2011/05/03

Världklass!

MATCHTANKAR. Det finns egentligen inte mycket att säga om gårdagens match, samtidigt som det finns massvis att säga. IFK presterar nära 90 minuter underbar fotboll mot topp-placerade MFF och för er som inte såg den missade verkligen något. Efter cirka fem minuter av den första halvleken får IFK matchen precis dit de vill. Malmö som har ett spel som bygger på att rulla runt på egen planhalva och etablera långa anfall blir sönderstressade tack vare den underbara press som IFK sätter. Femman är redan satt och inte ens en blind kan ha missat att Bjarnason var bäst på planen.

Första målet kan vara bland det läckraste jag sett på länge. Passningen från Bjarnason, mottagningen av Hysén och det underbara avslutet. Det är på något sätt som en 3-rätters middag av högsta kvalité! Eller för att säga som någon på biljardpalatset skrek när jublet lagt sig efter målet och reprisen visades:

"VÄRLDSKLASS!"

I halvlek visade C+ ett avsnitt ur en egentligen ganska meningslös programserie. Det positiva var dock att det handlade om att hitta rätt löpningar och att Hysén hade huvudrollen.
"Det gäller att hålla sig en bit ifrån backlinjen så att man hinner ta löpningen" eller något liknande sa Hysén. Passande nog är det precis detta som gör att Hysén får sitt friläge vid 0-2 målet, men som den gigantiskt ödmjuka människa han är väntar han in sin back och låter honom ta position innan han lägger in den i målet mellan benen på densamme. Sa jag det förut förresten?

"VÄRLDKLASS!"

Det är sällan ett lag spelar felfritt i 90 minuter. Så var det inte heller denna match. Precis som tidigare kommer svackan direkt efter 1-0 och det är skönt att halvleken tar slut snabbt eftersom Malmö faktiskt lyckas etablera en del farligt spel. En annan sak som jag belyste lite lätt förra veckan och som bör belysas igen är att det emellanåt känns som det antingen är missar i kommunikationen mellan Sandberg och backlinjen, eller att de helt enkelt inte litar på honom. Något som man måste arbeta med, helt klart!

Förutom dessa, för kvällen, små misstag genomför IFK sin bästa match hittills den här säsongen. Att vinna andra i rad och att dessutom göra det borta mot serietvåan Malmö är ett styrkebesked. Som Frankie sa tidigare: det här kan komma att bli matchen som vi minns från 2011, när allt vände. Själv är jag som vanligt skeptisk, det krävs lite fler insatser som denna för att övertyga mig om att faran är över.

Men visst känns det bra att IFK kan visa världsklass!?

10 kommentarer:

 1. Bjarna var grym, precis som vi visste att han skulle vara om han bara fick starta som central. Nu vill vi se 4-4-2 också!

  Med hög press funkar det att spela Hysén ensam på topp, men tvingas vi backa hem (som i andra mot HIF) så blir han för ensam.

  SvaraRadera
 2. Fan va härligt med seger!!

  SvaraRadera
 3. Lite störigt att du kallar Blåvitt, Göteborgskamraterna, Änglarna för bara "IFK".

  SvaraRadera
 4. Haha, tror det var någon av kommentatorerna som sade "VÄRLDSKLASS!! VÄRLDSKLASS!!!" efter någon av Lunds glidtacklingar och avslutade med "eller kanske inte riktigt men ändå!".

  SvaraRadera
 5. Det var Fjällström som efter Bjarnas uppoffrande glidtackling på vänsterkanten som skrek ungefär: "Världsklass! Eller i alla fall svensk toppklass."

  SvaraRadera
 6. Världsklass2011-05-03 11:11

  Ja lunds hjärta o kämpaglöd var det hög klass på, kanske inte själva ingripande i sig men han brann verkligen hela matchen. Däremot höll hans maskning världsklass.

  Tacklingen du tänker på An 10:30 var bjarnas, kommentatorn sa världsklass men påpekade att det var hans hans sätt att gå in o bryta uppspel över hela mittfältet som var världsklass inte tacklingen i sig, om jag minns rätt. :)

  SvaraRadera
 7. Anonym 09:42

  Exakt, "IFK" är ett smeknamn som används av oinsatta, ointresserade och gaisare. BLÅVITT heter vi.

  SvaraRadera
 8. Underbart skönt, nu kanske alla avgå-mongon håller tyst ett tag?

  Vi tror på dig Jonas!

  SvaraRadera
 9. Mongon som tycker att Jonas Olsson ska avgå? IFK gjorde en klockren insats taktiskt igår, det innebär inte att det här spelet fungerar i alla lägen Har du inte sätt några brister i det taktiska upplägget under 2010 och början av 2011 är det du som är ett mongo. Olsson har fortfarande en hel del att bevisa, det förändras inte av en match! Vad som är positivt är att laget så smått börjar eliminera avståndet mellan lagdelarna och får därmed med mer folk i anfallen.

  Spelartruppsmässigt håller vi hög allsvensk klass, spelar vi smartare (som vi gjorde mot Kalmar och Malmö) än tidigare kommer vi att avancera i tabellen.

  SvaraRadera
 10. Ja mongon är rätt benämning!
  Lycka till med kommentarboxpropagandan i fortsättningen!

  Nej spelarmässigt håller vi inte hög allsvensk klass generellt.
  Däremot har vi ett par riktigt duktiga som lyfter.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.