2011/05/04

Veckans pajashatt: Real MadridCHAMPIONS LEAGUE. Dagens snackis i spanska medier är Cristiano Ronaldos och Jose Mourinhos gester på Barcelonas flyplats efter matchen ska ha gestikulerat om rån. ”Robo, robo”. Alla som såg semifinalerna vet dock att Barcelona rullade ut Madrid totalt och att de är så jävla dåliga förlorare att de snackar om ett rån har noll koll. Frank De Bleeckere som dömde matchen i går gjorde en av de bästa domarinsatser som jag har sett på flera år.

Det som är under all kritik är istället den barnsliga och patetiska nivå som spelare och ledare i dessa storklubbar lägger debatten på. Här är Reals tränare Jose Mourinho den största dåren. Hans beteende driver på lagets barnsligheter och här skapas usla föredömen för ungdomar runt om i världen. Som Robert Laul konstaterade efter den första semifinalmatchen så är det inte publiken som är problemet i spansk fotboll, utan i stället spelarna och ledarna.Därför – trots att jag alltid hållit på Blåvitt och med Leeds United som tipsextra-"andralag" – hoppas jag att det blir Manchester United som vinner Champions League. Alternativt Barcelona. Real Madrids bansliga och i mina ögon patetiska beteende i samband med dessa semifinaler är en skam för fotbollen.

25 kommentarer:

 1. Nu är du ute och halkar Frankie. Det är klart att Real blivit snuvade på chansen att få en CL-titel. FÖRRA matchens resultat är nog det som det sammanlagt syftas på med robo robo.

  SvaraRadera
 2. varför skriva om den här skiten??? eller Frankie kanske inte tycker de e kul med Blåvitt längre o gör som alla andra svenssons, börjar heja på Barca

  SvaraRadera
 3. anonym 12:01/ Det är bara patetiskt att lipa över att blivit "rånade" när de har blivit utspelade. Spelar man fult så får man utvisningar mot sig, även korrekta utvisningar trots ett filmande lag som Barca. Domarna har inte sänkt Real, de blev ju totalt utspelade i två matcher och ska vara glada att det inte blev en större förlust. Finns det något värre än dåliga förlorare?

  SvaraRadera
 4. anonym 12:04/ Varför skulle de INTE skriva om det? Champions League är en angelägenhet för hela fotbollsvärlden och det är dit vi strävar med att vilja vinna guld i Sverige. De har alltid skrivit om internationell fotoboll (Med) och det är en jävla tur det. Blåvitt är en del av den och inte något jävla korpgäng från Gårda.

  SvaraRadera
 5. Jag trodde "veckans pajashatt" redan var bokad av Damon Rasti...

  SvaraRadera
 6. Jag trodde den här bloggen handlade om Blåvitt

  SvaraRadera
 7. 12:16: Då trodde du fel. Bloggens främsta fokus är IFK Göteborg men vi skriver även om fotbollsvärlden i stort och så har det varit sen starten 2005. Sen är det upp till var och en att läsa skiten vi skriver.

  SvaraRadera
 8. Barcelona som är ett fantastiskt fotbollslag och som var en fantastisk förening sätter hela sin image på spel genom det smutsiga sätt som de genomför dessa matcher på. De behöver inte filma de behöver inte försöka påverka domaren de vinner ändå. Så Varför förnedra sig match efter match? RM å andra sidan behövde försöka med alla medel tillgängliga att rubba barcelona men lyckades inte. Vad hade man önskat att blåvitt hade gjort?

  SvaraRadera
 9. Alla som kan något om fotboll vet att Barcelona gynnats på ett skrämmande sätt av UEFA i såväl det här dubbelmötet som det andra mötet på Stamford Bridge.. Att Mourinho beter sig på ett visst sätt är inget annat än ett spel, vem har snackat om spelarnas insats efter matcherna? Just det, så fungerar Mourinho. Domaren var för övrigt horribel igår, varför sätter de inte Howard Webb på matcherna så vi kan få se lite riktig fotboll och inte en tävling i vem som kan filma mest och bäst? Han blåste ju för fan mer än han friade.

  SvaraRadera
 10. För övrigt, folk sa att Chelsea också blev "utspelade" av Barcelona, men Barcelona håller i bollen utan att komma någonvart, det är INTE att spela ut ett lag.

  SvaraRadera
 11. anonym 12:40/ Alla som kan någonting om fotboll ser att Barcelona rullar ut Real Madrid och de flesta lag de möter och att de sedan är ledsna för att de inte fått låna bollen.

  SvaraRadera
 12. Anonym 12:40,

  Helt jävla rätt, huvudet på spiken. Att Frankie över huvudtaget skriver den här artikeln visar bara på hur fantastiskt lite spansk fotboll killen har sett i år. Visst, domaren kan inte dömma 100% rätt i varje match, men UEFA´s lallande med Barcelona är fan en skam för fotbollen. RM får säsong efter säsong både sämre spelschema i La liga och svårare motstånd i CL än vad landsmannen Barca får.

  Årets final kommer att bli ett skådespel och en tävling i vem som kan slänga sig längst efter en touch i axeln.

  Undra om man kommer att kunna betta på vem som först blir utburen på bår av Dani Alves och Nani, och sen när bägge är utburna kan man betta på vem som kommer in snabbast igen.

  Jävla damhockey.

  SvaraRadera
 13. Spansk fotboll är nog tyvärr påväg ner i samma gyttja som den italienska drunknade i under främst andra halvan av 90-talet. Det var då man somnade när man såg en match, spelarna förtvivlat låg och vred sig i plågor över att luggen i fetbollen till hår hamnat lite snett, och ett 1-1 resultat garanterat hamnade med på måltipset.
  Allt tack vare divor, puckon och annat girigt byk som fantastiskt nog alltid får utrymme och tillfälle att synas, höras och förstöra inom fotbollen.
  Det är kanske inte bara pga den moderna fotbollen, men till stor del. Usch!


  Sen en annan sak om det första klippet. Visst att man ibland skulle vilja att Svenska mediefigurer visade lite passion ibland... men jag skulle få ett jävla anfall om det under en diskussion eller debatt satt två nötter och gapade varandra i munnen på det sättet! Fan va irriterande!

  SvaraRadera
 14. Med all sannolikhet så möts ju United och Barca så du får nog som du vill ;)
  Själv håller jag givetvis på United!

  SvaraRadera
 15. Nej frankie det är du som skämmer ut dig. Riktigt korkat att dra dig in i denna debatt. Men visst vill du bli mindre omtyckt är det ett smart drag. Så du gillar spelare som filmar. Bra då vet man det.

  SvaraRadera
 16. Visst har Barcelona-spelarna filmat mycket i matcherna mot Real Madrid men det brukar dom inte göra lika mycket i vanliga fall. Real har ju bidragit till med sitt fulspel och filmande så att Barcelona oxå har dragits med i hatet vilket har lett till att man också har börjat med samma fulspel och filmande. Jag tror inte att Barcelona kommer att filma lika mycket i finalen, för då kommer man att rulla ut Man U(förmodligen) eftersom det inte finns samma hat mot Man U som mot Real.
  /Visca el Barça!

  SvaraRadera
 17. vad håller du på med frankie? domaren var urusel... hade de bleckerer dömt "gais blåvitt" nästa vecka och dömt som han gjorde igår... hade varit ganska många minus på femman det.

  SvaraRadera
 18. Jag hatar detta Barcelona och deras fantastiska fotboll. Jag vill se ett lag som likt Inter förra året kan manövrera ut dom genom ett fysiskt försvarsspel och snabba omställningar.

  Jag tror United är det enda lag i världen som kan lyckas med det just nu!

  SvaraRadera
 19. Anonym 16:07/ Haha, du tror alltså att FRankie skriver på Baraben.com för att bli omtyckt? Är det därför han gick emot strömmen och sa att det fan inte var domarens fel att vi förlorade första matchen och påstod att vi borde sluta skylla på alla andra hela tiden (som Real) och vinna matcherna för egen maskin? Snacka om att du har noll koll. Frankie är en profil just för att han tycker det han tycker oavsett vad folk skriker runt omkring just för sekunden...

  SvaraRadera
 20. Jag hatar spansk fotboll och båda lagen Real och Barca. Men nu är du ändå ute och cyklar Frankie.

  "Rån-tecknet" syftar på förra mötet där Stark gav ut ett felaktigt rött kort. Och inte mötet igår.

  Hurvida De Bleekere gjorde sin bästa match eller inte kan diskuteras.

  Snälla, var god och läs på lite innan du skriver. Du skriver ändå för en omfattande blogg som följs av en mängd människor.

  Den falska ödmjukheten:

  http://realmadrid.se/nyheter/kronikor/793-den-falska-oedmjukheten.html

  SvaraRadera
 21. "När Barça förlorade cupfinalen gratulerade vi dem. Om de inte kan det visar det bara skillnaden mellan Barça och Madrid. Vi är mer än en klubb" - Dani Alves.

  Ska man skratta eller gråta? Nu är man alltså "mer än en klubb" när man tackar sina motståndare.

  SvaraRadera
 22. Vi blev också utspelade av MFF i måndags. Dom hade väl 65+% bollinnehav. Så visst var det MFF som var det bättre laget, eller?

  Som alla andra påpekat så var matchen igår redan avgjord. Det var det tidigare mötet som spelade någon roll, där var inte real mer utrullat av barca än blåvitt av mff.

  SvaraRadera
 23. Såg 2:dra halvleken igår.
  Teater i varje situation!
  Det tristaste jag sett på länge.

  Allsvenskan har fantamej roligare fotboll!

  SvaraRadera
 24. Anonym 20:02,

  Håller med - filmningar, och "jädra-vad-ont-luftdraget-gjorde" är INTE vad man vill se! Även om skönspelet i Allsvenskan har sina brister så slipper man att se så mycket överspel som man såg igår...

  Så tycker jag!

  SvaraRadera
 25. Europacupens semifinal 1986....ROBO ROBO!

  Kan aldrig glömma detta. Hade vi varit en större klubb hade detta räknats som en av tidernas största domarskandaler.

  JA, jag är bitter!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.