2011/05/04

Paniken i Gais (del 2): "Rör inte vår grönsvarta zon"

GÖTEBORGSDERBYT. I brist på bättre uttryck är skitnödigheten i Göteborg just nu på nivå "nära bristningsgränsen". När BaraBen.com tidigare i dag lät en av våra läsare – som har Andra Långgatan som hemvist – uppmana andra blåvita att ladda upp för derbyt där, kunde Gaisarna inte hålla sig längre.

Kika på detta, kamrater:

Humorsajt 2 lugnar de panikslagna Gaisarna.
Gais svar på Magnus Betnér lugnar de panikslagna Gaisarna.
För att inte en del blåvita ska nås av rykten om att vi uppmanat till det ena och andra kan vi fastställa följande: vi har inte uppmanat till ett skit. BaraBen.com hade sitt senaste evenemang på Biljardpalatset under bortamatchen mot AIK – då vi samlade cirka 400 blåvita och bjöd på mat och en hel del dryck – men har ingen som helst plan för något gemensamt arrangemang till måndagens derby. Vårt nästa arrangemang är hemligt, men har ingenting att göra med derbyt i varje fall. Det kan ni vara säkra på.

De blåvita som vill hänga i Linnéstaden på måndag gör det, de som hänger i Stampen gör det, de som hänger i Vasastan gör det och de som hänger i centrum, ja ni fattar. BaraBen kommer stötta och sprida era budskap om samlingar, fester, pubhäng och events – precis som vi alltid gjort.

Därmed har vi inte sanktionerat dessa, eller är medarrangörer om det inte uttryckligen står att vi gör/är det. Vi bara sprider det blåvita budskapet. Tragiskt dessutom att se hur Gaisare påstår att det "kan leda till en del stök" för att en blåvit bloggläsare vill se fler änglar hänga på långgatorna före en match. För Gais innebär det alltså våld att se blåvita, vilket är inte bara en fruktansvärt cynisk och våldsuppviglande bild av vår stad och dess medborgare, men på gränsen till en direkt provokation mot vanliga människor som inte delar eran våldsglorifierande världbild.

Humorsajt #3 uppmanar Gaisare att ge sig på blåvita. Våldsuppvigling som visar tydligt vad Gaisare är för slags människor. Det här är skratt inom kategorin tragikomik, för den som undrade. Det är även rätt så tydligt att Gaisarna som står för dessa sajter – och deras närmaste anhang lilla skara av beundrare – är till ungefär 99 procent bestående av inflyttade skogsmongos. Det är för övrigt den generella termen för en Gaisare, tills motsatsen bevisats. "Intrång i våra revir"? Ja, den utdöende vargstammen kanske bör skjutas av en gång för alla...

Avslutningsvis tycker vi på BaraBen.com att det är komiskt att Gais fans skall bilda ett "grönsvart hav" på Järntorget inför derbyt. Synd att de aldrig bildar några grönsvarta hav på läktarna, vare sig de möter oss i sin "årets stormatch" eller mot några andra lag. För var så säkra, måndag kväll så dör ännu en bit av Gais-myten. Då jublar drygt 8 av 10 derbybesökare när Blåvitt gör mål. Och då ser åskådare nummer nio – maginalaren – killen i skinnvästen/tuffa London anno 2003-inspirerade huliganoutfiten – som luktar fesk och ser ledsen ut. Vid varje besök i verkligheten, det blåvita strålkastarljuset, dör ännu en liten bit av myten. Lycka till med er "zon" pojkar. Och glöm inte båttutorna, så ni hörs!

7 kommentarer:

 1. hehe härligt blåvitt rätt attityd mot vad jag skulle nästan kalla uppvigling till vad? hehe

  SvaraRadera
 2. Kom igen BB, ni kan ha mer stil på införhetsen än den ni har nu.

  SvaraRadera
 3. http://www.youtube.com/watch?v=2huOwFrGV10

  SvaraRadera
 4. @5/5/11 01:26 Jag tycker den här införhetsen är den bästa på länge. Så tydligt att gajsarna lider av mindervärdeskomplex så det skriker om det. Man är den hopplösa lillebrodern som inte lyckas leva upp till vad storebror presterar och därför gör allt för att klanka ner på honom. På måndag åker det självutnämnda förlorargänget på storstryk både på plan och läktaren.

  SvaraRadera
 5. @Anonym 07:42

  Du skojar eller? Om du läser denna sidan (har du ens gjort det) så är det rätt så tydligt vilka som klankar ner på vilka.

  SvaraRadera
 6. HATA GAIS, krossa dom på både plan och läktarn!!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.