2011/02/18

Räkna med kaos vid insläppen på Valhalla

MATCHVÄRDAR/ARRANGEMANG. I morgon är det dags igen, försäsongen inleds på allvar med "förfesterna" på Valhalla. Förra året lämnade dessa matcher en bitter eftersmak då en del av IFK Göteborgs matchvärdar och vakter betedde sig högst sagt märkligt åt. Här är ett längre urklipp från en bloggpost jag skrev 7 februari 2010:

"I entrén till Valhalla - vid parkeringen utanför Valhallabadet - upplevde jag och mina vänner de mest nitiska matchvärdar och vakter jag träffat på...sedan senaste matchen vi såg live. Två grabbar som skulle in före oss blev tullade när den ena killen stoppades med ett förbjudet föremål.

En bengal?
En rökbomb?
En plunta med whiskey?
En ståltermos?

Vad var det då vakterna hittade? Jo - en inplastad rulltårta. Vakten tog då denna rulltårta, tittade på den, och sa högt till sina kollegor - och helt utan märkbar sarksasm - "sådant här får man väl inte ta in?" Jag fick omedelbart flashbacks till förra säsongen när jag jobbade till samma minut som en allsvensk höstmatch började. Därmed hann jag inte äta mellan jobbet och läktaren och eftersom att jag inte blir speciellt mätt på en korv och lite mos, som är det min kiosk på Gamla Ullevi har att erbjuda, så stressade jag in på Max hamburgare på arenan. En påse med burgare och pommes vore perfekt tänkte jag.

Tills vakterna i spärren fick syn på mig. Då var det totalstopp. Den typen av nitiskt och på gränsen till barnsligt agerande av våra matchvärdar och vakter skapar motsättningar mellan dem och publiken. Det måste väl ingå i deras utbildning att de är där i funktion att förbättra upplevelsen för publiken - inte för att kompensera att de misslyckats med intagningsprovet till polishögskolan. Speciellt i de lägen där det blir smått löjeväckande att vara paragrafryttare.

Men det är klart. Med den maskerade hämnaren på banan så kanske matchvärdarna trodde att grabbarna med rulltårtan hade bakat en specialare - med en bengalisk eld i mitten av bakverket? Det vore nog fullt logiskt i deras värld, tyvärr. Jag och polarna slank in före det att någon hann reagera på tårtdiskussionen i spärrarna - så det framgår inte om tårtan beslagtogs.

Däremot så misslyckades visitationen med att stoppa Ålborgsfansen från att ta in bengaler på Valhalla. Grattis till ert lyckade rulltårtestopp, dock. Undrar om den utvärderingen känns lyckad i efterhand? "Fan vad gött, vi stoppade de riktigt farliga grejerna i dag. Vem vet, det kunde ju ha varit en bomb i den rulltårtan! High five gubbar". Skriv gärna lite om den triumfen på er nästa ansökan om jobb hos Securitas."

Så varför åter ta upp detta ett år senare? Jo, jag satt just och kikade omkring lite på Facebook och hittade följande uppmaning från Göteborgs kommun- och näringslivsägda turistbyrå Go:teborg & Co:


"Ta med egen termos", skriver stadens turistbyrå. Oj, oj, oj. Här sitter uppenbart tillmötesgående och professionell turistpersonal som tror att det kan vara en bra idé att göra lite reklam för IFK Göteborgs match som helgevenemang. De är dessutom naiva nog att tro på egen förtäring i ett stålrör, hade de bara ringt till Blåvitts matchvärdar för lite vettig evenemangsinformation skulle de fått lära sig att prylar av denna typ - som termosar - är klassade som massförstörelsevapen på IFK Göteborgs hemmamatcher.

Så räkna kallt med kaos vid spärrarna i morgon när ovetande Göteborgsturister vill se favoritlaget Blåvitt - men möts av Kamratgårdsgestapo i orangea jackor. Det blir ingen rolig upplevelse, kära turister. Och ni hängivna blåvita bör nog ge er av till Valhalla redan under fredagskvällen för att vara säkra på att komma in på matchen före avspark vid 14.00...

19 kommentarer:

 1. men lille frankieboy, läs på hemsidan så säger Tommie E att det är OK!

  SvaraRadera
 2. Eller så är det så att IFK gått ut med att man får ta med termos imorgon? Lite research vore på sin plats!
  Imorgon är det alltså helt okej med värmande dryck!

  http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Februari/Okej-att-ta-med-sin-termos/

  SvaraRadera
 3. Hahahahaaha stor humor att folk inte fattar driften med matchvärdarna och deras iq-nivå. "men lilla frankie" bla bla haha. Se längre än näsan räcker!

  SvaraRadera
 4. men lille anonym 20:30/ Tror du på allvar att frankie tycker att vi ska köa från och med i kväll och att termosar är massförstörelsevapen? Man kanske ska fundera på om en bloggpost är skriven som en sarkastisk kommentar före det att man börjar raljera. Bara en fundering.

  SvaraRadera
 5. hahahahaha i vanlig ordning är kommentarerna bäst. vissa baraben-läsare är så jävla skitnödiga att de bara sitter på nålar och väntar på att gnälla och klaga men det blir bäst när de själva inte ens fattar poängen med en bloggpost.

  SvaraRadera
 6. hahahahaha i vanlig ordning är kommentarerna bäst. vissa baraben-läsare är så jävla skitnödiga att de bara sitter på nålar och väntar på att gnälla och klaga men det blir bäst när de själva inte ens fattar poängen med en bloggpost.

  SvaraRadera
 7. CLEAN COURT ELLER INTE2011-02-18 20:43

  Det är arrangören som avgör vad som är okay och inte. Man gör inte pengar på en mätt besökare.

  SvaraRadera
 8. Fröken Frankie slår till igen...

  SvaraRadera
 9. Clean court.../ Ja och Blåvitt är väl arrangören? Vad menar du? Att Blåvitt tjänar stora pengar på kaffeförsäljningen från två minimala kiosker på Valhalla??? Haha, sicket skämt.

  SvaraRadera
 10. anonym 20:49/ Känner du dig macho när du säger sådant? Fan vad patetiska en del Blåvittfans är, riktigt jävla pinsamt att fotbollsrörelsen har sådana jävla grottmänniskor i sig.

  SvaraRadera
 11. hahahahaha sjukt underhållande kommentarer

  SvaraRadera
 12. men lille anonymboy 20:30/ Du tror inte att detta är en kommentar till det utspelet eller? Fan det finns ett uttryck som säger "underskatta inte intelligensen hos dina läsare", men det funkar precis lika bra i total motsats. Ibland kanske man ska tänka efter lite när, var och framför allt hur en text postas före det att man delar med sig till världen om sina egna insikter.

  SvaraRadera
 13. Om man nu får ta med sej termos så ni som står peta i en bengal istället :)

  SvaraRadera
 14. anonym 20:30/ Nähäää? Är det sant? Wow.

  SvaraRadera
 15. Fast jag slipper gärna känna lukten av Max hamburgare på läktaren. Så håll gärna kvar vid dessa regler!

  SvaraRadera
 16. Direktören2011-02-18 22:25

  Kompetensen hos Tommie Elgeståhl? Något att kolla på Frankie. Han brukade sälja privatkopierade Boxer-kort på den tiden det fungerade. Enda som tillkommit är clubblazern. Men han är väl kompis med Gunnar L och de andra goa gubbarna.

  I morgon är vi där och börjar resan mot CL 2012.

  Semper Blåvitt!

  SvaraRadera
 17. Apropos matchen, ta det försiktigt nu Söder och Dyrestam!

  SvaraRadera
 18. nu är jag väldigt förvirrad...
  så om jag tar med en termos och vill ha rulltårta till pauskaffet, är det ok? eller måste jag nöja mig med en slät kopp?? har bannlysningen av rulltårta hävts?
  kan någon vänlig själ reda ut begreppen innan jag packar min bandyportfölj?

  m.v.h gonzo

  SvaraRadera
 19. Klockrent!
  Snart får du inte ha för mycket växel i plånboken när du ska in på arenan, då kan den användas som vapen!

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.