2009/01/30

Gästkrönika: Girighet styr Bjärsmyrs kontraktsval

GÄSTKRÖNIKA. BaraBen.com tar med jämna och ojämna mellanrum in gästkrönikor från er supportrar. Ibland är det ett okänt namn som får säga sitt, ibland en stor blåvit profil. I dag tar signaturen "AL" bladet från munnen kring bosman, pengar och Bjärsmyr.

Ingen kan väl ha missat att Mattias Bjärsmyr inte vill skriva på ett nytt kontrakt med Blåvitt. Somliga diskuterar det här på tok för mycket medan andra inte talar om det alls. Somliga tycker att Bjärsmyr gör rätt och andra tycker att han sviker föreningen. En sak har många dock gemensamt och det är att de förstår inte anledningen till att situationen blir sådan här.

Många tror att skillnaden mellan att skriva på för några år till eller att inte göra det handlar om chansen att komma ut i Europa. Att Bjärsmyr är rädd att ingen ska vilja betala pengar för honom eller att Håkan inte kommer vilja släppa honom. Eller att han skrämmer bort några möjliga nya klubbar med en hög övergångssumma.

Helt fel. Förstår ni inte varför, så har min text i alla fall gjort någon nytta. Föga överraskande så är det pengar som är problemet. Tänk så här. Rangers vill köpa Bjärsmyr men har bara 50 miljoner att lägga undan för honom de närmsta åren. Blåvitt kräver 30 miljoner i övergångssumma vilket innebär att Bjärsmyr bara kan få 20 miljoner ifrån Rangers. Men om han går som bosman, ja då finns det plötsligt 50 miljoner som han kan förhandla om.

Tänk att han skriver på ett kontrakt med Rangers som sträcker sig över 3 år. Om Blåvitt kräver övergångssumma så kan kontraktet i fråga möjligtvis se ut som så att han får 10 miljoner över 3 år (som är strax över 300 000 i månadslön) och en miljon eller två i fickan direkt som är sig brukligt nu för tiden. Om Rangers istället slipper betala 30 miljoner till blåvitt så kanske han får en lön på 14 miljoner över 3 år och 5-6 miljoner i fickan. Vad hade du själv valt om du var Bjärsa?

Orsaken till att Bjärsmyr inte skriver nytt kontrakt är helt enkelt girighet. Annars hade man kunnat skriva en högsta övergångssumma-klausul likt den alla spanska spelare har. Går det inte att lösa rent juridiskt i Sverige så fungerar en muntlig överenskommelse lika bra. Gör det inte det så är något riktigt jävla fel på Kamratgården. Det finns såklart också en möjlighet att Håkan har fått tokhybris och vägrar använda sig av en sådan här överenskommelse av någon anledning, men jag bedömer inte det som troligt.

Vad som händer nu är att Håkan vill sätta press på Bjärsa så som en sportchef måste göra i detta fallet. Resultet blir att tre saker kan hända:
1. Han blir såld för ett förhoppningsvis upptrissat pris genom budgivning.
2. Bjärs blir bänkad för resten av säsongen och därmed agerar exempel för framtida
bosmanaspiranter.
3. Han ger upp och skriver på ett nytt kontrakt.

Alla tre scenarion är bra för Blåvitt. I alla fall bättre än utgångsläget. Risken är
att en dålig stämning sprids i truppen men det är professionella fotbollsspelare vi talar om - inte ett F15.

Jag tycker personligen att det är dålig stil av Bjärsmyr. Men hade du som läser detta verkligen brytt dig om klubben fick pengar på din proffsövergång om du hade spelat i Kalmar FF? Slutsatsen är helt enkelt att Bjärsmyr inte har tillräckligt med klubbkänsla och lojalitet. Och en sådan kan man rimligen inte begära av en spelare som trots allt bara har lirat i klubben i några år. Klubbkänslan finns kvar i svensk fotboll, men man kan inte begära den av alla spelare i laget så som många supportrar blint gör.

Jag har inte mer insyn i debatten än vad ni andra har. Inget av det jag skriver är fakta utan bara mina egna spekulationer. Denna text är bara till för att få den del av er som inte till fullo förstår dagens bosmandebatt att se ett nytt perspektiv på det hela och förhoppningsvis lära er något.

//”AL”

76 kommentarer:

  1. Hoppsan! Spik på huvudet.

    Jag håller med, till punkt och prick!

    SvaraRadera
  2. Sätt Bjärsmyr i frysboxen och låt Kalle spela, vill man inte tillhöra föreningen skall man inte heller vara på planen.

    SvaraRadera
  3. Är jäkligt trött på det här med klubbkänsla hit och klubbkänsla dit. Det är deras jobb och allt i samhället handlar om pengar. Klart som fan man gör det bästa för sig själv det handlar ju att skapa sig bra förutsättningar för framtiden. Nä mild skulle släppt honom för 15 millar till ngn holländsk klubb, skulle förvåna mig om han i framtiden hamnar i ngn större klubb, se bara Antonsson och våran ny hemkomne Kalle.

    SvaraRadera
  4. Bjärs har bidragit mycket till våra framgångar att hänga honom så här tror jag inte på. Snarare kan det få motsatt verkan och låsa honom grabben har stark känsla för föreningen och kan mycket väl bli en hemvändare liksom K.Svensson.

    Att behandla Bjärs styvmoderligt kan stänga den dörren...

    SvaraRadera
  5. Bjärs e överskattad, minst talang av alla de mittbackar Blåvitt fått fram de senaste åren. Släpp honom, låt honom bli bänkad å komma hem till norska andradivisionen eller nåt sånt.
    Ja e inte bitter.

    SvaraRadera
  6. Det här med "klubbkänsla" är något som alltid kommer i andra hand hos spelare. Fotbolls-spelare är precis som alla andra människor. Först och främst handlar det om pengar, om det sedan gynnar klubben man spelat i är bara en bonus.

    SvaraRadera
  7. Jag sitter och funderar på om ansvaret helt och hållet ligger på Bjärsmyr. Med andra ord, har Blåvitt inget som helst ansvar gentemot sin spelare? Är erbjudandet från Blåvitts sida rent av för dåligt?

    Att döma av situationen är både Mild och "Bjärs" tjurskallar och att skriva längre kontrakt från början hjälper knappast. Däremot kanske man borde förhandla tidigare innan kontraktet går ut.

    SvaraRadera
  8. "Fotbolls-spelare är precis som alla andra människor"

    Det där är ju rent skitsnack. Kanske för en del pengakåta så är det viktigaste i livet cash, men för de flesta av oss går nog vänskap, trygghet, kärlek, kamratskap och sådana värderingar alltid före pengar.

    SvaraRadera
  9. Allt, och då menar jag allt är Martin Dahlins fel. Bjärsmyr är IFKare ända in i själen, det har han uttryckt åtskilliga gånger, det är dock inte hans agent. En agent som jobbar till 99% för egen vinning. Han har övertalat bjärsa att inte skriva på.

    Att det skulle vara ett bra exempel utav Mild att bänka Bjärs är skitsnack. Det innebär gnäll och dålig stämmning. Dessutom avskräcker det framtida värvningar. Nee, jag hoppas innerligt att Bjärs antingen skriver på eller att han säljs. Kommer det ett bud på 15 så är det bara att slå till. Vi har bra täckning på innerbacken i form utav, NC, Dyre, Gustav och även Hjalle. Då förutsatt att Kalle och Ragge är startmän...

    SvaraRadera
  10. Anonym sa...
    Bjärs har bidragit mycket till våra framgångar att hänga honom så här tror jag inte på. Snarare kan det få motsatt verkan och låsa honom grabben har stark känsla för föreningen och kan mycket väl bli en hemvändare liksom K.Svensson.

    Att behandla Bjärs styvmoderligt kan stänga den dörren...

    29/1/09 18:15

    >> Håller helt med dig!

    SvaraRadera
  11. Jag känner all respekt för spelare som spelar eller spelat i Blåvitt. Om Bjärsmyr lämnar oss så skiter jag fullständigt i vad killen spelar,arbetar,roar sig med men jag kommer alltid,för alltid,respektera honom för tiden i Blåvitt.

    SvaraRadera
  12. Anonym sa...
    Bjärs har bidragit mycket till våra framgångar att hänga honom så här tror jag inte på. Snarare kan det få motsatt verkan och låsa honom grabben har stark känsla för föreningen och kan mycket väl bli en hemvändare liksom K.Svensson.

    Att behandla Bjärs styvmoderligt kan stänga den dörren...

    29/1/09 18:15

    >> Håller helt med dig!

    29/1/09 20:01
    Instämmer jag också!

    SvaraRadera
  13. Givetvis finns det inte klubbkänsla någonstans, det är ju helt klart för många här.

    Intressant hur spelare som t:ex Kaka ändå tackar nej till en extra 1.5 millar i veckan då...

    SvaraRadera
  14. Hoppsan, självgodhetens tak har sprängts med råge. Nu får vi alla hoppas att vi lärt oss någonting av AL.

    SvaraRadera
  15. Jag förstår faktiskt inte riktigt den här passagen:

    Annars hade man kunnat skriva en högsta övergångssumma-klausul likt den alla spanska spelare har. Går det inte att lösa rent juridiskt i Sverige så fungerar en muntlig överenskommelse lika bra. Gör det inte det så är något riktigt jävla fel på Kamratgården. Det finns såklart också en möjlighet att Håkan har fått tokhybris och vägrar använda sig av en sådan här överenskommelse av någon anledning, men jag bedömer inte det som troligt.

    AL, har du inte varit närvarande de hundratals gånger just klausuler av den typen diskuterats? Alla försäljningar vi gjorde under MP och strax därefter, Kalle, Wendt, m fl har ju kritiserats något oerhört för att vi bara fick kaffepengar för dem, just på grund av sådana klausuler. Därför satte Mild ner foten och truppen är numera klausulfri. Helt rätt enligt mig. Ett enda "undantag" i form av Bjärsa och vi är tillbaka på ruta ett där alla börjar gå för kaffepengar igen. Bättre då att någon enstaka gång släppa spelare som Bosman men ta betydligt mer betalt de gånger vi kan (t ex för Marcus Berg).

    SvaraRadera
  16. Nä... varför får jag en icke övertygande känsla när jag läser det du skriver. Inget jag tror låter särskilt vettigt av någon anledning...

    SvaraRadera
  17. Släpp honom. Vi får hem kalle och återväxten är väldigt bra på mitbacksplatsen med så in med några sköna kr och låt bjärs försöka där han vill och välkommna honom tillbaka som med kalle...
    Som tidigare skribent skrev så är bjärs ingen speciell spelare och med carlsson tillbaka så har vi 3 riktigt bra prövade mittbackar och även utan carlsson så finns det dugliga unga som kommer från våra egna led.

    SvaraRadera
  18. Äh, låt Bjärsa gå som bosman om han nu vill det. Som icke ordinarie mittback i ett allsvenskt lag blir det då skitsvårt för honom att komma utanför norden. Men ge fan i utfrysningar och dylik skit. Låt han konkurrera på lika villkor.

    Bjärsa är inte skyldig Blåvitt ett skit. Han köptes billigt, har tjänat dåligt under den tid han varit ordinarie och har bidragit till titlar och vinnarmentalitet. Att frysa ut skapar bara dålig stämning och ett dåligt rykte i spelarkåren, något som Dif lider ont av borta i östeuropa.

    Samtidigt har ju inte Blåvitt någon som helst skyldighet att hålla en plats i truppen eller laget, ledig. Och vi har ju agerat. Att vägra förlänga, är och skall vara en chansning för en allsvensk spelare.

    Överhuvud taget, känns det som en smått förlegad diskussion på många sätt.

    SvaraRadera
  19. vem fan var bjärs innnan han kom till blåvitt?

    SvaraRadera
  20. Det ser ju ut som att ingen vill köpa honom i nuläget. Om han inte vill skriva på nytt kontrakt, så låt honom skita i det, oavsett orsak. Tråkigt, men sant. Bästa laget ska spela. Bänkning är bara löjligt.

    SvaraRadera
  21. Om IFK trycker ner Bjärsmyr nu väljer han något gul-svart vid nästa hemflytt... var så säkra...

    SvaraRadera
  22. Om Blåvitt ger Bjärs vad han än begär så kommer han ändå att hamna i gulsvart så småningom, om de vill ha honom...var så säkra...

    SvaraRadera
  23. Grabben är inte så gammal. Man var inte så smart på den tiden! Har hört att Sampdoria lite sugna på honom.

    SvaraRadera
  24. Hoppas han skriver på för blåvitt tänk bara mittlåset i en 5-3-2 uppställning Bjärsa Sigurdsson Kalle!

    Vi e blåvitt...

    SvaraRadera
  25. Feldgrau: Vad jag menar är att om Bjärsa nu vill lämna finns det inte mycket vi kan göra åt det. Däirmot kan vi skriva en klausul som ger oss i alla fall lite pengar. 15 miljoner är bättre än 0. Det var så jag tänkte.

    SvaraRadera
  26. AL/ Sedan kan man se det som att 15 mille vore max för Bjärs till och med om han hade tre års kontrakt. Nu vet jag att det inte är så eftersom han är landslagsaktuell, kapten i U21-landslaget och kan med rätt taktik mjölkas ur på de där 25-30 som Håkan ville ha för honom. Men samtidigt kan man se det som att han är rätt överskattad rent kvalitativt och kommer inte saknas när Kalle ersätter, så laget blir starkare och vi åker inte på någon ekonomisk smäll...

    SvaraRadera
  27. Om Blåvitt ger Bjärs vad han än begär så kommer han ändå att hamna i gulsvart så småningom, om de vill ha honom...var så säkra...

    30/1/09 02:30


    Ja, Häcken kan ju alltid behöva en ny mittback.

    SvaraRadera
  28. självklart. Jag tror inte för fem öre på att vi kommer få i närheten av de 30 som många rykten säger att håkan begär.

    Men sätt en lägre summa än 15 miljoner då. Kanske 5-7 miljoner. Det priset lär inte skrämma bort några av Bjärsas förstaval. Nackdelen är som jag säger i krönikan att bjärsa själv troligen blir någon miljon fattigare på det men med ett sådant lågt pris kan ett budgivningskrig trissa upp hans lön tillräckligt ändå.

    SvaraRadera
  29. AL/ Nej, problemet är ju att de inte vill sälja någon för kaffepengar, för det indikerar fel signal till klubbar och spelare "där ute". I Blåvitt ska man säljas till storklubbar för stora pengar om man inte är helt talanglös och måste gå till Great Eagles eller nåt annat korplag som Häcken...

    SvaraRadera
  30. Vi har ju bara haft en tidigare som vägrat skriva på. Man hör aldrig något om Mourad nu för tiden, så det kan väl inte gå så där jättebra i botten av holländska ligan eller?

    SvaraRadera
  31. Klart vi ska ta betalt för våra spelare. Kan Malmö kan vi!

    Att Europa sedan utnyttjar Bosman kan man inte göra något åt. Det kan en sketklubb i Danmark, som bara bjudit ett par miljoner, också göra.

    SvaraRadera
  32. Du är naiv som en treåring.

    SvaraRadera
  33. Holger:

    Men om alternativet är att han går som bosman så måste väl 5 miljoner smaka väldigt gott?

    SvaraRadera
  34. AL/ Nej, det är ju hela poängen. Det är värt att bänka honom för att visa andra spelare att Blåvitt har makten, inte spelarna. Då kan vi tjäna fullpris på nästa spelare som Söder eller Bärkroth, om vi rear ut Bjärs kan ju dessa killar börja snegla åt samma håll. Våra villkor eller träsmak på bänken.

    SvaraRadera
  35. AL:

    Nu tänker du väldigt kortsiktigt. Precis som Feldgrau skriver så innebär EN klausul att ALLA ska ha klausul. Och inte vill vi väl att alla ska ha det?

    Dessutom stämmer inte ditt påstående om Bjärsmyr. Han får inga 20 miljoner bara för att IFK får 0 kr. Så funkar det inte.

    Visst han kanske får en marginell ökning, men på det stora hela är det försumbart eftersom han blir en klart billigare värvning för den klubb som väljer att signa honom som bosman.

    Prioriteringen av Bjärsmyr från hans nya klubb blir därför lite annorlunda. Ett talande exempel för det var då Ola Toivonen startade för PSV förra helgen. Totalt jävla värdelös lät man honom springa runt och bromsa lagets anfallsspel. Varför?

    Jo, därför att om klubben öppnar plånkan och lägger 40 miljoner på en spelare, då ska en sådan värvning försvaras inför styrelsen med att han finns på planen.

    En bosmanvärvning där man värvat en nobody från Sverige, den konkurrerar inte på samma vilkor utan betraktas mer som en chansning.

    Bjärs problem i det här fallet (och som kanske inte hans agent har förklarat för honom) är att det är mycket svårare att slå sig in i startelvan som bosman-värvning.

    Framförallt om man betraktas som tredje mittbacksalternativet i ett allsvenskt lag.

    SvaraRadera
  36. Det kan ju bli problematisk i framtiden att värva spelare om de får uppfattningen att Blåvitt trilskas om de vill ut i Europa.

    Istället för att försöka lägga skulden på rader av individer som bara vill leva ut sina drömmar så kan vi vända blicken mot svensk fotboll och undra varför den är så fattig att den inte kan konkurrera med klubbar från andra länder med mindre ekonomier (t.ex. Danmark och Norge)

    Hade vi kunnat bjuda emot danska/norska topplag och holländska medellag så hade det inte varit ett problem.

    SvaraRadera
  37. Senaste anonym:

    Jag upplever inte att blåvitt trilskas.

    Blåvitt och Bjärsa har i samförstånd kommit fram till att man inte kommer att komma överens om nytt kontrakt. Då värvar blåvitt istället en spelare med bättre meriter, större ledaregenskaper och det på fyra år.

    Som jag ser det så är tidningsskriverierna mest en följd av att agenten nu försöker kasta någon slags skuldbörda på blåvitt trots att det är han som gjort bort sig.

    OM:
    Bjärsa är inte bättre än Kalle. Och Bjärsa är definitivt inte bättre än Ragnar.

    Så är det väl inget märkligt att Bjärsmyr inte heller får spela?

    Och i min värld stämmer mitt påstående om rangordningen.

    / Sillstryparen

    SvaraRadera
  38. En intressant modell hade varit att skriva in en klasul som innebär att spelaren får procent på övergångsumman förutsatt att de överskrider en viss gräns, säg 10 mille. I så fall tjänar både klubben och spelare på ett högre bud.

    SvaraRadera
  39. Jag tycker det är fel att lägga skuldbördan på spelaren också.

    Det rör sig om en kille som i 4-5 år kan göra relativt stora pengar på sin talang. Vem av er hade inte hoppat på chansen att jobba utomlands till en betydligt högre lön om den gavs?

    Både att leva i en annan kultur och dessutom trygga sin framtid är väl ganska lätt att identifiera sig med.

    Nu råkar det handla om att Bjärs arbetsgivare är en fotbollsklubb som har massa supporters som av egoistiska skäl vill att han inte ska kunna ha det så bra som han kan ha det.

    SvaraRadera
  40. Senaste anonym:

    *suck*

    Självklart vill man få pröjs för sina spelare? Det är väl inget konstigt i sig.

    Sen är det ju inget svek av Bjärsa i min värld. Bara ett bevis på att han faktiskt tycker att han ska tillhöra en annan skara av spelare än de där billiga, ersättningsbara bosman-värvningarna.

    Om Bjärsa kommer gratis till en utländsk klubb så är det lite som när vi värvade Tommy Lycén eller Ranegie.

    En spelare från en sämre liga, som inte kostade ett piss och som givetvis kan gå bra - men ingen som en ligaseger står eller faller med. En chansning, kort och gott.

    SvaraRadera
  41. Ja det är klart man vill få pröjs för sina spelare, men det får man ju också om man själv har en ekonomi som inte gör att man måste sälja spelare för småpengar till skitklubbar, utan man kan erbjuda liknande eller bättre villkor själv.

    Varför ska svenska fotbollstalanger bära hundhuvudet för att svensk fotboll fastnat i nån trött jävla folkrörelsementalitet?

    Pressa klubbarna att bli mer professionella istället för att jaga individer som bara vill få ut det mesta ur sin talang.

    SvaraRadera
  42. Träffade Martin Dahlin på krogen i lördags och kunde givetvis inte låta bli att prata lite fotboll och Bjärsmyr-situationen med honom.
    och en sak är säker, han kommer inte gå innan transfer-fönstret stänger vid midnatt på lördag Vilket innebär att bålvitt får hoppas att han går till sommaren så dom kan få lite deg för honom i övrigt skall bästa laget spela med eller utan Bjärsmyr. Hller för övrigt med Feldgrau när det gäller att Mild ha satt ner foten, ta betalt för spelarna så slipper vi likt Oscar Wendt fallet släppa en spelar långt under marknadspris. Kör på MILD

    SvaraRadera
  43. Låna ut honom till Frölunda!

    SvaraRadera
  44. Ojdå ojdå... Så hatad som Mats Persson blivit för sina klausuler... Nu vill tydligen folk att det skall tillbaka igen. Man öpphör aldrig att förvånas.

    SvaraRadera
  45. Det är väl ca 10 år sedan supportrar och klubbledare insåg att spelare vägrar skriva på nya avtal när de vill bli proffs för att få bättre villkor själva. Vad är det nya i artikeln?

    SvaraRadera
  46. Se till att dra in kulor så att fler Wendt-case uppstår.

    Det ska inte ens komma på tapeten att en annan nordisk klubb skulle ha råd att köpa en spelare som Blåvitt använder i A-truppen.

    Det är det som är problemet, så jävla missriktad energi att komma bölande med klubbkänsla-dravlet.

    Om Bjärsmyr går till en skitklubb så rikta ilskan mot Seppo och styrelsen, för det är de som inte gör vad som krävs av dem för att göra Blåvitt starkt.

    SvaraRadera
  47. Om spelaren hade varit övertygad om sin kvalité så hade han också velat gå för en ordentlig summa pengar. Det är en statusfråga.

    Men det verkar inte Dahlin och Bjärs förstå.

    SvaraRadera
  48. Anonym 11:16:

    Jag föreslår att man går en promenad i skogen istället än att rikta sin ilska mot andra människor. Och så kanske man ska fundera över om det bara är Bjärsgrejen som gör en arg.

    Detta är Bjärsmyrs beslut och som tredjealternativ i blåvitt önskar jag honom lycka till. Men han kanske ska vara medveten om att en gratisvärvning inte kommer att få någon förtur i något sammanhang. I synnerhet inte någon som är reserv i lilla allsvenskan.

    Finns för den delen ingen anledning att vara förbannade på Blåvitt från supporterhåll. Vi har ju förstärkt! Vi har ju fått en bättre mittback än den som trilskas.

    SvaraRadera
  49. Om Bjärsa nu vill gå gratis då ska han inte få 1 minut till med speltid. då ska han veta att han riskerar att förlora landslagsrollen. vilket också innebär att han blir väldigt mycket mindre attraktiv i de andra ligornas ögon. för då ska man satsa på de blåvita hjärtan som slåss om en plats i klubben och vill spela. detta kan i sin tur leda till att han antingen går härifrån med mindre värde och kommer ha det svårare att visa upp sig. eller att han skriver på ett nytt kontrakt så att han kan i längden få komma ut i europa o så att man samtidigt ger klubben betalt för allt man gjort för spelaren och gör att han faktiskt kan komma så långt i Europa. vem fan skulle klaga på 300 i månaden samtidgt som man vet att man hjälpt klubben på vägen. skulle alla tänka som bjärsmyr så skulle svenska fotbollen helt dö. det är helt tragiskt om han skulle visa sig lämna blåvitt på det sättet.

    SvaraRadera
  50. Vi får en bättre mittback och det är bra jobbat av Håkan. Det hade dock varit gött om vi kunde finanisera hela Kalles transfer och månadspeng med lite deg från Bjärs...

    /Dicanio

    SvaraRadera
  51. Det är väl ändå inte Mild som bestämmer vilka som ska spela??? Han har själv sagt att han ALDRIG kommer att lägga sig i uttagningarna, vilket borde innebära att han inte kommer ge en "hint" åt coacherna att bänka Bjärs för att han inte skriver på kontrakt.
    Sen kan det ju vara så att ROO ändå ser ur ett längre perspektiv och väljer Ragge å Kalle med tanke på att de har kontrakt.
    Släpp Mild vad det gäller vilka som ska spela.

    Till Baraben:
    Ta upp till debatt "hur" tränarna ska agera vid dessa tillfällen.
    De kanske ser Bjärsa som en bättre spelare än Ragge, Kalle?
    Har de pratat med Bjärsa om hur de ser på situationen?

    //Carl

    SvaraRadera
  52. Bänka Bjärs för resten av säsongen. Jag skiter i om han går som bosman huvudsaken är att blåvitt lär av Mff så de får betalt för sina spelare. Jämför med Kalmars Elm som de behöll säsongen ut och vann guldet för att sen gå som bosman. Nä du Bjärsmyr, skaffa dig en bättre rådgivare.

    SvaraRadera
  53. Yeeeah! En raketforskare dyker upp och berättar saker som ingen visste tidigare.

    Tack för den nya infallsvinkeln.

    Nu skall jag gå upp till min chef och tala om att jag stannar här ytterligare tre år. Tackar konsekvent nej till andra arbetsgivare som erbjuder mer i lön. Jag kan även tänka mig att ha kvar min nuvarande lön under samma treårsperiod. Detta trots att jag egentligen är lite för bra för mitt jobb.

    Anledningen till att jag väljer att göra så här är att folk som tycker om mitt företag kanske gillar mig mer då.. Och det är och skall vara det viktigaste i mitt val av arbetsgivare.

    SvaraRadera
  54. "rangers" skulle vara bjärsas första proffsklubb.
    Hade han varit 40 år så hade jag förstått att han ville ha så mycket pengar som möjligt till sig själv. Men han kan väl inte tro på det själv att "rangers" är hans sista klubb i karriären?, han har ju framtiden framför sig. Så skriv ett mer lykerativt kontrakt vid nästa klubbyte istället bjärs.

    SvaraRadera
  55. Allvarligt, Rangers värvar la fan inte Bjärs. Dom försökte med Kalle för några år sedan och måste väl ha lärt sig av det? Då går man inte tillbaka och värvar den betydligt sämre uppföljaren. För att förtydliga, platsar inte "Die Hard" i filmsamlingen så platsar defenitivt inte "Die Hard II".

    SvaraRadera
  56. Alltså nu blir jag förbannad på vissa, det är ju bara rena spekulationer att Bjärsa skulle vänta tills kontraktet går ut och på så sätt få mer betalt. Blåvitt hade bud på honom men ville inte släppa honom för det priset. Att få 15 millar för en mittback med utgående kontrakt är ta mig fan bättre än O spänn. Glöm att vi skulle kunna få 30 millar, vilka är det som är giriga egentligen??

    SvaraRadera
  57. ut från stallet hörs ett rop sug min kuk mattias B!!!!

    SvaraRadera
  58. Holger:

    Ja det är en kortsiktig lösning. Jag ser att jag varit lite väl hård i mitt ordval i det stycket. Igentligen håller jag med er fullt ut. Jag har en tendens att skriva vad jag tänker just för sekunden. Lämnar jag in en text i framtiden ska jag tänka igenom den några gånger först.

    SvaraRadera
  59. Jag ville bara presentera en alternativ lösning som vissa inte har tänkt på. Jag ville inte propagera för att just den manövern är rätt. Även om jag ser hur det nästan bara kan tolkas så när man läser texten. =)

    SvaraRadera
  60. Att Bjärsa skiter i om blåvitt blir kompenserade är ju förstås tråkigt. Värre är väl att han pissar på moderklubben som går lottlös och att han tvivlar på sin kvalité.

    SvaraRadera
  61. Att Bjärsa skiter i om blåvitt blir kompenserade är ju förstås tråkigt. Värre är väl att han pissar på moderklubben som går lottlös och att han tvivlar på sin kvalité.

    30/1/09 14:47

    Detta tycker jag är väldigt bra skrivet. Vi har mjölkat kon bra men moderklubben...

    SvaraRadera
  62. Naturligtvis ska blåvitt göra det man anser vara bäst för blåvitt. I detta läge är det att låta bjärsa sitta på bänken.

    SvaraRadera
  63. Men för fan, jämföra fotbollsspelare med andra arbeten!? Ert fabriksjobb är väl inte direkt samma sak va? Här är det människor som betalar bjärs lön,människor som han sedan skiter blanka fan i när han själv kan tjäna pengar!

    Se det mer som att chefen på era jobb säljer företaget bara han får pengar, hur det sen går för de som är kvar eller hur det blir för kunderna-det skiter han fan i!

    SvaraRadera
  64. AL/ Du har inte gjort fel, att folk inte håller med visar bara att du haft förmågan att väcka till debatt och inspirera fler att vädra sina egna åsikter. Det är så nära "rätt" man kan komma med en krönika, även om inte alla håller med dig i sak...

    SvaraRadera
  65. Vad Bjärsa och Dahlin har gjort är en chansning. När han så tydligt deklarerade att han inte tänkte förlänga ska han inte bli förvånad att blåvitt ser om sitt hus. Om då blåvitt som i det här fallet hittar någon som kan ta hans plats riskerar han givetvis att bänkas vilket gör att hans plats i U21 hotas och hans plan om att komma i toppform dit och visa upp sig riskerar att gå i stöpet. Vi får väl se var detta slutar men bäst hade givetvis varit om Bjärs såldes med en gång.

    SvaraRadera
  66. Har Ni inte missat att det är världens rålågkonjunktur? 20- 30 millar-men hallå, vakna upp! Vad tro Ni man får en halvhyfsad svensk back?
    Ozcar fick man väl 8 millar för, det var väl inte heltaskigt? Där var också alternativet noll.

    SvaraRadera
  67. Det finns nog ingen ung lovande spelare som inte är sugen på att flytta utomlands förr eller senare. Att komma dragandes med klubbkänsla som motargument är tyvärr bara mossig och orealistisk supportermentalitet.

    Är det girighet att inte vilja skänka bort pengar till sin arbetsgivare som man hade kunnat få själv? Vakna upp och försök lämna serietidningsvärlden där folk beter sig så.

    Allt handlar heller inte om pengar, man måste förstå att spelare vill testa vilken nivå de håller på och bli så bra som möjligt.

    SvaraRadera
  68. Självklart skall girigbuken bänkas. Det förstår ni marknadsivrare som pratar om att det är ett arbete som vilket som helst.
    Fine, men om jag driver ett företag och en av mina anställda säger upp sig och jag skaffar en ersättare som jobbar paralellt, en ersättare som dessutom är mer kvalificerad, så tror fan att den nya snubben får ta hand om projekten och killen som sa upp sig får städa papperskorgar tills hans uppsägningstid går ut.

    SvaraRadera
  69. Edit: Parallellt

    SvaraRadera
  70. Jag har två förhoppningar i frågan:
    1. Din chans kommer, Bjärsa. Han kommer underfund med att det är nog klokt att skriva på ett nytt kontrakt med mesta mästarna. Även om drömmarna om ett proffsliv hägrar.
    2. Bäste man spelar. Oavsett om kontrakatet går ut eller ej, så spelar den gubbe som sju dagar i veckan förmår bäst och lika många dagar i veckan tar betalt för dessa brytningar etc.

    SvaraRadera
  71. Vafan hade Bjärsa varit utan Blåvitt?
    Säg nu att Bjärsa hade hamnat i en annan förening än blåvitt, svårt å tänka mig att han hade utväcklats till den mittbacken han är idag...?
    När det handlar om svensk klubbfotbolls överlevnad måste spelarna inse att de måste vara jävligt lojala å tacksamma för den satsningen klubben gjort på dem å vara beredda att till vilket pris som helst göra allt för att klubben skall få ett marknadsmässigt korrekt pris för dem när de säljs till utlandet. Jag tror alla svenskar är måttligt trötta på att svenska spelare skall reas ut som ett gäng "lo-budget" kalsonger medans danska å norska spelare kostar som rysk kaviar när det inte är någon skillnad på kvalité.... Kostar det så kostar det!

    SvaraRadera
  72. Bjärs och Dahlin inser väl att bjärs aldrig kommet att bli någto,och att ngn klubb ute i europa inte vill betala någon nämnvärd summa för honom! Bjärs förhoppning är att tjäna lite pengar,att han vill bli en bättre fotbollsspelare är bara skitsnack,va fan går man då till en klubb som bara vill värva en som bosman för!? Dahlin dahlin ditt j*vla SVIN!

    SvaraRadera
  73. Annat var det på Milds tid när spelarna sprang från alla sveriges hörn till kamratgården för att få spela för "vårt kära IFK"

    SvaraRadera
  74. Ännu en anledning till att satsa på egna talanger från Akademien framför 16-, 17-åriga landslagsspelare från Vetlanda. Klubbkänslan och lojaliteten grundläggs i Akademien och de bästa killarna där är oftast lika bra numera. Problemet är att en värvad spelare oftast får fler chanser p.g.a. kontraktet med lön, lägenhet mm. Våra egna talanger kan nog tänka sig att skriva på ett nytt kontrakt med klubben precis innan de blir värvade av en storklubb i Europa, av ren tacksamhet för utbildningen i Akademien. Lyft fram de egna talangerna !! Forsätt att förädla klubb- & lag-känslan bland våra ungdomar, så får vi dom karaktärer som ger klubben framgångar i Europa så småningom.

    SvaraRadera
  75. Frankie:

    "AL/ Du har inte gjort fel, att folk inte håller med visar bara att du haft förmågan att väcka till debatt och inspirera fler att vädra sina egna åsikter. Det är så nära "rätt" man kan komma med en krönika, även om inte alla håller med dig i sak... "


    Jag struntar i om folk inte håller med mig. Jag insåg bara att jag inte riktigt tänkte igenom ett stycke i min text och ville spinna vidare på det. Tyvärr så är det svårt att hålla igång en diskussion på kommentarsidan =)

    Kanske ett öppet forum hade varit en bra idé här på BB? Om någon orkar agera sax.

    SvaraRadera
  76. AL, det finns redan: http://forum.baraben.com

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.