2007/02/26

A-lag eller U-21 lag?

TRUPPEN När jag ser på IFK Göteborgs nuvarande A-trupp så funderar jag över om det är ett U-21 lag eller ett A-lag. Visst, det finns vissa rutinerade undantag i Ölme, Alex, TO och Bengan som skulle kunna vara pappa för halva laget. Rutinen är ändå väldigt bristfällig, se bara på nedan tänkbara startelva:

----------------------E Dahlin----------------------
A Johansson-M Bjärsmyr-R Sigurdsson-G Svensson
J Johansson-P Wernbloom-B* Andersson-A Vasquez
-----------------M Berg-M Ranégie-----------------
*Bastian

Som ni ser får vi just nu ihop ett hel startelva till ett fiktivt U-21 lag från vår A-trupp och bara hälften har ens någon Allsvensk rutin. Detta ser ju väldigt lovande ut för framtiden men för tillfället då? Skall IFK bli det nya Västra Frölunda som är/har varit en plantskola för nya talanger och leverera spelare till toppklubbarna i Sverige eller skall IFK Göteborg vara en toppklubb? Självklart är svaret att IFK skall vara ett topplag men som det ser ut nu så kommer vi inte att bli det. Inte i år i alla fall. Frågan är hur långt ner i tabellen vi befinner oss vid sommaruppehållet.

Om vi sedan spekulerar i hur bästa startelvan kan se ut till premiären så känns den inte så slagkraftig som man kan hoppas. Se nedan och tyck sedan till kring hur du själv tycker att den bästa startelvan i IFK ser ut. På anfallssidan har vi helt klart flest frågetecken kring vem som får spela medan målvaktsposten och backlinjen känns rätt så säkra om spelarna är friska.

Alt: 1
-------------------B Andersson-------------------
A Johansson-M Bjärsmyr-R Sigurdsson-H Jónsson
N Alexandersson-P Wernbloom-A Vasquez-E Karisik
---------------M Berg-S Selakovic------------------

Alt: 2
-------------------B Andersson-------------------
A Johansson-M Bjärsmyr-R Sigurdsson-H Jónsson
J Berg-P Wernbloom-N Alexanderssson-A Vasquez
---------------M Ranégie-M Berg----------------

Alt 1: Mot ej spelförande lag. (Oftast sämre lag lägre ner i tabellen)
Alt 2: Mot mer spelförande lag. (Oftast bättre lag på övre halvan av tabellen)

Vad tycker DU om truppens kvalitét och rutin? Hur ser din startelva ut?

23 kommentarer:

  1. ser nog hellre Olsson på plan mot icke spelförande lag.. när han med alex kan behandla bollar på mitten..

    alltså mittfällt i alt. 1

    Alex - Wernbloom - Olsson - Karik/Vasquez

    Rangié och Wallerstedt på topp också i den

    SvaraRadera
  2. adam-bjärs-ragnarök-ölme
    alex-wernbloom-eldin-vasquez
    raniege-mourad

    SvaraRadera
  3. Detta känns ju som en mycket medveten satsning av Blåvitt. Man köper inga medelmåttor längre(Wallerstedt, T.O, Kihlberg m fl) utan satsar allt på unga utvecklingsbara spelare. I och med att man saknar de ekonomiska musklerna försöker man att bli självförsörjande på spelare.
    Rogers ande svävar över hela iden och han har ju lyckats ganska hyfsat tidigare...

    SvaraRadera
  4. Jag tycker det är uppenbart att blåvitt värvar två kategorier av spelare:

    1. Etablerade hemvändare
    2. Lovande talanger

    Allt däremellan kostar mer än det smakar och kräver i regel klausul.

    SvaraRadera
  5. Tycker att Vasquez skall skolas in som innermittfältare, tror att han kan bli riktigt bra på den positionen. Sella är en duktig spelare men har inte "målsinnet" som en anfallare bör ha. Missar för mycket. Han skulle kunna användas som offensiv mittfältare mot icke spelförande lag. På topp tror jag på Berg och Ranegie.

    SvaraRadera
  6. var är ambitionerna?

    SvaraRadera
  7. Jag tror inte att det är så bra att jonathan på högerkanten mot spelförande lag..ser hellre att alex spelar där och olsson i mitten.

    Alt 1.
    Began
    Adam-Ragnar-Bjärsa-Hjalle
    Alex-Pontus-Andres-Eldin
    Berg-Ranegié/Sella

    Alt 2.
    Bengan
    Adam-Ragnar-Bjärsa-Hjalle
    Alex-Pontus-Thomas-Andres
    Ranegié-Berg/Sella.

    SvaraRadera
  8. fan va alla får nytt förtroende för Hjalle efter en stabil insats på 2.5 år..

    SvaraRadera
  9. Var du i Halmstad i sommras?

    SvaraRadera
  10. Klockrent Rheed! Allt stämmer, bra jobbat.

    Nja, förutom då att Hjalle är en säker starter. Ölme och Shaffer finns nog med i bilden där. Och varför testades t.o.m. Vovven som vänsterback i höstas, om man är helt nöjd med Hjalmar? Sätt dit en fågelskrämma på vänsterbacken tills vi får en kompentent spelare där..

    SvaraRadera
  11. Hjalmar är en bra back-up. Tyvärr är han istället en startspelare just nu, eftersom det inte finns någon bättre. Han kan inte leva på en bortamatch mot Halmstad för evigt.

    Eldin och Vasquez kan väl byta positioner, vänster/mitt, för att förvirra motståndarna?

    SvaraRadera
  12. Min startelva just nu är denna:

    Adam - Bjärsmyr - Ragnar - Hjalmar
    Vasquez - Alex - TO - Eldin
    Sella - M Berg

    SvaraRadera
  13. adam-bjärsa-ragnar-xxx
    eldin-alex-wernbloom-vasquez
    raniege/mourad-sella

    (i framtiden, när gubbsen lärt sej det första spelsystemet, skulle man kanske kunna tänka sej en 343 uppställning mot sämre lag. med sella som släpande...)

    SvaraRadera
  14. Anledningen till att vi köper "unga talanger" och INGA ANDRA (för vi har inte köpt några hemvändare iår..) är att vi är ett sjunkande skepp ekonomiskt, ta en titt på officiella.

    Så jag hoppas att alla ser framemot att se ett juniorlag representera blåvitt!

    SvaraRadera
  15. johannes/ Jag tror tvärtom att med Vasquez och Alex (lagets bästa inläggs och passningsspelare) på kanterna skulle det anfallet bli allsvenskans nickfarligaste...

    SvaraRadera
  16. Skulle kunna tänka mig att Blåvitt testade Sella som offensiv mittfältare tillsammans med Wernbloom som får agera städgumma. Att man testade det i träningsmatcher nu alltså.

    Bengan
    Adam-Bjärsa-Ragnar-Schaffer
    Alex-Wernbloom-Sella-Vasques
    Raniege-Berg

    Schaffer är ett stort frågetecken. Men jag hade blivit grymt glad om han höll defensivt. För han har boll i sig och vi behöver backar med bra uppspel. Och i dagens moderna fotboll behövs offensiva ytterbackar som kan hjälpa sin yttermittfältare i offensiven.

    Hade varit intressant att se om Sella kunde leverera de pass i djupled som jag ofta saknat. Och nu när han dessutom inte får till det målmässigt kanske det kan vara bra för hans självförtroende att få en ny roll? Tror dessutom att Sella skulle jobba stenhårt där och bli mer delaktig i spelet. Och när han sprungit sig trött kan man alltid kasta in Eldin där. Vi behöver ett bättre spel i djupled till forwards. Och forwards måste ta mer och bättre löpningar och dra isär motståndarnas försvar. Så fyller vi på med mittfältare som kan komma till avslut. Har varit på tok för lätt att försvara sig mot Blåvitt när vi inte har hotat från mitten mitt utan allt som oftast sökt inlägg från kanterna. Mer rörelse och ett mer varierat anfallsspel där fler spelare tar mer ansvar.

    SvaraRadera
  17. Bengan
    backlinjen adam,bjärs,ragnar,hjlmar(tycker han är röten ser hellst ett nytt namn)
    Mittfält.Alex,wernbloom, Eldin,Vasques . Forwards : Sella , mourad

    SvaraRadera
  18. "Hjalmar är en bra back-up. Tyvärr är han istället en startspelare just nu, eftersom det inte finns någon bättre. Han kan inte leva på en bortamatch mot Halmstad för evigt."

    mitt i prick. jag har inget problem med hjalmar på bänken, om vi har en RIKTIGT bra ordinarie vänsterback. tyvärr tror jag varken att ölme eller janne schaffer kan räknas dit. om vi hade köpt en vänsterback av landslagsklass hade konan kunnat få sitta kvar, men nu... nä.

    SvaraRadera
  19. taget från anglarna.se forum JA

    SvaraRadera
  20. Hudds:
    En anfallare som offensiv mittfältare och en offensiv mittfältare som defensiv mittfältare.
    Inte bättre att spela spelarna på sina riktiga positioner?

    Kanske Alex som defensiv mittfältare och Sella som högermittfältare dock :P (tror inte Jonathan håller tyvärr)

    SvaraRadera
  21. -----------Bengan-----------
    -Adam--Sigge--Bjärsa--Alex--
    Karisik--TO--Vasquez--Janne-
    --------Sella--Ragge--------

    SvaraRadera
  22. Anonymous said...
    Hudds:
    En anfallare som offensiv mittfältare och en offensiv mittfältare som defensiv mittfältare.
    Inte bättre att spela spelarna på sina riktiga positioner?

    Tycker vi länge saknat en offensiv mittfältare som är tillräckligt skicklig i passningsspelet. Wernbloom är en riktigt bra fotbollsspelare. Men han är ingen playmaker. Hans passningsspel är inte lysande? Han sprider passningar lite hur som helst. Hans styrka är som jag ser det hans inställning och fighterhjärta. Ser inte honom som en naturlig offensiv mittfältare. Wernbloom är inte lik Kaka i spelstil, Finns större likheter med Gattuso. Sen skall Wernbloom precis som innan följa med upp och fylla på när tillfälle ges. Vill att fler deltar i det offensiva spelet. Och att man rör sig över större ytor. Man måste göra det svårare för sina motståndare att försvara sig. Helst hade jag sett att Blåvitt hade värvat en spelare som Djuric till sig. En naturlig offensiv playmaker. Så låt oss testa Sella som ändå har svårt med målskyttet. Låt Eldin och Vasques få speltid där också. Vi måste hitta den bästa lösningen för anfallsspelet. Vi måste ha en offensiv mittfältare som kan slå de avgörande passningarna i trängda lägen. Det klarar inte Wernbloom av enligt mig. För mycket tyska yttersidor med fel adress.

    SvaraRadera
  23. Guld elvan 2007:
    Bengan
    Adam, Bjärsa, Ragnar, Shaffer.
    Eldin, Alex, Olsson, Andres.
    Berg, Ranegie

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.