2008/04/06

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA "Det var en match med två halvlekar" skulle man kunna säga. Det kan man i och för sig säga om varenda fotbollsmatch. Men meningen är naturligtvis att säga att det var två halvlekar som inte var varandra lika. Blåvitt spelade rent ut sagt uselt i första halvlek, men lyckades ändå gå in i gången med en orättvis 2–0-ledning. Sen gick man ut ur gången och spelade bländande fotboll i en halvlek som slutade 2–1. Fotbollen är inte logisk, men i dag vann i alla fall det bästa laget sett över 90 minuter. Tack för det.

Örebro SK, hemma
5 poäng: Niclas Alexandersson - När man ser vad Niclas kan prestera som högerytter förstår man vilket slöseri det är att ha honom som backup på högerbacksplatsen. Han är lysande där också, men som yttermittfältare är han fantastisk, inte bara sett till dagens match utan även till Allsvenskan som helhet.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - Gör sitt första mål i den finaste av tröjor och då blir det naturligtvis poäng. Hade inte en lika bra dag defensivt som han brukar, vilket i och för sig bara innebär att han håller hög allsvensk klass istället för sagolikt hög allsvensk klass.
2 poäng: Pontus Wernbloom - Får poängen för sitt spel i andra halvlek. När Blåvitt börjar spela boll, ja då blomstrar Pontus ut precis som han gjorde i höstas. Han är bra som target också men kombinerat med de djupledslöpningar, vrickningar, klacksparkar och chippar han får utrymme för när bollen är på backen är han riktigt bra.
1 poäng: Nicklas Carlsson - Inför matchen var jag inte tveksam till Nicklas defensiva kvaliteter. Däremot var jag rädd för att offensiven och Niclas Alexandersson på högerkanten skulle bli lidande av att Nicklas inte känns som någon "modern" ytterback. Tji fick jag, eftersom "Råttan" bjöd på många fina kombinationer med bröderna Alexandersson.

Totalt efter 2 omgångar
1. Niclas Alexandersson - 5 poäng
1. Kim Christensen - 5 poäng
1. Ragnar Sigurdsson - 5 poäng
4. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
5. Pontus Wernbloom - 2 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 1 poäng
6. Nicklas Carlsson - 1 poäng

32 kommentarer:

  1. Tyckte laget i helhet stod för en gedigen insats. Kul att se Sebastian i startelvan också

    SvaraRadera
  2. synd bara att dom slappade till det dom sista 20 minutrarna. Kanske sparade energin till onsdag? Hur som helst känns det väldigt onödigt att släppa in reduceringsmålet.

    SvaraRadera
  3. tycker Kim kunde fått en poäng, sicken målbakt vi skaffat oss

    SvaraRadera
  4. KIM! KIM! KIM! KIM! !!!!!!!!!!!!!

    //Krille

    SvaraRadera
  5. Du glömde Betyg 4 till Tomas Olsson.

    Han var näst bäst på plan...

    Jontejakan

    SvaraRadera
  6. Nicklas Carlsson var grym idag! Många andra också, men jag blev verkligen imponerad av Nicklas.

    SvaraRadera
  7. ... och Ragnar var ju värde ett par tre poäng bara för den där glidtacklingen!

    SvaraRadera
  8. Bara jag som tycker Eldin va riktigt vass idag? Inte många misstag, första 25 minuter i andra hade han ju fullständig lekstuga!! Kul att se!
    Blåvitt tappar ju i slutet när 3/4 av det fördagen mycket bra mittfältet bytits ut...

    SvaraRadera
  9. Med så fina insatser av Gustav och Olsson, kan jag tycka att Wernbloom inte platsar i förstafemman.

    SvaraRadera
  10. peddape -> Du va ironisk nu va?

    SvaraRadera
  11. peddape- Eldin var totalt värdelös på kanten! Och dålig när han gick in i banan. Tycker synd om honom men så är det. Räkna inte med honom mot Halmstad.

    SvaraRadera
  12. Hur blir det med "feldgraus minusfemma" som jag begärde förra veckan??? Karisik hade kammat hem alla poäng på den listan isåfall.......

    SvaraRadera
  13. ne dommaren som delade ut meningslösa kort skall ta några platser på den listan med

    SvaraRadera
  14. Jag minns inte så mycket av första, då alla va bleka. Men jag skojar inte när jag säger att Eldin va en av de bästa i andra.
    Lätt att han är kvar där så länge Hysen är under isen.

    SvaraRadera
  15. Anonym 19:57/ Här på feldgraus femma är vi väldigt pedagogiska av oss och därmed kommer det inte delas ut några minuspoäng. ;) Däremot kan ju spelarna ta åt sig av indirekt kritik när/om det börjar radas upp motståndare, domare, bollkallar, publik, planskötare och min moster på de poänggivande platserna. ;)

    SvaraRadera
  16. Kim är kung
    Ragnar är bäst
    Junior Seb är internationell
    Tomas Olsson är rutinerad
    Alex är en ledend
    Råttan är en Ängel
    Pontus har flyt

    SvaraRadera
  17. Dagens minuspoäng till alla som inte orkade ta sig till Ullevi. Jag kräver inga lappar på luckan, men en hemmapremiär borde väl locka lite mer? Eller så är det väl så att Blåvitt drar 9-10k + evenmangspacket?

    SvaraRadera
  18. Alexandersson Alex, Alexandersson Alex! Aldrig mera back nu.. Alex var fan strålande idag

    SvaraRadera
  19. Efter att ha läst feldgraus 5, så akn jag bara konstatera det faktumet att man får en känsla av att Feldgrau onanerar till Ragges fotbollskunskaper?

    SvaraRadera
  20. Ronny/ Det har du kommit fram till först nu?

    SvaraRadera
  21. För övrigt så ryktas det att Änglarna Stockholm har 10-års fest den 3/5.

    SvaraRadera
  22. Visst är Kim en bra målvakt men det är trots allt hans ökänt dåliga spel i luften som är orsaken till Örebros mål idag. Hade han inte boxat bollen rakt ut i mitten så hade han förmodligen hållt nollan. Det går väl att förlåta att han gör ett sånt misstag när vi leder med 4-0 men det hade kunnat betyda förlust eller poängtapp om vi inte hade lett så stort.

    SvaraRadera
  23. Kul att se Carlsson idag, han spelade med kyla och intelligens.

    Karisik däremot var ju rätt mycket under isen och tillför ingenting på plan. Varför får inte Jacob spela istället?

    Som vanligt en rätt bra femma Feldgrau.

    SvaraRadera
  24. Anonym 22:36/ Jag tycker inte att Kim kan lastas för målet (även om jag håller med om att han är något osäker i luftspelet). Han tvingas gå upp i duell med brunkaren Henriksson, helt utan hjälp från övriga försvarare, från stillastående position, på en boll som kommer rakt uppifrån. Han lyckas vinna den duellen och enhandsboxar bort bollen en bra bit. Att det sen blir till det enda stället där just en ÖSK:are befinner sig var mer otur än dåligt.

    SvaraRadera
  25. Alex - Alexandersson! Alex - Alexandersson! Aldrig mera back nu.. Alex var fan strålande idag!

    SvaraRadera
  26. Men allvarligt, Tomas Olsson är ju fan given. Det blir ett helt annat spel med han på plan. Märktes ju om inte annat när han gick ut och Sella kom in. Inget ont om Sella men Olsson är regent just nu.

    SvaraRadera
  27. Två killar som utmärkte sig idag var Sebastian Eriksson och Niclas Carlsson! Så farligt bra ut på Sebbes kan!

    SvaraRadera
  28. Sportchefen spekulationer och tips ang hemmapremiären var ganska hyfsade må jag säga ;)

    /Sportcehefen

    SvaraRadera
  29. Eldin får oförtjänt mycket kritik. Han sliter som ett djur och i andra halvlek radar han upp lysande djupledspassningar. Han producerade dubbelt så mycket som Tobbe har gjort på två matcher tillsammans. Men det är klart, ska vi ta oss till Champions League så är förstås Tobbe i högform en förutsättning. Eldin är mera en fastastisk backup på alla mittfältspositioner.

    SvaraRadera
  30. Jag skulle vilja att vi slutade kalla Niklas Carlsson för Råttan! Det var kul när han kom! Han kommer fövisson från Gnaget, men är fd råtta i så fall! Antingen Niclas eller Carlsson eller ett smeknamn värdog en Blåvitt hjälte!

    SvaraRadera
  31. Jag vill ha n torrent, gubbar!

    SvaraRadera
  32. Erling:
    Helt ärligt märkte jag ingen som helst skillnad mellan Olle och Sellas spel på innermitten igår. Ett jävligt bra tecken inför framtiden att kompetensen finns inom truppen, vad gäller Olssons skadebekymmer.

    Verkar inte vara en engångsföreteelse heller. Inhoppet centralt mot Stabaek var också jävligt bra från Sellas sida, även om hans krafter tog slut lite snabbare den gången.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.