2012/07/30

Årets ärkeängel 2012

BLOGG En tanke slog mig denna morgon. I ett lag fyllt av nyförvärv och underprestation, vem kan ens vara värdig att bli utsedd till Årets ärkeängel 2012? Med detta som bakgrund ögnade jag just igenom IFK Göteborgs spelartrupp anno 2012 på jakt efter ett svar.

Årets ärkeängel beskrivs på Wikipedia så här:
"Årets ärkeängel är ett pris som delas ut varje år till en spelare i IFK Göteborg av Supporterklubben Änglarna. Priset röstas fram av Supporterklubbens medlemmar och delas ut till en spelare i dagens trupp som anses visa särskilt stor lojalitet mot IFK Göteborg. Priset kan bara erövras en gång per person och vinnaren röstas fram under vintern för att sedan presenteras på Supporterklubbens årsmöte i februari."

Vad vi alla kan vara överens om, antar jag, är att ingen av de nya spelarna kan förtjäna en så ädel titel på så kort tid. Åtminstone inte utan en exceptionell prestation över hela säsongen, något vi inte har sett skymten av under första halvan och därför kan utesluta helt vid det här laget. Som beskrivningen säger går det ej heller att vinna priset mer än en gång, vilket ur dagens trupp har gjorts av Hjalmar Jonsson, Stefan Selakovic och Tobias Hysén. Har man varit utlånad under halva säsongen tycker i alla fall inte jag att man hör hemma i snacket om Årets ärkeängel heller då det handlar om att visa "stor lojalitet mot IFK Göteborg", vilket man knappast gör i en annan klubb.

Så vilka teoretiska möjligheter har vi kvar så långt?
Logi Valgardsson, Robin Söder, Jakob Johansson, Erik Lund, Hannes Stiller, Tobias Sana, Mikael Dyrestam, Erik Dahlin, David Moberg Karlsson och Joel Allansson.

Några tycker jag att vi kan stryka med en gång. Logi presterar inte bra nog på planen och gör inga särskilda utfall som tyder på egentligen någonting rörande hans relation till föreningen eller laget. Mikael Dyrestam och Erik Dahlin har knappt spelat och därför inte fått chansen att ta för sig så mycket på planen. Vid sidan av är båda favoriter hos fansen, men ännu inga ärkeänglar, tycker jag. DMK är inte ny i klubben, men ny i laget och har därför inte visat tillräckligt ännu han heller. Tobias Sana lämnade just det sjunkande skeppet för en bänkplats i Amsterdam. Allansson är likt DMK fortfarande färsk och behöver bli en mer utmärkande spelare för att kunna bli belönad med titeln i fråga. Robin Söder har inte sänkt Djurgården med några mål och inte har han bidragit med så jättemycket annat heller, vilket har resulterat i en plats på bänken i flertalet matcher på slutet.

Med det sagt återstår således endast tre kandidater.
Jakob Johansson, Erik Lund och Hannes Stiller.

Tre spelare som alla fått nöta mycket bänk utan att yppa så mycket som ett ord om saken. Tyvärr för Erik Lunds del fick han en dålig start på säsongen och blev därefter långtidsskadad vilket gör att han hamnar något efter de båda andra i mina ögon då de andra två fortfarande kan stärka sina aktier ytterligare innan säsongen är över.

Jakob Johansson eller Hannes Stiller då?
En mycket svår fråga, men så här långt har Jakobs mittbacksspel bara sett stabilt ut, det har inte bidragit till några vunna matcher. Stiller har med sina två mål mot succénykomlingen Åtvidaberg och 1-0 mot Sundsvall visat vägen i två av de tre segrar vi tagit så här långt. Mycket mer än så har han faktiskt inte haft chansen att göra, då han enbart startat en match utöver de två segrarna och då laget haft svårt att få till ett inläggsspel (utan Stefan Selakovic) de gånger han hoppat in. Lägg därtill att han levererat mål på löpande band de senaste säsongerna och att han lyckats peta anfallare (Drugge) efter anfallare (Pär) efter anfallare (Söder) allt eftersom de utmanat hans position. Jämför man de båda spelarnas ålder kan man även notera att Jakob har framtiden framför sig och att Stiller kanske inte får så många fler chanser till en sådan här utmärkelse, vilket han absolut förtjänar enligt mig och många andra.

Därför uppmanar jag Supporterklubben Änglarnas medlemmar att i vinter rösta fram Hannes Stiller till Årets ärkeängel 2012. En spelare som satt allt åt sidan (jobb, prestige) för att göra det som han är bra på, att kötta in bollar och kötta bort spelare i offensivt straffområde så fort han får chansen.

/patricw

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.