2011/05/11

Tobias Hysén: "Alla till Blåvitts träning på lördag!"

INIFRÅN BLÅVITT. Hallå där alla blåvita själar. Just nu när jag sätter mig för att skriva till er, är det kvällen efter derbysegern. Jag har hunnit smälta de flesta intryck från gårdagen och det var en del kan jag lova. Så i dag tänkte jag försöka ge er bloggläsare en exklusiv inblick i hur jag laddar upp på en matchdag, det mesta och bästa från min måndag.

Dagen börjar ju som vilken annan som helst. Jag går upp med Lucas runt halv åtta, tror jag. Maria säger att jag fick sova ut, men det har jag inget minne av. Hur som helst, jag och Maria åker och äter frukost i Sävedalen, efter att ha lämnat av lilleman på dagis, eller förlåt, förskolan! På caféet får jag en första "reminder" om dagens betydelse. Damen i kassan undrar om en Ciabatta med kyckling är tillräcklig frukost för mig:
– Är det nog med frukost i dag, det é ju derby, säger hon.

Efter det åker vi hem. Jag känner att jag inte riktigt är så nervös som jag brukar vara på matchdag. Så jag sätter mig framför You Tube och kollar på målklipp. Halmstad hemma -09, Gais-derbyn från både -09 och -10 givetvis. Men jag har även en outsider, Juventus borta 2004. Med Djurgården. Jag vet, vissa vill inte veta av det, men för mig är det en viktig del av min karriär. Och just den matchen var bland det häftigaste i mitt fotbollsliv. Att möta spelare som Del Piero, Zambrotta och Thuram

Klarar man det, är inte Wanderson, Ekunde och Lundgren nått man får stora skälvan över, precis. Det jag menar är att just där och då, i Turin, bestämde jag mig för att motståndarna är oviktiga. Det är bara namn. Sen kommer man inte alltid kunna göra som vi gjorde då. Men man kan försöka.

Nu när jag har sagt det, ska Gais ha en eloge för matchen i måndags. På nåt jävla vänster lyckas de alltid vara bra mot oss och jag tycker att jag alltid har svårt att spela bra mot just Gais. Men samtidigt, vi vinner nästan alltid matcherna. Och av nån anledning vill de "himmelska änglarna" att just jag ska få vara huvudperson, i alla fall oftas.Det är inget jag lider av, tvärtom. Jag älskar pressen och växer för det mesta av att ha den på mig. Att avgöra ett derby mot Gais och Öis är ögonblicken jag drömt om sedan jag var en liten grabb.

Jag laddar inte annorlunda än vad jag brukar, musik, You Tube och två (lycko-)sparkar i arslet av Lucas och sedan Maria, innan jag åker hemifrån. Musiken i bilen handlar om att kliva in i rätt stämning. Denna dagen var det bland annat Spingsteens Born to Run, Queen med Don't stop me now och I've got a feelin av Black Eyed Peas.

Känslan att traska runt på Gamla Ullevi efter matchen. Shit, alltså!När jag kommer till samlingen går allt i gamla rutiner, jag gör alltid samma saker och dem har jag berättat om tror jag, annars får jag göra det nästa gång. Skit i det nu, vi vann. Det är det viktiga. Vi kan snacka om inmarschen, matchen i sig, målet och allt annat, men det som verkligen räknas är känslan efter matchen. När hela laget knallar runt Gamla från sektion till sektion och alla står upp och jublar, tar emot oss och sedan vrålar ut: "Vi är fan bäst!" Oslagbart!

Känslorna är många. men jag ska säg en sak som jag är jävligt stolt över.
Att vi i IFK Göteborg numer kan gå med huvudet högt och säga:
Vi kan, vi vill, vi ska.

Vi har inte bevisat allt vi kan ännu. Den som påstår det är snett på bollen. Men en sak har vi bevisat. Vi kommer inte ge oss. När det ser som mörkast ut, så reser sig Blåvitt som en fågel Fenix ur askan…

Jag kommer inte skriva mer om att alla ska sluta samman nu, jag har läst att folk är fruktansvärt trötta på det, förlåt, mycket möjligt att jag gått för långt ibland med snacket om att alla ska vara positiva och blaha blada. Fan, jag tyckte även själv att livet var pest tidigare i år. Men då tog Håkan Mild mig åt sidan. Jag snäste åt honom men han talade mig till rätta. Och helt plötsligt började saker och ting fungera för mig, för oss. Tack Håkan, ibland behöver man höra sådant. Framför allt från någon man ser upp till och respekterar så mycket.

Jag ska inte älta saker här och nu, jag nöjer mig med att vi har vunnit tre raka matcher och har en jävla go stämning runt laget just nu. Hellberg lät oss till och med käka tårta i går, även om jag inte tog någon bit för jag gillar inte just tårta. En sak jag däremot gillar är support. Så är det något jag önskar mig av alla er fans som har slutit upp på ett fantastiskt sätt under de senaste veckorna, är följande uppmaning:
Kom till träningen på lördag vid 14.30! Jag vet att det är löjligt att be folk komma och kolla när vi tränar. Men om ni bara visste hur grymt bra man mår, när det står folk vid sidan av planen och kollar på träningen. Att få ett jubel när man gör mål på träning, det är magiskt.
Vi är på väg mot något riktigt bra, men vi har bara kommit en liten bit på väg. Men nog är vi, i alla fall jag, jävligt mycket lyckligare när vi går till jobbet på måndag morgon nästa vecka och kan känna känslan av att "Jag gjorde i alla fall allt jag kunde för att Blåvitt skulle vinna". Det är klart att det finns många som inte kan komma på vår träning på Kamratgården mitt på en lördag, men har du tid så titta förbi

Jag rundar av med ord som jag tycker är talande för vår situation, just nu:
Pittsburgh Penguins coach Dan Bylsma frågade sitt lag en endra fråga efter att ha vunnit tolv raka segrar i NHL.
– Vad är bättre än tolv?
Laget, med Sidney Crosby i spetsen svarade:
– Tretton.

Älskar er alla.

Med kamratliga hälsningar inifrån Blåvitt, er nummer 7

37 kommentarer:

  1. Jag ska se till att vara på plats på lördag. Gott jobb Tobbe!

    SvaraRadera
  2. Blåvitt US&A2011-05-11 14:57

    fan vad bra skirvit Tobbe! Klart som fan jag/vi kommer på lördag!!!

    SvaraRadera
  3. Alltid lika kul och läsa dina blogginlägg Tobbe, tyvärr jobbar jag på lördag annars hade jag självklart kommit upp. Men hoppas det kommer många fans, ni förtjänar ett sjukt stort stöd!

    SvaraRadera
  4. Hade varit roligt om du hade kunnat hjälpa till att dra folk till Norrköping också :)

    SvaraRadera
  5. Ses på lördag!

    SvaraRadera
  6. Det här jävla tjatet om att "dra" folk till bortamatcher jämt och ständigt är tröttsamt. Om folk vill åka ska de väl fan åka för att de VILL och inte för att man kampanjat sönder dem tills de inte orkar mer och hänger på? Vad blir det för resor då?

    SvaraRadera
  7. Ano 15:08: hur fan tänker du egentligen? Man "drar" folk till bortamatcherna genom att hausa intresset så folk får upp viljan att resa, tror inte någon åkt iväg på en bortaresa någonsin för att de "inte orkar med kampanjandet och hänger på".

    Och för att svara på din sista fråga: Resorna blir grymt roliga som alltid!

    Alla till Peking!!

    SvaraRadera
  8. Vi är alla väldigt stolta över er!

    SvaraRadera
  9. Tobbe, på officiella står det Skatås. Vilket är det som gäller?

    SvaraRadera
  10. Jonte/ Ja, det var ju en jävla bra fråga faktiskt. Vare sig det är på Skatås (vilket det verkar vara) eller på Kamratgården, som bloggposten säger så uppdaterar vi med information om korrekt plats för träningen inom kort. Bägge ställena ligger ju inom ett par kilometer så se till en början att ha tid att besöka Blåvitts träning på lördag!

    SvaraRadera
  11. Bra musiksmak Tobbe! Grattis till derbysegern och göra avgörande målet också :)

    SvaraRadera
  12. Var fan ser man träningstiderna på officiella hemsidan? Jag har kollat runt där i tio minuter nu men hittar ingenting av värde. Jävligt plottrig och dåligt uppstyrd struktur på den sajten...

    SvaraRadera
  13. Tobbe, tack! Grymt bra skrivet och förstår att känslan av sammanhållning och go i laget är bra. Det är alltid det som är en viktig del av ett vinnande lag. Så det känns grymt spännande!!

    Ett praktiskt tips: Efter slutsignalen så sjungs Snart Skiner Poseidon en gång till. Stanna då upp framför klacken, eller ställ er i cirkel med ryggarna mot varandra så ni vänder er mot hela arenan, upp med halsdukar och sjung med! Sedan kan ni gå fram och göra vågen.

    Spännande säsong! Lycka till!!
    /Mattias

    SvaraRadera
  14. SEnaste

    Kollat kalendern på förstasidan?
    Har du glasögon på daj?

    SvaraRadera
  15. En jävligt cool grej som jag tycker vi ska göra efter segrar är som Dortmund gör efter sina..
    Alla spelare går fram och sätter sig framför klacken lyssnar på tex Poseidon, sedan reser sig hela laget upp och börjar hoppa tillsammans med klacken ! sjukt coolt är det. jag var och kollade i höstas och det var magiskt efter matchen !

    ett tips som kanske hade funkat

    SvaraRadera
  16. Har Peking plastgräs på nya parken? Är det därför JO vill ha en träning på Skatås plast före söndagens match?

    SvaraRadera
  17. Tobias "Hjälten" Hysén!

    SvaraRadera
  18. Det var Skatås idag och det är Skatås även på lördag.

    SvaraRadera
  19. Tror inte det är många som kommer fälla lika kritiska kommentarer som senast just iom att det faktistk gått bra nu.

    SvaraRadera
  20. Och vi älskar dig Tobbe! <3

    SvaraRadera
  21. Som alltid helt underbart att få insikter från den sidan här på BaraBen. Du är grym Tobbe och ditt bloggande här får aldrig ta slut! :)

    SvaraRadera
  22. Erling/ Men varför är det Skatås då? Är det plast på Parken? Är det därför?

    SvaraRadera
  23. Japp det är plast i Norrköping, därför blir det Skatås. Idag skulle man dock ha tränat på KG eftersom det är gräs imorgon. Men det är någon form av arbete som utförs där nu så det gick inte.

    SvaraRadera
  24. Vad är bättre än 18? 19!

    SvaraRadera
  25. älskar dej mä Tobbe (L)

    SvaraRadera
  26. Du är bra Tobbe, men fan inte din musiksmak.

    Keep up the good work! Vi ses in Norrköping.

    SvaraRadera
  27. ALLA TILL KAMRATGÅRDEN!

    SvaraRadera
  28. ///SKATÅS :D :D :D

    Lets go fucking bananas!

    SvaraRadera
  29. JAG ÄR SÅ JÄVLA TACKSAM FÖR ATT DU SPELAR I DE FINASTE AV FÄRGER TOBIAS HYSÉN. VI ÄLSKAR ÄNGLARNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    FRAMÅT KAMRATER

    SvaraRadera
  30. Black eyed peas är faktiskt världens, objektivt sett, sämsta kända band.

    SvaraRadera
  31. Tobbe, lämna oss aldrig<3

    SvaraRadera
  32. Tobbe, du är varje supporters drömspelare på alla plan. Du är som en bollbegåvad Dennis Jonsson.

    Du behövs i vårt lag.

    SvaraRadera
  33. Syns på Lördag! Krossa Peking!

    SvaraRadera
  34. Tobbe: om du ändå visste hur rätt du har när du pratar om att gå rakryggad till jobbet efter en derbyseger.

    Har en så jävligt kaxig gajsare på jobbet och jag har ännu inte hört fanskapet på hela veckan.

    Underbart!!

    Snart skiner poseidon

    SvaraRadera
  35. Vi älskar dig med Tobbe!

    SvaraRadera
  36. Tycker det är fel att spelare ska be folk koma på tränningar, sånt ska ske spontant av supportrar

    SvaraRadera
  37. Grymt bra blogg, får rysningar när jag drömmer mig tillbaka till måndagens el Glennico :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.