2012/07/24

Prioritet Finans-Wiberg till attack mot IFK-spelarna


SPONSORER. Nils Wiberg, den kontroversielle chefen och ägaren av IFK Göteborgs största sponsor, tröjsponsorn, fiffelanklagade Prioritet Finans uttalar sig hos Fotbollskanalen. Och som han gör det...
- Det är klart att vi sponsorer också måste se på pengar, att vi tror att vi får någon nytta om vi lägger alla dessa miljoner i en idrottsklubb. Det måste supportrar och andra fatta. Vi sponsorer vill också ha någon form av avkastning. Jag är ju chockad över resultatet i år. 
Följs av:
- Vi har vårt fyraårskontrakt med Blåvitt. Jag är inte någon som hoppar av, men det är klart att om det här varumärket försämras, om laget åker ner i superettan, då får man ju ompröva beslutet. Det är klart att det inte finns någon som lägger alla dessa miljoner i ett superettanlag.
och:
- I Gefle var det för jävla dåligt engagemang. Jag har sett dem spela bra fotboll på Ullevi. Men hur fan man kan gå ut och ha bra löner... jag som sponsor blev ju skitsur efter matchen mot Gefle. Jag klagar aldrig på människor som ger järnet, men i Gefle gjorde spelarna ingenting.
Läs hela snacket med Wiberg här - och notera hans fullständiga toksågning av fotbollsagenter på slutet. Skattefifflare säger han att de är, tydligen.