2007/02/06

Baraben.com avslöjar: Teddy Lucic aldrig aktuell för Blåvitt

SILLY SEASON Sedan Aftonbladet i veckan fabricerat nyheten om att IFK Göteborg jagar Häckens Teddy Lucic så kände vi ett behov av att klargöra vad som egentligen händer i frågan.

IFK Göteborg var aldrig intresserade av att köpa in Teddy Lucic från Häcken. Dels är en kontrakterad landslagsspelare extremt dyr att värva, dels har BK Häcken av tradition problem med att sälja till IFK Göteborg och sist men inte minst har Teddy Lucic suttit i IFK Göteborgs spelarråd och fördömt bosmanfall för att ett halvår senare vägra att skriva på nytt kontrakt och gå till Bologna som just bosmanfall. Teddy Lucic är en karaktärslös spelare som IFK Göteborg helt enkelt inte vill ha i sin organisation, oavsett om han i dagsläget skulle kunna bli en kortsiktig förstärkning.

Aftonbladet ringde i veckan upp Håkan Mild och på sedvanligt vis "fiskade" lite kring olika nyheter. Då släpper man fram idén om att Blåvitt borde värva Lucic eftersom han "måste ha en nivå över Superettan" och på frågan om IFK Göteborg är intresserade av att värva en så bra spelare som Lucic svarar Håkan Mild naturligtvis "ja, vi är intresserade av alla spelare i den klassen" och liknande kommentarer. På dessa ganska allmäna kommentarer från Mild växer storyn på Aftonbladets sportredaktion till ett "Göteborg jagar Lucic" på cirka 20 minuter.

En påhittad och hysteriskt felvinklad journalistisk "produkt".

43 kommentarer:

  1. Ett tecken på den tragiska silly season som varit hittills. Inte ens journalisterna hittar något att skriva om så de måste fabricera potentiella spelarköp.

    SvaraRadera
  2. jag menar väl det. den jävla svikaren kan man ju inte ta tillbaka, hur desperat man än blir. någonstans måste ju en förening tänka på sina principer först och då kan man ju inte dra in ett så dåligt föredöme för alla unga spelare som honom.

    tack.

    SvaraRadera
  3. Jo fast visar inte detta på Milds brisfälliga kompetens? Hela styrelsen och alla andra bör avgå. Pinsamt blåvitt, vaför ser vi aldrig malmö tex göra bort sig på detta sätt!
    Usch

    SvaraRadera
  4. Hela styrelsen och alla andra bör avgå. Pinsamt blåvitt, vaför ser vi aldrig malmö tex göra bort sig på detta sätt!

    Vem har gjort bort sig här? Ingen!
    Ska man kritisera styrelse och annat får man i alla fall ha på fötterna, här har Blåvitt agerat helt exemplariskt.

    SvaraRadera
  5. jag hade buat ut honom om han visat sig på ullevi i våra färger.

    SvaraRadera
  6. Jag håller med anonymous:

    Hade vi haft en annan styrelse så hade Aftonbladet varit bättre!

    Avgå Stig o co.

    / Peter Hultgren

    SvaraRadera
  7. Hultgren/ För att inte tala som Svensk Damtidning, det är väl Aftonbladets största rekryteringsbas nuförtiden? ;)

    SvaraRadera
  8. Ja uschyamig för lösa rykten och skvaller.

    SvaraRadera
  9. Bond-saxen: Såg du inte ironin? Jag visade bara på ett annat sätt som ni likagärna hade kunnat vinkla det

    SvaraRadera
  10. jag fattar inte att aftonbladet ens kan tänka sig att häcken skulle släppa lucic.
    dom har ju i flera år gjort en (mer eller mindre lyckad) uttalad satsning på att bli ett etablerat allsvenskt lag.
    häcken har kontrakt på alla spelare och hade det när dom åkte ur också.
    varför skulle dom släppa sin bästa spelare när dom är storfavoriter att vinna superettan och gå upp igen?
    aftonbladet kan väl iaf hitta på lite mer trovärdiga historier.

    personligen tycker jag dock att det är skönt att vi aldrig mer behöver se teddy i de blåvita färgerna igen - även om han är en av sveriges bästa försvarare.

    SvaraRadera
  11. Blåvitts ledning pissade på Teddy och därför valde han att dra. Han blev erbjuden ett skitkontrakt samtidigt som Kristian Karlsson håvade in en rejäl lön i b-laget. Jag älskar blåvitt men jag förstår också att Teddy stack!

    SvaraRadera
  12. All SillySeason publicitet är bra, oavsettom det är aktuellt eller inte. Vi måste få Blåvitt att framstå som satsande i pressen. För vem ska satsa på Blåvitt om inte blåvitt själva gör det.

    Helt OK ifall Mild "vilseleder" pressen för att löpsedlar.

    SvaraRadera
  13. "Blåvitts ledning pissade på Teddy och därför valde han att dra. Han blev erbjuden ett skitkontrakt..."

    Har aldrig hört detta förut, och tror ej att det stämmer. Jag hade under denna tid en personlig kontakt med en person inom Blåvitt. Han hävdade tvärtemot att Teddy i slutet av förhandlingarna blev erbjuden ett MYCKET fördelaktigt kontrakt med svenska mått mätt. Det är möjligt att denne person ljög mig rakt upp i ansiktet när vi talade om detta, men jag tror inte det.

    SvaraRadera
  14. Det var väl för jävla skönt...vi vill fan inte ha bosman/AIK Teddy i Blåvitt!!

    SvaraRadera
  15. Piraten:

    Om du minns hur vi tappade Håkan Mild till Wimbledon så är det kanske inte helt otänkbart att Teddy redan hade bestämt sig för Bologna då han blev erbjuden den högre lönen. Oavsett förstår jag faktiskt hur en fotbollspelare kan gå för de snabba klippen. Jag menar, tackar en spelare nej till Bologna idag så kan karriären vara över på träningen efter.

    SvaraRadera
  16. grundproblemet är när han sitter i vårt spelarråd och fördömer bosman-lämnarna för att sedan göra det själv, en opålitlig och nyckfull person som är svår att ha att göra med helt enkelt.

    SvaraRadera
  17. Sålt sig som sin morsa. Ja han har sålt sig som sin morsa...Sålt sig som sin mooorsa...

    SvaraRadera
  18. Han har inget med IFK att göra. Fattar inte grejen... Killen har lundby som moderklubb och hisingen som uppväxt. IFK var väl hans tredje klubb i raden

    SvaraRadera
  19. 13.34:
    Ja tänk att alla andra spelare i laget har Blåvitt som första eller andra anhalt. Pucko! Vem fan vill inte ha bättre betalt på jobbet om man inte har ett redan fett konto?

    SvaraRadera
  20. På exakt samma vis växte Olof Lundhs story fram angående Anders Svensson och er för ett par år sedan. Anders nämner lite löst i samband med en landslagssamling att han funderar på att flytta hem. Lundh vädrar nyheter men han ringer inte upp Elfsborg, klubben som Anders har representerat i närmare tio år. Nej, det är kamratgården som får ett samtal och Mats Persson säger "självklart är vi intresserade av en sådan spelare" och liknande allmänna kommentarer. Rubrik: "Anders Svensson klar för blåvitt"

    SvaraRadera
  21. "Anonymous said...
    grundproblemet är när han sitter i vårt spelarråd och fördömer bosman-lämnarna för att sedan göra det själv, en opålitlig och nyckfull person som är svår att ha att göra med helt enkelt. "

    Pratar du om Mild eller om Lucic?

    SvaraRadera
  22. Det är en grej att sticka som Bosman, det kan man inte klaga på någon nuförtiden. Blåvitt inledde förhandlingarna med Lucic för sent. Teddy ljög och sa att han inte hade några problem i blåvitt och skjöt upp förhandlingarna hela tiden för att sen sticka som Bosman och motivera detta med att blåvitt var elaka mot honom.
    Nu råkar han ju vara en spelartyp vi verkligen behöver, bor i Göteborg och har ramlat ner i superettan så det låter ju som en bra värvning men som sagt, historiken gör Teddy omöjlig.

    SvaraRadera
  23. Men nog fasen försökte MP värva Teddy för två år sen?

    SvaraRadera
  24. Det intressanta i sammanhanget är att Gunnar Larsson, pampen, inte direkt var något oskyldigt litet lamm.

    Vi pratar om en ordförande som tyckte det var "dålig stil" att det sprang agenter på kamratgården.

    Klart att det var lättare att lura obildade fotbollspelare än slipade agenter.

    SvaraRadera
  25. ptjaa.
    Om nu Lucic skulle tänka sig att gå till blåvitt och satsa så kommer inte Mild säga nej om vi säger så.. Han skulle vara en lysande värvning, han spelar bra på höger, mitt och vänsterbacken.
    Sedan är det nya personer i blåvitts ledning idag.

    SvaraRadera
  26. Lucic är inte välkommen tillbaka! Glöm aldrig att han har spelat för AIK...

    SvaraRadera
  27. Ja Lucic är en lysande värvning, precis vad vi behöver. Det är där skon klämmer...

    Om det stämmer att Gunnar var elak mot Teddy så skulle Teddy sagt det innan!

    SvaraRadera
  28. Långås och Kåmark spelade också i gnaget.

    SvaraRadera
  29. Hur gick det med den där Gerrbarandt övergången? Eller det var med bara fiskande som växter till storrubriker?

    SvaraRadera
  30. "Gunnar va elak mot Teddy", vad är detta, dagis eller?

    SvaraRadera
  31. Frankie:

    Njaa, är väl snarare så att en bra relation mellan två parter underlättar för framtida samarbeten, också...

    SvaraRadera
  32. Vi är fan 2000-talets stora skämt. Vår styrelse har dumpat lagets stjärnor i årgång efter årgång och detta året har kryddats med extremt mkt uttalanden som varit åt helvete. Stig Lundström slår dock Mild.

    SvaraRadera
  33. rödgul: du har helt fel angående anders svensson. han blev givetvis intresserad av att ifk kontaktade honom först, vilket i sig var ett enormt feltänk av vår förra ledning, men ändrade sig när delegationen för er postorderkatalog (ellos) kom och viftade med lite sedelbuntar. killen är både karaktärssvag och saknar civilkurage och sådana är inte direkt i linje med vår filosofi för värvningar längre (lex Christian Karlsson, lex Jocke Persson mfl). han passar varken på våra träningar eller i våra träningsoveraller. han får gärna sitta hemma och "kolla dvd-filmer eller spela plej-station". uppenbarligen mår både ni och vi bättre med honom i ellos. hade han spelat i ifk hade vi säkert spelat i superettan idag så vi är också nöjda. vassego! killen gör mig totalt likgiltig så han passar ju på sätt och vis perfekt in i hela konceptet borås. hur mycket pengar vill ni ha för att vi skall skeppa över honom "på riktigt"?

    SvaraRadera
  34. "Senaste Fem Bidragsgivarna:

    Markus Jonsson: 0:-"

    Nääe, nu tog du i lite va? Är det pappa som betalar? :)

    SvaraRadera
  35. "Frankie said...
    "Gunnar va elak mot Teddy", vad är detta, dagis eller?"

    visst, det är löjligt att ens diskutera och det är definitivt INTE något försvar för spelare som sviker, MEN:
    det har sagts (upprepade gånger) om både lucic och andreas andersson att det som fick dom att göra som dom gjorde var just gunnar larsson och hans uppträdande.
    som sagt, vi ska inte försvara spelare som saknar ryggrad och klubbhjärta, men vi får inte glömma aspekten att gunnar tillhörde den gamla skolan och bidrog till att vi föll så hårt som vi gjorde. tyvärr.

    SvaraRadera
  36. Håller med fullständigt att Gunnar inte gjorde någon större insats för Blåvitt sista åren.
    /Larsa

    SvaraRadera
  37. Att Teddy Lucic skulle vara persona non grata sedan 1998, låter i mina ögon som "en påhittad och hysteriskt felvinklad journalistisk produkt" för att citer Frankie. Däremot håller jag med om att detta förmodligen aldrig varit särskilt hett. Tyvärr, för jag hade gärna sett en spelare av hans kaliber i Blåvitts backlinje.

    SvaraRadera
  38. Vaddå påhittad?

    Var inte frankie först med affären med Näfvert tillexempel? Ingen jävla horlucic hos oss. Stick tillbaka till alltidblåvitt ditt praktarsel

    SvaraRadera
  39. jo men att enstaka supportrar (som du hor-anonymous) inte vill ha hit teddy är inte samma sak som att IFK som förening inte skulle vara tacksamma för hans tjänster. Teddy skulle vara en riktigt bra värvning. Och Mild gör vad han kan, för att förbättra truppen i första hand, inte gå hatiska nollors ärenden.

    SvaraRadera
  40. till : Anonymous 7/2/07 00:05

    Din fjant tagga ner. Var trevlig ditt törrdass

    SvaraRadera
  41. Ja tänk om man skulle få hit någon spelare som varit i Aik, Dif, Bajen eller andra skitklubbar tidigare? Bara för att jag hatar Roma och Man U så skulle jag inte tacka nej till spelare som Totti eller C.Ronaldo. Frågan är bara vem dom skulle peta?

    SvaraRadera
  42. Hoppas vi värvar lucic, han skulle vara grym i blåvitt. Till alla som säger "öhh han är en svikare" och dylikt - tillbaks till ståplats med er, white trash hahahaha.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.