2008/10/23

Den blåvita vaggan- är kranskommunsblåvita riktiga änglar?

VEM ÄR MEST BLÅVIT? Okay, efter mitt förra inlägg där jag enligt en del smutskastade Majorna är det dags att nysta ut lite kring det som verkar vara ett oerhört känsligt ämne: Vilken stadsdel är mest blåvit? Här räcker det inte bara att säga "Öh det är ju Linné såklart Blåvitt grundades ju änna där" då någon lika gärna kan kontra med att Kålltorp är mer Blåvitt med tanke på att Kamratgården legat där.

Men det här är hela poängen. Vi ska försöka, med hjälp av era åsikter och kommentarer, att skapa en helhetsbild, en bredare bild av vilken stadsdel, kranskommun, förort eller närliggande by i Göteborg med omnejd som är den mest blåvita. Ni läsare bestämmer själva reglerna för vad för kriterier som bör användas.

Gör så här:
1. Rösta i nedanstående omröstning om ditt favoritval.
2. Skriv en kommentar i kommentarsboxen med din motivering.
Om ni orkar så: 3. Maila in en film, bild, sceenprint, artikel, dikt, målning eller vad som helst som stärker din teori om varför det är mest blåvitt där du bor, där du känner dig hemma eller där du är född.

I grund och botten söker vi även svaret på: Är
innerstadsgöteborgaren mer blåvit
och äkta ängel än kranskommunssupportern?


Vilken del av regionen ser du som IFK:s vagga?
Centrala GBG
Majorna
V:a Hisingen (Torslanda, Biskop, Eriksberg mfl.)
Hising east (Lundby, Backa, Lindholmen mfl.)
Vast: Askim-Hovas
Ost: Kortedala-Bergsjon
Lunden, Kalltorp, Orgryte
Nordost: Angered, Hammarkullen, Hjallbo mfl.
Nord- Kungalv, Stenungsund, Lysekil, Smogen mfl.
Syd- Kungsbacka, Fjaras, Varberg, Onsala mfl.
East: Boras, Bollebygd, Lerum, Floda, Alingsas
Mitt svar finns ju inte med, vad e detta?!
Gaisarens alternativ: Alla IFK:are e kranskommunspack som stinker
pollcode.com free polls

51 kommentarer:

  1. Mölndal saknas ju!

    SvaraRadera
  2. Finns det verkligen en "innerstad" i Göteborg, och i så fall var går då gränsen, och vem har hävdat att det skulle vara så?

    SvaraRadera
  3. Finns en hel del änglar i Värmland, Skåne, Dalarna och stor del av Västergötland.

    Hade vi varit 20 år tillbaka hade det funnits "många" änglar i hela Sverige.

    SvaraRadera
  4. GAIS är HELA Götet, inge snack! Änglapacket är förort!

    SvaraRadera
  5. Mest Blåvita.. antingen Blåvit eller inte..spelar väl för fan ingen roll vart du bor eller är uppväxt!?

    SvaraRadera
  6. Första anonym! Mölndal är väl fan inte Göteborg eller..?

    Majorna är ju gaisarestället nr1!

    Det mest blåvita i Göteborg är Kålltorp/lunden/skatås/härlanda/ånäs. Inte Örgryte...

    Känns helt enkelt som att det är där blåvitt hör hemma! Tittar man vart spelarna bor, vart blåvitt tränar osv så är det i dessa trakterna. Detta borde ju inte vara ett svar men bara en feeling att dessa stadsdelarna är mest IFK Göteborg liksom...

    SvaraRadera
  7. Håller helt med anonym 22:53 om att de östra delarna av stan känns mest genuint blåvita. På samma sätt som gajsarna traditionellt har sin tyngdpunkt i väster. Att blåvitt har fler supportrar i förorter och kranskommuner beror på att blåvitt har avsevärt fler supportrar generellt. Glöm heller inte att blåvitt i många år värvat mycket från stora delar av västsverige vilket fått "upptagningsområdet" att växa. Jag har dessutom stött på många gajsare från genuint götebosska stadsdelar som Stenungsund och Kungsbacka också.

    Har en farfar på snart 90 som bekräftar bilden av ett blåvitt öster och ett grönsvart väster. Han är (liksom jag) uppvuxen i områdena kring Olskroken och Redbergsplatsen och berättar att de (blåvita i öster) brukade göra upp med gajsarna från Majornas ruckel. Tveksamt empiriskt underlag, men det är min bild.

    Själv har jag rötterna i öster och bor i centrum, men lägger rösten på östra Gbg.

    SvaraRadera
  8. HERRLJUNGA så klart

    SvaraRadera
  9. 1. Lunden ligger i Örgryte. 2. Skatås ligger inte i Kålltorp utan i Härlanda.

    Men självklart är det Härlanda som är vaggan. Kamratgården samt att man ständigt stöter på de blåvita spelarna här talar väl sitt tydliga språk?

    SvaraRadera
  10. vilket alternativ ligger gamlestan, Utby, Partille Kviberg till då?

    SvaraRadera
  11. Stackars stackars alla lunden barn, står och dricker folköl på St Sigfrids plan....

    Vi i centrala GBG kommer alltid vara lite bättre än alla andra mohahahaha...

    SvaraRadera
  12. Anonym 23:29: Ska vi vara petiga ligger både Kålltorp och Skatås i Härlanda...

    Det här känns som en lite konstig diskussion. Kommer ni inte ihåg den där farsan från... jag tror det var Piteå... som hade två smågrabbar som var inbitna blåvittsupportrar och åkte ner inför sista omgången för att se träningarna och se matchen mot Trelleborg? Skulle den familjen inte vara äkta änglar? Jag blev själv både rörd och stolt när jag läste om det. Det, om något, är väl äkta supportrar? Och där snackar vi fanimig kranskommun....

    SvaraRadera
  13. Nu kommer jag för en gångs skull ikläda mig rollen av en sådan där vedervärdig person som kommenterar och klagar... lite iaf;)

    OK för att detta är en skojgrej, men jag man är lite fel ute: blåvitt är universellt ju!

    Själv från Kungälv; mest bandykultur här ute, men vi har ju i alla fall bidragit med PW!

    SvaraRadera
  14. Jag tycker inte man kan säga att man är mer eller mindre blåvit beroende på vart man bor, det är skit samma, men skulle jag säga något område som är blåvitts "vagga" så är det isf delsjöområdet med kamratgården osv. Men det är endast för att klubbens hjärta är stationerat där. Då tycker jag verkligen inte att de människor som bor däromkring är mer blåvita än oss andra, det är en helt annan sak. Är inget fan av "men är mest blåvit"-debatter annars heller, man gör det man känner att man orkar och då är jag nöjd.

    Nu springer vi om kalmar och elfsborg så allt är som det borde!

    SvaraRadera
  15. Lyckat att inte ha med ett alternativ för de typ 100 000 människor som bor i västra Göteborg men inte i Askim-Hovås eller Majorna... D v s Fiskebäck, Påvelund, Näset, Frölunda, Tynnered, Högsbo, m m. :P

    SvaraRadera
  16. Det enda sättet att verkligen avgöra är väl att göra en SIFO undersökning eller liknande för att avgöra vilken statsdel som procentuellt har mest IFKare :p

    SvaraRadera
  17. Alla som röstar e gaisare...

    SvaraRadera
  18. Majorna känns gais.

    SvaraRadera
  19. Körleken till ett lag är givetvis gränslös. Alla försök till att få "mitt" område att vara mest blåvitt är ju bara försök till självhävdelse.

    Inte fan älskar man Blåvitt mer för att man bor i Mölndal än i Majorna. Det är som att säga att föräldrarna i Mölndal älskar sina barn mer än de i Majorna. Personligen tycker jag nog att de killarna från Piteå är genuina änglar...

    SvaraRadera
  20. Ganska självklart val.
    Lindome är mest Blåvitt, det säger ju gais, då är det sant.

    SvaraRadera
  21. Allt söder om Kållered, Lindome då Gaisarna verkar hata det, Kungsbacka pga att här håller vi hårt på traditionerna. Överklassnissarna håller på ÖIS, allt mänskligt patrask på GAIS och alla hedervärda på Blåvitt.

    MVH//Big Daddy

    SvaraRadera
  22. "Mitt svar finns ju inte med, vad e detta?!"

    SvaraRadera
  23. Vilket alternativ motsvarar Linné? Iofs är nog Örgryte/Kålltorp/Härlanda det mest korrekta i vilket fall.

    SvaraRadera
  24. Åh så jävla gais den här diskussionen är.

    Och dessutom är det skillnad på vilken del som är vaggan och vilken del som är mest blåvit idag.

    SvaraRadera
  25. Tyvärr så finns det ingen konkurrens om stadsdelarna. Gais för fan rycka upp sig lite och se till att färga åtminstone en stadsdel grönsvart. Mitt förlag är att de ska satsa på Gårda, en stadsdel med ca 1000 invånare. Alla fattar ju att en stadsdel som Majorna med ca 30 000 inv inte kan bli grönsvart då det uppskattningsvis endast finns 4 000 nu levande gaisare. Med lyckad rekrytering skulle gaisflocken kunna bli 6 000 individer år 2020. Det kräver dock ett mirakel.

    SvaraRadera
  26. 1. IFK grundades i Olivedal. 2. Maken till meningslös omröstning har inte funnits sen 1985 i Sovjet...

    SvaraRadera
  27. Gaisarna har jobbat hårt för att etablera uttrycket "kranskommunspack". Trist att de lyckats.

    SvaraRadera
  28. Jävligt lyckat att inte ha med varken Frölunda, Tynnered, Fiskebäck, Grimmered, Ekebäck, Långedrag, Påvelund eller Högsbo som alternativ! "Västra Göteborg - Askim/Hovås" - JA, SÅ ÄR DET JU! Snacka om genomtänkt omröstning.

    SvaraRadera
  29. Är född och uppväxt i västra Göteborg (Frölunda, Tynnered, Högsbo) och jag har alltid haft uppfattningen att majoriteten håller på IFK, finns även en del GAIS:are men definitivt fördel för IFK.

    SvaraRadera
  30. Lerum är en stark blåvit ort! Många trogna härifrån!

    SvaraRadera
  31. var fan e mölndal ?

    SvaraRadera
  32. Nåja kållar, ett ska ni i alla fall ha klart för er: Söder och söder om söder i Eken är Bajenland och därmed basta! Inga änglar där inte och vad som tillhör vilka i Götet det är faktiskt av jävligt lite intresse! Det enda av intresse i Svedala är, som ni ju väl känner till, BAJEN!!!

    Kisen på GÖTgatan

    SvaraRadera
  33. Saken var att "KÖRVEN" antagligen från Backa skrev att Majorna är ett Gajs-näste vilket jag som är uppvuxen i Majorna kan dementera. Men självklart bor det en och annan här men inte fan är det dominans.Vi leder dock omröstningen innerstaden är ingen egen stadsdel men många vill ju tro att de bor i CITY men egentligen så bor de vid Olskroken eller i Kville. City är fortfarande hett att bo i tror pöbeln som inte bor där.

    SvaraRadera
  34. Vad är det här för disskusion egentligen?

    Det säger väl sig självt att alla väljer den stadsdelen de själva är ifrån. Personligen tycker jag att Centrum är mest Göteborg, därav mest Blåvitt, men det kan ju vara för att jag bor på Berzeligatan, rakt över Blåvittshoppen, 5 minuter från Ullevi.

    Annars känns väl Johanneberg, Mölndal, Linné och Frölunda som Blåvittområden. Hisingen känns Häcken till trotts som ett Gajsterritorie. Mycket Blåvitt där, likt överallt, men känns som om det är fler gajsare där än på andra ställen.

    Bara mina syner på saken.

    SvaraRadera
  35. Jag var en av dem som blev något förnärmad över beskrivningen av Majorna i förra inlägget. Jag är själv uppvuxen i Majorna och har släkt härifrån från ca 5-6 generationer.

    Morfar berätta om hur det var när han växte upp i Majorna. Då bodde stor del av arbetaklassen i Majorna, Mashugget, Haga. Vilka samtliga höll på Blåvitt. Gaisarna som också var arbetaklass bodde främst i Gårda och Lunden.

    För att sätta det i pespektiv så var Frölunda och Hisingen inget annat än ängar med betande kossor på den tiden.

    När mina föräldrar fyttade från innerstan till Majorna så var det under perioden 75-82 då Majorna rustades upp från att tidigare varit väldigt sunkigt. De flesta som flyttde dit var barnfamiljer som var arbetare och jobbade hårt och tyckte att majorna var ett bra ställe att låta sina barn växa upp i. Därav blir jag riktigt förnärmad när du "Korven" kallar oss pundare bidragstagere etc.

    Många har synen att majorna är Gais och AFA. Helt fel! Gais och AFA vill vara Majorna. Då de i själva fallet är identitetssökare och tror att Majorna är söder och Gais är Hammarby. Dessa individer är knappast uppväxta här. Vilket vilken riktig Majornapöjk som helst kan bekräfta.

    SvaraRadera
  36. Ovanståene inlägg var inte tänkt att på något sätt påstå att majorna är mer blåvitt än något annat ställe. I min bok är man lika mycket blåvitt var man än bor.

    Men ni som nästa gång öser dynga (där inkluderas gaistämpeln) över majorna. Borde sätta det i ett hitoriskt perspetiv samt ha lite mer respekt för de som bor här.

    SvaraRadera
  37. Majorna är GAIS, inge snack! Bläskit är förort!

    SvaraRadera
  38. Borde inte Masthugget och Högsbo vara med i majorna kategorin? Eller är det centrala Gbg? Med tanke på att de andra alterantiven är flera stadsdelar så borde det kanske vara mer rättvist..

    SvaraRadera
  39. Borde inte Masthugget och Högsbo vara med i majorna kategorin? Eller är det centrala Gbg? Med tanke på att de andra alterantiven är flera stadsdelar så borde det kanske vara mer rättvist..

    SvaraRadera
  40. Alla jag känner från Majorna håller på blåvitt....förutom en förvirrad man som håller på öis.
    Alla jag känner som håller på GAIS kommer från Hisingen....där har ni min statistik..

    SvaraRadera
  41. Din statistik är inte värd pappret du torkar dig i arslet med. Majorna är GAIS utom ett imbecillt kluster av blävita på okänd adress.

    GAIS

    SvaraRadera
  42. tyvarr ser man manga partillebor med byxorna instoppade i strumporna och 6 kg vax i haret pa manga matcher

    SvaraRadera
  43. EN STAD, ETT LAG!

    SvaraRadera
  44. En förort, ett lag: Blävitt!

    SvaraRadera
  45. Frölunda finns inte med.
    Jävla skitinlägg.
    Avgå.

    SvaraRadera
  46. Anonym 14:23

    Helt rätt.
    Frölunda som helt missats i denna lilla omröstning måste sägas vara starkt blåvitt. Det är i alla fall mitt intryck.
    LIte gaisare som du säger. Sällan eller aldrig träffat en öisare.

    SvaraRadera
  47. GUD!!!

    Jonsered är Blåvitts vagga!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.