2012/07/20

Skadehelvetet Omgång 2

DEBATT. En herre som alltid har koll på idrotten i Göteborg är Henrik Leman. Även om han ibland kan vara lite gammalmodig och ibland se saker lite för svart och vitt för min egen smak så är det en väldigt kompetent och duktig journalist. I sitt senaste (vid författandet av denna text) blogginlägg här skriver han bland annat om Blåvitts skador och bidrar med följande, deprimerande lista:

Korsband: Björlund x2, Adam, Mustafa, Söder, Råttan (eget tillägg), Seb (eget tillägg), Lund
Lår: Seb (igen), Dyre, Hjalmar, JJ, Salo, Haglund
Ljumskar: Seb (japp, här med), Hysén (eget tillägg), Sobra, Farnerud

Och där tog min energi till att leta fler till listan slut. Sella och Kjetil kan läggas till men jag räknar med att deras skador beror till stor del på åldern. Men räkna med att jag har missat en hel hög med skador som varit mer eller mindre omfattande. Visst man kan ha otur en period, som med Björlund, Råttan, Söder, osv., men som det ser ut nu så börjar varningsklockorna att ringa ånyo.

Leman själv föreslår ingen orsak till alla skador, och jag har ingen aning heller. Jämför man med lillebror Gais så har de antagligen inte haft hälften så många skador ens, och då spelar de ändå på samma arena så gräset på Gamla Ullevi kan vi inte skylla på. Kämpar IFKs spelare så mycket hårdare än resten av Allsvenskans spelare att de oftare blir skadade på grund av det? Tveksamt va?

Nu har vi stått där på Gamla Ullevi med en backlinje bestående av en naturlig försvarare. Vi har haft bänken fylld av för gemene man okända juniorspelare.
Så vad beror det på? Har du ett svar? Skriv i kommentarerna vad just du tror!

Ha det gott!
/patricw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.