2008/04/01

BaraBen.com:s chefredaktör och grundare avgår

BARABEN.COM Efter tre år i de blåvita supportrarnas tjänst beslutade BaraBen.com:s grundare och chefredaktör "Frankie" strax efter "förlusten" i Malmö att lägga pennan på hyllan. Jag känner mig helt enkelt för mätt på framgång sedan SM-guldet bägades 2007 och har inte drivkraften kvar att jaga fotbollsnyheter dygnet runt, att hetsa fans och spelare i motståndarlag, att leverera 24-7 till vår miljonpublik och så vidare. Nu får det vara nog.

Nu lämnar jag över stafettpinnen till övriga redaktionen, ni vet alla vilka ni är och ni förtjänar att få mer av det stora utrymme jag dragit till mig på BaraBen.com under de här tre åren.

Att skriva den här dagboken har varit en mycket annorlunda resa. Jag startade dagboken på en väldigt liten sajt för tre år sedan. Den blev snabbt känd och omtalad. Jag fick den ombord på de flesta Blåvittsidor via länkar och Supporterfonden och idag är den Sveriges i särklass största privata fotbollsblogg med mer än 20 000 besök i veckan (enligt Bloggportalen). Den anses dessutom inte längre vara en blogg, den här bloggen. Den anses vara "ett fenomen". Tänka sig, att jag har skapat ett fenomen. Det har inte alla gjort i livet.

I början kände jag stor kärlek till det här projektet. Jag såg dagboken som ett mycket intressant och många gånger hisnande experiment. Idag konstaterar jag att det finns något skevt och ganska obehagligt i den här dagboken. Att driva dagboken ger mig ångest, det ger mig ånger, det får mig ofta att må väldigt dåligt. Bloggen har blivit ett monster och jag orkar inte ta hand om det längre.

Det finns en törst efter elakheter på nätet. Varje gång jag har skrivit något elakt om en offentlig person kan man genast känna blodtörsten bland de som kommenterar. De skrattar rått, HA HA HA, skriver att de vill ha MER MER MER och ger förslag på andra personer som de vill att jag ska vara elak mot. Det är, kort sagt, elakheter och hjärtlösheter som mina besökare vill ha. De har inget emot om jag skriver om andra saker, så länge jag regelbundet återvänder till det riktigt spännande - när jag attackerar en offentlig person för något han sagt, något klädesplagg han haft på sig i sändning eller hur han ser ut i håret. Ju hårdare, kallare, hjärtlösare mina iakttagelser har varit, desto större har publikens förtjusning varit. Och jag känner att mitt förakt mot min egen publik har ökat - och föraktet mot mig själv när jag upptäcker att jag faktiskt gör dem till viljes. Jag hatar alla hatarna där ute, men mest av allt hatar jag mig själv. Så har det känts på sistone. Låt oss vara ärliga mot varandra, jag och ni. Vi håller på att driva varandra in i något väldigt obehagligt.

Jag sitter här på morgonkvisten och läser igenom gamla inlägg, som en sentimental farbror, och förvånas av min egen hårdhet och kallhet. Och jag tänker: Är det verkligen jag som skrivit det där? Bloggkaraktären Frankie har gjort sig skyldig till saker som jag själv finner motbjudande. Jag läser vad jag skrivit om kändisar och känner att jag äcklas av mig själv. Framgångarna med den här dagboken och de krav som ställs på mig höll gradvis på att göra mig till exakt den typ av nätmobbare som jag själv hatade bara för ett år sedan. Jag kan inte acceptera det. Framför allt - jag orkar inte med det. Bloggen är en spegel och jag tittar mig själv i den och konstaterar att jag inte tycker om spegelbilden av mig själv. Jag tittar på mig själv och säger högt: "Du kan dra åt helvete, Frankie." Den karaktär jag ser i bloggspegeln är inte längre jag. Därför lägger jag ner mitt engagemang här nu.

Alltså. Jag återkommer ganska snart någonstans. Till dess får ni läsa Erling, Feldgrau, Disco, Whoami, Pavlo, Genrich och de andra drygt 60 skribenterna, maila in till kontakt@baraben.com och börja skriva här själv eller läsa min privata blogg. Den är också ganska kul.

Mkh
Frankie, Grundare och f.d. chefredaktör BaraBen.com

56 kommentarer:

  1. va i helvete??!?!?!?!? du står ju för 80% av inläggen här på baraben, hur fan ska detta gå?

    SvaraRadera
  2. April, April...

    SvaraRadera
  3. april april^^

    SvaraRadera
  4. Hyfsad kopiering av Schulmans avskedsbrev, blivit ett monster bla bla. April april den lätte går vi inte på.

    SvaraRadera
  5. om detta är seriöst så är det oerhört tråkigt och på något sätt ledsamt, för även om man aldrig träffat dig personligen frankie har man nästan börjat lära känna dig genom att läsa här varje dag i flera år....

    men alla tröttnar väl nån gång.

    SvaraRadera
  6. haha bra aprilskämt där, har du copat Schulmans krönika från Bladet med?:)

    SvaraRadera
  7. Hahaha riktigt kul.
    Känns som att Schulman kommer att bli ganska pikad för sitt avskedsbrev ett bra tag fram över.

    April skämt måste komma tidigare, helst på morgonen när man är lite trött. Nu går man ju på helspänn och är en cynisk fan som inte litar på någon:)!

    SvaraRadera
  8. Anonym sa...

    Hyfsad kopiering av Schulmans avskedsbrev, blivit ett monster bla bla. April april den lätte går vi inte på.

    1/4/08 18:35


    Det är väl rakt av? Förutom första stycket? haha jävla frankiejävel! satte kaffet i halsstrupen där du!

    SvaraRadera
  9. Aprilskämt? Kanske.

    Jag har dock hört att Frankie/Hankins sökt lägenhet i New York under hela vintern. Kan det gå hand i hand med avhoppet? Nåja.

    SvaraRadera
  10. hahahahahaha, tror en del som hatar frankie blev riktigt glada där förrän de insåg att det sannolikt är ett aprilskämt....

    SvaraRadera
  11. nu är det bäst att de andra skribenterna kliver fram rejält då!

    SvaraRadera
  12. det här får ju bara inte vara sant. om det är pga jobb som du hoppar av frankie är det skandal att inte ifk sett potentialen i att anställa en sådan tokhetsare som dig. jag kan tänka mig att göra det själv.

    SvaraRadera
  13. Hmm? April kanske? mycket möjligt. Frankie den store skojaren gör de igen.

    SvaraRadera
  14. Fast vi älskar dig ändå ;) Dina inlägg är alltid klockrena behöver inte va elaka, även om de luktar mycket 1 april kring de här så hoppas jag inte att du slutar för du är verkligen baraben.com

    SvaraRadera
  15. hoppas det är sant

    SvaraRadera
  16. har hört att han återigen har sökt jobb hos häcken

    SvaraRadera
  17. FAN om det är sant. Halva mitt engagemang för blåvitt försvinner i princip då.

    Å andra sidan: märkligt att publicera följande på 1:e april utan att påpeka att det inte är ett aprilskämt.

    SvaraRadera
  18. svenska fans aprilskämt gjorde så en annan satte morgonkaffe i vrongstrupen...*puh*

    SvaraRadera
  19. Hahaha, NU fattar jag! Det är ju första april... Fan, jag borde nog bli orolig över mig själv, jag köpte allt och svalde det med hull och hår.
    Puh...


    Jobba på, Frankie!

    Viva!


    /Ese

    SvaraRadera
  20. HAHA! JÄVLAR vad skraj jag blev! Hade inte en tanke på första april. Det är precis sånna här grejer som gör att Baraben och Frankies inlägg är en fröjd att läsa. Tack, Frankie och må du fortsätta i många år =)

    SvaraRadera
  21. Jag tror Frankieboy kör en dubbelbluff. Han droppar detta den första april så att alla ska tro att det är en bluff... och så är det inte det, och det är det som är den riktiga bluffen!

    SvaraRadera
  22. Tid har du ju gott om i varjefall ;) hehe

    SvaraRadera
  23. Haha hann läsa topic sedan fattade jag direkt att det var ett aprilskämt! Keepup good shit!

    SvaraRadera
  24. Har aldrig blivit så rädd och chockad av ett aprillskämt förut!!

    Ofta Frankie skulle sluta nu när det stundar Champions League kval, SM-Gludet ska försvaras m.m

    SvaraRadera
  25. Snälla gud, låt inte detta vara ett aprilskämt...

    SvaraRadera
  26. Trodde på det till fullo, tänker aldrig på 1:e april längre... Men sen tänkte jag även att något bör fan hända med sidan, för den har varit förbannat ointressant det senaste... Blir väl bättring nu när säsongen kommer igång, men det borde fortfarande kommit ner mer information om matchen igår om inte Frankie tyckte det var så viktigt att lyckas med sitt "skämt" istället för att rapportera om blåvitt.

    /Roffe

    SvaraRadera
  27. säger som en person i rosa pyjamas, äntligen!

    SvaraRadera
  28. Efter att ha läst detta så verkar det som att Frankies nästa uppdrag i livet blir att resa runt som missionär och sprida fred och kärlek, samt krama alla på denna jord! =)

    Nä frankie, det finns alldeles för mycket att rappotera om, alldeles för många stöddiga moståndarsupportrar att håna!
    (malmös patetiska minigangsters bland annat)

    Tur att det är första april!

    SvaraRadera
  29. Ett par klargöranden:
    1. Nej, jag ska inte flytta till New York.
    2. Nej, jag har en gång sökt jobb hos Häcken, jag har även spelat i Häcken i många många år, so the fuck what wanker?
    3. De som kör på aprilskämts-linjen torde väl anta att det kommer en dementi imorgon. Ni får väl vänta och se.

    SvaraRadera
  30. Äntligen!..som Fylking skulle sagt.
    (jag kan jag med)

    SvaraRadera
  31. Ett föredömme inom bloggen luras föredömligt :)

    /Sportchefen

    SvaraRadera
  32. det vore ju iof bättre om du flyttade till New york.. ja inte för dem kanske men

    SvaraRadera
  33. april april. Sååå dåligt

    SvaraRadera
  34. Våga göra det oväntade Frankie - Avgå!

    SvaraRadera
  35. barabens undergång

    SvaraRadera
  36. "FAN om det är sant. Halva mitt engagemang för blåvitt försvinner i princip då."

    Men herregud, detta inlägg måste ju också varit ett aprilskämt?

    SvaraRadera
  37. När jag läste igenom inlägget blev jag allt mer och mer förfasad. Riktigt snyggt lurat, mig fick du i alla fall till att börja planera min kommentar för att övertyga dig hur fel du har ...

    Innan jag läste kommentarerna i sedvanlig ordning.

    SvaraRadera
  38. Måtte det vara sant!!!

    SvaraRadera
  39. Alltid bra med självinsikt!

    SvaraRadera
  40. Synd om det är ett aprilskämt! Att bli av med kommunist-Frankie vore verkligen skönt! Den skithögen har gjort sitt!

    Marcus till ÖIS! Det ni, era jävla bläävitbögar!!!

    SvaraRadera
  41. Frankies inlägg och denna tråden var humor på så många plan...

    SvaraRadera
  42. Snacka om hybris!!!

    Aprilskämta om att en bloggare ska sluta, handlar bloggen om er eller om blåvitt?

    Roland från Småland

    SvaraRadera
  43. För att citera Svennis:
    "Football please".

    SvaraRadera
  44. synd om det är ett parilskämt. Frankie har gjort ett grymt jobb med bloggen ända sedan starten men det senaste året har kvaliten varit fruktansvärt ojämn och kanske vore en nystart på plats..?

    SvaraRadera
  45. synd om det är ett parilskämt. Frankie har gjort ett grymt jobb med bloggen ända sedan starten men det senaste året har kvaliten varit fruktansvärt ojämn och kanske vore en nystart på plats..?

    SvaraRadera
  46. Fan vad gött stick du ditt patrask.

    SvaraRadera
  47. "Marcus till ÖIS! Det ni, era jävla bläävitbögar!!!"

    Titta. Dom kan prata. Vill du ha en banan?

    Seriöst. Att Allbäck går till ÖIS är tecken på två saker.
    1. Allbäck vet att han är over the hill och att det är lika bra att varva ner med gärdsgårdsfotboll et par år. En tydligare fingervisning om hans dalande stjärna kunde inte Lagerbäck få. Mackan tror inte själv att han har något kvar att ge på internationell nivå.

    2. ÖIS kommer återigen att tro att det bara är att segla sig fram till serieseger. Tidigare har det varit pga av illusionen om det rödblåa sambaliret, och nu är det myten om Mackan som frälsare. Precis som alltid så finns det en slående oförmåga (och ovilja) att analysera vad som verkligen är viktigt för att vinna matcher. Detta leder till att vi andra får nåt att roa oss åt när ÖIS som vanligt gör sin svagaste säsong i mannaminne.

    Underhållning är kul!

    SvaraRadera
  48. Bänglarna är döskraja för att ÖIS nu ska gå upp i Allsvenskan igen och spöa skiten ur ifk Skattefusket!

    ÖIS kommer, gå och göm er!

    SvaraRadera
  49. Öis upp i Allsvenskan? Hur skulle det gå till? Det finns ju 10 lag som är bättre än öis i superettan. Minst.

    What's there to be scared of?

    Vi är Blåvitt, ni är ingenting.

    SvaraRadera
  50. En artikel man hade velat läsa alla andra dagar än 1 april.

    SvaraRadera
  51. problemet är väl, som någon skrev ovan, att hybrisen gått så långt att även om det är ett skämt eller inte, så verkar bloggen handla mer om de som skriver än blåvitt.

    SvaraRadera
  52. Skulle denna blogg handla om nåt annat än dess skribenter? Knappast om blåvitt och fotboll.

    SvaraRadera
  53. Om det nu stämmer så vill jag personligen tacka dig för alla bra artiklar de senaste åren. du är utan tvekan hjärtat i baraben men vi får väll hoppas att de andra träder fram lite mer nu.

    SvaraRadera
  54. hoppas du stack, dude

    SvaraRadera
  55. Om det nu verkligen är sant skulle jag vilja tacka Markus Hankins för alla roliga artiklar, de mer seriösa inläggen, och ja, allt annat. Det finns de som inte gillar ditt sätt att vara/det du skriver, men hos mig har du verkligen skänkt någonting som aldrig kommer att försvinna. Jag önskar dig all lycka i framtiden!

    Skål!

    SvaraRadera
  56. Har nu insett efter lång tids väntan på motbevis att detta inlägg var sant, trodde det var ett aprilskämt tills nu.
    Hur som helst så vill jag tacka för all läsning och alla bra saker du skrivit, all hets framförallt.
    Det känns lite som att du har mognat ifrån de sakerna helt enkelt.
    Hur som helst, lycka till med allt!
    Cred till Markus!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.