2005/11/01

Martin Smedberg: "Det blir stenhård konkurrens"

SPELARINTERVJU I dessa silly season-tider tog vi på Baraben.com chansen att kolla med en av våra unga utlånade talanger om säsongen, framtiden och hans intryck av utlåningen till vår samarbetsklubb Frölunda. Kvällens spelarintervju gjordes med vår offensiva mittfältstalang Martin Smedberg.

Tjena Martin, hur skulle du sammanfatta din egen säsong- från träning och bänken med Blåvitt till spel i Superettan med Frölunda som lån?

- Jag tycker att säsongen för min del började jätte bra, jag fick mycket speltid på försäsongen och det gick allmänt bra. Jag fick sedan chansen att spela några matcher från start när Håkan drabbades av en skada. Men sedan efter det har det bara varit bänken som gällt för min del och det var då jag kände att det var dags för mig att söka mig till en annan klubb för att få a-lags spel i mig. Att det blev Västra Frölunda för min del beror ju mycket på att de har ett samarbete med IFK Göteborg så det var väl mestadels därför. Min halva säsong i Frölunda é jag nöjd med, förutom att det var jättetråkigt att vi åkte ut. Jag gjorde ändå 6 assist och 1mål på 14 matcher och det e bra för ett lag som låg i botten av serien.

Hur var det att komma in i en ny miljö mitt i säsongen med nya lagkamrater, klubbmiljö och Superettan? Vilka var de största skillnaderna mot att spela i Blåvitt?

- Största skillnaden om man pratar fotbollsmässigt var att det går så mycket snabbare i allsvensk fotboll och mycket tuffare i närkampspelet. Jag kände de flesta i Frölunda innan jag kom dit så för min del var det inte så svårt att komma in i laget. Sen om man kollar på klubbarna så é det en stor skillnad på Frölunda och IFK Göteborg, allt e så mycket mer proffsigare i IFK Göteborg. De bästa förutsättningarna finns i IFK Göteborg, helt klart.

Hur kände du att tränarbytet i Blåvitt påverkade dig personligen? Tror du att du varit kvar i klubben om Bosse Johansson förlängt sitt kontrakt?

- Det e svårt att säga. Jag fick ju mer chanser med Arne än vad jag fick av Bosse. Men jag delar mer Bosses fotbollsfilosofi än Arnes. Men men, Arne har gjort bra resultat sedan han kom till klubben och gett många unga chansen. Tvåa i Royal League samt i allsvenskan, det é inga dåliga resultat...

Hade du kontakt med Blåvitt under tiden du var utlånad under säsongen? Det spekulerades ju i att du skulle återkallas från ditt lån när vi hade mycket mittfältsskador på hösten...

- Jag hade väl ingen jättekontakt direkt, men Mats Persson följde nästan alla Frölundas matcher. Jag fick ju chansen att spela mot Rosenborg borta när det var många spelare borta och tyckte själv att det gick jättebra. Jag ville visa att jag håller för allsvenskt spel men sen blev det som det blev. Men jag e glad över min tid i Frölunda nu och jag har blivit lite mer erfaren. Som spelare så lär mig man sig mycket både i medgång och motgång.
Först var det sagt en månad, men efter matchen mot rosenborg då ställde jag in mig på att det blev resten av säsongen.


Har du märkt av det faktum att Frölunda är samarbetsklubb till Blåvitt? Syns det på organisationen i allmänhet eller hoppas kanske Frölundas spelare på att få en chans hos "storebror" IFK?

- Det är klart man kan se att det finns ett samarbete mellan klubbarna, det é ju bara att kolla hur många spelare IFK Göteborg har värvat från Västra Frölunda. Det é ju några stycken. Men jag tycker att flera klubbar ska jag jobba så här, nu e det ju lite tråkigt att Västra Frölunda åkte ner.

Hur ser framtiden ut för dig då? Har du ställt in dig på spel i Frölunda framöver eller vill du komma tillbaka till Blåvitt?

- Jag har 1 år kvar på mitt kontrakt med IFK Göteborg. Jag vill helst tillbaka till Blåvitt men jag ska ha möte både med Mats Persson och även min agent Kent Carlzon där vi ska komma överens om mina framtidsplaner. Inget é klart än men Frölunda blir det inte nästa säsong.

Vad tror du om Blåvitts chanser nästa år? Konkurrensen på mittfältet kommer ju bli stenhård, hur ser du på dina chanser att ta en plats och hur det kan gå för laget under nästa år?

- Blåvitt kommer själklart vara med och kämpa om guldet det é ingen snack om saken. Göteborg skulle behöva ett guld nu och varför inte nästa år. Mittfältare kommer det finnas gott om nästa år och det kommer att bli en stenhård konkurrens men det har ju visat sig att för att man måste ha en bred trupp för att kunna ta guld .
Träningarna kommer bli mycket tuffare nästa år. Det é inte många som kan känna sig säkra nästa år med de spelarna IFK Göteborg kommer ha i truppen. Mina chanser é la lika stora som de andra yngre spelarnas men det e bara bra för vi kommer lära oss jättemycket om det nu blir IFK Göteborg för min del. Det vet man aldrig.


Tack för samtalet Martin och lycka till nästa år, förhoppningsvis i Blåvita ränder!
- Tack själv!


Baraben tackar Martin Smedberg för att han ställde upp på en intervju och önskar honom all lycka i sin framtida karriär.
Läs även gärna spelarintervjun med Aik-dödaren Dennis Jonsson från förra veckan.

13 kommentarer:

  1. Det är ju trevligt med en ytterligare mittfältare nästa år. Men undra hur Smedberg skulle klara sig som ytterback?

    SvaraRadera
  2. Mmm se på Ozzy som blivit succé där. Varför inte Smedberg med? Men eftersom han ändå har kontrakt 1 år till borde Blåvitt satsa på att ge honom ytterligare chanser...

    SvaraRadera
  3. coolt med spelarintervjuer. kan ni inte göra fler såna? Ska även bli kul att se om martin kommer tillbaka eller inte...

    SvaraRadera
  4. Fetcredd för de två feta intervjuerna sista veckan. Sånt här borde de ha mer på officiella!

    SvaraRadera
  5. Högerback för Martin kanske?
    Kanonbra intervju!

    SvaraRadera
  6. Tack för berömmet men vi siktar på att vara Sveriges bästa fotbollsblogg så mer lär komma...

    SvaraRadera
  7. Wow, har den här sidan funnits länge? Spelarintervjuer uppskattas, ni borde samarbeta med Änglarna eller nåt!

    SvaraRadera
  8. Jag tror ni redan är det, de flesta andra fotbollsbloggarna är ju ganska småskaliga och innehåller bara småtankar kring sina respektive lag. Såg att ni haft 106 000 besökare, när startades sidan då?

    SvaraRadera
  9. Bra intervju, Frankie. När kan man hoppas på fler spelare som får tala ut?

    SvaraRadera
  10. Bra intervju, intressant! Däremot tror jag att Martin måste utvecklas betydligt mer om han rimligen ska kunna vara med och konkurera om en plats i A-laget. Inget ont om Martin som person, han är säkert jättecool, men Blåvitt ska ta guld nästa säsong och då krävs det toppspelare på varje position.

    SvaraRadera
  11. Kolla in den här addressen: http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=105701

    riktigt bra skrivet av Kristoffer Norén faktiskt. Klockrent!

    SvaraRadera
  12. Härligt med spelar intervjuer. Framförallt med spelare som inte e givna i elvan. Martin svarar bra på de härligt ställda frågorna.
    Håller med Kapetn och Anonym om att Martin kanske skall tänka sig att konkurrera om högerbacken. Vi har ju 'några' mittfältare av klass. Han har ju spelat både mittback och ytterback i U-landslagen..

    SvaraRadera
  13. Martin är grym! Han tog min tjejkompis oskuld! Coolt att han är med i tidningen!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.