2008/04/29

Publikfiaskot fortsätter

SMÅTT & GÔTT Det blev en febril aktivitet bland kommentarerna efter mitt förra inlägg. Ämnet var publiksiffran mot AIK. Många bortförklaringar som dålig arena, inga motståndarfans att hata(?!), dåligt spel matcherna innan, derby nära inpå och så vidare.
Jag är där för att stötta färgerna. Jag skiter fullständigt i att de spelar dåligt, att arenan suger eller att inte AIK dyker upp med sina fans. För mig finns det bara ett fokus och det är de blåvita. Men visst har även jag full förståelse för att man ibland måste prioritera i livet och som familjefar, student med mera får det bli det som kostar pengar som ryker.

*****

Frölunda hockey har floppat två år i rad, men håller likt förbannat siffrorna uppe. Vad gör de som inte IFK Göteborg gör? Marknadsföring…host…marknadsföring.

*****

Oj vilka tunga ben! Hysén, Wernbloom och Alex, för att nämna några, ser oerhört sega ut. Det täta matchschemat börjar kanske ta ut sin rätt? Men varför låter man då inte fler spela? Endast ett byte igår trots att det såg ut som det gjorde. Sella måste vara riktigt genomusel på träningarna? Eller ligger det en hund begraven någonstans uppe på kamratgården?

*****

Skövde, Hammarby, Kalmar och Elfsborg. Det är dags att hitta minst ett litet segment av mästarformen från ifjol annars kommer det bli ett gäng med duktigt stukade självförtroenden som går in i uppehållet.

*****

Vi släpper in få mål, har bara förlorat en match, vinner trots uselt spel matcher som den igår samt att vi faktiskt ligger trea. Visst finns där lite hopp? Någon gång hittar vi formen och då har vi en bra grund att stå på.

*****

Kul med en ny speaker förresten. Lite skönhetsmissar fortfarande men det känns betydligt fräschare än de senaste årens.

*****

Veckans röda kort: Fotbollskanalen. Flamsigt, tramsigt och ett jävla kappvändande hela tiden. Enda gången programmet håller hög klass är när Jesper Hussfelt leder jippot.

35 kommentarer:

  1. Ingen är bättre än Abrih. RIP!

    SvaraRadera
  2. Vad är det för marknadsföring som Frölunda gör som inte Blåvitt gör? Jag kan inte säga att jag ser så himla många fler annonser för hockey än för fotboll. Det brukar vara den vanliga annonsen inför match i G-P man ser för respektive lag.

    Att skylla på marknadsföringsbrist känns som att generalisera. Det måste finnas fler faktorer än bara marknadsföringsbrist bakom publiktappet.

    Det man bör fråga sig är om folk känner att de får valuta för pengarna det kostar att gå in. Folk vill ha underhållning. Känner sig folk underhållna när de går hem?

    Om de inte gör det så spelar det ingen roll hur många bilagor, affischer, banderoller, etc etc man hystar i folks ansikte. Den som går på fotboll för första gången i sitt liv måste känna mersmak när han går hem, annars kommer han aldrig tillbaka.

    Där har IFK något att bita i!

    SvaraRadera
  3. Utan att vilja förespråka att man är överdirvet PK, så måste jag nog ändå säga att när den gamle speakern just gått bort så var det väl ändå ett lite klumpigt sätt att uttrycka sig?
    /Glenn D.R

    SvaraRadera
  4. Glenn DR/ Vi har haft ett flertal olika speakers under de senaste åren och det är knappast någon enskild person som kritiseras utan ett fenomen.

    SvaraRadera
  5. Antar att Danne inte kände till att förra speakern gått bort.

    Visst ska vi bli fler på läktarn. Kan va bra att snegla på hockeyn och lära sig ngt, men samtidigt ska man komma ihåg att Frölunda är ensamt elitlag på flera mils radie. Vi måxte hitta vårat eget recept för att locka folk.

    SvaraRadera
  6. Reagerade likadant. Kändes lite onödigt angående den nya speakern.

    Vidare kanske det är så att hockey av gbg-publiken anses vara en roligare sport än fotboll? Även om ingen här inne vill inse det..så tror jag det kan vara så..

    Avslutningsvis vill jag bara säga att ni (läs:jag också) skjuter er själva i foten när ni påstår att man enbart går till Ullevi för att se Blåvitt. Skulle det stämma så är det väl bara att konstatera att intresset inte är större än vad publiksiffrorna tyder på. Nej, just nu är det helt enkelt inte särskilt attraktivt att gå på IFK-matcherna. Därför är bara de trognaste fansen på matcherna. Därför kom det drygt 6000 till matchen igår.

    Framåt Blåvitt!

    SvaraRadera
  7. Fy fan, vi kommer att bli krossade av Bajen på Söderstadion på söndag! Förstår om inga vill uppleva eländet på plats.

    Ingen Sthlmsresa

    SvaraRadera
  8. Fy fan vilka märkliga reaktioner. Så om någon dör så bör man okritiskt hylla den personen bara för att han har dött? Abris var skittrevlig som person men han var helt värdelös som speaker, det klagade jävligt många om i många år, men nu ska han hyllas då för att han gått bort? Löjligaste jag hört.

    SvaraRadera
  9. 4 Dagar kvar ! |

    Så skall det bli vid världens slut. Änglarna skall gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga

    http://www.anglarna.se/nyheter/notiser/3-notiser/1860-aenglarna-stockholm-fyller-10-ar

    SvaraRadera
  10. Jag skiter faktiskt i publiksiffran. Jag hade stått ensam på arenan och sjungit rösten ur mig. Jag älskar IFK och är där för deras skull, inte för den övriga publikens!

    Fast å andra sidan är det ju jävligt trist både stämningsmässigt och rent ekonomiskt att det inte kommer mer folk

    SvaraRadera
  11. anonym 12:34/ publiken är en stor del av föreningens inkomst som i sin tur styr en stor del av de spelare vi kan köpa osv. så tro fan det är viktigt!

    SvaraRadera
  12. Anledningen till att frölunda har fler folk är att deras produkt är bättre. Svårare än så är det inte.

    SvaraRadera
  13. Nån skrev frölunda är ju det ända elit hockey laget som är nära gbg, kan ju beror på de med att konkurensen i hockey är ju låg i gbg. Men sen är ju hockey biljetterna dyrar än vad fotbolls är, men kanske mer underhålland, i hockey behöver man inte oroa sig för huliganer så mycket heller, allt känns så mer välkommnade, igår var jag nära att somna när jag var på ullevi.

    SvaraRadera
  14. Man kanske skall ha lite mer bakom pannbenet för att förstå sporten fotboll??

    SvaraRadera
  15. Tror absolut att underhållningen är det viktigaste. Man måste visa upp något som liknar en spelide och prestera mer konstruktiv fotboll. Högre tempo och någon spelare som kan bjuda på något tekniskt nummer. Idag har de flesta tillgång till att se Engelsk, Spansk eller italiensk fotboll på sin TV. Och då räcker inte långa bollar och kämpa, kötta osv. Man måste bjuda på lite mer idag tror jag? Många orkar inte lägga ner en massa tid och pengar för att sedan få se någon form av korpidrott. (nu kanske jag tog i?) Men i jämförelse mot de stora ligorna så är allsvenskan inte tillräckligt attraktiv, spelmässigt bra. Det måste ju finnas lite stjärstatus på några spelare. Någon måste sticka ut från mängden och bjuda på det lilla extra någon gång. Då kommer också publiken tror jag.

    SvaraRadera
  16. Texmex:
    Kanske det. Men å andra sidan är det fler fulla bråkstakar på fotboll. Är dom insatta i spelsystem och offsidefällor? Hmm..

    SvaraRadera
  17. mattias:

    Nej, det är rena mongon som, tyvärr på något förvirrat sätt, hamnat mitt bland fotbollssupportrar. Jag fattar överhuvudtaget inte varför man dricker sig full när man skall se på Blåvitt. Helt jävla obegripligt.

    SvaraRadera
  18. Det är jäkligt mycket företag som köper biljetter och bjuder sina anställda på hockey. Frölunda verkar ha satsat på att marknadsföra sig mot dem.

    Genom att nästan alltid ha fullt lockas många av stämningen och vips har man byggt upp en bra
    grundstomme av publik.

    Blåvitt verkar däremot ha nått ett klassiskt moment 22. En enorm arena fylld till drygt 10% lockar inga evenemangssupportrar. Publiken lockas av en storbublik, som inte finns.

    Hardcoresupportrarna går ändå och att skälla på att folk prioriterar fel är att göra självmål. Marknadsföring är ordet, och det innebär avsevärt mer än att annonsera i en sketen tidning.

    SvaraRadera
  19. Att många går på blåvitt mer eller mindre enbart för att se blåvita färger är ju ganska uppenbart, sen är ju klacksektionen välfylld på samtliga matcher, eller hur?

    De som har andra anledningar sviker däremot, och det är ju inte så konstigt. Att gå på match beror på flera saker, det som gör att ingen - förutom de som bara vill stödja färgerna - beror väl framför allt på att 1) ingen kommer! Kul att gå på match på tomma läktare... ond spiral alltså och 2) arenan suger. Spelar ju ingen roll om det är 6000 eller 20000, stämningen är botten hur som helst.

    Att det inte är så underhållande spel är nog mindre viktigt, spelet i sig är ju en ganska liten del av upplevelsen.

    Sist men inte minst, marknadsföring gör att alternativet "gå på match ikväll" blir en realitet i folks huvuden. Utan marknadsföring finns ingen känsla i bröstet på sittplatspubliken att det kanske vore skoj att gå på match... Bästa marknadsföringen är givetvis stora, positiva rubriker om kul spel och fina resultat, men i avsaknad av det behövs nog lite klassisk reklam för att få göteborgare att bli medvetna om att allsvenskan har börjat.

    SvaraRadera
  20. Finns det inga highlights från matchen? Vill gärna se Ragges dönare igen.

    SvaraRadera
  21. Att Frölunda lyckas så pass bra ekonomiskt är mycket pga att de har fått företagen med sig. Vi på vårt företag gick i år in som sponsor i IFK med förhoppning att kunna ta med våra kunder match efter match på trevlig underhållning. Tyvärr (tycker vi)så ligger mycket av bristerna i arenan och hur allting sköts där.

    Skitiga toaletter och långa köer till att bara få sig en kopp kaffe i paus är bara ett par exempel.

    Det är inte utan att man längtar till nya arenan.

    Framåt Blåvitt!

    SvaraRadera
  22. Abris var kung.

    SvaraRadera
  23. Anonym 16:03:

    Målet finns hos viasatsport.se

    http://www.viasatsport.se/content/view/3784/27/

    SvaraRadera
  24. Hockey är show, fotboll är sport.

    SvaraRadera
  25. Frölunda indians (!) levererar en produkt som är snudd på världklass. Om man nu gillar hockey så är det som erbjuds en helgjuten gerj. IFK spelar fotboll mitt emellan korpen och CL, en enormt halvdan version av fotboll som enbart är en säljbar produkt pga dess suportrar. Om publiken fortsätter utebli så kommer svensk fotboll fortsätta raset och folket välja at hållapå lag som man utd och annan skit...

    SvaraRadera
  26. Jag tror att de så kallade bråkstakarna. Har mer koll på vad fotboll handlar om än slipsnissarna i Scandinavium. Att vissa människor väljer att dricka öl innan matchen är inte det upp till dom själva? Vad jag vet så serveras det minst lika mycket öl i Scandinavium som på Nya Ullevi.

    SvaraRadera
  27. Jag tror att vårat publiksnitt kommer att öka markant på den nya arenan. En arena som "endast" tar 18.000 åskådare är kanon. Efterfrågan vs pris. När supportrar till IFK (om man nu inte har säsongskort)vet om att det är ganska så svårt at få tag på biljetter så kommer allt fler att köpa i förtid och det blir lite av den hybris som det blev innan vårt guld. HETS med andra ord!

    Själv skall jag upp till Sthlm få söndag! SKALL DU?

    SvaraRadera
  28. Det kvittar hur mycket man marknadsför en produkt som inte håller någon kvalitet. Så som blåvitt spelat i år så får man vara riktigt jävla sjukt kåt på dem för att genomlida matcherna. Som exilare har jag inte missat många matcher på TV senaste fem åren, men på senaste tiden har de spelat så jävla uselt och tråkigt (ganska hemsk kombination) att jag efter 1:a halvlek bytte till HIF - MFF. Det var en fotbollsmatch. Det våra änglar håller på med i år är... vetefan... men i alla fall inte underhållning. Jag tycker sex tusen mot GIF är en otroligt bra siffra med tanke på hur det sett ut på planen i år. Tycker du kan sluta med dina pajas inlägg nu. Tack.

    SvaraRadera
  29. TexMex sa...
    Jag tror att de så kallade bråkstakarna. Har mer koll på vad fotboll handlar om än slipsnissarna i Scandinavium. Att vissa människor väljer att dricka öl innan matchen är inte det upp till dom själva? Vad jag vet så serveras det minst lika mycket öl i Scandinavium som på Nya Ullevi.


    Du kandiderar till titeln "Rikspucko"? Klart att man får dricka om, och hur mycket, man vill. Är det någon som sgat något annat? Jag förstår de bara inte varför man gör det. Det finns ju så oändligt många bättre tillfällen att supa till på. Fotboll är viktigare än så. Och det var ingen jämförande fotboll/hockey, jag vet att det sups ordentligt bland flera frölunda-fans till bortaresor.

    Snyggt du avslutade din första mening förresten. Imponerande.

    SvaraRadera
  30. Det är ju inget nytt fenomen när publiken sviker när man spelar i en betong bunker, Kolla Juventus när de spela på della alpi, laget som hade mest supportrar i italien hade ca 4000 pers på vissa matcher

    SvaraRadera
  31. Vi är svenska mästare och ett av dom mest folkkära lagen i sverige..de ska komma över 10 000 mot sundsvall hur spelat än är! Så är det bara.. Förstår inte de som säger att "det är bara mot sundsvall och det är bara mot norrköping"..vad spelar det för roll? Man går ju för att kolla på blåvitt eller? Det är handlar om att stötta och älska sitt lag i ur och skur och i vilken match som helst. Sen förstår jag ju att matcher på gais, aik malmö drar ännu mer folk men 10 000 minst borde det vara på alla matcher!

    SvaraRadera
  32. Vem vågar åka till Sthlm på söndag och se oss bli förnedrade av Bajen? Blir det 50 pers, eller?

    Tungt

    SvaraRadera
  33. Lustiga ni är!!! Tror ni på fullaste allvar att det va 6000 trogna supportrar där eller???
    ca 4000 säsongskort hur många av dom går till företag tror ni? ca 2000 bilj hur många av dom tror ni är fribiljetter då?? blir inte så många trogna supportrar kvar där va?! Sen så underlättar det ju som att hockeyn har fasta speldagar och att man kan ta sig en öl i pausen å då snackar jag naturligtvis inte om folköl i plastglas!

    SvaraRadera
  34. marx: Om man måste ha tillgång till starköl i pausen för att se något sportevenemang är man inte supporter, då är man alkoholist

    SvaraRadera
  35. Man är ingen alkoholist bara för att man vill kunna köpa en starköl i paus...
    Går du på teater eller annan form av underhållning vill du inte köpa dig en folköl i ett plastglas..

    Fotboll är kultur och underhållning och då ska man fan underhålla de som troget går på evenemanget ifråga!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.