2008/10/07

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Ärligt talat, visst är det synd om Adam Johansson? Egentligen är det ju inte synd om honom eftersom Rehn/Olsson faktiskt anser att han är för bra för att sitta på bänken, men hur kul kan det då vara att bli placerad som vänsterytter återigen, när man egentligen är högerback? Tyvärr gör han det inte speciellt bra där ute heller, men det handlar mer om positionen än om Adam. Men det får ju honom att se dålig ut. Stackarn. Samtidigt är Erik Lund aldeles för bra på högerbacken för att inte få spela. Ett dilemma, helt klart. Klart är det också att det bara återstår två matcher på Ullevi innan vi börjar spela allsvenskt på den nya stadion. Tack, det var på tiden. Nu ser vi till att förlora mot KFF (PW, TO avstängda, Alex lite halvskadad, kanske dags att testa Adam som målvakt?) för att sen köra över Elfsborg, Trelleborg, Djurgården och Helsingborg.

Hammarby IF, hemma
5 poäng: Erik Lund - Jag orkar egentligen inte upprepa mig men killen är ju totalt respektlös, gillar att glidtackla och satsar alltid 100 procent i duellerna. Kliver dessutom fram och snor bollen framgångsrikt ett antal gånger. Vårdar boll mycket fint.
3 poäng: Tobias Hysén - Har gjort ett antal bra matcher i rad nu och verkar våga så mycket mer när självförtroendet finns där. Snygg vrickning fram till TO vid 1–0, och hade ett par andra mycket fina aktioner där han drar ifrån sin bevakare precis så som man vill se honom göra.
2 poäng: Thomas Olsson - Gör egentligen ingen jättematch och slarvar en hel del med bollen till skillnad från kollegan på innermittfältet, Pontus, men nyper snyggt till vid 1–0 och glänser till någon gång då och då.
1 poäng: Jakob Johansson - Gör sitt snyggaste allsvenska mål hittills. Vilket i och för sig enbart beror på att det var det första. Jag brukar alltid sucka när JJ byts in för han är osynlig för det mesta men i dag var han faktiskt på hugget och syntes desto mer. Har fortfarande framtiden för sig.

Totalt efter 25 omgångar
1. Kim Christensen - 44 poäng
2. Tobias Hysén - 30 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 30 poäng
4. Robin Söder - 20 poäng
5. Gustav Svensson - 18 poäng
6. Pontus Wernbloom - 17 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 13 poäng
8. Sebastian Eriksson - 11 poäng
8. Niclas Alexandersson - 11 poäng
10. Adam Johansson - 10 poäng
11. Erik Lund - 9 poäng
12. Stefan Selakovic - 6 poäng
13. Killen i halvtid - 5 poäng
13. Thomas Olsson - 5 poäng
13. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
16. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
17. Klacken - 3 poäng
17. Publiksiffran - 3 poäng
17. Martin Smedberg - 3 poäng
20. Jakob Johansson - 2 poäng
21. Daniel Alexandersson - 1 poäng
21. Nicklas Carlsson - 1 poäng

22 kommentarer:

  1. Varken poäng för röken eller pontus?? Tyckte de två var bäst idag.

    SvaraRadera
  2. Hur kan TO få poäng men inte Wernbloom? Skandal!

    SvaraRadera
  3. Kim, PW, Ragge, Bjärsa, med flera borde naturligtvis också haft poäng. Men det är bra för diskussionen att folk inte gillar min betygssättning... ;)

    SvaraRadera
  4. Återigen... Var är Werner?

    SvaraRadera
  5. På läktaren var vi rörande överens om att Alexandersson ska ha 6 poäng i varje match han är på plan, är med i truppen, avstängd w.s.e säsongen ut, någon som säger imot? Tittade efter dej felgrau men såg dej inte..

    SvaraRadera
  6. varför skall vi förlora mot kalmar?

    SvaraRadera
  7. Det var sann spelglädje på Ullevi igår, riktigt rolig fotboll!
    En välförtjänt seger helt klart!

    SvaraRadera
  8. Hoppas det blir en ketchup effekt för JJ nu, han har ju varit lite som Rosenberg i landslaget hittills.

    SvaraRadera
  9. Instämmer i kören, klart Pontus ska ha poäng. Den bröstvärmaren var ju matchens behållning.

    SvaraRadera
  10. "Nu ser vi till att förlora mot KFF"

    Varför skulle vi göra det? Självklart ska vi vinna och odla ett starkt blåvitt spöke som genomsyrar hela Kalmar.

    SvaraRadera
  11. Jag stämmer in i det Frankie sa på läktarn igår: den feta damen har inte sjungit, vi jagar guld!

    SvaraRadera
  12. Instämmer i allt du skriver feldgrau... Ända tills enpoängaren. JJ?! Fucking JJ!!! Han må vara ung och lovande och kanske kanske kanske lite bättre (läs: inte lika dålig) än vad han brukar vara, men ändå; Fan vad dålig han är. Han har framtiden för sig, men just nu är det en stor gåta hur fan han ens får plats i truppen när Sella ställs utanför.

    SvaraRadera
  13. Word Mario, word! Jag ser inte JJ:s storhet, annat än den rent fysiska då. (Något som för övrigt leder tankarna till Källström i dif, inga jämförelser i övrigt)

    Var det inte Erling som ställde frågan för ett tag sen om hur det kommer sig att JJ har räkmacka in i A-truppen när så mycket talang huserar i U21!?

    SvaraRadera
  14. När Alex lägger av kanske Adam kan ta hans plats på höger mittfält.

    SvaraRadera
  15. JJ gjorde en snygg vasquezpass till Hjalmar i ett trängt läge (eller såg jag fel?). Det plus målet (som förövrigt var en riktig strut) bör ge en poäng.

    SvaraRadera
  16. Kan feldgrau förklara varför denne inte vill att Blåvitt skall vinna alla sina matcher?

    SvaraRadera
  17. Hjalle var iallafall sämst igår

    SvaraRadera
  18. Pontus var bäst på plan igår!

    SvaraRadera
  19. Pontus skulle fått poäng !
    Någon som har texten till ny "ramsan" som invigdes igår ?
    Släng in en länk eller text till den här så fall tack på förhand.

    SvaraRadera
  20. Ingo 09:26 & Anonym 12:20/ I den bästa av världar vill jag naturligtvis att IFK vinner resterande matcher och osannolikt tar guldet. I den näst bästa av världar vill jag naturligtvis att IFK vinner resterande matcher men att Kalmar ändå tar guldet. I den tredje bästa av världar vill jag att IFK hindrar Elfsborg från att ta guldet. Om det betyder att vi måste förlora mot KFF, then so be it.

    SvaraRadera
  21. elfsborg är inga rivaler, sluta gå på boråsarnas historierevisionism! elfsborg försöker lansera sej själv som ett riktigt fotbollslag derbyn å rivaler etc. det är dom inte, de är ett gäng bönder som huserar i tabelltoppen på lånad tid. elfsborg är inte blåvitts konkurrenter, de är norrby if's.

    om gajs, öjs eller gnaget håller på att ta guld ställer man ut skorna, annars ere bara blåvitt som gäller.

    SvaraRadera
  22. PW var bäst på plan! Peta Alex och låt Adam spela på höger mittfält.

    Nu krossar vi Kalmar.

    /DiCanio

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.