2005/11/03

Pontus Wernbloom: "Svenska spelare är för tråkiga"

SPELARINTERVJU "Bara ben på Glenn Hysén" tog chansen att tala med Pontus Wernbloom som nyligen utnämndes till "Årets unga nykomling 2005" av er läsare här på siten!

Tjena Pontus, du har utnämnts till "Årets unga nykomling 2005" i en omröstning med 1106 röster på Baraben.com. Grattis! Den klassiska frågan: Hur känns det?
- Det känns kanon. När ni fans röstat fram en till en sådan utmärkelse så kan man inte bli annat än smickrad.

Under året har du ju kommit från i princip ingenstans rakt in i startelvan, kan du berätta om året från ditt eget perspektiv?
- Det har gått långt över förväntan! Jag hade förhoppningar om att få med och träna med A-laget men jag trodde aldrig det skulle bli något spel så det har bara vart en bonus. Varje dag när jag vaknar så får jag i princip nypa mig i armen och se om jag fortfarande drömmer.

Vad hade du sagt om någon påstått för ett år sedan att du inom loppet av 2005 både skulle hinna göra mål och bli utvisad i den Allsvenska guldstriden?
- Haha, att han va galen som tror att jag kan göra mål!

Hur analyserar du som spelare den gångna säsongen för Blåvitt? Har truppen spelat över sin förmåga eller hör vi hemma i den yttersta toppen permanent?
- Blåvitt ska alltid vara i toppen så är det bara. Vi har förlorat många stora namn under året men har bara lyckats bli bättre. Dom gamla i laget hjälper oss unga att utvecklas och med det så har vi lyckats vara med där uppe i toppen. Tyvärr räckte det inte hela vägen!

Nu blir ju mittfältet rejält förstärkt till nästa säsong. Hur ser du på den kommande konkurrensen?
- Ska man spela en hel säsong både ute i Europa och Skandinavien så behöver man spelare. Förhoppningsvis innebär konkurrensen att jag utvecklas ytterligare. Men jag ska göra mitt yttersta för att få spela det är alltid min målsättning när jag går in till träning!

Du har ju visat dig vara en riktigt go gubbe utåt sett, men på planen är din stil hårdare. Hur arbetar du för att hålla nere antalet varningar? För fortsätter du få lika många som under dina matcher i höst lär du ju vara avstängd mer än du spelar nästa år, eller?
- Haha, din lilla slutsats stämmer nog. Jag är fortfarande ung och dom onödiga varningarna kommer nog att fortsätta att komma, men jag ska absolut försöka få minde kort nästa år utan att förlora mina styrkor i spelet.

Du som är en hård spelare på plan måste ju få höra en hel del gnäll, vilken spelare som du mött i Allsvenskan har gnällt mest hittills?
- Fischbein. Tycker han lipa mot oss å la sig ner hela tiden.

Tror du Arne har seriösa planer på att använda dig även som forward framöver? Du har ju både tränat och fått en del speltid längst fram i banan. Och inte minst, vart spelar du helst själv om du skulle få välja?
- Jag drar den hederliga klyschan, "jag spelar där tränaren vill att jag ska spela". Jag trivs bra i centrallinjen. Anfallare är jätteroligt att spela och det passar mig egentligen rätt bra men jag tycker ändå att det är som mittfältare jag gör mig bäst.

Hur känns det egentligen med att komma få spela Royal League? Ni spelare får ju faktiskt mycket kortare ledighet i och med
att träningen inför RL ska igång...
- Skithäftigt! Man kan offra några veckor på ledigheten för att få spela. Personligen tycker jag bara det är jobbigt att vara ledig för länge.

När ska du skaffa benskydd större än dina handflator och dra upp strumporna då? Din udda stil som gör dig så poppis bland supportrarna efter såhär kort tid i klubben verkar ju gå hem, tycker du svenska fotbollsspelare allmänt är för gråa och tråkiga?
- Haha, aldrig att jag tänker ändra på den stilen. Har haft den sen jag börja med att sparka boll. Japp, svenska fotbollspelare är lite för tråkiga. Det är fult å sticka ut men jag hoppas och tror att det håller på att ändras i och med Zlatans framfart. För att tala om mig själv så är jag bara mig själv, samma kille på och utanför plan. Lite snällare utanför plan kanske!

Du kanske såg att GP och GT tog med dig i deras preliminära VM-trupper. Är det "bara" en dröm med landslaget eller börjar det kännas nära nu?
- Nära är det väl inte då får man nog spela mer än 6 matcher. Men drömmen finns ju alltid där och det är alltid upp till en själv hur bra man vill bli.

Vilken spelare på den internationella fotbollsscenen hade du helst viljat flisa, eller "kötta", om du fått chansen?
- Hade vart riktigt ball och trycka till Roy Keane!

Tack för intervjun Pontus och lycka till i Royal League nu!
- Tack själv och lycka till med matchen på läktaren så ska vi försöka vinna matcherna på plan med er hjälp!


Mer relaterad läsning:
Intervjuerna med Martin Smedberg (1 November) och Dennis Jonsson (28 Oktober).

18 kommentarer:

 1. Tack Pontus och tack Frankie.

  Han e för go, Pontus!

  SvaraRadera
 2. sicken go gubbe! Hehe brutalt ärlig...

  SvaraRadera
 3. 19 år gammal och redan en stjärna...

  SvaraRadera
 4. Skulle vara kul att se om det funkade med honom mer pemranent i anfallet. Alltid kul med snubbar i straffområdet som skjuter in boll, målvakt och en back i målet.

  SvaraRadera
 5. Fan vilken underbar grabb han är!
  Kan man annat än älska honom?!

  SvaraRadera
 6. Som jag frågade honom med, det är nästan rekordsnabb popularitetskurva på den gubben...

  SvaraRadera
 7. feeeett len.

  SvaraRadera
 8. Vad tyckte Wernbloom om De Pedro?

  SvaraRadera
 9. Ja vi behöver ju inte vara rädda att Kamratgårdskänslan ska försvinna så länge det finns spelare som Pontus i laget.

  Vi är många som längtat och varit oroliga länge. Men tack Pontus för att du har övertygat oss om att det finns ett liv efter Mild (läs kungen)

  SvaraRadera
 10. Tack, spelarintervjuerna är en höjdare! :-)

  SvaraRadera
 11. Fan va grymma ni är baraben!!!

  SvaraRadera
 12. Herregud, jag älskar verkligen Pontus.

  SvaraRadera
 13. pontan är kung!! Han är själen i blåvitt och viktig som fan för själva ifk känslan....

  SvaraRadera
 14. Ja du Pontus, du kommer från den typen av släkt som aldrig ger sig, Kent.

  SvaraRadera
 15. Nice brief and this post helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.

  SvaraRadera
 16. Vimax Pills is a powerful natural herbal male enhancement that increases penis length and girth, sexual desire, sexual health and helps to achieve stronger erections, Buy Vimax Pills best penis enlargement pills

  about author:
  best penis enlargement penis enlargement pills improve sexual performance and stamina

  best penis enlargement pills VigRx Plus Vimax Pills ProSolution Pills clinicaly proven for enlarge your penis up to 3-4 inches in 3 month 100% money back guarantee FDA APPROVED
  http://www.orderpenisenlargement.com
  http://www.vimaxpenispills.com

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.