2007/02/24

Halva England på väg till Blåvitt i sommar?

SILLY SEASON Ska man ha skit när man gör något dåligt, så ska man ha beröm när man gör något bra med. Idag publicerades en artikel i AB där Håkan Mild snackar om intresset för Leicesters Nils-Eric Johansson. Genom hela artikeln svarar Håkan Mild till punkt och pricka helt perfekt. Han visar upp höga ambitioner i värvningsprocessen, han talar om stora visioner och påpekar hur viktigt det är att spelare har rätt karaktär om de ska värvas till IFK Göteborg.

Här börjar Stefan Rehns "Hollands-tänk" smitta av sig på Mild. In i ekvationen skall även tas att journalisten i fråga, Henke Lundgren, är en Blåvit läktarprofil sedan decennier.
Men positiv och inspirerande är artikeln, bra jobbat!

För övrigt höll Stefan Rehn ett uppskattat publikt samtal med Offsides chefredaktör Mattias Göransson på sportbaren Score igår kväll. Rehn talade bland annat om frustrationen kring att ibland inte ha lika talangfulla spelare som han själv en gång var, om irritationen kring att Gais har en uppvärmd plan att tillgå som Blåvitt inte har, om vikten av målinriktad ungdomssatsning och eventuella nyförvärv till sommaren. Han återvände ständigt i sina resonemang till att se Holland som ett föregångsland och gott exempel för hur föreningen bör och skall skötas. Så under året lär vi se många exempel på Holländskt inspirerade nyheter inom laget och föreningen.

Angående nyförvärven berättade Stefan Rehn att man tittar på ett flertal hemvändare från det Européiska fotbollslivet som potentiella nyförvärv till sommaren. I Rehns kontaktnät sedan tiden i Djurgården finns bland annat Anderas Johansson i Wigan och Tobias Hysén i Sunderland, spelare som blivit rejält mycket hetare för IFK Göteborg tack vare tränarvalet inför säsongen. Den eller de kommande värvningarna ska lösas via det så länge omtalade och tusen gånger kommenterade riskkapitalet, som enligt Rehn nu äntligen skall vara klart för att användas för ett spelarköp och inte bara för tomma mediala kommentarer.

19 kommentarer:

  1. Dags att leta spelare i Holland?

    SvaraRadera
  2. Äntligen! Bra jobbat blåvitt.

    SvaraRadera
  3. Aftonspyan är iof sveriges mest oseriösa tidning, men i Rehn har ni eran guldkalv, no doubt!

    SvaraRadera
  4. Bra av föreningen/Rehn att tänka offensivare. Av spelarna som näms så vill jag helst se den "förlorade sonen" Hysen eller N-E Johansson.

    Noterar även att MILD gör nu lite av vad han sa på änglarnas årsmöte. Nämligen att bli lite mer offensiv i media. Positivt!

    För övrigt så tror jag "bandy Seppo" är ju gjuten som ny ordförande vid nästa årsmöte för föreningen IFK Göteborg. Den gubben har ngt, Stig får ett år till sedan..

    Även fina artilar dom senaste.
    Go läsning..det uppskattas!

    SvaraRadera
  5. Självklart fint och höra dessa rykten! Nisse Johansson är en bra back och har många år kvar, men känns det verkligen troligt att Tobias Hysén kommer hem? Inte särskilt kanske... Adde Johansson skulle man inte tacka nej till, men visst känns väl det som om Dif blir hans val i så fall?

    Fast värre saker har ju hänt.

    För övrigt tycker jag Mourad borde skärpa sig och inse att Mats Persson inte längre är sportchef och därmed skriva på sitt kontrakt genast.

    SvaraRadera
  6. Det är ju bra med visioner men hur många dagar av sitt liv har Rehnen spenderat i en Holländsk klubb?

    SvaraRadera
  7. Kanske kunde kalla in Steff. Eller varför inte Rasmus Lindgren.

    SvaraRadera
  8. Det här riskkapitalet har de sagt i över ett år att det "NU" äntligen ska vara klart att sjösättas.

    NU har det varit i över ett år. Hoppas dagens NU verkligen är NU och inte om ytterligare ett år.

    SvaraRadera
  9. Så roligt det är att läsa denna blogg när den fokuserar på det postitiva runt Blåvitt.
    Ett rehnt nöje!

    SvaraRadera
  10. Så roligt det är att läsa denna blogg när den fokuserar på det postitiva runt Blåvitt.
    Ett rehnt nöje!

    SvaraRadera
  11. "pemobil"
    Enligt "bandySeppo" så är risksbolagetb laddat och klart när eller om rätt spelare dyker för IFK Göteborg. Det tror jag i alla fall var uppriktigt sagt och det sas i torsdags på änglarnas årsmöte.

    SvaraRadera
  12. Inte för att änglarna har koll på riskbolaget men men..

    SvaraRadera
  13. Andreas, den bäste vi haft sedan Futtan!

    SvaraRadera
  14. Roligt att höra att det åtminstone tänks offensivt, men det är knappt man ens vågar hoppas på att vi skall ha råd med killar som Hysén. Riskkapital i all är, men var är de?

    Usch jag har verkligen dåliga vibbar inför säsongen. Hoppas innerligt jag får fel.

    SvaraRadera
  15. Nils-Erik: En mittback som numera spelar vänsterback, behöver vi verkligen en sådan spelare?? :-)

    Ja, fasen vad gött det hade varit, och om skåningen Karisik kunde bli Blåvit borde väl Stockholmaren Johansson kunna bli det också.

    http://fotbollskanalen.se/484528.html

    SvaraRadera
  16. Är det bara jag som tycker att ordet visioner enbart är tomma ord så långe man inte äger mer om vad dessa visioner består av? Samma sak gäller ordet ambitioner. Faktum är att vi vet väldigt lite om vad föreningen fyller dessa begrepp med. Orden har även använts här på Baraben i aningen svepande termer. I min mening är det inte bättre att slänga sig med fina ord om man inte har någon aning om vad substansen i dem består av. Mindre rappakalja efterlyses med andra ord.

    SvaraRadera
  17. Känns ju oerhört skönt att höra detta. Verkar som grabbarna inser att det behöver förstärkas. Bara hoppas att det händer något snart också.

    SvaraRadera
  18. AIK Nils-Eric Johansson ?????

    SvaraRadera
  19. håller helt med il professore. steff är en guldklimp i den blåvita gröten och det är ofattbart att hans kunnande och kontaktnät inte utnyttjats. tyvärr är det kanske för sent nu.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.