lördag 19 februari 2011

Femman: Stryk mot Landskrona Bois

FRANKIE'S FEMMA. Den första av två "förfester" kändes mer som en efterfest som aldrig borde blivit av. Ni vet som när ett gäng rejält överförfriskade personer strax före stängning på en krog får den geniala tanken att fortsätta festen hemma hos någon. Väl på efterfesten plockar någon fram ett par flaskor vodka och den folköl man köpt i ren desperation på Seven Eleven - och resten är historia. Någon borde haft modet att säga nej, före det att eländet blev av. Men i dag kom det enda "nej" vi fick höra från "Pärlan", när han ännu en gång tvingades linka av på grund av skada.

55555555555555555555555555555555555555

Bloggerskan "konfiko" sa det bäst i mitten av andra halvlek. Jag påpekade att Blåvitts försvar varit osynligt och hon svarade med ett dräpande: "Ja, var är Blåvitt? Försvaret syns inte till, anfallet är osynligt och ingen vågar hålla bollen på mitten". Det är ungefär den känsla man fick som åskådare i dag, om jag bortser från ett fåtal individuella prestationer så såg det tyvärr väldigt håglöst ut på banan, oavsett lagdel. Bortsett från Sella offensivt och Erik Lund defensivt lyste viljan dessutom med sin frånvaro, vilket kan vara det som räddar ett lag när förmågans krut blivit torrt och det offensiva vapnet klickar.

55555555555555555555555555555555555555

Jag träffade en lycklig Dennis Jonsson före match, han har efter en tung vinter äntligen fått tillbaka sitt leende på läpparna och kunde med glädje ta med lilla dottern på sin livs första Blåvitt-match. I kaffemuggarna fanns det gott om grädde så jag frågade om det var en vettig kost för en fotbollsspelare och fick som svar: "Jag är ju inte fotbollsspelare längre, haha. Nej, det är inte till mig utan till tjejen". En gång idrottsman - alltid idrottsman? Ja, Tomas Brolin är väl undantaget som bekräftar regeln.

55555555555555555555555555555555555555

BaraBens Kanal Glenn var självklart på Valhalla i dag och med Erling som reporter och Karlsro bakom kameran kan ni vänta er intervjuer med anfallsstjärnan Tobias Hysén, ordföranden Kent Olsson, supporterpolisen Lars-Rune Bohlin med flera inom en inte allt för avlägsen framtid. Det kan väl behövas en del uppfriskande klipp så här efter en riktigt jävlig fotbollsmatch...

55555555555555555555555555555555555555

I slutet av matchen när Blåvitt fick en hörna - som Tobias Sana skapade på egen hand - gillade inte en unge att hans hjältar bara gick upp med åtta man. Vi låg trots allt under med 0-2 mot ett gäng från Superettan och grabben, som var i 12-årsåldern, gormade: "Upp med Dahlin med! Upp med diiiiig!" Jag log, hungern finns där hos vissa i alla fall. Själv känner jag mig märkligt nog rätt blasé över förlusten. Visst, det är förjävligt, uselt och illa. Någon BaraBen-läsare sa till mig på läktaren: "Slipa och ta fram knivarna på bloggen nu Frankie" och jag förstår er. Det var inte bra och till och med under all kritik.

Men som en före detta Blåvitt-spelare (som är proffs i dag) sa till mig i veckan: "Räkna inte med några förändringar i ledarstaben om det inte blir total katastrof under lång tid." Varför, frågade jag nyfiket. "Skulle du sparka din egen bror?" Det ligger en del i det. Trots det gick det bara drygt en halvtimma innan ropen började höras från läktarplats: "Avgå Jonas, nu får det vara nog!" Så länge de ropen ekar över våra arenor har folk förväntningar kvar på det här laget. Om ropen börjar tystna - trots att resultaten går oss emot - så är vi riktigt illa ute. Pressen är på Jonas Olsson som ansvarig för de fotbollsmässiga resultaten, så nu är det upp till bevis i år. Sista chansen skulle en del säga, men jag väljer att envisas med "upp till bevis". Än så länge. Fram tills allvaret börjar. För även om man förlorar alla träningsmatcher spelar det faktiskt ingen som helst roll - så länge de börjar vinna när det väl räknas. När poäng finns i potten.


55555555555555555555555555555555555555

Offensivt hade Blåvitt en hel del lägen, bland annat gjorde skåningarnas målvakt en jätteräddning på en nickskarv från Hannes Stillers panna men det mest symptomatiska var det eviga krånglandet i boxen. Ingen tog enkla avslut utan det skulle fepplas och trixas in i absurdum. På Erik Lunds och Stefan Selakovic kant hade vi ständigt vilja att avancera men de få gånger som Sella lyckades göra sin gubbe tog det för lång tid för honom att få in bollen i mitten eller alldeles för lång tid för övriga anfallsspelare att avancera in i boxen. Samtidigt fortsätter Tobias Sana att visa på lust och ambition att gå mot mål, avancera och dessutom ta en del skott. Med både Elmar, Sana och Drugge på banan har vi helt plötsligt tre mittfältare som faktiskt kan skjuta - vilket Blåvitt inte varit bortskämda med sedan fornstora 90-talsdagar. Men defensivt var det en enda lång sörja. 0-2 kunde lika gärna ha blivit 0-4 med lite oflyt. Så det tänker jag inte ens kommentera. Om en vecka hoppas jag att vi startar med Ragnar, Adam och Kalle i backlinjen, det kanske kan se lite annorlunda ut då. Eller inte, men förlorar Blåvitt även då kommer det bli svårt för dem att ladda upp för Allsvenskan i lugn och ro. Och med lugn menar jag att ladda upp utan krav på att huvuden skall rulla...

55555555555555555555555555555555555555


Blåvitt- Landskrona Bois (0-2), "förfest" på Valhalla:
5 poäng: Stefan Selakovic
3 poäng: Tobias Sana
2 poäng: Robin Söder
1 poäng: Erik Lund

Total5:an, försäsongen 2011 (efter 2 bedömda matcher).
1. Markus Sandberg (5 poäng)
-. Stefan Selakovic (5 poäng)
-. Tobias Sana (5 poäng)
4. Nicklas Bärkroth (3 poäng)
5. Robin Söder (2 poäng)
6. Karl Svensson (1 poäng)
-. Erik Lund (1 poäng)

42 kommentarer:

 1. vilken jävla katastrof. ärligt talat så borde vi slå landskrona med bättre kvalitet om vi så spelade b-laget. men utan hysén är vi tyvärr ett superettagäng, det blir allt mer tydligt...

  SvaraRadera
 2. Om inte Jonas Olsson får sparken kommer vi hamna på nedre halvan av tabellen i år. Nu hänger allt på att Tobias Hysén är grym, det räcker inte tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Min 3-åriga dotter har förstått att utan Hysén måste vi spela 4-4-2, men Jonas Olsson har inte förstått det, förstår det inte nu och kommer nog aldrig att förstå det.

  SvaraRadera
 4. hållundan19/2/11 17:08

  Håller inte med om femman för fem öre =). Sella var gammal och trött och fepplade med än han gjorde nytta. Dyre borde fått potten. Resten utan poäng.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker Sella var den enda som borde fått poäng, ingen annan vågar ju ens ta bollen framåt i banan. Han utmanade hela tiden och hade flera bra inlägg, särskilt i första. Dyre förstår jag inte hur folk ska hylla med tanke på att det var totalt virrvarr i mitten av vårt försvar och Dyre och Hjalle (ärligt talat, pensionera dig nu!) gick bort sig gång på gång...

  SvaraRadera
 6. Hur såg startelvan ut??

  SvaraRadera
 7. Bort med den här jävla Faltsetas från planen. Han kan inget annat än springa och tacklas. Min mormor är för fan mer säker med bollen

  SvaraRadera
 8. Jonas Olsson är en idiot,,AVGÅ NU!!!!

  SvaraRadera
 9. äh var ju typ b-laget som startade i dag. Men credd till Dyre!

  SvaraRadera
 10. anonym 17:18/ B-laget? Så kan Blåvitt se ut om ett halvår om Adam och Ragge (som bägge vill gå utomlands) blir sålda och Hysén är skadad någon match. Och om inte vårt "b-lag" ska klara av att vinna mot ett skadedrabbat lag från mitten av Superettan så har vi en skrämmande usel bredd i vår trupp.

  SvaraRadera
 11. hållundan19/2/11 17:20

  Startelvan: Dahlin, Lund, Dyre, Hjalle, Logi, Sella, TO, Falsetas, Söder, Stiller, Pär.

  SvaraRadera
 12. Jag ser inte logi(ken) i värvningen av Logi. Killen slår bort det mesta, är galet långsam och går bort sig i defensiven. Allt från Island är inte guld käre Mild

  SvaraRadera
 13. Åströms mamma är en pappa!

  SvaraRadera
 14. Baksmällan efter Valhalla.......

  Jon efter Far.
  As efter Mor.

  Jonas.

  SvaraRadera
 15. Håller med, vad fan såg man i Logi? Vad är det för jävla värvningar vi gör? Fitthuven.

  SvaraRadera
 16. Varför försöker man inte värva kvalité nån jävla gång? Hattar runt i islands andraliga, trollhättan och andra skitställen. AVGÅ MILD

  SvaraRadera
 17. Ge Logi lite mer tid innan dissandet börjar. Det är så satans ickekonstruktivt!

  Det var ett B-betonat lag, vi saknade flera tongivande spelare, flera spelare har nyligen kommit tillbaka från skador.

  Men, upp till bevis kommande matcher.


  Och Pär, krya på dig! Hoppas inte skadan var allvarlig.

  SvaraRadera
 18. Det här var ett logi(skt) resultat :(

  SvaraRadera
 19. Hallå eller19/2/11 17:52

  anonym 17:46/ Du kan rada upp vilka bortförklaringar du vill. Men vi mötte ett skadedrabbat LANDSKRONA BOIS, inte Malmö FF. Så menar du på fullt allvar att vi inte ska slå Landskrona från mittskiktet av superettan för att vi har fyra spelare borta???

  SvaraRadera
 20. Hellre att vi spelar kasst nu och spelar bra när serien börjar, än att det blir som förra året, när vi var grymma på försäsongen.

  Jag ligger lågt tills dess.

  SvaraRadera
 21. 17:52, vi startade matchen utan sju man som får betecknas som ordinarie: Sandberg, Adam, Ragge, Tobbe, Drugge, Seb och Elmar. Möjligen kan man räkna med Kalle och JJ bland de ordinarie som saknades idag.

  SvaraRadera
 22. förhållandet dålig på försäsong - bra på riktig säsong är totalt ologiskt. varför skulle det vara så? nu spelar vi väldigt upp och ner, vinner imponerande mot fck men så fort våra stjärnor ragge, seb och hysén är borta förlorar vi mot ett skitlag från superettan. den klyftan mellan blåvitt med och utan dessa spelare är faktiskt problematisk.

  SvaraRadera
 23. Ställ krav!19/2/11 18:15

  Rätt kul att folk letar bortförklaringar och räknar upp spelare som inte var med "vi startade med bla bla" och faktiskt tycker det är helt ok att ett reservbetonat Blåvitt förlorar mot Landskrona från mitten av Superettan. Ett Bois som dessutom hade minst tre ordinarie spelare borta och som inte kommit in i speluppbyggnadsfasen av försäsongen ännu. Det är rätt skrämmande att folk numera tycker det är ok att vi förlorar mot skitlag, snacka om att sakna ambitioner och krav...

  SvaraRadera
 24. Dyrenstam, Lund och Sella spelade fint stundtals. Kul att se Dyrenstam tillbaka, han erhåller ett lugn som är sällsynt, en spelare som aldrig stressar upp sig. Vad det gäller Falsetas så finns det teorier att han är Olssons son.

  En väl tränad apa skulle spela bättre än vad han presterade idag.

  SvaraRadera
 25. Fint väder va det. Förra året hyllades Jonas och laget. Försäsongen gick dunder förra året men säsongen skit. Hoppas på motsatsen i år. Kallt va det dock plus slutspel. Sana e fan go, skänker värme. Logi kunde slå hörnor också.

  SvaraRadera
 26. Helt sjukt att Faltsetas fortsätter få speltid. Är det verkligen ett elitlag det är frågan om? Det ska inte vara någon jävla social verksamhet där alla ska få spela bara för att de råkat hamna i truppen! Skicka människan till div2 där han hör hemma!!

  SvaraRadera
 27. Missade matchen men det jag kunde utläsa på ifkgoteborg.se så såg det bra ut, med en massa offensiva tendenser och Dyre klev in och spelade som en gud direkt i 2-0 förlusten.Känns skönt att allt har löst sig så bra, var lite orolig efter träningsmatcherna på lägret som man kunde följa via tv 4

  SvaraRadera
 28. Dumstrut på alla som gick på dagens match, läs laguppställningen innan ni bokar biljetter. Sämsta startelvan någonsin i Blåvitt idag mot Landskrona.Hoppas ni frös röva av er idioter!

  SvaraRadera
 29. Anmärkningsvärt att en före detta spelare uttalar sig på det sättet. Men oavsett så tror iaf inte jag att det ligger till på det sättet. Jag hade blivit oerhört förvånad om IFK:s sportsliga ledning (ovanför tränarna) skulle vara så oprofessionella att de inte sparkar sina tränare på grund av deras privata relation, OM det nu var så att de ville sparka tränarna.
  Vi supportrar ser ofta allt i svart eller vitt, medan Blåvitts nuvarande ledning (som tur är) verka tänka lite mer långsiktigt. Jag tycker JO får åt helvete för mycket kritik. Fan tagga ner lite och se vad det blir av den här säsongen innan ni tar fram stora sågen! Jag är absolut inte nöjd med alla hans beslut men tror och hoppas att den här säsongen kan gå ganska bra. Framförallt tycker jag att tränarparet har en väldigt viktig och bra egenskap, lyhördheten och viljan att utvecklas. Det verkar som att de förändrat en del till i år i träningsupplägget. Låt oss vänta och se vad det blir för resultat av det.

  SvaraRadera
 30. Jag tillhör de som har varit otroligt skeptisk till Faltsetas, men idag kan väl ingen hävda att han gjorde bort sig mer än någon annan. Stiller, TO och Hjalle hade däremot inte många rätt...

  SvaraRadera
 31. Vi betalar era löner, ge oss lite jävla fotboll att kolla på för fan!

  SvaraRadera
 32. Vilja att utvecklas?

  JO kör dödgrävarfotboll, 4-5-1, långa bollar på Hysén. Mannen är ett lik taktikmässigt.

  SvaraRadera
 33. Tycker Dyre gjorde det bra idag.
  Sella var en slö gammal gubbe som kom runt någon enkel gång.
  Spelet var för slöttt.
  Logi kommer att göra nytta.

  Det mest intressanta idag.
  På IFKs hörnor så ställde BOIS tre man på mittlinjen och IFK kände sig manade att backa med tre man och en på halvdistans...
  Är det inte vi som har en offensiv fast situation? Ska vi då låta BOIS lura oss att ta hem 3 1/2 gubbe?
  Nä fan. Det såg lite förvirrat ut när det hände och inga direkta direktiv från bänken...
  Tror Henke hade kunnat göra stor nytta med SR, det hade kunnat bli mycket intressant.
  Men ge JO chansen, går det dåligt dom första matcherna så får han gå.

  SvaraRadera
 34. GAIS till bandyeliten! De ni ängladrägg!

  SvaraRadera
 35. Hur kommer det sig att hela Blåvitt står stilla när vi har en offensiv hörna? Arne Erlandsen, kom tillbaka, allt är förlåtet.

  För övrigt kan Faltsetas inte ta emot en boll. Eftersom han har en radie på tre meter runt sig för att behandla bollen orsakade han typ elva omställningar mot oss idag när han tappar boll på mitten. Flytta ut den klantskallen ur Göteborgs kommun.

  SvaraRadera
 36. Det snackas om att JO borde avgå. Håller med, det kommer inte ske något nytt där. Han kommer köra på med sin taktik som alla lag i Sverige redan kan utantill. Men den som borde verkligen avgå är Håkan Mild som tillåter detta och som värvar som en kratta. Bygger han ett lag för superettan eller vad?!

  SvaraRadera
 37. Löjligt att kasta skit på Falsetas när vi har "lirare" som underpresterat nått oerhört under många fler år i klubben. Island någon? Ringer det en klocka? Någon?

  SvaraRadera
 38. Kommentaren innan mig:
  http://dictionary.reference.com/browse/naive

  Island, ifall det ringer en klocka?
  Ragnar, tja vad ska man säga, han kommer vara saknad, risken är ju stor att han försvinner till någon "större" klubb så småningom. Jag är fullt medveten om att de flesta klankar ner på Hjalmar medans han alltid varit en favorit hos mig, men du kan fan inte jämföra Hjalmar med Falsetas som inte slog en enda rätt passning idag. Helt ärligt, jag ser hellre att man lottar ut en snubbe ifrån läktaren för att ersätta honom till Odense matchen. Finns inte en chans att man kan göra sämre ifrån sig iaf.

  SvaraRadera
 39. Anonym 20.13:
  Jonas Olsson lyhörd?
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

  SvaraRadera
 40. Det räcker nu.. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha AVGÅ

  SvaraRadera
 41. Jonas Olsson är Bagdad bob. Vi är helt värdelösa! AVGÅ.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.