På gång


lördag 26 februari 2011

Femman: Helt nytt Blåvitt fick stryk

FRANKIE'S FEMMA. Två "förfester", två förluster. Det kan man ju tycka är väldigt oroväckande och fog för att mobilisera panik, dra ut på gatorna och demonstrera mot Blåvitts styrelse. Eller inte. Vi drygt 1500 som tog oss till Valhalla i dag fick se ett helt nytt lag lira mot ett klart bättre motstånd och bjöds dessutom på mycket bättre spel av Blåvitt, trots den snöpliga förlusten.

55555555555555555555555555555555555555

Ingen kan bortse från att "Seb" fortfarande har en del barnsligheter för sig på banan. Stundtals filmar han rätt kraftigt och gnäller på domarn i lite märkliga lägen. Men han har en blandning av rå attityd i sitt spel och en nonchalant elegans, som gör att han är en väldigt attraktiv fotbollsspelare – i sina bästa stunder. I dagens match hände det hela tiden något kring Sebban, en del tjafs och vårdslösa tacklingar blandades med snygga skarvar, klackpassningar och fenomenala man mot man-insatser. Och det kommer ni få se mer av här på BaraBen om något dygn, då BaraBen i dag hade ett kamerateam som enbart följde Sebastian Eriksson under 90 minuter i en helt unik specialgranskning.

55555555555555555555555555555555555555

Det var ju dessutom premiär för Blåvitts nya bortaställ – på hemmaplan. Den neonrosa tröjan var givetvis en stor snackis på läktarna och många köpte rosa souvenirer av olika slag i den temporära Blåvittshopen. Vissa verkar hata hela konceptet, andra tycker det är jättehäftigt. Vart man än står i sin analys får man ju ge Blåvitts marknadsavdelning cred för att de lyckats skapa lite snack och debatt kring färgvalet. Marknadschef Andrej Häggblad avslöjade dessutom i en Kanal Glenn-intervju att valet av färg hade stått mellan rosa och brunt. Så jag är rätt nöjd med att det blev rosa, trots allt.

55555555555555555555555555555555555555

I förra matchen luftade Jonas Olsson alla reserver – och de fick stryk mot Landskrona. I dag matchade han ett i princip ordinarie lag – och de fick stryk mot Odense. Men till skillnad från förra helgen spelade Blåvitt riktigt bra i dagens match. I alla fall stundtals. Logi Valgardsson gjorde sitt debutmål för Blåvitt vilket fick GT:s, Sportsdays och Aftonbladets reportrar att flockas kring honom efter matchen. Men jag var – trots två nickmål med lite småkass koll i försvaret – främst nöjd med att få klara besked från vår backlinje. Kalle Svensson styr försvaret på ett allt bättre vis och med en stark ledare bredvid sig så växer Ragnar Sigurdsson (som i vanlig ordning gav raka besked till Kanal Glenn efter matchen) för varje minut han spelar. Nu måste den där extra skärpan infinna sig med för att vi ska kunna täppa igen helt hemåt.

55555555555555555555555555555555555555

Blåvitt- Odsense (1-2), "förfest" på Valhalla:
5 poäng: Sebastian Eriksson
3 poäng: Kalle Svensson
2 poäng: Jakob Johansson
1 poäng: Logi Valgardsson

Total5:an, försäsongen 2011 (efter 3 bedömda matcher).
1. Markus Sandberg (5 poäng)
-. Stefan Selakovic (5 poäng)
-. Sebastian Eriksson (5 poäng)
-. Tobias Sana (5 poäng)
5. Karl Svensson (4 poäng)
6. Nicklas Bärkroth (3 poäng)
7. Robin Söder (2 poäng)
-. Jakob Johansson (2 poäng)
9. Erik Lund (1 poäng)
-. Logi Valgardsson (1 poäng)

24 kommentarer:

 1. Tröjorna var faktiskt riktigt snygga. Spelet stundtals underbart. Jag är nöjd trots förlust. No more långboll...

  SvaraRadera
 2. Jag saknar det gamla orange bortastället. DET var snyggt!

  SvaraRadera
 3. Tycker inte att JJ förtjänade fler poäng än Logi. Tyckte nästan Logi var bäst idag, även om han inte gjort mål...

  SvaraRadera
 4. kan motvilligt erkänna att detta var första matchen som jag tyckte att JJ gjorde någon nytta i som jag sett honom!

  tycker dock det var tråkigt att jag var den ända på läktaren som faktiskt vågade ha på mig min nyinköpta rosa matchtröja!

  SvaraRadera
 5. när kommer kanal glenn klippen?

  SvaraRadera
 6. Det här var ett steg i rätt riktning men jag förundras över hur Stiller verkar rankas som förste backup bakom drugge. Han har väldigt svårt att komma med i spelet och hans bollbehandling är milt sagt inte den bästa.

  SvaraRadera
 7. anonym 16:49/ Inte i kväll. Nu ska bloggarna ha lite socialt liv med på lördagskvällen, så tidigast i morgon.

  SvaraRadera
 8. Bjarnason lyser i sin frånvaro i poängraden, han var i mina ögon, precis som så många gånger tidigare, mycket bra och förtjänade några poäng iaf.

  SvaraRadera
 9. Levande Sittplats26/2/11 17:22

  Auburger/ Bjarnason? Nu får du väl ändå ge dig. Jag tycker han var blek.

  SvaraRadera
 10. MAn skulle haft en gul tröja med blåa ränder (typ som landslaget)- DET hade varit snyggt. Rosa och SVART är fult som stryk.

  SvaraRadera
 11. Levande sittplats/ Det är mycket möjligt att jag förblindas av det faktum att Bjarna är för mig vad JJ är för JO, hursomhelst tycker jag att han stod för en väldigt bra insats, visserligen inte hans bästa men helt klart bra fortfarande och jag gillade samspelet Bjarna-Logi-Sebban, när bollen var på vänstersidan kändes det som att då kunde något hända - annat än när överarbetande firma Adam-Sella försökte på sin kant...

  SvaraRadera
 12. Auburger/ Ska man göra bedömningar ska man väl inte utgå från sina favoritspelare utan från vad de faktiskt presterar i den aktuella matchen??

  SvaraRadera
 13. om jag skall klaga lite granna efter denna trevliga match...

  Varför inget byte?

  stiller gjorde faktiskt ingen glad och jag hade väldigt gärna velat se främst elmar på hans plats eller bärk/söder/sana!

  SvaraRadera
 14. Förövrigt gött hets på valhalla idag, riktigt lättretad tränare de hade danskarna som efter 15minuters små psyknigar visar fingret klart och tydligt till sittplats!

  SvaraRadera
 15. Är det inte märkligt att han tappar fattningen så lätt? Vi är nog inte en helt lätt publik att ha emot sig. Det ska vi förbättra ytterligare när Allsvenskan börjar. Alla ska få känna att de lever när de besöker GU.

  Framåt kamrater!

  SvaraRadera
 16. Höll på att köra av vägen innan matchen, då jag såg Mats Persson på väg mot Valhalla. Tänkte för en stund att rusa ur bilen och sänka den jäveln men hejdade mig. Han ska inte släppas in när vi spelar match...../ Pett

  SvaraRadera
 17. Bra där! MP har inte på fotboll att göra.

  SvaraRadera
 18. @Anonym 16:49
  "kan motvilligt erkänna att detta var första matchen som jag tyckte att JJ gjorde någon nytta i som jag sett honom!"

  Varför "motvilligt erkänna"? Har du snackat ner han så mycket att du är rädd att se dum ut när han gör nåt bra? Eller du kanske bara gärna har kvar han som hackkyckling och det därför tar emot lite?

  För övrigt är det rätt stor skillnad på "ända" och "enda". Meningen du skrev fick dock en rätt komisk twist!

  SvaraRadera
 19. 26/2/11 20:23 ta det lugnt, Jakob, du är i alla fall bättre än att du ska behöva hänga på supporterforum.

  SvaraRadera
 20. Håller me Auburger, Bjarnasson var helt klart bättre än JJ! Såg ingen första-touch på hela matchen som höll ens ok-nivå från JJ... Bjarna skapade hela tiden farligheter med sina löpningar i första halvlek, till skillnad från sletna Sella på andra kanten....

  SvaraRadera
 21. ja, just det, MP agerade helt på eeegen hand. Not

  SvaraRadera
 22. Faaan va gott detta blir JJ men framför allt Kalles år. Välkommen tillbaka Kalle, du är där du förtjänar!!!

  SvaraRadera
 23. Stöd GAYS Köp Faktum28/2/11 08:20

  Stöd GAYS Sänk Mats Persson

  SvaraRadera
 24. Stöd GAYS Köp Faktum28/2/11 08:20

  Stöd GAYS Sänk Mats Persson

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.