2008/10/26

Så jävla gött!

KROSSEN PÅ ULLEVI Vad mer kan man säga egentligen? Hur underbart var det inte att vara på plats på Ullevi idag? Hur gött var det inte att äntligen få sätta bönderna på plats, efter så många år där de alltid gjort sin bästa match när de möter oss, var det nu vår tur att göra vår bästa match mot de gulsvarta. 5-2 och tankarna fördes till den gamla tiden champagnefotboll. Fotbollsporr, propaganda, you name it.

Det var ett genidrag att stärka mittfältet med tre pjäser centralt där Gustav agerade rens som på den gamla gida tiden, och Jakob var återigen bra i sin roll som speluppläggare. Och Wernbloom gör en sån match som bara han kan göra. Kämpar och sliter och djurar men är samtidigt finliraren som smeker in en frispark och bombar mål i krysset som han aldrig gjort annat. Werner var grym idag.

Och vilka mål vi fick se. Jakobs är egentligen det vackraste på sitt sätt. Väggspelet Lund-Sella-Lund-Jakob är himmelskt och avslutas perfekt av 18-åringen. Och spelet innan Pontus mål var inte dumt det heller. Faktum var att vid både Pontus och Gustavs mål så undrade man först om det verkligen var mål då båda satt så skönt i stolpen som markerar gränsen mellan kortsida och långsida i nätmaskorna. Pang sa det bara så studsade bollen ut igen. Så enkelt. Så löjligt. Så snyggt.


Tänker man på ett sätt så är det rätt synd ändå att allt ska komma samtidigt. Tänk om vi hade kunnat dela upp målen istället, så att några hade gjorts på tex Ljungskile istället...

Men det är historia nu. Precis som säsongen snart är också. Och det blir inte guld i år för nu har både Kalmar och Ellos två hemmamatcher härnäst och det finns inte en chans i världen att de tappar det helt och hållet, båda lagen. Men en sån här dag gör det inget. Vi krossade äntligen bönderna och vi som var där fick oss ett fotbollsminne vi kommer bära med oss länge.

Tack för det, mitt älskade Blåvitt.

*********************************

Sammandrag Blåvitt- Ellos 5-2 (1-1).

17 kommentarer:

  1. Nyss hemkommen efter 4 snabba öl. Det var helt otroligt bra idag bara stod och gapade. Målen var ju så jävla snygga med ;)

    Ser fint ut inför framtiden!

    SvaraRadera
  2. Ibland förstår man varför man håller på som man gör. Ibland blir det så enkelt, så enkelt, att hålla på IFK Göteborg.

    SvaraRadera
  3. blir inte mycke sömn inatt, kan inte sluta titta på målen.. 5 kandidater till årets mål, i samma match, av samma lag! :D

    SvaraRadera
  4. får ej sammandraget att fungera....visas ingenting.....surt...men vi vann ju och målen finns på näthinnan:)

    SvaraRadera
  5. För den som undrar varför inte feldgraus femma har dykt upp kan det meddelas att det är därför han söp sig redlös på hynden ikväll, sicket fyllesvin ;)

    SvaraRadera
  6. Har aldrig gillat Ellosare men idag rök verkligen respekten för dem totalt när de gick, nästan allihopa, med 20 minuter kvar. Så gör fan inte riktiga supportrar.

    SvaraRadera
  7. Har aldrig gillat Ellosare men idag rök verkligen respekten för dem totalt när de gick, nästan allihopa, med 20 minuter kvar. Så gör fan inte riktiga supportrar.

    SvaraRadera
  8. 23:36

    dom va ju tvugna att gå tidigare annars hade dom inte varit hemma innan midnatt, skördetröskorna och traktorerna går inte så snabbt..

    SvaraRadera
  9. 26/10/08 23:46

    Hur kul är de att ens titta på ett lag som är såååå beroende av två spelare? Ingen bredd, enkelt. Ni är inte bättre. Men då passar jag på att klaga på att TO gick av tidigt för oss och att Söder är skadad.
    Bra där!

    SvaraRadera
  10. Fy fan vilken skön match, synd med 5-2 målet bara, skulle se ännu mer förnedrande ut för Boråsarna på pappret annars :P

    SvaraRadera
  11. De här försöken till skämt om att Boråsare skulle vara bönder osv. De är faktist lam, riktigt jävla lama.

    Kan ni inte hitta på nytt istället? Eller ni kanske trivs med att gå runt i samma tråkiga vanor?

    Grattis till segern förövrigt.

    Nej jag är inte från Borås.

    SvaraRadera
  12. Snälla , kan inte matchen läggas upp på nätet? Speciellt andra halvlek kan man se hur många gånger som helst. Vad hände med kanal Glenn? PLEASE,PLEASE,PLEASE!

    SvaraRadera
  13. david:

    6:52 - det blir lite kaffe framför datorn varje dag efter morgonmjölkningen?

    SvaraRadera
  14. 10:47: Det finns en torrent på Swebits. Men det är en inloggningssajt.

    Men då är det väl bara en tidsfråga innan den läcker till TPB.

    SvaraRadera
  15. Det går inte att registrera sig på Swebits, de har nått maxtaket på antal medlemmar. Så ett läckage till Pirate Bay vore mycket välkommet!!!

    SvaraRadera
  16. matchen finns på swetv.org

    SvaraRadera
  17. Anonym 20.40

    Har laddat ner den och i foldern har jag en massa små filer av typen bu.r00-96, .rar och .sfv.
    Vilket program använder jag för att kolla på matchen och hur gör jag för att se allt i en följd?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.