2008/10/20

Smått o bollgôtt: Fast i stockis mediebrus

SMÅTT & BOLLGÔTT TV4 har just nu ett "embargo" mot SVT, de får inte visa nyhetsbilder från Allsvenskan. Personligen tycker jag att det känns lite som ett skivbolag som försöker stoppa nerladdning från internet genom att konfiskera en högstadieklass datorer för att göra ett exempel av dem. Så länge TV4 har landets mest miserabla fotbollsjournalistik så kanske de bör rikta fokus på att skapa en produkt som fotbollskonsumenterna är intresserade av att titta på än att rikta sin energi åt småaktigheter som det här. Men vad vet jag.
___________________________________
Vi kan väl gå över det här med Mats Persson och "Plånbok" en gång till. En gång till ja. Som om vi inte redan fått nog av den här soppan, härvan, kalla det var ni vill. Vad är det som har hänt egentligen? Ja, bortsett från att dessa två genier fifflade på sådan Bofors-affären-nivå att de nästan fick hela Blåvitts organisation att ta till en Titanicmanöver? Jo first things first.

"MP" och "Plånbok":

0. Fifflade.
1. Dömdes i tingsrätten.
2. Deras straff höjdes i hovrätten
3. Nu har de överklagat till högsta domstolen

Vad kommer härnäst?

4. De döms för landsförräderi.
5. Fångtransporten skickas av misstag till Guantanamo Bay.
6. De tilldelas tvångskommendering till Afghanistan, som samhällstjänst.
7. Satan fördömer dem till obligatorisk närvaro på Häckens hemmamatcher i två månader.
____________________________________

____________________________________
Innebär det här att Gaisare härdanefter kommer portas från Öis matcher?
____________________________________
Vad är grejen med polska mediebrudar och viljan att skrika antisemitism? Om jag inte är helt fel underrättad så var Polen rejäla medlöpare till en av de värsta etniska utrensningarna de senaste tusen åren? Där en och annan semit stod i fokus. Så att skrika "antisemit" åt lillebror Birro känns i sammanhanget, hmmm, smått falskklingande.

Det är ungefär som att skrika "jävla Gaisare" så fort nalkas derby när man själv är uppvuxen med föräldrar som har stämpelkort hos stadsmissionen och bor i en pundarkvart djupt in i Majornas mörker som man delar med Sanna Bråding och Fredrik Strage...
____________________________________
Jämför ovanstående bild med följande tabell. Stockholmare.
______________________________________
Inga matchbilder i SVT är en ny situation som dock kan ge klassiska text-tv sidan 343 en sjukt stark comeback. Där följde många av oss allsvenskan långt innan TV4 ens var påtänkt. Snart dags igen. Undrar vad en reklamplats på 343 vore värd för Svenska Spel eller Ladbrokes...
______________________________________
Dagens bloggcitat:
- Har funderat varför man inte får låtsas suga kuk men får vara rattfull eller kvinnomisshandlare inom den svenska fotbollen.

47 kommentarer:

  1. Polen medlöpare till antisemitisk utrensning? Du bör akta tungan när du kluddar eller åtminstone ifrågasätta dina kunskaper i modern historia och begränsa kluddandet därefter. Sanslöst korkat och respektlöst.

    Heja blåvitt

    SvaraRadera
  2. Hm, senast jag kollade blev Polen invaderat av Nazi-Tyskland 1939. Låt dina blogginlägg handla om fotboll istället och skippa sånt du inte fattar.

    SvaraRadera
  3. Man ska trampa jävligt försiktigt när man pratar om såna frågor och att kalla polacker för medlöpare är inte särskilt taktfullt. För de polacker jag känner är det som att peta i ett sår som inte riktigt läkt ännu. Låt bli att blåsa liv i en debatt som de inblandade redan lagt bakom sig!

    MEN, om du inte kan låta bli det så kan du ju åtminstone vara konsistent i ditt resonemang; Sverige var medlöpare, polen blev invaderat italien - där birro har en rot - var en av axelmakterna.

    SvaraRadera
  4. Vem kom med citatet? Festligt! =D

    SvaraRadera
  5. Avfärdar myten om att det finns;

    a)mörker
    b)pundarkvartar
    c)gajsare

    i majorna

    //stadsdelsnämnden

    SvaraRadera
  6. Citatet är ju klockrent!

    /Heinrich

    SvaraRadera
  7. Polskan Z är själv judinna. Hon blev lack på han och kallade han judehatare för det är så enkelt att slänga det åt folk när dem kritiserar israel eller någon som är jude/judinna öht.

    så du är lite felinformerad :D

    SvaraRadera
  8. Hm, det största felet med ditt utspel är dock att Katrin är judinna. Även om man skulle anse att Polen bär ansvaret för en del av förintelsen känns det kanske lite missriktad att vända detta mot en släkting till just den förföljda gruppen. Att hennes uttalande lik förbannat var korkat är en annan sak.

    Det som stör mig mest är dock ljushuvudet som först kritiserar din kommentar för att i nästa andetag konstatera att Sverige var "medlöpare"- Du kan uppenbarligen ingenting om detta ämne; låt din tunga för evigt vara tyst.

    SvaraRadera
  9. Dra åt helvete, "Polen rejäla medlöpare"!

    Naturligtvis finns det perioder, tillfällen, Polen kollektivt kan och bör skämmas över. Däremot, finns det få länder som gjorde så mycket för judarna under den tiden som Polen.

    Vad frankeboy sade.
    Vad anonym 01.22 sade.

    SvaraRadera
  10. Polska folket hade såklart inget som helst ansvar för det som hände i Polen under ockupationen? Polen har alltså inget som helst historiskt ansvar?

    Gomorron.

    SvaraRadera
  11. anonym 08:58/ Det är ju precis det han driver med. Att en idiot inte blir smart av att hon skriker lite högre än andra. Det är i det här fallet du som inte förstår att han förstår att de förstår att du inte förstår vad han förstår.

    SvaraRadera
  12. Han säger bara att det är ironiskt att det är just polackerna som går i taket med tanke på vad som hände just i polen under kriget. meeeeen såklart ska en del rättshaverister lipa lite, sånt är baraben-livet! :D

    SvaraRadera
  13. Det var det värsta smörjan jag har läst på Baraben. Birro kallade de för elit-judism. Typiskt antisemitiskt snack http://209.85.135.104/search?q=cache:_f_IEulNhoAJ:www.marcusbirro.se/bloggen/%3Fp%3D945+birro+judehatare&hl=sv&ct=clnk&cd=14&gl=se

    Att hetsa mot judar i Polen är helt sjukt. "I dag finns omkring 6 000 – 8 000 judar i Polen, beroende på hur man räknar. Före 1939 var de omkring 3,5 miljoner och utgjorde tio procent av landets befolkning. När kriget tog slut hade drygt 200 000 av Polens judar överlevt, många av dem i Sovjetunionen. De flesta av dessa lämnade landet i takt med att Polen blev alltmer stalinistiskt.År 1968 anstiftade de kommunistiska ledarna en officiell pogrom. Den krävde inga dödsoffer, men människor av judisk börd fråntogs sina arbeten, sin mänskliga värdighet och tvingades att flytta. Kampanjen var ett led i inre fraktionsstrider inom kommunistpartiet, men fick svåra följder för landets kvarvarande judar. Allt organiserat judiskt liv upphörde, synagogor stängdes och begravningsplatser skändades."

    Att länka till den hyperantisemitiska Jingebloggen är sjukt! http://jingewatch.blogspot.com/ http://utkast.livejournal.com/14696.html

    SvaraRadera
  14. Ännu en Dingeblogg

    http://objektivjingeblogg.wordpress.com/

    SvaraRadera
  15. Som sagt, en del gör allt för att så synas och höras.

    SvaraRadera
  16. vilket jävla gnäll!

    SvaraRadera
  17. Ge fan att skända Mjorna din träl!

    SvaraRadera
  18. Det här är dagens kommentarshumor:

    ""I dag finns omkring 6 000 – 8 000 judar i Polen, beroende på hur man räknar. Före 1939 var de omkring 3,5 miljoner och utgjorde tio procent av landets befolkning."

    Tar du som argument för att det är fel att fråga hur trovärdigt det är när polacker lipar om antisemitism?!? Det visar ju på det största "överlöpandet" ever.

    # Martin Niemöller var tysk präst under naziregimen och satt i koncentrationslägret Dachau mellan 1937 och 1945. Om nazisternas utresning sade han:
    # Först så tog de kommunisterna, men jag sade ingenting, för jag var ju inte kommunist.
    # Sedan tog de fackföreningsmännen, jag sade ingenting, för jag var ju inte fackföreningsman.
    # Sedan tog de judarna, jag sade fortfarande ingenting, för jag var ju inte jude.
    # Sedan tog de katolikerna, men jag sade ingenting, för jag var ju protestant.
    # När de sedan kom för att ta mig, fanns det ingen kvar som kunde säga något.

    Och polackerna är fria från ansvar för vad som hände där under kriget? Väx upp.

    SvaraRadera
  19. hahahaha "Det är ungefär som att skrika "jävla Gaisare" så fort nalkas derby när man själv är uppvuxen med föräldrar som har stämpelkort hos stadsmissionen och bor i en pundarkvart djupt in i Majornas mörker som man delar med Sanna Bråding och Fredrik Strage..."

    årets bästa textrader!

    SvaraRadera
  20. Öh? Dessa två kvinnor som nämndes i blogginlägget är judar bördiga från Polen.

    SvaraRadera
  21. Blanda fan inte ihop Gajs och Majorna en gång till!!!

    SvaraRadera
  22. Just drop it...

    SvaraRadera
  23. Vad händer med Baraben? Känns som kvaliten bara rasar mer och mer. Lite mer fotboll, lite mindre dynga gärna.

    SvaraRadera
  24. För det första; Majorna känns väldigt Gais

    För det andra; har inte både polacker och judar alltid varit rätt opålitliga?

    SvaraRadera
  25. Tyvårr måste jag hålla med; Majorna känns jävligt Gais. Sorry alla blåvita människor som bor i Majorna.

    När det gäller opålitligthet så ligger såväl polacker, afrikaner, norrmän, danskar, fransoser, asiater, judar och gaisare i topp på min opålitlighetslista.

    /Henrich

    SvaraRadera
  26. andreas, icke läskunnig? här har du ett inlägg med 6-7 fotbollsnyheter och en pungspark mot några mediegnällare och så säger du mer fotboll? nästan hela inlägget handlar om fotboll. jesus.

    SvaraRadera
  27. 7 fotbollsgrejer nu när jag räknade efter. jesus.

    SvaraRadera
  28. "Det är ungefär som att skrika "jävla Gaisare" så fort nalkas derby när man själv är uppvuxen med föräldrar som har stämpelkort hos stadsmissionen och bor i en pundarkvart djupt in i Majornas mörker som man delar med Sanna Bråding och Fredrik Strage..."

    Du verkar ju vara en sympatisk människa. Kan inte du tala om var du är uppväxt och i vilka stadsdelar man får hålla på blåvitt?

    SvaraRadera
  29. Korven, Frankie, Holger:

    Snyggt stavfel i denna texten:
    "Innebär det här att Gaisare härdanefter kommer portas från Öis matcher?"

    Härdanefter? Hur förklarar du det pinsamma stavfelet? Vill vi ha en förklaring nu? HUR KAN MAN STAVA FEL?

    SvaraRadera
  30. Judar och polacker känns som jävligt mycket GAIS. Under kommunisttiden frodades antisemitismen i Polen. Massor med judar tvangs lämna landet.

    ÖIS är pröjs

    SvaraRadera
  31. "Korven" Coolt smeknamn! Fick du det av din kompisar utanför Surte Grillen?

    SvaraRadera
  32. Alla ni som inte bor i Göteborg kan välja era lokala lag. Vi skulle uppskatta om slutade gå på matcherna.
    I dessa inkluderas Mölndal, Hisingen, Ale, Kållerd, Lindome, Västra Frölunda med mera kolla posten när den kommer står det inte Göteborg som postadress välj då ert lokala bonkegäng.

    SvaraRadera
  33. http://www.newsmill.se/artikel/2008/10/20/marcus-birro-har-visst-uttryckt-obehagliga-ideer-om-judar

    SvaraRadera
  34. Komma här och påstå att majorna är Gais, bidrag och pundare.

    Vem fan är du? Din jävla pajas.
    Du får gärna komma fram till valfritt majorna gäng på matcherna (de finns en del) och säga det. Det blir tjära och fjädrar för din del. Håll dig i kranskommunen där du uppenbarigen hör hemma.

    SvaraRadera
  35. "Anonym sa...

    Alla ni som inte bor i Göteborg kan välja era lokala lag. Vi skulle uppskatta om slutade gå på matcherna.
    I dessa inkluderas Mölndal, Hisingen, Ale, Kållerd, Lindome, Västra Frölunda med mera kolla posten när den kommer står det inte Göteborg som postadress välj då ert lokala bonkegäng.

    21/10/08 18:25"

    Bor på Hisingen, och det står Göteborg på postorten:)

    Skulle bara supportrar i innestaden vara tillåtna att gå på matcherna, så hade Blåvitt nästan enbart haft tv-supportrar.

    SvaraRadera
  36. Vem fan vågar snacka skit om Majorna?!

    SvaraRadera
  37. "Det är ungefär som att skrika "jävla Gaisare" så fort nalkas derby när man själv är uppvuxen med föräldrar som har stämpelkort hos stadsmissionen och bor i en pundarkvart djupt in i Majornas mörker som man delar med Sanna Bråding och Fredrik Strage..."

    haha vafan vad är det här :P vilka metaforer

    SvaraRadera
  38. Majorna är GAIS - IFK är förort!

    SvaraRadera
  39. När man skummar igenom kommentarerna här så blir man ju lite rädd när folk skriver att judar är opålitliga, det känns ju lite obehagligt att folk tror att just judar skulle vara mindre pålitlga än någon annan person på grund av dess religionstillhörighet...

    SvaraRadera
  40. Kolla igenom "IFK Göteborg - från kvartersklubb till världslag" (finns på TPB), Arne Hegerfors reder ut begreppen om vad majorna är. Svaret är blåvitt, för den som inte orkar vänta...

    SvaraRadera
  41. Ha ha, Majorna känns ju flummigt, gaisigt och lite småkommunistiskt...

    SvaraRadera
  42. Äh, låt gamla fina Majorna va. Det är ett traditionellt Blåvitt-fäste, det vet ju alla. Det enda sammanhållna gajs-område som finns i hela världen är avd 16 på lillhagen

    SvaraRadera
  43. Århundradets "Cover up" och vilseledande fortsätter. Att IFK lyckades få rätten att gå på linjen att IFK är offer och att man inte visste något i styrelsen om Mats och Plånboks affärer? Det måste vara århundradets blåsning. Undrar just hur mkt de har fått för att ta på sig skulden.

    Självklart begriper alla att Ordförande och andra i styrelsen var informerade. Men, nu har klubben lyckats framställa sig som ett offer. Snyggt, smart och bra gjort. Påminner en hel del om vad som diskuterats här i övrigt.... "Vi visste ingenting", vi såg ingenting, vi lydde bara order... osv...

    SvaraRadera
  44. Håller med, alla jävla trashiga snubbar från kranskommunerna som smutsar ned vår underbara stad vid varje hemmamatch undanbedes.

    SvaraRadera
  45. Bilden på Bajen känns väl lite löjligt klippt? Vet inte nu om rubriken fortsätter som såhär, men jag förutsätter att den antyder att man är bäst i Sthlm, vilket samma tabell som du länkade till påvisar, och vilket är det enda som något av Sthlms-lagen har kvar att spela för innevarande säsong.. Och nej jag är inget Bajenfan för fem öre, men ge fan i att kasta sten i glashus, det är inte långt ifrån att vi själva sitter i samma sits, utan något vettigt att spela för..

    SvaraRadera
  46. Jadu "Korven". Det mesta på baraben brukar ju annars vara relaterat till fotboll på något sätt. Gällande antisemitismen försökte du dra paralleller till gajs-derby bara för att kunna skriva om det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.