålla med om att alkohol i lite störra mängder några gånger i månaden är inte bra.
    Speciellt under säsong, kroppen mår inte bra av det...

    SvaraRadera
  84. känns lite väl gnälligt att snacka om en sån sak. Klart gubbarna ska få ta sig en burgare ibland...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.