2011/02/18

Blåvitt ska inte släppa in mål mot Landskrona

Foto: VÄSTNYTT, SVT
KNOW YOUR ENEMY. Expressen-Disco berättar i sin blogg att AIK:s brasse Flavio hade en lön på 108 000 kronor i månaden - bäst betalt i dåvarande svenska mästarna. Det här sätter Öis fantasilön på över 128 000 kronor för sin "stjärna" Thorsteinsson i ett lite vettigare perspektiv.

Ett strykgäng betalade alltså mer för sin "stjärna" än vad svenska mästarna i Allsvenskan gjorde för sin. Det är en indikation på hur sanslöst misskött Örgryte IS har varit och är än i dag. Och en svidande tankeställare för Qvidings medlemmar, som inom kort skall besvara frågan: "vill vi bli assimilerade in i detta?"

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@


På Blåvitts Facebooksida kan supportrar rösta på vilket resultat de tror att det blir i nästkommande match. Här presenteras supportrarnas vanligaste svar på den klurigheten, inför Landskrona Bois hemma:

Vad är detta? Tror folk att vi ska släppa in mål mot ett skitlag som Landskrona? Nej, det ska vi verkligen inte göra sett till försäsongsform och generell ställning som lag. BoIS har förlorat de två träningsmatcherna man spelat, först 2–3 mot Värnamo och sedan 1–4 mot Nordsjälland. Blåvitt har samtidigt vunnit med 4–1 mot Jönköping (inomhus), 2–0 mot Tromsö samt straffsegern mot FC Köpenhamn senast.

Så trenden är väl rätt så motsatt för de två lagen och här talar vi trots allt om en nykomling - på hemmaplan. Släpper Blåvitt in ett mål mot dem är det förvisso inte jordens undergång, men knappast bra eller något man bör räkna med. 2-0 tippar jag med hjärnan, 4-0 med hjärtat.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Bois tränare Henke Larsson förfogar över en förhållandevis frisk trupp, även om Fredrik Liverstam och Fredrik Olsson är sjuka och Ajsel Kujovic inte är färdig för spel.
– Så här långt har det viktigaste varit att spelarna tagit sig igenom våra träningsmatcher utan att bli skadade. Den senaste tiden har vi börjat titta på detaljer i spelet, men det är sju veckor till seriepremiären så det är gott om tid, säger Henrik Larsson till hd.se.

@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@BaraBen.com@

Blåvitt ligger längre fram i sin planering, efter en vinter med mindre fokus på styrka och mer fokus på fotboll. I alla fall mer än vanligt, kring Kamratgården. På sista träningen inför matchen nöttes spelsystem som påminde om 4-3-3 och där flera offensiva spelare utmärkte sig, däribland Drugge, Hysén och Söder. Här har vi ännu en indikator på att IFK Göteborg bör gå in i lördagens match med gott självförtroende, då man är i en fas av att hitta "sitt spel" för närvarande medan motståndarna knappt börjat att bygga sin idé. Officiellas gästrapportör, Änglarnas tidigare styrelseledamot Erik Lupander, påpekar även att Pär Ericsson var "tydlig och kraftfull i sina löpningar in i boxen".

Som vi varit inne på tidigare i vinter är det lite nu eller aldrig för Pär(lan) Ericsson i vår. Får han ägna nio av tio matcher på bänken den här säsongen blir det väldigt tufft för honom att komma tillbaka till den position han förväntades ta vid rekordköpet inför 2010. Men det är bara att hoppas att han får speltid i den allt mer tuffa konkurrens på anfallssidan som Jonas Olsson onekligen har glädje av i år.

23 kommentarer:

 1. 128 000 för islänningen var en klumpsumma, inte en månadslön. Vansinne oavsett.

  Jag hade tippat just 3-1, men skall nog ändra det efter att ha sett blåvitts lag. 1-1 eller 0-0 känns mer troligt.

  SvaraRadera
 2. Jag satte 2-0, och publiken på 2900, dra med släkten nu allihop!

  SvaraRadera
 3. Du är patetisk. Du letar efter skit under byrån för att smutskasta så mycket du kan. Dessutom bryr du dig inte om att göra en enkel sketen research? Det trodde jag var A & O för en "journalist" som du Hankins. Eller så skiter du i det, oetiskt, så att du får mer att blaja om. Sluta hacka på ÖIS, dom ligger nere brutalt för räkning redan. Fokusera på ditt lag istället för att sprida en massa falsk smuts.

  SvaraRadera
 4. anonym 22:46/ Med tanke på din aggressiva ton antar jag att du är Öisare. Då kan man fråga sig om du anser att er ledning skött sina kort väl? Tycker du på fullt allvar att Öis är en välskött förening? Då måste du ju vara helt jävla blind. Det är ju rena jävla katastrofen gång på gång på gång på gång där. För tre år sedan fick de in 25 miljoner från sponsorerna och gick nu i konkurs med stora skulder. Är det en stabil och bra ekonomi tycker du? Vakna till från dvalan nu. "Falsk smuts"? Haha, Ranäng och Allbäck har tryckt ner ert sällskap i en skorsten, så smutsiga är ni för närvarande...

  SvaraRadera
 5. anonym 22:46/ Du sitter och inte bara läser en blåvitt-blogg utan kastar skit på skribenten som ett litet barn. Vem är det som är patetisk egentligen?

  SvaraRadera
 6. Håller med Anonym 22:46. En research och den här artikeln hade varit annorlunda. Islänningens 128.000 är en klumpsumma inkluderat en s.k. "sign on". Något även IFK:s spelare gör/får när de skriver kontrakt.

  SvaraRadera
 7. re Anonym 22:46. ÄGD!

  SvaraRadera
 8. anonym 23:01/ Frågan är väl inte om det är konstigt att en spelare får betalt, utan att Öis betalat stora pengar till helt värdelösa spelare i ett läge där de haft en djup ekonomisk kris. Hur du får det till en jämförelse med Blåvitt förstår jag inte alls, eftersom Blåvitt förmodligen hade fått betala 10 miljoner i sign on till en 35-åring för att man skulle kunna göra en vettig jämförelse när det kommer till ekonomiskt missbruk av sina resurser...

  SvaraRadera
 9. 4-5 punkter om Blåvitts match i morgon, en punkt om att Öis är usla på att förvalta sina medel. Så blir kommentarsdebatten om Öis, snacka om vilse i pannkakan.

  Jag ser i alla fall fram emot att BLÅVITT spelar imorn, verkar inte som så många andra i kommentarerna gör det...

  SvaraRadera
 10. Anonym 23:19

  Det handlar väl om att "sälja lösnummer" ? ;)

  SvaraRadera
 11. Anonym 23:192011-02-18 23:39

  anonym 23:35/ Vem bland dem som kommenterar vill "sälja lösnummer"?? Att Baraben.com nämner ämnet är det väl inget konstigt med, tvärtom, men att 9 av 10 som skriver en kommentar fokuserar på Öis-grejen och inte majoriteten om Blåvitt fattar jag inte för fem öre...

  SvaraRadera
 12. tydligen ok att ta med en termos=)
  http://www.ifkgoteborg.se/Nyheter/2011/Februari/Okej-att-ta-med-sin-termos/

  SvaraRadera
 13. Först: AVGÅ JO

  Underhållande att se Frankie leka "journalist" =D

  SvaraRadera
 14. Vaddå "AVGÅ JO"? Haha, alltså, jag förstår inte, trodde först det var nåt skämt, men kollar man igenom kommentarerna på diverse blogginlägg här så återkommer det... Är det någon som på allvar sitter och skriver "AVGÅ JO" på varje inlägg, men samtidigt fortsätter gå in och läsa bloggen? Hahaha, fan nästan Sparven-klass på det! =)

  SvaraRadera
 15. anonym 23.39: Hej på dig! Visst är det kul att träningsmatcherna drar igång på allvar för oss idag och att vi äntligen får stå och frysa på valhalla efter en vinter i mörker.
  Men i ett lite vidare perspektiv är det faktiskt en större händelse för mig att våra gamla antagonister nu har grävt sin grav så djup att de inte längre klarar av att kravla sig ur den. Det är en större händelse att öis dör än att vi möter Landskrona BOIS idag. Därav kanske kommentarerna är förståliga.
  Ha en bra dag!

  gonzo

  SvaraRadera
 16. 23:39/23:19: Eller så började kommentarerna handla om öis efter att en öisare gått in och skrivit om saken, de första 2 handlar faktiskt om Blåvitts träningsmatch (2-1 leder träningsmatchen med mot öis, fram tills öisarn dyker upp).

  Sen är det ju så att det faktiskt är liiite roligare att diskutera hur dåliga öis är på allt de gör, än att sitta och tippa slutresultat. Blir inte inte mycket av debatt.

  Men alltid kul att du hittat nåt att gnälla på, när det till synes inte fanns nåt, om vi nu ska lyfta fram det positiva.

  Tills sist hoppas jag du förstår ironin ditt inlägg skapar, när det enda du lyckats åstakomma är en ny diskussion som för oss ännu längre från de ämne du önskar debattera.

  SvaraRadera
 17. "Så trenden är väl rätt så motsatt för de två lagen och här talar vi trots allt om en nykomling - på hemmaplan".
  Nykomling? Hur tänkte du nu?

  SvaraRadera
 18. Varför jämföra med aik? Skulle hellre vilja veta vad de blåvitta spelarna tjänar..

  SvaraRadera
 19. 05:48

  Det är ett skämt. Ett återkommande skämt, men därunder döljer sig också en verklig vilja att se JO avgå.

  //AVGÅ JO

  SvaraRadera
 20. Frankie
  Du lär aldrig ha 13 rätt på tipset!

  0-2

  SvaraRadera
 21. Vårt reservlag hade haft det tufft i superettan, och logi, hur tänkte du där Håkan?

  SvaraRadera
 22. öis varit uselt skött. Men blanda inte ihop begreppen.
  128 000 var ingen månadslön. det var lön plus sign-on bonus.

  SvaraRadera
 23. Bra tippat... NOT!

  En Henke Larsson och Kujovic på plan hade gett 0-5, tro mig. Kom ner på jorden en gång för alla och inse att det är tuffare än vad ni tror.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.