2007/02/10

Eldin frälser Blåvitt – från vänsterkanten?

ELFSBORG BORTA Idag hoppas nyförvärvet Eldin Karisik att få debutera på IFK Göteborgs mittfält. En spelare som ska bidra med hittills saknade kvaliteter.
– Tekniken är min främsta sida, sa ex-helsingborgaren efter torsdagens träning på Valhallas konstgräs.

Febersjukdom hindrade den kvicke 23-åringen från att spela i förra helgens förlustmatch mot Häcken, 1–2. Mot regerande svenska mästarna Elfsborg på lördag kan det dock bli premiär i den blåvita tröjan.
– Vi har inte fått reda på laguppställningen ännu, men visst hoppas man få chansen då, kommenterar han.
Och Karisik, som kom till IFK som Bosmanfall i vintras, har också vissa förväntningar på sig. Håkan Mild kallade honom i Änglarnas tidning Blått & Vitt för ”en spelartyp som vi inte har” i laget och vissa av oss supportrar har gärna sett en framtida speluppläggare a´la Stefan Rehn i honom.
– Det är så klart jätteroligt att höra, säger Karisik.
– Jag tror främst att jag är en bra passningsspelare med god teknik och att jag kan hålla bollen i farten. Det jag kan bidra med till laget är väl att bryta in straffområdet och dribbla och trixa lite.

Sedan Martin Ericsson lämnade IFK Göteborg 2003 har en offensivt lagd innermittfältare saknats i laget, även om exempelvis Thomas Olsson testats.
Eldin Karisik, som ofta agerat på den positionen i Helsingborg, tror dock främst på spel på vänsterkanten.
– Jag har de senaste åren spelat mest på kanten och jag tycker faktiskt det känns bäst så.
Karisik kan dock även från vänsterflanken bli en viktig kugge i det ”nya”, spelande Blåvitt.
– Jag vet inte exakt hur IFK har spelat tidigare, men enligt vad jag har hört av lagkamraterna så har det väl varit mycket långbollar. Nu jobbar tränarna hårt på att vi ska ha mycket boll och ständigt vara i rörelse, vilket passar mig bra.

Vad är då en realistisk målsättning för IFK Göteborg i år?
– Vi siktar så klart på guldet, det måste man göra om man spelar i IFK Göteborg. Och vi känner att vi verkligen kan vara med där allra längst uppe. Det som talar för oss är vi är riktigt fokuserade och hungriga. Man ser nu under de tunga träningspassen att det aldrig är någon som klagar. Vi kommer att kriga i år.
Efter lördagens bortamatch mot Elfsborg flyger Blåvittruppen dagen därpå till spanska Marbella. Där väntar träningsläger och tuffa matcher mot Zenit St. Petersburg på torsdag och polska Korona nästa måndag.
– Det blir skoj med två matcher i Spanien. Jag har inget emot vinterträningen dock, men det har varit mycket fysträning och omkring 9-10 pass i veckan.

För Eldin Karisik ser formen god ut. På torsdagsträningens spelmoment fanns han med som vänsterytter tillsammans med Niclas Alexandersson och Pontus Wernbloom centralt och Jonathan Berg på högerkanten. Karisik visade prov på sina offensiva kvaliteter och fick som kronan på verket även grundlura Bengan ett par gånger med några riktigt snygga mål.
Mer av den varan önskas mot Ellos idag, tack.

Peter Johansson

15 kommentarer:

  1. skönt med så mkt intervjuer och införartiklar och att ni bevakar träningarna. uppskattas!

    SvaraRadera
  2. Bra intervju!
    Skön uppladdning på nattkvisten inför lördagens match. Det här blir roligt i morgon!!

    Säger som föregående inlägg tack för bevakning av träningar och intervjuer. Roligt att et gjorts lite mer fotosatsningar på bloggen med...

    SvaraRadera
  3. Förslag på mittfält:
    Karisik-Andres-Wernbloom-Alex

    ..så får Alex spela där han är bäst och så får vi se om Andres funkar på innern.

    SvaraRadera
  4. Bästa inlägget på Baraben någonsin. Äntligen.

    /Mackan

    SvaraRadera
  5. hmm, elidin var nog, vid närmare eftertanke, precis som alex, inte heller med under fredagens bowlingäventyr... :)

    SvaraRadera
  6. oh, här kommer man hem, småfull och glad och får läsa en skön intervju med en kille som om han nu lyckas hålla sej skadefri kan bli ett riktigt lyft för ifk. sjukt skönt och riktigt gött med dessa intervjuer! jag är full av förväntan inför dagens match, trist att man (jag) inte kan åka med och kolla...

    SvaraRadera
  7. bestämde mig igår =) att jag nog ändå skulle åka och när man läst detta så blir det ju ännu bättre.

    hoppas man får se både Elidin och Ragnar imorgon.

    /sniff

    SvaraRadera
  8. Bra kvalité på bvevakningen av torsdagens träning grabbar!

    SvaraRadera
  9. Blåvitt möter inte St Petersburg i Marbella utan istället FC Sibir. Så kom in i matchen nu, Baraben ;-)

    Vad det gäller Eldin så har både han och Andres sett helt grymma ut på träningarna. De måste spela båda två i år, i varje match!

    SvaraRadera
  10. Eldin, du är så jädra bra!

    George, du har enligt GT tackat nej till Milds kontrakt. Fy fan om du blir Bosman!

    SvaraRadera
  11. Bra med intervjuver och lite insideinformation från träningen!
    TACK!

    SvaraRadera
  12. Bra intervju och härlig läsning med Karisik.

    En intressant spelare som jag hoppas mycket på i framtiden. Alltid gött med lite tekniska spelare. Hoppas verkligen att han får chansen att använda sin teknik. Men enligt honom själv så jobbar ju tränarna på att man skall ha mycket boll inom laget och ständigt vara i rörelse. Något som i alla fall får mig att bli glad. Det har varit på tok för dåligt med den varan tidigare.

    Sen får jag nog hålla med anonymous om att jag helst ser Alex ute på högermittfältet. Inte för att han är dålig på innermitt. Men jag tycker han gjort sina bästa matcher från kanten. Men det är ju tidigt på säsongen och inget fel att testa lite olika spelare på olika platser. Annars är det väl den offensiva innermittfältsplatsen som jag är lite orolig för på mittfältet. Tycker vi saknat en spelfördelare av yppersta klass där. Får hoppas att Vasques eller Karisik kan bli den spelaren? För det kommer att behövas om vi skall ha chans på guldet?

    SvaraRadera
  13. "Blåvitt möter inte St Petersburg i Marbella utan istället FC Sibir. Så kom in i matchen nu, Baraben ;-)"

    ledsen att jag inte uppdaterade, texten skrevs för några dagar sedan och då uppgavs fortfarande zenit som motståndare på marbella på officiella hemsidan.
    /Peter

    SvaraRadera
  14. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=320649

    lite god komplementläsning om eldin.

    SvaraRadera
  15. han är inte vacker vår eldin...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.