2011/05/03

Newsmill vägrar att ta in Frankies svar på attacken mot Blåvitt!

DEBATT. Tidigare i dag uppmärksammades hur "debattören" Damon Rasti attackerade IFK Göteborg med lösgrundade påståenden om rasism och främlingsfientlighet. "Spelare med utländsk bakgrund har svårt att komma fram inom klubbar som IFK Göteborg", skriver han i en debattartikel på sajten Newsmill.

Som replik kontrade BaraBen:s Markus "Frankie" Hankins på detta galna utspel, först här på BaraBen.com och tanken var att den även skulle publiceras på debattsajten i fråga, Newsmill. Syftet med detta var att få spridning på svaret även till de personer som läst Rastis påhopp mot IFK Göteborg.

Här är svaret från Newsmill:


Vi på BaraBen.com kan bara beklaga att det är helt ok för Newsmill att ta in debattartiklar som Rastis, som bygger på fördomar och slutsatser helt utan grund i verkligheten eller fakta – men att de samtidigt väljer att refusera och därmed censurera sakliga svar på det samma.

Sajten Newsmill har därmed visat sig vara helt meningslös och verkar inte alls vilja ta ansvar för det skräp som publiceras hos dem. Om vår krönikör nu visar upp att en debattör som fått debattutrymme hos er helt saknar substans i det han skriver så är det väl i högsta grad i ert intresse att faktiskt ge utrymme för replik från de som pekas ut i debattartikeln? Men nej, tydligen inte. Om förhandspubliceringen på BaraBen.com skulle vara "problemet" kan man fråga sig om det inte vore värdefullt för debatten som helhet att tillåta publiceringen även på er sajt?

Nej, med detta agerande visade sig Newsmill vara lika tragiska som Damon Rasti.
Tur att det finns en verklighet bortom Stockholms unkna "medie"-katakomber.
Läs Frankies debattsvar här: "Okunnighet och rasism ligger bakom påhoppen mot IFK Göteborg", på BaraBen.com – ocensurerat och tillgängligt för alla. Och varför inte avsluta kvällen med att lägga in en kommentar på Rastis text. Låt inte stockholmare tysta sanningen om Blåvitt!

25 kommentarer:

 1. Vill verkligen inte försvara den patetiska sajten Newsmill, men det ligger faktiskt en länk till Baraben i samband med kalkonartikeln...

  SvaraRadera
 2. Bra Blåvitt. Skydda och försvara oss mot elakt förtal och övrig dynga.
  Jag gissar 8-0 mot käckegajs.

  SvaraRadera
 3. Anonym 23:33/ Det är för att vi på BaraBen publicerat en blogglänk på sajten efter att de vägrade att ta in Frankies text som debattartikel.

  SvaraRadera
 4. Kan det kanske inte ha att göra med att ni publicerade den först på baraben? Eller att ni(Marcus) var lite väl hård personligen mot denna pajas(ur en pk-synvinkel)?

  För övrigt kan jag bara säga att det var en riktigt bra debattartikel där han verkligen fick svar på tal.

  SvaraRadera
 5. Den här rasismhysterin genomsyrar ju hela media så det var väl bara väntat att IFK skulle få en känga.
  Ignorera dravlet och gå vidare...

  SvaraRadera
 6. vem bryr sig om newsmill?

  show of hands, anyone?

  bra så.

  SvaraRadera
 7. Skulle verkligen vilja se skit sidan visa "handen". men de vågar ju inte

  SvaraRadera
 8. Är du förvånad?

  SvaraRadera
 9. Nu är det allas ansvar att bemöta Rasti på Newsmill med en storm av inlägg. Vettiga inlägg!

  Då komer Newsmill fatta att de måste släppa in Frankie.

  Newsmill har för övrigt kommit att bli en skitsida för konspiratoriska stockholmsakademiker som snöat in bakom sina böcker.

  SvaraRadera
 10. Rasism av Newsmill, AVGÅ precis alla jävlar sopor som jobbar där!

  SvaraRadera
 11. Äh, det är ju precis samma sak här på baraben. Kommentarer och inlägg som inte "passar in" tas bort för att de är kritiska eller inte stämmer överrens med era värderingar. Har fått inlägg liknande det jag skrev nu borttagna flera gånger, och jag håller med om att det försvårar en debatt när den ena parten censurerar, men snacka om att kasta sten i glashus... Eller det kanske inte är Frankie som figurerar Mao här på baraben...? :-)

  Hur som helst, bra artikel.

  SvaraRadera
 12. Inte så förvånande tyvärr. Artikeln innehåller en hel del sakfakta, men Frankie går på skribenten personligen. Jag ser ingen relevans mellan kritiken mot Blåvitt och en länk till Marcus Birros vansinnesinlägg om hur förjävlig Damon Rasti är.

  SvaraRadera
 13. Hur fan kan man kalla sig en debattsida när man inte får debattera?

  SvaraRadera
 14. Ni vet väl att det är Bonniers som står bakom Newsmill? De tillåter inte något som inte passar deras maktfullkomliga agenda.

  Newsmill har skapats för att försöka styra vad enskilda bloggare skriver om. Först anmäler du intresse för att ingå i newsmill, och sen varje morgon föreslår några newsmillsredaktörer (läs: underhuggare för Bonniersfamiljen) ämnen som du som bloggare kan skriva om, och om du gör det tillräckligt bra kan du få betalt, och till och med hamna i nån tvsoffa, då de har kontakter in i medievärlden.

  Läs mer här:
  http://aftonbladet.se/kultur/article3250267.ab

  eller här

  http://claeskrantz.se/arkivet/2508

  Newsmill = fair and balanced. NOT!

  SvaraRadera
 15. L 9:09/ Nej, det är inte samma sak. För här raderar vi hets mot folkgrupp, hets mot kön, klass, etnicitet och liknande, samt grova övertramp mot våra kommentarsregler. Din kommentar exempelvis är ett gränsfall i och med att du totalt okunnigt kallar Frankie för Mao, i ditt fall som ett försök till härskarteknik, men minst sagt på gränsen till att vara över våra kommentarsregler.

  SvaraRadera
 16. Hade aldrig ens hört talas om Newsmill innan!

  Känns som att de bara får gratisreklam nu eller?

  SvaraRadera
 17. Jag har med Damon på Facebook och klistrade in en länk till Frankies inlägg. Jag fick följande reaktioner:
  Jag: Svar på tal: http://ifkgoteborg.blogspot.com/2011/05/okunnighet-och-rasism-ligger-bakom.html

  Damon: Joakim: Vad gulligt med en massa vita IFK-fans som är upprörda. Och om "Fuck you Damon Rasti" är svar på tal så skäms jag å era vägnar.

  Jag: Så ja Damon. Om du skall tas på allvar bör du kanske kunna bemöta kritik på fler plan än ett enda citat i ett blogginlägg som är på 2500 ord? Jag skulle vilja påstå att det finns stor relevans i Frankies "svar" och om du ignorerar det på det här sättet så säger det väl mer om dig än om de "upprörda vita IFKfansen"

  Damon: Joakim: Jag har inte sagt att IFK är rasister. Redan där började jag skratta åt artikeln. Om man inte kan läsa, så orkar jag inte bemöta kritiken. Att ge sig på min person och vad jag gjort tidigare är så pinsamt, att jag ställer mig över detta. Tack och hej.

  SvaraRadera
 18. Slående låg nivå på Rastis argumentation, som alltid i dessa PK-sammanhang. Det stora problemet här är att mindre bemedlade människor som Rasti tenderar att tro att alla samband är orsakssamband. Utifrån (det korrekta) antagandet att (A) en rasistiskt fotbollsförening borde ha få utländska spelare drar han raskt (den felaktiga) slutsatsen att (B) en fotbollsförening med få utländska spelare borde vara rasistisk. Det är exakt samma logik som att vända påståendet att (A) om Tor finns så skapar han åska med sin hammare till slutsatsen att (B) om det åskar så måste Tor finnas. Ett populärt feltänkande bland feminazister, inte minst.

  SvaraRadera
 19. Jocke 10:39/ Visar ju vilken jävla löjd det där är. Helt ryggradslös och som alla misstänkte totalt imkompetent till förmåga att svara på Frankies massaker av hans "argument"...

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Ärligt talat Frankie, har du någonsin läst en bra debattartikel på Newsmill? Det har i alla fall inte jag.

  Culo

  SvaraRadera
 22. Islänningar är väl också invandrare?!

  SvaraRadera
 23. Damon: Joakim: Vad gulligt med en massa vita IFK-fans som är upprörda. Och om "Fuck you Damon Rasti" är svar på tal så skäms jag å era vägnar.

  Det där är väl racistiskt i sig, så man är bara utlänning om man inte är vit. Dvs, Frankie behöver han inte lyssna på då han inte är färgad, eller har mörkt hår eller?

  Väldigt patetiskt, och direkt farligt av en debattör att utrycka sig på det sättet. I det läget visar han ju upp en "omvänd rasism" som är direkt olämplig och visar på en inställning där han aldrig kan vara tillräckligt objektiv för att leda/driva en debatt framåt utan redan har bestämt sig hur allting skall vara.

  I övrigt förklarar Newsmills agerande varför det dyker upp svar på debattinlägg på Newsmill på DN och SvD något som kanske Frankie också borde eftersträva för att nå ut till en större publik.

  SvaraRadera
 24. Förstår trots allt Newsmill. Rastis artikel riktar sig mot förbundet och tar upp IFK som en delbild av problemet. Frankies svar är ett försvar mot den ganska korta passagen i Rastis resonemang. Frankie har rätt om IFK, men Rasti har en poäng gentemot SvFF. Tycker Frankie går för långt med sitt "Fuck You" från Birro. Birros inlägg är ju helt skadat, fan inte värt att skriva under något sådant.

  SvaraRadera
 25. Newsmill gör rätt att inte publisera. Frankie tillför inget som skulle bidra till någon förståelse vad IFK har för filosofi i vilka dom väljer att ha i sitt lag.
  Skriv bara: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Spelare_i_IFK_G%C3%B6teborg

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.