På gång


onsdag 1 juni 2011

Blåvitts samarbetsklubb i kaosmatch

PRIS. På IFK Göteborgs officiella hemsida kan vi idag läsa följande:

"IFK Göteborg har tilldelats 75 000 kronor av Svensk Spel. Samhällspriset får klubben för sitt engagemang i Neutrala Ungdomsföreningen på Hisingen. ...som har mycket tydliga riktlinjer då det handlar om nolltolerans mot bland annat våld, om disciplin, respekt för såväl med– som motspelare och domare."

Vackra ord såklart, och jätteroligt att IFK Göteborg får pris. Problemet är bara att varken IFK Göteborg eller prisutdelaren Svenska Spel verkar ha gjort sin research ordentligt. Sanningen visar istället att det bara var tomma ord.

Den sista matchen Neutralas a-lag spelade förra året slutade nämligen i kaos. Ett kaos där Neutralas spelare mer eller mindre jagade domaren av plan strax innan halvtid efter att denne gett ett gult kort till en av lagets spelare. Domaren hade inget annat val än att bryta matchen. Så mycket för den respekten för domare.

IFK Göteborg bör sannerligen se över vilka man samarbetar med framöver.

23 kommentarer:

 1. hahha älskar research... Jagar av dommaren men får pris... Div 7 grabbar som vill vara seriösa och skyller en kass match i div 7 på en dommare som man sedan också modigt kan jaga, 11 mot 1. Got to love it!

  SvaraRadera
 2. Har själv spelat mot Neutrala åtskilliga gånger och de har alltid betett sig rätt jävla illa.

  SvaraRadera
 3. Vem är förvånad, det här är inget nytt. Avbryt detta "samarbete" omedelbart Blåvitt!

  SvaraRadera
 4. Kaoz man kaoz

  SvaraRadera
 5. Haha.. allt som roger tar i måste glorifieras för att hålla myten uppe - mannen som viker sitt liv åt rättvisa, jämlikhet, människors lika värde, alla för en - en för alla, osv..

  Jag tror nog alla som vet det minsta om Neutrala vet att det är ett gäng minst sagt hetsiga män som inte fattar att dom spelar i värsta b-serien! Ha, ha viket fiaskopris...

  SvaraRadera
 6. Det är ett samhällspris, för att man jobbar en ungdomar i förorten, då ses att jaga domaren som en mindre betydelse i det stora sammanhanget !

  SvaraRadera
 7. Riktigt jävla pinsamt av Blåvitt, och det var inte bara en gång Neutrala var i blåsväder förra säsongen.

  SvaraRadera
 8. Neutrala är ju kända i fotbollskretsarna i Gbg att vara stökiga och allmänt dåliga förlorare.
  Det är måååånga matcher per säsong där både motståndare och domare får höra både det ena och det andra från spelare och ledare i Neutrala.

  Detta samarbete är INTE vad jag vill att min klubb skall stå fast vid.
  IFK GÖTEBORG - SÄG UPP SAMARBETET!

  SvaraRadera
 9. Garotta di Marulk1/6/11 22:57

  Att ha överseende med att personer ur vissa (social- och/eller) invandrargrupper beter sig illa är rasism i mina ögon. Då har man underkänt dessa personers förmåga att klara av att uppföra sig pga faktorn etnicitet, dvs man bedömer egenskap utifrån "ras" = rasism.

  SvaraRadera
 10. Utveckla det gärna Garotta, är inte riktigt med på hur du menar.

  SvaraRadera
 11. Beritz

  Det är rätt självklart vad han menar tycker jag. Jag håller för övrigt med honom totalt.

  SvaraRadera
 12. Garotta di Marulk1/6/11 23:36

  Jag är bara lite trött på att det finns olika måttstockar på vad som ok att göra för olika kategorier av människor. För vissa är det ok att jaga ett juniorlag från Heden, men vissa andra grupper förväntas att stå över sådant. Det är rasism då man underkänner folks förmåga att behäska sig pga ursprung.

  Det är ofta sett som lite charmigt och spontant när vuxna män med icke-svenskt ursprung beter sig som dagisbarn på en fotbollsplan, men det är sällan lika ok för en medelklass-svenne att ha samma beteende. Vi bedöms sålunda olika.

  SvaraRadera
 13. Ut med packet1/6/11 23:47

  Inget mer sånt här.. avgå

  SvaraRadera
 14. Garotta di Marulk2/6/11 00:29

  Ska Blåvitt avgå eller jag som klev ur PK-boxen?

  Jag vill inte fiska i SD-vatten, snarare tvärtom. Jag vill se folk som individer och inte som en del av "sin" grupp. Det gäller absolut även de idioter som gömmer sig bland oss och ställer till fanskap på och omkring Blåvitts matcher. Uppför er för fan som folk!

  SvaraRadera
 15. Blir minst sagt lite konfunderad när jag läser inläggen angående priset.

  Många här anklagar Neutrala för att ha betett sig illa och det kan säkert vara helt rätt.Nu är det ju inte de som fått priset, utan det är vår Klubb som fått priset för engagemanget i Neutrala och det är väl gott.
  Kanske kan vårt engagemang bidraga till att man också uppför sig så som man stadgat och då har vi väl alla kommit en bra bit på väg.

  Hans

  SvaraRadera
 16. Håller med Hans. Blåvitt får ju priset för sitt engagemang i klubbar som t.ex Neutrala. Inte pga att Neutrala uppför sig bra.

  /Daniel

  SvaraRadera
 17. Klart att det inte är bra att man premierar ett samarbete med Neutrala Ungdomsföreningen. Men HEY! Det kunde ju varit mycket, mycket värre.

  Tänk om BaraBen hade fått pris för sin "originalitet, humor och undersökande journalistik". Det hade fanimej varit riktigt illa!

  SvaraRadera
 18. Ja fast nät jag som sponsor känner att de pengar jag investerar går till ett hemskt lag som Neutrala (som jag själv har stött på) då säger jag självklart upp mitt sponsorpaket nästa säsong.

  SvaraRadera
 19. Så kan du ju inte tänka. Slutar du handla kläder mm pga att de som gör dem utnyttjas? H&M m.fl. Ska du ha jeans etc som inte något barn/slav får du pröjsa minst 5000 kr. Finns nog mycket du köper som inte är inom den moral du önskar. Dubbelmoral!

  SvaraRadera
 20. Nej, ett par jeans behöver inte kosta 5000 utan barnarbete. Uttala dig inte om sånt du inte vet något om.

  IFK Göteborg bör solklart ta avstånd från Neutrala när de visat ett sådant beteende som de uppenbart gjort flera gånger.

  SvaraRadera
 21. Jag tycker Neutrala har skött sig bättre sen blåvitt startade sammarbetet med dom, då är det väl bara positivt?

  SvaraRadera
 22. arne_erlandsen4/6/11 14:43

  Är neutral en invandrarförening? I sådana fall kan det vara så att domaren var rasistisk. För mkt domslut emot ett lag kan uppfattas så.
  Att blåsa off-side mot en person som redan utsätts för diskriminering och söka-jobbkurser fas3 m.m kan bli för mkt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.