2011/05/29

Jonas Olsson har lyxproblem

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com välkomnar gästkrönikor från er läsare och supportrar. Ibland från ett okänt namn, ibland en fotbollsprofil, ibland en anonym person. Vill du dela med dig av dina åsikter till BaraBens tiotusentals läsare så mejla in ditt material till oss. I dag skriver Anton om läget i laget.

Jag är förstås väldigt glad och lättad att det blev tre poäng i torsdag på Örjansvall, då min magkänsla några timmar före matchen var god, men lagom till matchstart så var inte alls magkänslan som den varit tidigare.

Hur som helst, det är inte det jag vill framföra, utan lyxproblemet Jonas Olsson nu kan få när Andreas Drugge börjar komma in på allvar i det Blåvita anfallsspelet. Sebastian Eriksson har spelat otroligt bra som nummer 10, när Trelleborgs-värvningen Drugge inte kom till sin rätta i sitt nya lag. Drugge accepterade sin plats på bänken och IFK Göteborg började vinna matcher efter fyra raka förluster.

Sebastian Eriksson var avstängd mot Halmstad, och kommer komma tillbaka till nästa match. Ska Jonas Olsson sätta Drugge på bänken igen, trots att han gjorde en väldigt bra andra halvlek och som fint assisterade Tobbe till 2-1-målet? Tobbe verkar trivas tillsammans Drugge, men också med Sebastian Eriksson. Om Jonas Olsson väljer att ha kvar Drugge just bakom Tobbe, så måste JO flytta ner Sebastian Eriksson längre ner i banan. Vem ruckar han på då?

Jonas Olsson verkar till varje pris helst vilja ha kvar Jakob Johansson på mitten (en JJ som enligt mig växt oerhört) och Elmar Bjarnason har gjort en kanonsäsong som central fältare, och det känns väldigt hårt att sätta Elmar på bänken. Vad ska Jonas Olsson göra? Sebastian Eriksson måste vara på banan om han är hel och frisk. Man sätter inte en spelare med Sebastian Erikssons kapacitet på bänken. Elmar kan heller inte peta Tobias Sana på vänsterkanten, där Elmar ibland brukar figurera, där Sana gjort en väldigt bra inledning på allsvenskan 2011.

IFK Göteborgs assistkung, Stefan Selacovic, bars ut på bår under första halvleken och det känns väldigt oroväckande. Men vem ska ta platsen till höger om Sella missar matchen? Ska Jonas Olsson flytta ut Elmar där, trots att Elmar väldigt ofta kan komma bort i matcher om han spelar på en kant? Eller är det klokare än sätta en mer irrationell spelare där, som Bärkroth? Jonas Olsson har förvisso lyxproblem med väldigt duktiga mittfältare i truppen, men vi som Blåvita supportrar för hoppas att vår tränare har nog bra fingertoppskänsla om vilka spelare som är i bäst form.

Avstängningar och skador är ofrånkomligt, så för att komma högt upp i serie så krävs det en bra trupp, men är alla hela och friska, och redo för spel, så vet jag att någon och några kommer vara väldigt besvikna över att tvingas sitta på bänken.

/Anton

21 kommentarer:

  1. Att som skribenten påstå att Sebban "spelat otroligt bra som nummer 10" är enligt mig en grov överdrift. Drugge ska självklart ha tillbaka den platsen. Låt dagsformen avgöra vilka av Seb, JJ och Elmar som tar de två defensiva mittfältspositionerna, anser jag.

    SvaraRadera
  2. Som det ser ut nu så tror jag nog allt seb får sitta på bänken. Sen *borde* seb vara såld om de nu tittar på två stycken mittfältare.. annars känns det lite märkligt.

    men jag tror JO kör vidare med JJ-elmar-drugge och det känns bra.

    SvaraRadera
  3. "Hej, Mikael Robertsson här, Henriks partner in crime i sportsday.se-projeket.
    Det här är alldeles för bra för att lägga ner, Henrik har ett alldeles eget sätt att rapportera och kommunicera med läsarna, skilt från både morgon- och kvällspress, ett som jag vet elitidrottarna också uppskattar, och jag ber om ursäkt att jag inte klarat av att sälja de annonser som krävs.
    Jag skulle vilja uppmana er som läser att lägga 50 kronor i månaden för att sportsday.se ska kunna leva vidare. Det måste den göra.
    mvh/Mikael Robertsson, mikael.robertsson@media-konsult.com
    "

    SvaraRadera
  4. Jag skulle välja Seb istället för Drugge i nummer tio rollen åtta dagar i veckan. Drugge är en breddspelare, men han hör inte hemma i startelvan.

    SvaraRadera
  5. "Tobbe verkar trivas tillsammans Drugge, men också med Sebastian Eriksson. Om Jonas Olsson väljer att ha kvar Drugge just bakom Tobbe, så måste JO flytta ner Sebastian Eriksson längre ner i banan. Vem ruckar han på då?"

    -Tobbe är skadad.

    Lund::Ragge::Karl::Logi
    :::::::Seb::JJ:::::::::
    Elmar:::Drugge:::::Sana
    :::::::bärkroth::::::::

    Så kommer blåvitt att starta ikväll

    SvaraRadera
  6. 29/5/11 14:34:
    Ehh? Du vet att Söder startar va? ELmar på högern Tack och lov inte.

    SvaraRadera
  7. 29/5/11 14:37

    Nej Söder kommer INTE starta ikväll.

    SvaraRadera
  8. Allt är ju relativt.., hård konkurrens visst, men det kan det vara även i ett pojklag...
    Problemet är ju att de som konkurrerar gör det på en för låg nivå

    SvaraRadera
  9. Denna Mikael Robertsson, som syns nu överallt helt plötsligt - Kanske vore bättre med denna offensiv för 1-2 månader sedan - Innan SD-kraschen

    SvaraRadera
  10. 29/5/11 14:37:
    Så uppgifterna om att Söder startar är alltså fel?

    SvaraRadera
  11. Vad är dethär för jävla artikel? Om sella är skadad? I min värld finns det två alternativ. Antingen ta bort JJ (seriöst, han är ingen startspelare i ett lag som vinner guld iaf). Eller så låter man Seb sitta på bänken, han har, enligt mig, inte gjort någon superbra start iår och är alldeles för mycket upp-och-ner spelare. Eftersom Sella är skadad så skulle jag vilja se Söder på vänstern och Sana på sin egentliga högerplats.

    SvaraRadera
  12. Seb har varit "otroligt bra"???
    Han har varit godkänt, inte mer. Tycker man att han har varit "otroligt bra" så har man inte höga krav eller alldelles för färgade glasögon.

    SvaraRadera
  13. nan som vet nagon stream for oss i utlandet ?

    SvaraRadera
  14. Gajsarn och falsetas kommer spela hela matchen idag.

    SvaraRadera
  15. Söder kommer starta.

    SvaraRadera
  16. Hur kan Bagdad Bob ha Lyxproblem, det är inte Sveriges bästa spelare på "samma" position, tyvärr!

    SvaraRadera
  17. Sälj Seb. Oduglig!

    SvaraRadera
  18. sälj Bjarna..

    Helt ärligt han är inte så förbannat bra på innermitten heller.

    SvaraRadera
  19. Seb har varit helt jävla bedrövlig sen malmö matchen...

    SvaraRadera
  20. Bärkroth Bjarnason Eriksson Sana

    Drugge

    Hysén


    JJ är en perfekt ersättare på mitten, men det finns så mycket mer kraft och vinnarmentalitet i Elmar och SEB.

    Sana och Bärkroth kan med fördel byta kant under matchen och göra Göteborg mer oförutsägbart.

    Drugge har växt på slutet med flera fina framspelningar. Däremot behöver Göteborg lära sig att växla om till 4-4-2 vid behov, inte minst när Hysén är borta.

    Se hur Manchester växlat mellan en och två anfallare beroende på motstånd och spelartillgång.

    Söder i kombination med Stiller eller Pärlan skulle kunna funka strålande när Hysén inte är tillgänglig.

    Det skulle dessutom ge fler anfallare speltid och utvecklingsmöjligheter.

    /Jan

    SvaraRadera
  21. Hur kan Sebastian Eriksson få ta frisparkar i så bra lägen som igår?!?!
    Jag sa för mig själv innan; "han drar den 10 meter över" också gör fanskapet det!!!
    Suck...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.