2008/04/25

Dags att bryta en trend?

ALLSVENSKAN Serielunken rullar på i furiöst tempo och nu är det dags för blåvita spelare, ledare och inte minst fans att rulla ett par mil uppåt i landet för match mot Ljungskile SK. En match som Ljungskile själva målar upp som tidernas match minsann. För IFK Göteborg är det nog så långt ifrån tidernas match man kan komma, men vi får väl ta det som en ära att baddräkts-bönderna har så höga tankar om oss.

Man får förvisso ge dom credd för att dom i och med denna kampanj i stort sett lyckas fylla arenan. Allt pekar mot ett nytt publikrekord på arenan med namnet som är så löjligt att det inte ens förtjänar att skrivas. En invasion från av fans från Göteborg väntas och biljetterna till bortasektionen är i det närmsaste slutsålda.

Matchen då? Ja, det här är givetvis en match som IFK Göteborg skall vinna. När Ljungskile dessutom ställer en amerikansk youtube-målvakt mellan stolparna så är det inte direkt något som talar emot oss.
"Det var också där som han valde att lägga ut sina tjänster via Youtube på internet och tog kontakt med David Wilson i Ljungskile."
Det handlar om att bryta en trend idag för Svenska mästarna från Götet. För hittills i årets allsvenska har resultaten helt enkelt varit sådana att vi har vunnit på hemmaplan och spelat oavgjort på bortaplan. Det är dags att även börja vinna på bortaplan nu om man vill hänga med i toppen, säger en del. Men hur mycket sanning ligger egentligen i det?

En snabbkoll på förra årets tabell visar nämnligen att hade det varit ett lag som hade vunnit alla sina matcher på hemmaplan, och spelat oavgjort alla sina matcher på bortaplan, så hade faktiskt detta lag vunnit allsvenskan med tre poäng. 2006 hade det också inneburit vinst, medans det inte hade gått 2005, då Djurgården vann. Ett år då vi kom tvåa och för övrigt hamnade på precis samma poäng som förra året, guldåret.

Så det där med poäng i slutändan ska man givetvis inte haka upp sig på även om det är en intressant tanke. Vad som gäller nu är att börja rada upp vinster för att haka på det enda lag i år som gjort just detta, Kalmar FF. Och då kan man knappast gå in för att spela oavgjort på bortaplan, det är givetvis vinst och tre poäng som är det enda som räknas idag.


Laget, som vi rapporterat om igår, ser antagligen ut nästan exakt som senast, så när som på högerkanten. Den stora frågan känns där som vem av bröderna Alexandersson som tar plats framför Jonatan Berg. Eller om båda spelar och Jonatan bänkas. Oavsett så är vi ett mycket starkare lag än Ljungskile, som så här i inledningen gjort sig kända för att vara ett riktigt grislag. Well, IFK Göteborg har knappast spelat särskilt mycket annat än grisfotboll heller de första matcherna i år, skillnaden är att vi har bättre spelare än Ljungskile och därmed plockat fler poäng.

Och det är precis det vi väntar oss ikväll också. För mig bryr sig egentligen om vilket lag som för tillfället spelar sexigast och snyggast? I allsvenskan delas det inte ut några stilpoäng, som en del kloka brukar påtala.

Så vad sägs om 1-0 till Blåvitt ikväll, efter ett skitmål av Wernbloom?

Inte mig emot.

20 kommentarer:

  1. Tycker Starke Arvid är ett ovanligt bra och faktiskt roligt namn på arena faktiskt. Jämför me Behrn arena, Swedbank Stadion etc.

    Hoppas på att se ett Blåvitt ikväll som faktiskt spelar fotboll. Fungerar inte det så får vi fixa ett grismål och med Kim i mål så borde ett mål räcka för att vinna.

    SvaraRadera
  2. Ha skön resa han gjort Ljungskilemålisen.

    1-0 funkar

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Observandum: LSK har två raka segrar. Det är mer än vad Blåvitt kan stoltsera med...

    SvaraRadera
  5. Håller med, starke arvid är bättre än ett företagnamn.

    Vad sägs om 3-0 ikväll, ett hatrick av wernbloom.

    Inte mig emot

    SvaraRadera
  6. Starke Arvid är ett företagsnamn. Men jag tycker det har en viss skön självdistans och ironi att ta ett sånt namn.

    Har även svårt att läsa hetsen inför matchen. Det ska mest bli en mysig match i en för liten stad och en nykter bilkörarkväll. 2-0 sella och tobbe.

    SvaraRadera
  7. Intressant video från Burns. Borås eller Moldavien - same shit, different name.

    SvaraRadera
  8. även om det är enkelt att bli överdrivet bitter efter en sån här insats går det inte att komma ifrån att det är något som känns oerhört oroande med dagens blåvitt. det är ok att förlora på bortaplan. det kan tom. vara ok (under alldeles speciella omständigheter) att torska mot lsk. men att skapa EN vettig chans på en hel halvlek mot allsvenskans svagaste motstånd är banne mig aldrig i närheten av godtagbart. hur ska det här året sluta?

    SvaraRadera
  9. Klipopte mitt årskort efter "drabbningen" i Ljungskile inget mer Ulevi i år :(

    SvaraRadera
  10. Nog bröts det en trendjävel i dag.
    Hur fan kan regerande mästarna spela så uselt?
    Blir så trött, ledsen och uppgiven.

    SvaraRadera
  11. s k a n d a l !
    precis som föregående poster, så håller jag med. Alla losar till slut.
    Men det är hur man losar som spelar roll. Detta är inget mästarlag iår.
    Fantasilösheten är slående. Görs inget blir vi ett mittenlag igen.


    /mackan

    SvaraRadera
  12. Dags att bryta en trend på 20 matcher utan förlust !
    Fy fan va bra vi är !
    Detta är ju bara ÖIS klass !!

    Jonte Jakan

    SvaraRadera
  13. eggis 21:17

    Funderade starkt på att göra detsamma. Beslutade mig dock om att bojkotta tills vidare.

    SvaraRadera
  14. Om vi alltid spelar med vårt bästa lag vill jag fan inte att nån blir skadad för då har vi inga spelare!

    Nu får Jonas och rehn sluta ta ut spelare på gamla meriter.

    Känns jävligt fel men kanske detta var det bästa som kunde hända för nu är BOTTEN NÅDD!

    Torsk mot ÖSK och det är daxs att byta tränare!

    SvaraRadera
  15. Vi blir stolta över IFK i CL kvalet. Ha ha ha ha ha

    SvaraRadera
  16. Skitmål kan man ju verkligen tala om. Vad gör försvaret på målen, särskilt 2-1? Gurra ser ut att drabbas av en temporär men total förlamning, precis som Sigurdsson och Bjärsa(?)... Argh.

    SvaraRadera
  17. Har sagt det förut, allt snack om att oförtjänta segrar är ett styrkebesked... i dag såg vi vad det egentligen handlar om, tur kommer man bara så långt på... blåvitt har varit skit hela säsongsinledningen och det som är skrämmande är att vi inte lyckats förbättra någonting sen debaklet i Malmö, vad sysslar dom med? Snacka om kontrast mot dagens motstånd som tagit lärdom av sina inledande förluster...

    SvaraRadera
  18. Kunde inte vara där idag. Var det så j-la illa som det låter?

    SvaraRadera
  19. "Matchen då? Ja, det här är givetvis en match som IFK Göteborg skall vinna. När Ljungskile dessutom ställer en amerikansk youtube-målvakt mellan stolparna så är det inte direkt något som talar emot oss."


    Det verkar ju verkligen som att Blåvitt hade samma inställning. Dom borde skämmas, en offentlig ursäkt vore på sin plats.

    SvaraRadera
  20. matchen var ett trendbrott...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.