2005/11/04

Tack och adjö, "Sankan"

SILLY SEASON Nyallsvenskarna, Gais, har gjort klart med ännu ett nyförvärv till sin comeback bland de stora grabbarna.
Blåvitts rutinerade vänsterbreddare Mikael Sandklef, 32, fick som väntat inget nytt kontrakt på Kamratgården. Istället skrev "Sankan" idag på ett tvåårskontrakt för lillebror.
102 allsvenska matcher i klubben gjorde dribblern som verkligen givit skott/inläggsfinten extra streetcred.
Han kom år 2000 tillsammans med "Rosen" och Gustaf - och blev därmed den siste ur trion att lämna klubben. En skada satte stopp för nästan hela denna säsong, och en inte helt fit Sandklef kunde inte spela till sig en ny deal när han väl blev frisk i avslutningen.

På GAIS startsida går det att läsa: "Ja, vi är i Allsvenskan. Passa er där uppe. Här kommer GAIS. Och vi är inga goa gubbar. Festen har börjat." Om de nu inte hade några goa gubbar tidigare så fick de åtminstone en riktigt go gubbe idag.

Tidigare i veckan gjorde de grönsvarta klart med en annan gammal blåvit spelare. Elfsborgs tredjeval som högerback, Jonas Lundén, har också förstärkt Roland Nilssons (också f.d. IFK:are precis som Hasse - slutat, "Rosen", Heed, Nicklasson och faktiskt även Sören Järelöv) trupp.
I intervjun på gaisarnas sida spekuleras det om vilken plats "Sankan" skall få. Lundén på högerbacken och "Sankan" på vänstern låter inte så upphetsande. Valet borde således inte bli svårt då han gör sig mycket bättre som mittfältare.

Spontant kom jag att tänka på det underbara superskottet med högern(!), hemma mot Hammarby för ett par år sedan. Ett underbart mål väl värt att minnas.

Tack "Sankan" och lycka till i grönsvart - nästa år får du kanske "Ölme" mot dig.

7 kommentarer:

  1. Det var la ändå vänstern Lundén gjorde mål med?

    SvaraRadera
  2. Dom menar väl Sankans mål mot Hammarby?

    SvaraRadera
  3. Super Sandklev? En profil har lämnat kamratgården. Klart som fan att Sankan super!

    SvaraRadera
  4. Ni borde bli officiell blogg åt IFK, det vore nåt det. Blåvitts hemsida suger ju, men ni skulle nog kunna få lite liv i den med bloggandet, ungefär som Bajen har en blogg på sin officiella sida!

    SvaraRadera
  5. tråkigt om ni skulle vara officiela allt skule blitt som jävla korrekt då.

    SvaraRadera
  6. Matchen mot Bajen när Sankan drog sitt superskott är oförglömligt. En av de absolut bästa matcher som någon vänsterback har gjort de senaste tio åren i Allsvenskan, skulle jag tippa.

    Sankans superskott numero due är annars det mot Sundsvall borta 03.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.