2012/07/02

Tufft tempo innan omstarten

Tummen upp för den allsvenska omstarten.
TRÄNINGSRAPPORT. Ah, första dagen på semestern! Vad passar bättre än att åka till Kamratgården och kika på sista träningen innan den allsvenska återuppstarten för IFK Göteborgs del? Det har varit några frustrerande veckor där man tvingats befatta sig med människor på jobbet, som vanligtvis inte är det minsta intresserade av fotboll och som helt plötsligt blivit självutnämnda experter, bara för att riks-TV sänder matcher på bästa sändningstid. Man har tvingats diskutera Spaniens tråkighet hit och Zlatans förträfflighet dit till leda. "Du som är fotbollsintresserad, vad tycker du om....". Men nu är det över och den riktiga fotbollen börjar igen. Äntligen!

IFK Göteborg finslipade formen på en rätt så solig Kamratgården idag. Näst intill full styrka, med förstärkning av några juniorer, äntrades den norra planen några minuter efter kl 10. Fattades gjorde Joel Allansson och Hjalmar Jonsson. Joel Allansson, som kom ut från klubbhuset i slutet av träningen, har lite bekymmer med ett knä och fick avstå från träningen. Han kommer inte spela imorgon, men enligt honom själv är det inte var något allvarligt. Lite volleypassningsspel med Philip Haglund och Sam Larsson kunde han vara med på i vilket fall. Hjalmar Jonsson är på plats, men bevakar träningen i sällskap av ett par kryckor och Andrej Häggblad.

Träningen utmärks av den höga frenesin och spelarna går in hårt i närkamperna. Det är roligt att se att spelarna tar träningen på fullt allvar och inte håller igen i tacklingarna, om än lite småläskigt så här kort inpå match. Tobias Hysén får till exempel bita lite i gräset och grinar illa en stund efter att ha blivit något bryskt glidtacklad under ett spelmoment.

Men inga skador uppkommer och alla är på benen när Mikael Stahre till slut blåser av träningen. Som avslutning får vi se den förmodade startelvan träna in olika varianter av fasta situationer. Med tanke på hur skral utdelningen varit i år på exempelvis hörnor, känns det ganska uppmuntrande att se att Blåvitt försöker göra någonting för att förbättra statistiken framåt.


Korta intryck från träningen:
  • Emil Salomonsson har ett enormt tryck i dojan, vilket han visar under tvåmålsspelet då han istället för att slå ett inlägg skjuter stenhårt precis innanför första stolpen upp i nättaket helt otagbart.
  • Jag vet inte vad Philip Haglund och Erik Lund håller på med under kvadraten. Helt plötsligt går Haglund till attack och sparkar efter Lund, som svarar med att knuffa till Haglund. Man brukar känna igen ett skojbråk men här vet jag inte vad det var man såg. Mitt intryck när det hände är att det inte var mycket kärvänlighet inblandat, men det blir inget mer och de båda går isär direkt utan efterspel. Och man märker inget mer av det efteråt heller. Nystartsnerver, antar jag.
  • Förmodad startelva imorgon, om man går på vilka som körde extraträning på slutet: John Alvbåge, Emil Salomonsson, Jakob Johansson, Kjetil Waehler, Logi Valgardsson, Stefan Selakovic, Nordin Gerzic, Pontus Farnerud, Daniel Sobralense, Tobias Hysén och Robin Söder.
  • Mikael Stahres stämma hörs lika mycket som vanligt. Han är en synnerligen engagerad och påpushande tränare. Jag tycker personligen att det är rätt märkligt att hans entusiasm och ivrighet inte har satt större spår på resultaten än vad det gjort under våren.
  • Gustav Svensson och Nicklas Bärkroth är med och tränar. Sebastian Eriksson är det inte.
  • Tidigare skadade Tobias Sana, Mikael Dyrestam och Philip Haglund är med och tränar fullt ut.
I morgon börjar Allsvenskan igen för IFK Göteborgs del. Täten har tappat poäng, nu inleds jakten.