2008/10/22

Dags att sätta ner foten!

SKANDAL Det finns ankdammar. Och så finns det allsvenskan. För det är inget annat än en fet skandal att man ännu inte bestämt datum för när matchen IFK Göteborg - Djurgårdens IF FF AB skall spelas. En match som är preliminärt schemalagd endast tio dagar framåt. En match som kan ha att göra med guldstriden i serien. En match som är legenden Niclas Alexanderssons sista match någonsin på hemmaplan. Tro fan att folk vill komma och se den matchen. Bland anant har jag själv en morbror som bor många mil bort som desperat försöker planera in en resa till matchen. Men det går minsann inte, för det är inget som vet när den skall spelas. Att ta ledigt från jobb och boka tåg, flyg eller bil går inte, för det är ingen som vet när matchjäveln skall spelas. Få saker gör mig så irriterad som pajaserier på den här nivån. Jag skiter i vem som bestämmer, vilka tv-bolag som väljer hit och dit, jag skiter i allt sånt. Bestäm datum för matchen, och gör det NU!

Som om detta skulle hänt i England, där folk reser från jordens alla hörn för att se på matcherna. Skulle man inte ha satt datum för matcher tio dagar framåt där hade det urartat fullständigt. Som om det inte vore nog med att vi blev pissade på i somras när man ställde in Halmstads-matchen med typ fyra dagars varsel. För att Got Event tyckte att vi som är deras största hyresgäster på Nya Ullevi skulle spela på dåligt gräs året ut, för att de själva hade förstört mattan med monstertruckar (för andra året i rad dessutom, som att man inte lärde sig något första året, harrejävlar vilka idioter...) Men när Lagrell kom och pekade då gick det minsann att byta ut gräset på två dagar utan problem. Den incidenten må vara överspelad för länge sedan men jag blir fortfarande röd i ansiktet bara jag tänker på det. Den gången var dessutom chockerande nog att INGEN på Kamratgården verkade ens reagera över det som skedde då. Att bli "pissade på" tyckte man tydligen var skönt. Och nu händer det igen. Är det lika skönt den här gången?

***************************

Något som inte heller känns helt fint är att Robin Söder är skadad och hans medverkan i matchen på söndag är ännu osäker. Känns inte helt bra med tanke på att matchen lär bli rätt öppen och det lär finnas en del ytor att springa på för våra snabba anfallare. Att då spela med statyn Wallerstedt på topp tror jag skulle kunna vara förödande. Måtte Robin bli frisk...

***************************

Känns det förresten inte lite som att biljettförsäljningen till Ellos-matchen inte riktigt kommer igång? 2000 biljetter är sålda på de senaste fem dagarna ungefär, och nu är runt 11000 biljetter sålda. Märkligt egentligen. Det är toppmatch där tvåan möter trean i tabellen, det är fyra omgångar kvar, det är Alex näst sista hemmamatch och det är dessutom "västderby". Varför vill inte folk gå på fotboll längre?

25 kommentarer:

  1. Då tycker jag att vi bestämmer lördagen den 1/11

    SvaraRadera
  2. GotEvent är idioter
    StFF är idioter
    men framförallt så är
    folk idioter.

    SvaraRadera
  3. Folk vill inte gå på fotboll för att deras älskade (?) IFK spelar dålig fotboll.
    Så dålig att de lider. Därför ser de till att inte lida genom att inte gå på matcherna.

    Skulle däremot Blåvitt har riktigt bra chans på att vinna allsvenskan om några veckor kommer det definitivt att bli fullsatt på Ullevi.

    Publiksiffran beror helt enkelt på att spelet är värdelöst i år. Ibland så glimtar det till, men oftast är det under all kritik. Gött i alla fall att vi ligger så pass bra till i tabellen som vi gör.

    SvaraRadera
  4. 15:23

    Tycker nog inte det är så värdelöst att ligga trea i allsvenskan, ha vunnit cupen, vara regerande mästare, ha släppt in typ noll mål och vunnit de senaste sju-åtta matcherna...

    SvaraRadera
  5. Premier League matcher kan visst flyttas med kort varsel. Aston Villa-Middlesbrough flyttades ett par veckor innan matchdag vilket försvårar för resenärer som redan bokat biljett. Men visst jag håller med om att det är bedrövligt av SvFF.

    SvaraRadera
  6. Tycker nog inte det är så värdelöst att ligga trea i allsvenskan, ha vunnit cupen, vara regerande mästare, ha släppt in typ noll mål och vunnit de senaste sju-åtta matcherna...

    Det är världsklass om man ser till spelet som presterats den här säsongen. Tror att "Anonym 15:23" menade att spelet inte direkt är underhållande vilket får många att stanna hemma.

    SvaraRadera
  7. Statyn Wallerstedt? Gå å häng dig grabben...nog e Söder bra alltid men att klanka ner på en sådan underbar spelare som Walle i väldigt dumt! Tssssssss Statyn!!!

    SvaraRadera
  8. Varför? Ett ord: Nya Ullevi

    SvaraRadera
  9. Två ord skulle det givetvis vara.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker nog att det är läge att starta med Wallerstedt oasett om söder är frisk eller ej. Ytor tror jag inte att det blir mot Allsvenskans kanske mest defensiva lag. Grötigt brukar det ju bli däremot. Kan passa Walle!

    SvaraRadera
  11. "statyn Wallerstedt" tror han är en av dom som springer och kämpar mest i laget. Cykla tillbaka, du kan bättre än såhär

    SvaraRadera
  12. Ok, staty var väl att ta i. Träben kanske det skulle stått istället. Ja, han springer och kämpar den gode Walle, men han kommer ju oftast ingenstans. Jag har inget emot Walle, men varje match när han kommit in på slutet istället för Söder har vårt anfallsspel tappat all dynamik, snabbhet och teknik. Vad återstår då?

    Walle kan täcka boll och nickar in något mål då och då. Tycker inte det duger för att få spela i IFK Göteborgs startelva i allsvenska matcher. Men om han får spela på söndag så får han väl motbevisa mig genom att nicka in något mål eller två.

    SvaraRadera
  13. Erling, Walle gör ju i alla fall mål. Jag undrar vad Lillebror Alexandersson gör i vårt lag, skadad eller ej. Vad gjorde Ranegie här? Varför är Jonathan Berg kvar när han aldrig får speltid? Jag vet inte, många borde bootas ut före Skalle-Walle.

    SvaraRadera
  14. Erling, du är helt korrekt i det du skriver om Wallerstedt. Att det sedan finns massa idioter som runkar loss till Walles patetiska löpningar och kämparvilja visar bara på hur få det är som verkligen förstår fotboll.

    Tack och hej Walle, Walle vattenskalle.

    SvaraRadera
  15. Förstår sig på fotboll? Walle gör ju mål, det är väl det som räknas? Flest mål i truppen än så länge om jag inte minns fel, och då har han inte startat specielt många minutrar i år.

    SvaraRadera
  16. Nästa år spelar D.Alexadersson & J.Berg i något av "detta" lag ÖJS/GAJS/BKH

    SvaraRadera
  17. Startat många minutrar var ordet sa Bull...

    SvaraRadera
  18. Klart som fan det är skönt att bli pissad på, det är ju kallt här

    SvaraRadera
  19. Håller helt med Frankie. Vet inte hur många matcher Walle spelat från start men det är inte många. Ändå lyckas han med att vara bästa målgöraren i laget så jag fattar inte varför folk klagar på han. Berg,Ranegie,Lill-Alex dom tillför ju inget direkt.

    SvaraRadera
  20. Walle har startat 16 matcher och hoppat in nio, blivit utbytt en gång. På det har han gjort 9 mål och två assist. Söder har startat 11 matcher, hoppat in tre och blivit utbytt nio gånger, gjort fem mål och en assist.

    Så för att summera, hade Söder fått spela fem matcher ytterligare från start plus 6 extra inhopp så hade han nog mäktat med 2 mål och en assist till, och därmed gått om Walle i mål och poängligan.

    Så visst är Walle bäste målskytt, men hans facit är inte ok för det. Walle är inte en ok starter.

    SvaraRadera
  21. Vad gör Selakovic kvar i Blåvitt? Skyttekung som inte kan träffa plåt om han så står i ett badkar.

    SvaraRadera
  22. Någon som märkt att Walle inte spelat anfallare alla gånger? Han har spelat yttermittfältare närmare hälften av gångerna och absolut de senaste matcherna. Tar man ut Söder från anfallsposition och sätter in Walle som yttermittfältare och spelar fem man på mitten; förvånas man då över att vi tappar i anfall? Nej, knappast. Är det då Walles fel? Nej, knappast. Skärpning Erling.

    SvaraRadera
  23. Haha! Men kan man vänta sig nåt mer av en liga där kvalitén är i nivå med korpen, på alla plan?

    SvaraRadera
  24. Matchen ifk-dif har fått ett datum!! 3/ kl.19 dvs måndagen. Står på IFK´s hemsida i kalendern samt svenska fotbollsförbundet. Men dom pratar tyst om det...

    SvaraRadera
  25. Det här händer ju överallt. Jag flög ner och såg Inter-Roma i slutet av februari i år, kom ner tisdag kväll och flög hem torsdag morgon. Matchen hade preliminär speldag på onsdagen. Flygbiljetterna bokade jag två månader innan men fick inte bekräftat att matchen skulle spelas på onsdagen förrän fem dagar innan resan. Canal + förbehöll sig nämligen rätten att flytta matchen till torsdagen om de ville...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.