2011/02/03

Utropstecken från Blåvitts straffseger mot FCK

COPA DEL SOL. Efter förlusten i första slutspelsmatchen av Copa del Sol var det i dag dags för placeringsbonusmatch mot danska storlaget FC Köpenhamn och Blåvitt gjorde en gedigen insats. 1-1 efter full tid blev till sist en seger via straffar och här är ett par intressanta saker vi tar med oss från den här träningskampen.

## Erik Lund såg pigg ut, låg högt i banan och spelare aggressivt. Går dock bort sig en del och vid något läge får Seb täcka upp för honom, då Lund ständigt har offensiva ambitioner från sin högerkant.


## Tobias Sana är en av få offensiva spelare som vågar gå på avslut. Han tar skott som täcks, han utmanar och kom till farliga lägen.

## Bra hög press leder nästan till självmål. Imponerande intensitet en bra bit in i andra halvlek.

## Bärkroth kom inte till många avslut förrän Sana kom in och började skjuta. Då löd Bärkan råden från Stefan Rehn (som kom redan i första halvlek) om att våga utmana och gå på avslut. I matchminut körde han ett Vasquez-rabona-inlägg till Hysén som kom  högst i duellen mot Johan Wiland i FCK-målet och tryckte in ledningsmålet, som felaktigt - i bästa fall tveksamt - blåstes av för ruff, fördel målvakten.

## I andra halvlek får Blåvitt en del problem med försvaret, främst på vänsterkanten, vilket leder till att FCK kan rinna igenom och komma till ett par riktigt farliga lägen.

## Ragnar är just nu i stor fin "good old" form och radar i dag upp härliga glidtacklingsbrytningar. Han har börjat spela ihop sig med Karl Svensson på ett sätt som lovar gott för framtiden. Sedan Bjärsmyr stack till Grekland så har den styrande länken i mittlåset lyst med sin frånvaro men nu kan vi ha sett början till ett fräscht samarbete av sådan typ. För även om Ragge är den mest talangfulle mittbacken i Blåvitt så behöver han en stark spelare bredvid sig som styr honom, om vi ska få ut maximalt av islänningens förmåga.

## Jakob spelar helt okay, men har lite svårt att vända spelet centralt i de lägen där han får bollen ensam på mittplan. Allt för ofta blir det en sidledspass i stället för att avancera i banan eller lägga den på djupet mot Bärkroth och Hysén. Dock vinner Jakob en hel del boll i 50-50 lägen, vilket är viktigt.

## Sebastian Eriksson gör ett bra defensivt arbete, men har även han lite svårare att komma till framåt. Vid ett par lägen är han nära att kunna skarva fram bollar till Hysén som ständigt oroar på gränsen till offside i det centrala anfallet. Hysén är även sist på bollen vid ledningsmålet, när han skickar in den från vänster mot en framstörtande Sana, men Oscar Wendt råkar toucha in bollen i eget mål.

Bärkroth är sedan nära att sätta dit tvåan när FCK-försvaret backar och backar i slutminuterna när Blåvitt har bollen i offensivt läge. Men i stället får FCK kvittera på matchens sista spark (nick) när matchklockan nått 92.15. Lite nonchalant i försvaret och riktigt synd att Blåvitt inte orkar hela vägen. Kalle Svensson sammanfattade det hela med att skrika ett välbekant könsord så att det ekade över hela spelbanan.  Sandberg gjorde sitt och avgjorde på de efterföljande straffsparkarna, med tre räddningar. FCK-spelarna hade dock en rejäl dos nonchalans i sin attityd under detta avgörande moment vilket ledde till att Blåvitt fick precis vad de ville ha, en seger mot ett namnkunnigt lag.

31 kommentarer:

 1. Då måste IFK vara bäst i norden då! Eftersom det har pratats om det skulle vara FCK, som nu fick stryk av de svenska mesta mästarna från Göteborg! :)

  SvaraRadera
 2. Det börjar se lite mer intressant ut spelmässigt nu iaf, om än lite slarvigt och fumligt tidvis. Bara att vänta till April för att se kontentan av det hela antar jag.

  SvaraRadera
 3. Sjukt att vi vinner på straffar med tanke på hur förra säsongen såg ut på straffronten!

  SvaraRadera
 4. Nu är det bevisat: Blåvitt spelar bäst som underdogs, och Hysén är oumbärlig. Synd bara att vi endast är underdogs mot 2 lag (MFF och Ellos) och att Hysen inte brukar spela 30 matcher.

  SvaraRadera
 5. KUUUUUUUUUUK :)

  SvaraRadera
 6. Ska inte tränaren sparkas nu då?

  SvaraRadera
 7. bra att blåvitt fick prova på lite straffar ;)

  SvaraRadera
 8. Vilka natade respektive missade straffarna ? sag inte matchen har inte tillgang till live chatten.

  SvaraRadera
 9. Kalle, Tobbe, Hjalmar satte.
  Elmar bommade (Wiland räddade)

  SvaraRadera
 10. Får JO stanna tills nästa träningsmatch nu då?

  SvaraRadera
 11. Dyre såg riktigt stabil ut i första halvlek!

  SvaraRadera
 12. Det svänger fort, är allt frid och fröjd i blåvitt nu!!!!

  Värderar inte den här segern ett skit, vi har fortfarande samma problem.

  SvaraRadera
 13. Givande rapport! Mer sånt.

  SvaraRadera
 14. Anonym 15:18:
  Underdogs mot Elfsborg? Seriously?
  5-1, 4-0, 5-2 på Ullevi senaste åren...

  SvaraRadera
 15. Du som ironiserar över kritiken mot JO kan kamma dig. Nej, i den bästa av världar hade vi en annan tränare nu, men kul ändå att få oavgjort mot FCK.

  SvaraRadera
 16. Garotta di Marulk2011-02-03 17:44

  Hoppas du är på lite skojhumör när du skriver att Hyséns närkamp var tveksamt dömd till FCK:s fördel.

  Annars är det pinsamt att du inte kan en så pass grundläggande regel om vad som gäller innanför målområdet och kontakt med målvakten.

  Många högljudda GU-besökare visar ofta att de inte kan många av reglerna. Då skäms jag som blåvit.

  Läs på eller sluta skoja när många blåvita är för obildade för att fatta.

  SvaraRadera
 17. Matchens riktigt stora behållning: "-Erik Lund har lite engelsk spelstil" från kommentatorn när Lund är i full färd med att kapa sin tredje motståndare på raken och sedan orsakade en frispark :)

  Kamp, glöd och vilja vill jag se i Blåvitt 2011!

  SvaraRadera
 18. - Garotta di Marulk

  Självklart skojar Frankie. En del har inget sinne för humor.

  SvaraRadera
 19. Utropstecken från matchen..... glömmer man inte att Mackan tar tre straffar? Även om den sista var en klar miss och inte helt svår att ta... Han ser stabil ut.

  Kalle ser också han stabil ut tycker jag.

  Niklas Bärkroth... snabb som f-n och med ett grymt skott. Tänk om han kunde utnyttja det mer, så skulle han garanterat leverera.


  Så... Tobias Hysén på vänster kant istället för i mitten? Spelade inte han där när han var som bäst i Djurgården? Och om jag inte missminner mig så gjorde han ganska så många mål även därifrån.

  För övrigt så kan det nog bli riktigt bra när Serien drar igång igen.

  SvaraRadera
 20. Tycker det känns amatörmässigt när båda tränarna står och gormar mot domaren i första halvlek. Räcker väll att vi har hetlevrade spelare i laget som har svårt att hålla käft när det blåser, men tränarna kan la fan jobba på att hålla spelarna lugna.

  Ser verkligen inget positivt alls i ett sånt beteende. Vissa kanske anser att man till slut får ett tveksamt domslut med sig om man ständigt påpekar hur jävla värdelös domaren är genom matchens gång. Men känns som att vi förlorar så mycket mer när 3-4 spelare och båda tränarna tappar fokus.

  Hade spelarna spelare/tränare haft lite mer is i magen så kan jag garantera att det bara hade gynnat laget.

  Nu menar jag inte att Blåvitt ska springa runt och se glada ut hur jävla dålig domaren än är. Men någon stans går gränsen, och idag blev det övertramp för hela laget. Vi kommer billigt undan när vi spelar i Allsvenskan, bara för att Blåvitt är Blåvitt och allt vad det innebär. Men att hålla på så här i en Europamatch med utländska domare funkar inte.

  SvaraRadera
 21. Jonte, lyssnade du mer på TV4-mannen än på vad som verkligen sades på planen nu? Storskandal var det ju inte, även om det låter lite väl amatörmässigt och "tjôtigt" ibland både från spelar- och Jonas Olsson-håll. Och då menar jag inte bara domargnäll.
  Karl Svensson är förresten fortfarande inte fri från sina tappa-boll-som-siste-man-tendenser. Klart oroande.

  SvaraRadera
 22. Jag tycker det är genant att man läser spelet så dåligt som vissa gör här.

  Jakob var inte "okay", han var väldigt bra. Och att han inte söker en passning framåt i banan hela tiden är en av anledningarna till att man kan flytta upp laget.

  Hade han sökt passningar framåt så hade han fått ägna tid åt att söka Hysén eller åka på spelvändningar. Om vi vill bli bollförande som lag så ska vi hålla bollen inom laget. Då krävs det att man successivt bygger upp spelet.

  Förövrigt ska JO ha krädd. Om det är så här vi vill spela så ställer jag upp på JOs spelidé varje dag på veckan.

  SvaraRadera
 23. Hahh JJ platsar inte i allsvenskan över huvud taget. Lär dig det gosse.

  Hoppas få se en startelva utan honom snarast.

  SvaraRadera
 24. 3/2/11 20:23

  Det som är genant är att du accepterar att vi hamnar kring kvalstrecket i allsvenskan. Jakob är en typisk kvalspelare.

  SvaraRadera
 25. Anonym 22:51:

  Sorry, men det är jävligt gulligt att du har på dig pappas skor och dessutom framtvingat en myndig stämma.

  Men det förändrar ingenting av ditt fotbollskunnande.

  SvaraRadera
 26. Johan:

  Om Jakob är en typisk kvalspelare är inte relevant i sammanhanget. Kan man inte se att hans insats igår var bra, så bör man inte uttala sig om huruvida han är en kvalspelare eller ej.

  SvaraRadera
 27. 4/2/11 09:36
  Jojo, han lyckades väl hålla ställningarna igår - kul! Men rasade det inte igår för honom så rasar det med säkerhet imorgon, och då ligger vi sannolikt runt kvalstrecket.

  SvaraRadera
 28. Problemet med JJ är att han tar upp en plats som Elmar förtjänar bättre.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.