På gång


fredag 18 februari 2011

Bärkroth aktuell för Juventus och Milan?

SILLY SEASON. Rykten i Italien gör gällande att Nicklas Bärkroth är högaktuell för både Juventus och Milan. Blåvitts vindsnabbe mittfältare och anfallare kallas "Den nya Hamsik", efter Napolis slovakiske succéman Marek Hamšík.
"Bärkroth verkar ha samma förmåga att göra mål och vara av samma klass som Marek Hamšík. Enligt Fichajes.com försöker både Milan och Juventus locka över den unge svensken från Göteborg."
och...
"AC Milan och Juventus... är allt mer intresserade av en ung 19-åring från Göteborg i Sverige: Niklas Bärkroth. Den unge mittfältaren är känd för att vara den nya Hamsik. Om han lever upp till det, skulle killen kunna bli en stor hit..."
Det är Fichajes.com som är ursprungskällan för detta rykte och Bärkroth har tidigare beskrivits på följande vis i en spansk fotbollsblogg:
"En spelare med kvaliteter som gör det möjligt för honom att anpassa sig till olika positioner på planen, vilket gör honom till en mångsidig spelare. Vad vi har sett på vänsterkanten, högern och även som en andra anfallare. Alltid offensiv sinnad och med tankeskärpa. [Bärkroth] gillar att gå mot rivaliserande spelare, söker obalansen i motståndarnas lag och rör sig i djupet av banan. Kan gå på insidan och utsidan, alltid titta upp och letar efter en partner i boxen och gav flera assist under säsongen i år. Det är mycket snabb, inte så lång (1,74 meter) spelare med styrka i dribblingar och är en svår spelare att markera."

BaraBen erfar att AC Milans chefsscout på ungdomssidan redan för två år sedan tittade på Bärkroth, som i det läget inte bedömdes vara stark nog för att platsa som färdig produkt i Serie A. Samma chef frågade i slutet av säsongen 2010 - då på scoutingresa på ungdomsturnering i Sverige - åter ut svenska fotbollsexperter om "Suder och Barkroth i a-laget", medan han såg Blåvitts P15-lag spela. Detta är dock enbart en mindre indikation om ett avlägset intresse från storklubben i fråga, men visar samtidigt att Bärkroth, men även Robin Söder, är spelare gjort tillräckliga avtryck under succédebuter som unga och ständiga landslagsspelare i respektive ungdomslandslag för att väcka ett varaktigt intresse från en klubb som AC Milan.

Nu har dock Bärkroth inte varit ordinarie i Blåvitt under 2010 och än mindre gjort stor succé, vilket faktiskt krävs för att det avlägsna intresset skall förvandlas till faktiskt värvningsambition. Ryktet kan i nuläget snarare handla om att tidigare aktuella talanger lyfts upp i debatten när diverse topplag saknar spelare på en viss plats i truppen.

Men vare sig Robin Söder eller Nicklas Bärkroth är i dag i sådant slag att AC Milan eller Juventus skulle vara intresserade av att knyta till sig dem. Därmed inte sagt att de inte har ett visst intresse för spelarna i sig, men särskilt hett lär det inte vara. Trots diverse rykten kring medelhavet. Samtidigt svänger det snabbt i den här branschen och startar Bärkroth säsongen 2011 på ett lysande vis kan en affär vara nära förestående, vilket i så fall skulle innebära ett rejält klirr i Blåvitts kassa.

13 kommentarer:

 1. Vad tror vi? 2-3 miljoner plus 2% vid vidareförsäljning?

  SvaraRadera
 2. Såg bärkan igår på bion då han va där med flickvänen och kollade på love and other drogs..

  SvaraRadera
 3. Senaste anonym: såg du om han hade en italiensk uppslagsbok i fickan?

  SvaraRadera
 4. Petter: ganska rättvist i fallet Bärkroth

  SvaraRadera
 5. Nej nej nej, jag vill inte bli av med Bärkroth!

  SvaraRadera
 6. Skulle vara trevligt om han fick göra åtminstone EN bra säsong i Blåvitt innan han sticker.

  SvaraRadera
 7. Jag vill ha dem kvar!

  SvaraRadera
 8. Sälj honom kvickt, finns talanger i Blåvitt som har betydligt större potential. Bärken saknar spelsinnet som ex Söder har. 1000 spänn någon.......kanske Öis kan få ihop det om Balders Hage salar!

  SvaraRadera
 9. Och Jakob Johansson ska till Real Madrid.
  Allt enligt den spanska bloggen flurrtiflokki.com

  SvaraRadera
 10. Kul att våra grabbaer röner uppmärksamhet utomlands. Fan ta er alla neggon här!

  SvaraRadera
 11. Bärkroth kan kanske komma till Molde o hämta oljecash någon gång i framtiden. Bra så

  SvaraRadera
 12. Haha, inte en chans. Bärkroth har väl knappt ens presterat i allsvenskan? :-/

  SvaraRadera
 13. Hur många av de som whinar såg Bärkroth mot FCK senast?

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.