2011/02/15

Polisen plockade Gustav Svensson på PL13

GT.se 7/2 2011
BARABEN AVSLÖJAR. För en tid sedan avslöjade jag en nyhetsartikel i GT om hur Mathias Ranégie "slogs blodig av tjejgäng". Efter det har ett flertal personer hört av sig till mig med "information" om den här incidenten, som de velat dela med sig av till mig - mot betalning. Men jag har tackat nej, för jag vet redan vad som hände.

Kvällen för bråket vid gamla Cafe Tintin fanns ett stort antal vittnen på platsen. Så när informationen om att Gustav Svensson och Mathias Ranégie varit delaktiga i ett slagsmål nådde mig började jag naturligtvis luska i saken. Normalt skriver jag extremt sällan fotboll eller sport då jag är nyhetsreporter och det krävs oftast att idrottsstjärnor gör bort sig för att det ska hamna på mitt bord.

Så även denna kväll. Efter att ha talat med ett flertal vittnen - utan att de direkt inblandade velat ställa upp och berätta sin version öppet - tror jag att följande hände inne och utanför CT24 den 6 februari 2011. Notera nu att jag inte var med på platsen själv och därmed inte är ett förstahandsvittne, utan har talat med en handfull personer som säger sig ha varit med om delar eller hela händelseförloppet.

Gurra och Ranégie var ute och svirade på Avenyn till sent in på småtimmarna. Vittnen berättar om att de varit bra fulla i varje fall. När de glider in på CT24 (Café Tintin) finns ett gäng tjejer, 19-22 år gamla inne på stället. I samband med beställningarna som pågår ska Ranégie ha snott/råkat ta tjejernas beställningskvitto varpå en verbal dispyt påbörjas. Denna är enligt fotbollsgrabbarna driven av riktigt tykna brudar och enligt tjejgänget av två grovt - verbalt - kvinnofientliga, hotfulla och överförfriskade fotbollsspelare.

Hur det än ligger till med den saken så är det onödigt av Ranégie och Gustav att tjafsa med unga tjejer på krogen. De bör helt enkelt veta bättre. I vilket fall så blir det hela såpass stökigt att polis tillkallades och eftersom det lugnat ner sig kring Avenyn vid den här tidpunkten (polisen larmades dit vid 06.10) så kommer de snabbt till platsen. Enligt ett vittne skall en blåvit supporter ha stigit in i tjafset (på tjejgängets sida) då spelarna skall ha betett sig så illa åt att omgivningen inte kunde ignorera det hela. Men enligt spelarna själva var det tjejerna som var de drivande "hetsarna" i sammanhanget. Sedan utspelar sig en ny vända i det hela varpå versionerna om vad som hände åter går isär. Nu skall polisen enligt ena sidan ha avlägsnat fotbollsspelarna från platsen utan att ingripa, medan vittnen påstår att Gustav Svensson blev gripen för fylleri.

Sanningen ligger någonstans mitt emellan.

Ranégie blir i detta läge slagen av en av tjejerna i gänget, på grund av något riktigt grovt han ska ha skrikit, enligt ett vittne. Resultatet blir att den unga tjejen misstänks för misshandel. Samtidigt ska polisen ha tagit upp flera anmälningar om ofredande mot Ranégie och Svensson, från tjejgänget. Polisen har sedan även kört bort Gustav Svensson från platsen på grund av hans beteende. Men orsaken är inte att han "blev gripen" som en del tipsare vill ha det till, utan han blev enligt polisen tillfälligt omhändertagen enligt polislagen paragraf 13.

Lagen ger utrymme för att en person skall omhändertas i upp till sex timmar, men enligt polisens personintag på Aminogatan skedde detta aldrig i Gustav Svenssons fall.
"Om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen ska kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller uttymme. Det samma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling skall kunna avvärjas...
...Är en åtgärd som avses i första stycket otillräcklig för att det avsedda resul- tatet skall uppnås, får personen tillfälligt omhändertas" (Ur PL13)
Därmed har Gustav Svensson blivit körd från platsen i polisbil som en förebyggande åtgärd. Detta för att känslorna naturligtvis var rätt så upprörda efter att Ranégie fått sig en knock som hette duga. Den sistnämnde har säkerligen tråkats rätt hårt av sina lagkamrater för att en "liten tjej" slog honom blodig, men det hedrar honom i alla fall att han inte började veva tillbaka. Sedan är det mindre hedrande om han nu har sagt de saker och betett sig på det viset som flera vittnen säger att han gjorde under den aktuella morgonen.

I vilket fall kan de  - i princip enbart blåvita - tipsare som överöst mig med information om att "Gustav Svensson hamnade i fyllecell" och liknande ta och tagga ner. Han blev tillfälligt upplockad av polisen och är enligt ordningsmakten inte misstänkt för något ytterligare brott av den här typen. Dock kan vi nog kallt räkna med att det blir en rättsprocess av någon typ i ärendet. Dels för att en polispatrull ska ha blivit vittnen till själva överfallet mot Ranégie, men även för att det finns ett flertal vittnen som styrker tjejgängets story om förnedrande och hotfulla uttalanden/gap från spelarna i fråga.

43 kommentarer:

 1. Kan man inte hantera sig själv i samband med alkohol bör man avstå helt ifrån att dricka det.

  Pinsamt var ordet!

  SvaraRadera
 2. Hur avslöjar man en nyhetsartikel som står i GT? Räknar man med att hela mänskligheten missat denna artikel då och att den skrevs i smyg? Jävligt bra avslöjande var det i alla fall. Kan du inte avslöja vädret från igår också?

  SvaraRadera
 3. Det här är värre än Aftonbladets skit artiklar, tur man inte köper kvällstidningarna mer lr klickar på deras respektive hemsidor...

  SvaraRadera
 4. Med tanke på den ofta unkna höhö-mentalitet som florerar i grabbars omklädningsrum i allmänhet och fotbollsvärlden i synnerhet, i kombination med det faktum att Gurra listade Puma-Swede som sin favoritskådis, så väljer jag att ta tjejernas parti.

  Men att slåss är inte rätt, oavsett.

  Ranegie har väl dessutom både fru och barn om jag inte missminner mig? Klart onödigt att strula på stan så mycket att man hamnar i fylletjafs på Cafe Tintin(!) av alla ställen då..
  Bättre att spy i en buske och ta en taxi hem när det börjar snurra under fötterna i så fall.

  SvaraRadera
 5. anonym 13:24/ Men hur trög i huvudet är du då? Avslöjandet är ju att polisen plockade in Gustav Svensson på PL13, något som inte stod i GT-artikeln. Halva bloggposten handlar ju om detta, hur korkad måste man vara för att missa?

  SvaraRadera
 6. Endast GAIS som har stil, klass, tradition sedan 1894

  Kul att läsa om fulla IFK spelare som säger massa skit mot tjejer klockan 6.30 på morgonen. Bra förebilder

  SvaraRadera
 7. fulla IFK spelare slåss mot unga tjejer. De blev arga för att de inte fick ligga

  SvaraRadera
 8. Precis, IFK-spelare ligger inte.

  De står upp, som Håkan Mild!

  SvaraRadera
 9. Ifk spelare? Sist jag kollade ingick dessa inte i truppen...

  SvaraRadera
 10. Gurra gör sig skyldig till snudd på Dulee Johnson-beteende. Tur att han inte är kvar på KG för att Mild fått ta honom i örat. Hårt.

  SvaraRadera
 11. Optimus prime2011-02-15 15:02

  Buffon/ Blev du vittne till gejen??

  SvaraRadera
 12. Låter som en vanlig helg i stan.

  SvaraRadera
 13. Vad jag mins så spelar ingen av dessa i IFK... så skriv inte skit om IFK-spelare för det är dom inte

  SvaraRadera
 14. men vem fan bryr sig om sån här jävla skit.

  SvaraRadera
 15. 14:03 .

  blåvitt spelare? när ska du vakna ur grottan du bor i?

  SvaraRadera
 16. Varför dra upp den här såpan igen?

  SvaraRadera
 17. Gurra gillar att fista.

  SvaraRadera
 18. JE/ klart som fan de ska servera oss nyheter!!! Vissa verkar bara vilja läsa om trams som u-lagsmatcher och skit som vi andra skiter i. Allt om Blåvitt vill vi ha och vi vill ha det nu!!

  SvaraRadera
 19. "Anonym sa...

  fulla IFK spelare slåss mot unga tjejer. De blev arga för att de inte fick ligga

  15/2/11 14:05"

  1. Slåss var ju exakt det de inte gjorde, blev slagen däremot.

  2. Ingen av de är IFK-spelare.

  3. Vad gör gaisare som du på baraben och bara sprider skit?

  SvaraRadera
 20. fulla IFK spelare slåss mot unga tjejer. De blev arga för att de inte fick ligga

  SvaraRadera
 21. Du bör ägna dig åt sådan här journalistik istället för att publicera huliganslagsmål och kategorisera in föräldrar i moralgrupper och slå sig för bröstet för att du kan.

  Det här gör du ju faktiskt bra.

  SvaraRadera
 22. Får stryk av tjejer! Vilken jävla fjolla!!!

  SvaraRadera
 23. Slå dulee gurra och ragnege eller hur han nu stavar.... Hata alla och skriv också skit om alla. Bra blogg... fortsätt mäsks upphovsmannen jobbar på en kvällstidning där det finn stil och klass... Journalister är opartiska och generellt mycket begåvade och duktiga som yrkeskår.... Eller???

  SvaraRadera
 24. Anonym 20:17/ Innan du försöker dig på att kritisera andra bör du nog försöka skriva på ett i alla fall näst intill begripligt vis...

  SvaraRadera
 25. 1. vad är ett förstahandsvittne (finns det andrahandsvittnen också)?!
  2. Att som berusad bli omhändertagen enligt LOB innebär inte att man misstänks för att ha begått något brott utan endast att man varit rejält packad.

  SvaraRadera
 26. Det här är riktigt trams!

  SvaraRadera
 27. Fattar inte varför alla Gajsare snackar om IFK-spelare, som jag har förstått det så handlar det om en BK Häcken spelare och en Bursaspor spelare... Eller har dessa klubbar blivit farmarklubbar till oss?

  "Dammigaste stället i hela Göteborg? ....... Prisskåpet på GAIS-gården!"

  SvaraRadera
 28. huliganslagsmål

  SvaraRadera
 29. MEn snälla, snacka om att göra en höna av en fjäder Frankie! Detta är ju bara ett vanligt fyllegräl vilket vi alla säkert har vart med om nån gång. Sen att Mattias fick en knock uutav en av damerna, är la inget som gör det hela värre? Många har vart med om detta innan o bara för de händer två föredettingar, så ska la inte de bli nån världsnyhet? Eller?
  Sedan fattar ja inte varför du ska ta med alla spekulationer för det gör ju inte det hela bättre dirket, utan mer spär på! Nu låter du bara dom som vill komma till tals med olika teorier, vilket jag inte fattar, för detta var långt ifrån vad du hade skirvit i GT från första början, men sen när de kommer till skvallerbloggen måste allt bli lite värre! hmm

  SvaraRadera
 30. anonym 00:32/ Hahaha så detta har inte nyhetsvärde menar du då? Då kan du väl berätta vad spelare ska syssla med för att det ska bli intressant för bloggar och tidningar? Ska de napalmbomba sina kommande motståndare? Platsar det i din ranking? Eller ska de styckmörda en domare, vore det nog? Kamma dajj.

  SvaraRadera
 31. Varför ska alla hålla på att klaga på denna bloggen hela tiden? Varge gång man går in på baraben blir man nöjd om det står nåt nytt! fan bästa som finns att läsa om allt som har med blåvitt att göra!

  SvaraRadera
 32. Mitt i försäsongsträning (raniege)och sedan vara på fyllan 06.00 en morgfon är inte att ta sitt fotbollspelande på allvar. Som tränare/ansvarig ledare hade han åkt in i frysboxen. Kanke därför han inte är kvar i blåvitt? Gustav har väl hamnat i dåligt sällskap helt enkelt då han var hemma på "semester" och blivit lurad av en äldre herre (Raniege)

  SvaraRadera
 33. Gurra ser ju ut som en brud. Var det cat-fight då?

  SvaraRadera
 34. anonym 01:15/ Det kallas jantelagen, Svenssons sätt att klagar på allt och alla som tror att de är något. För varje år som BaraBen växt sig större och kaxigare har fler och fler BaraBen-hatare ploppat upp här och där för att hävda sig själva lite genom att sitta och gnälla anonymt på nätet. Det är inget att bry sig om, sånt patetiskt beteende finns gällande allt som blir stort på nätet...

  SvaraRadera
 35. Frankie, du jobbar ju på GT. Varför är nyhetsartiklarna inte lika sakliga där?

  SvaraRadera
 36. Du har en sjuk kvinnosyn Frankie om du tycker att det var "hedrande" att Ranegie slog till en lite brud.

  SvaraRadera
 37. Att Ranegie INTE slg till bruden skall det givetvis vara. By bad.

  SvaraRadera
 38. anonym 13:06/ Menar du att han borde tycka att det hade varit bra om Ranégie slog en liten tjej? Vaaa?? Han skriver ju att det var bra att Ranégie inte slog tillbaka...

  SvaraRadera
 39. 0100 ja napalmbombning skulle ju vara jätteintressant när bloggen har med Blåvitt o göra...goddag yxskaft lixom!men för att förklara för din enormt lilla hjärna så menade ja att de e dumt att skriva ngt helt annat om en artikel man redan publicerat på ett annat ställe, inget om ditt famlande med nyhetsvärde att göra!

  SvaraRadera
 40. Helmuth Kohl2011-02-16 23:31

  anonym 20:42/ Be din mellanstadielärare om hjälp med att läsa texterna så kommer nog du förstå också lille vän...

  SvaraRadera
 41. Nämen, nu är botten nådd. Vafan, har baraben förfallit till sämsta sortens slaskjournalistik???
  Man får ju för fan skämmas för att vara Blåvit. Och då syftar jag inte på Gurra och Ranegie, utan på er Baraben-flanar!!!
  Lägg ner denna erbarmliga skitsajt NU!!!
  Baraben är de som är värst på att ge IFK dåligt rykte numera. Ni har fanimej gått om Wisemen!!! Ge upp!! Eller låt begåvade skrbenter ta över.

  SvaraRadera
 42. Jag tycker det var en intressant artikel BaraBen är en blogg och inte GP eller DN!

  SvaraRadera
 43. anonym 00:40/ Dränk dig själv, baraben har alltid innehållit skandaljournalistiken vid sidan av fotbollsbloggandet och det vill vi fan ha i fortsättningen! Vill man läsa okritiska hyllningar av Jonas Olsson kan man hålla sig till Alltid Blåvitt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.