2011/05/25

Sveriges lamaste matchvärdar?

.

53 kommentarer:

  1. Sorgligt att se hur de släpper förbi honom utan att knappt kolla. Desto bättre agerat av Peter Larsson (?) som vräker omkull tönten.

    SvaraRadera
  2. Usel rubrik med tanke på att en publik/match värd INTE får ingripa handgripligen. Dom är observatörer enbart och finns som hjälp till publiken.
    Däremot kanske det borde funnits ordningsvakter där också som får ingripa om något händer.

    SvaraRadera
  3. Synd poliserna hann komma och stoppa Larsson...

    SvaraRadera
  4. Absolut ingen usel rubrik.

    Hade jag vart matchvärd så tror f-n att man hade stoppat honom. Snubben har ju ändå hoppat ner från läktaren till utrymmet några meter ner på plan där det står hur många vakter/värder som helst. Att värdarna runtomkring inte agerar och hjälper sin kollega att hålla snubben eller sen ens jagar efter är otroligt.

    Dummast är givetvis idioten men jag tycker tveklöst vi ser sveriges lamaste matchvärdar på filmen.

    SvaraRadera
  5. Varför har man annars en armé av värdar runt planerna om du inte är där för att förhindra just såna här incidenter?

    SvaraRadera
  6. Dom skulle skickat han tillbaka in i klacken.

    SvaraRadera
  7. Alla ultras sitter nu och glädjerunkar.
    De har fått en ny idol att se upp till.

    Kolla på tuffakillen, han slänger bangers och bränner tomtebloss och springer in på planen.
    Så jävla cool han är.
    Ohhhhhh!!!

    Patetiska jävla idioter.

    SvaraRadera
  8. Tjockisar till matchvärdar

    SvaraRadera
  9. 11.03

    Det är stor jävla skillnad på Ultras och Huliganism så passa dig jävligt noga innan du spyr galla.

    Ultrasgrupperna i Malmö pekade direkt ut killen som kastade in bangern på planen igår och att deras publikvärdar inte sköter sitt jobb är fruktansvärt bekagligt.

    Varje gång någon huligan går över gränsen så är det ultras-grupperna som får ta smällen ifrån obildade människor liksom dig själv.

    SvaraRadera
  10. Varför måste dom bära ut den livsfarliga massmördaren, förlåt, "knuffaren"? Det här måste ju vara värre än Irak, eller hur svenska massmedia? Krigsrubriker och stor skandal! Att två unga killar blev mördade i Sthlm samma dygn är väl ingenting att skriva om när sådana här jätteläskiga saker händer! Ja herre jesses!

    SvaraRadera
  11. 25/5/11 11:03

    Du ÄR en patetisk jävla idiot

    SvaraRadera
  12. Respekt åt spelaren med nummer 26 på ryggen, som slänger ner idioten efter att han varit på på målvakten. Jävligt synd att publik-värdarna bara kollar på i stort sett och låter han rusa in på plan! Pinsam säkerhetsnivå förfan!

    SvaraRadera
  13. Som sagt:
    Usel rubrik med tanke på att en publik/match värd INTE får ingripa handgripligen. Dom är observatörer enbart och finns som hjälp till publiken. Däremot kanske det borde funnits ordningsvakter där också som får ingripa om något händer.

    Ja, man kan tycka att de borde ingripa rent moraliskt men faktum är att de kan dömas för misshandel vilket jag knappast tror att de riskerar. Jmf. med att en biljettkontrollant inte har befogenheter att hålla kvar dig om du blir haffad.

    SvaraRadera
  14. Uppvigling till misshandel är väl vad man kan säga att baraben sysslar med här..

    De ska absolut inte ingripa!

    Medborgargarden är jag så jävla trött på. De ska vara med för extra service, som hjälp vid olyckor, som hjälp att peka ut incidenter osv.

    Den dag medborgargarden, krogvärdar och publikvärdar tar sig friheter och detta accepteras är vi illa ute i det demokratiska samhället...

    SvaraRadera
  15. Skönt att Malmös ultras pekade ut honom direkt, det är alltså bara våra ultras som är idioter och inte pekar ut folk och kallar Baraben för golare när de hänger ut pack som gaisarn!

    SvaraRadera
  16. Anonym 12.13:
    Du är ju fullkomligt dum i huvudet. Så du menar att man inte ska ingripa om någon är på väg att begå ett lagbrott, för det är precis vad idioten begår genom att beträda planen!

    Men det är klart, du tittar väl bort om någon ska till att våldta också ditt fega as!

    SvaraRadera
  17. Snacka om storm i vattenglas. Killen petar ju knappt på pär hansson.... Smällaren däremot är skandal!

    SvaraRadera
  18. Baraben kanske skall ha lite koll på vilka befogenheter/uppgifter en matchvärd har. Därav namnet värd inte vakt.

    SvaraRadera
  19. @11:58 Biljettkontrollanter får visst hålla kvar dig om du blir haffad. Till och med jag som privatpersoner har rätt att göra det om jag ser dig bryta mot lagen. Enligt lagen får vem som helst gripa en person som begår ett brott som kan leda till fängelse...

    Dock vet jag inte hur man definerar "brottet" att hoppa ner på planen, men om det är ett brott som kan ge fängelse får de stoppa honom.

    SvaraRadera
  20. Om detta händer på en IFK match får Ragnar skickas fram och brotta ner honom

    SvaraRadera
  21. Ragnar hade glidtacklat och inte dragit omkull honom som Larsson gjorda haha!

    SvaraRadera
  22. Nej, biljettkontrollanter får inte hålla fast dig, eftersom brottet plankning inte leder till fängelse (som tur är).

    Samma gäller för detta, antagligen, eftersom de knappast kan veta att han tänker misshandla någon. Brottet att beträda planen leder inte till fängelse nej.

    Vad sen meningen är med att i det här läget ha vakter/värdar som INTE har polis fullmakt är ju en helt annan fråga.

    SvaraRadera
  23. Ragge hade aldrig låtit idioten komma nära Marcus ens.

    SvaraRadera
  24. Hade jag varit spelare i Helsingborg och sett nån idiot komma in och knuffa min målvakt hade jag fan bankat idioten gul och blå innan poliserna hunnit fram.

    SvaraRadera
  25. Helt sjukt att det är Helsingborgs spelare som tvingas brotta ner idioten. Varför ska det finnas några matchvärdar om de inte ens försöker göra något.

    SvaraRadera
  26. @anonym 12:13
    Uppvigling till misshandel? Medborgargarden? Vet du ens vad det är? Håll käften idiot.

    SvaraRadera
  27. Stod tre meter bakom killen på läktaren. Misstänker att det var han som kastade smällaren också, den kom från det ställe där han stod i alla fall och tydligen hade han stolt visat upp sin smällararsenal för kidsen bakom sig tidigare.

    Såg inte om han blev nedknuffad men jag såg när han hoppade över reklamsskyltarna. En matchvärd satte ut en arm lite halvhjärtat sen gav han upp och lät honom springa in. Matchvärden fick en höra en hel del från oss på läktaren efteråt för det såg riktigt taffligt ut. Tyckte nästan lite synd om honom till sist.

    Enligt någon säkerhetschef som uttalade sig i aftonbladet hade han visst haft rätt att stoppa honom då han höll på att begå ett brott.

    SvaraRadera
  28. visst är han som springer in en idiot men frågan är om inte han/dom som slänger knallskottet är bra mycket värre. Killen som springer in har man ju gripit och man har hans identitet, men faktum är att det där aldrig kan bli misshandel då han knappt rörde hono,. Idioterna som kastar knallskottet står för bra mycket värre brott(rätt så grov misshandel) men dom/den personen blir nog betydligt svårare att få fast.

    SvaraRadera
  29. 11.03

    Tydligen sitter inte Ultrasgrupperna och runkar till inkastade bangers:

    http://www.ub97.se/?p=378

    SvaraRadera
  30. 13.19. Precis. Från anglarna.se:

    Samtliga nedanstående grupperingar har nu därför enats om att vi vill ta vårt ansvar och göra vad vi kan för att få bort problemet med sk. "bangers" och uppmanar alla övriga att ge fan i att använda skiten på läktarna!

    Tillsammans för IFK Göteborg!


    Supporterklubben Änglarna
    Ultras Göteborg
    Supras Göteborg
    GFK
    Brown Bombers

    Gott så!

    SvaraRadera
  31. Här reds begreppet ut
    Har publikvärdarna befogenheter att stoppa någon som försöker ta sig in på planen?

    – Det har precis samma befogenheter som du och jag. Hela Sveriges befolkning har rätt att ingripa när ett brott begås, och detta är ett brott. Så svaret på den frågan är ja. Sedan är det ordningsvakter och poliser som omhändertar personen. Publikvärdarna jobbar ofta ideellt och ska i första hand ge service till åskådarna, säger Nisse Lovén.

    ”Hade kunnat stoppa honom”
    Sportbladet har pratat med Thomas Rasmusson, supporterpolis i Göteborg.

    Han utvecklar här vad som gäller:

    – Publikvärdarna får inte rent fysiskt försöka stoppa en person som är på väg att ta sig in på planen. De kan bara försöka göra det verbalt. Men när personen väl har tagit sig över staketet har han begått ett brott mot ordningslagen och då får vem som helst ingripa enligt envarsregeln.

    Han fortsätter:

    – När det gäller det som hände i går så tog sig killen först in i det mellanrum som finns mellan staketet och reklamsargen, där publikvärdarna står. Och redan då är brottet fullbordat och publikvärdarna hade kunnat stoppa honom enligt envarsregeln, alltså innan han hoppade in på själva planen.



    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/malmoff/article13079475.ab

    SvaraRadera
  32. Satans match/publikvärdar! En klubb för inbördes beundran. Flanar som tror dom gör nytta. Det är bara ett spel för galleriet när de allsvenska lagens s.k. säkerhetsansvariga har s.k. utbildningar med dessa hulignalierade människor. Både säkerhetsansvariga och publikvärdar är så naiva, så hälften vore nog.

    SvaraRadera
  33. Satans match/publikvärdar! En klubb för inbördes beundran. Flanar som tror dom gör nytta. Det är bara ett spel för galleriet när de allsvenska lagens s.k. säkerhetsansvariga har s.k. utbildningar med dessa hulignalierade människor. Både säkerhetsansvariga och publikvärdar är så naiva, så hälften vore nog.

    SvaraRadera
  34. http://www.facebook.com/pages/Alla-vi-som-vill-att-Zlatan-Muslimovi%C4%87-kommer-hem-till-Bl%C3%A5vitt/212837932071958

    Gör er röst hörd!

    SvaraRadera
  35. Klart matchvärdarna får ingripa om nån bryter mot en tydlig lag, liksom alla andra.

    SvaraRadera
  36. Jag går i stort sett på varje hemmamatch och har varit på många bortmatcher genom åren.
    De som slänger bangers (så som i Norrköping senast) eller tänder bengaler, det är ju våra sk ultras.

    Ni är lika genomruttna som idioten igår!

    SvaraRadera
  37. Malmös ultras tog ialla fall avstånd för att han sprang in och för knallskottet mot målvakten.
    Bra där.

    MEN INTE för alla tända bengaler innan matchen!
    Idioti på hög nivå.

    Någon som vet vad det skulle ha stått på Gays tifot egentligen?
    "Alla ni från IFK Göteborg finns snart inte kvar" vad det jag läste. Vad hände med resten? Just det ja, det brann upp av en bengal???

    SvaraRadera
  38. Vaddå Bangers? vad fan är det för något?

    Är det korv som avses? (<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Bangers_and_mash>Bangers and mash</a>)

    SvaraRadera
  39. Alla ultras sitter nu och glädjerunkar.
    De har fått en ny idol att se upp till.

    Kolla på tuffakillen, han slänger bangers och bränner tomtebloss och springer in på planen.
    Så jävla cool han är.

    SvaraRadera
  40. Varför inte videon längre? Just när filmen startar så står ju en ordningsvakt och den som springer in och knuffar på varandra...

    SvaraRadera
  41. De som slänger bangers (så som i Norrköping senast) eller tänder bengaler, det är ju våra sk ultras.

    SvaraRadera
  42. Idioti, visst, men tragik och bedrövelse? Inga proportioner där inte! Kolla lite vad som händer ute i världen innan du skriver nästa gång!

    SvaraRadera
  43. Jag är en ultras-sympatisör. Vad de skriver officiellt på hemsidan och hur det verkligen går till är två vitt skilda saker. Det kommer defintivt smällas fler bangers och brännas bengaler på vår klacksektion det här året, det finns alldeles för mycket kåta idioter i våra ultras-led för att det ska gå att undvika....tyvärr....

    SvaraRadera
  44. Kalla aset inte för huligan!
    Han blir ju fan kastad som en vante av en tanig fotbollsfjolla!

    SvaraRadera
  45. Sånt här förstör ju för mycket.. Ge han en fet jävla böter och stäng av han. Ok han kanske kommer tillbaka, men med en (förhoppningsvis) bättre attityd. Leve fotboll, leve Ultras, död åt han där

    SvaraRadera
  46. Hur gick de med målvakten? överlevde han?

    SvaraRadera
  47. Sportbladet har pratat med Thomas Rasmusson, supporterpolis i Göteborg.

    Han utvecklar här vad som gäller:

    – Publikvärdarna får inte rent fysiskt försöka stoppa en person som är på väg att ta sig in på planen. De kan bara försöka göra det verbalt. Men när personen väl har tagit sig över staketet har han begått ett brott mot ordningslagen och då får vem som helst ingripa enligt envarsregeln.

    Han fortsätter:

    – När det gäller det som hände i går så tog sig killen först in i det mellanrum som finns mellan staketet och reklamsargen, där publikvärdarna står. Och redan då är brottet fullbordat och publikvärdarna hade kunnat stoppa honom enligt envarsregeln, alltså innan han hoppade in på själva planen.

    SvaraRadera
  48. Vafan matchvärdar är väl inga jävla Ramobos!
    Hur mycket våld får dom ta till enligt lagen!?

    Det är i regel supportrar som står där och dom fick precis ett mål i röva när detta hände!

    Tro fan att man inte är på topp när det sker.

    Skitinlägg!

    SvaraRadera
  49. Matchvärdar har inte rätt att hindra någon. Kan ju förklara en del.

    "Men när personen väl har tagit sig i på planen har han begått ett brott och då får vem som helst ingripa enligt envarsregeln".

    SvaraRadera
  50. Gör som i England -->

    http://www.aftonbladet.se/webbtv/sport/article13084078.ab

    SvaraRadera
  51. sätt militären som vakter runt plan och ge dom sedan fria händer.....skulle vilja se den som vågar sig på något då....... moahahahaha

    SvaraRadera
  52. Lamaste landet i världen?2011-05-28 00:23

    Jag förmodar att match/publikvärdarna höjt ett varningens finger samt med myndig stämma sagt: fy, fy, fy så får man inte göra till "huliganen"... Om publikvärden rört "huliganen" borde han fått minst 1 års fängelse för "sexuell beröring" eller liknande vidriga lagöverträdelse. Man har faktiskt rättigheter i Sverige även om man är huligan eller terrorist. Att röra människor på detta otillbörliga sätt är oacceptabelt!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.