2005/11/02

Skattesmitarna IFK Göteborg?

SKATTEHÄRVAN Det började en solig Junigryning då polisen på kommando av åklagare och ärkefascist Lars Lithner gick till attack mot bland annat Peter Ijehs hem. Han misstänktes ha varit delaktig i en skattehärva där Jan "Plånbok" Nilsson skulle ha via en gåva till IFK Göteborg och i dess tur Peter Ijeh ha försökt undanhålla sociala avgifter från Skattemyndigheten.
Att Peter Ijeh snabbt friades från misstankar spelade mindre roll, det var i skammen från de mediala uthängningarna som Ijeh ville bort från uppmärksamheten i Sverige. Mats Persson verkade inte heller så intresserad av att rida ut stormen utan reade bort Ijeh till Köpenhamn. I Köpenhamn var man väldigt överraskade över priset och kallade det rena "rea-priset".

Nu har Lithner i spåren av sin utredning hittat andra påstådda skattebrott och anhållit Mats Persson, IFK Göteborgs klubbdirektör. Detta är illa nog. Och BaraBen kräver att någon lynchas för denna vansinneshandling om uppgifterna inte stämmer. Är Persson oskyldig bör Lars Lithner inte bara få sparken utan han bör aldrig visa sin fyla nuna i Göteborg igen.

Men är du Mats Persson skyldig till dessa påstådda brott eller andra eventuella brott du begått under din tid i föreningen kräver vi att du avgår med omedelbar verkan och tar ditt straff. IFK Göteborg är en anrik förening som har en tradition av solidaritet, kamratkänsla och lagbygge. Då passar det inte att skatteplanera utanför lagens ramar. Om Persson eller någon annan nu ens är skyldig till de nya (påhittade?) brott som åklagaren hittat. Kom ihåg hur Ijehs dörr sparkades in helt i onödan för att Lithner verkar ha olika kopplingar till Malmö FF. Att Lithner är ett jävla svin vet vi redan. Men oavsett om vi har ännu ett svin inom egna klubben eller blir utsatta för rena trackasserier är detta en präktig skandal.

28 kommentarer:

  1. Någon borde avgå. Omm det blir Persson eller Lithner återstår att se, men detta är ju vansinne.

    SvaraRadera
  2. det kan man lugnt säga. Blåvitts anseende skadas ju märkbart av sån här jävla skit.

    SvaraRadera
  3. Nä nu jävlar!!!!!! Om det skulle visa sig att IFK inte har gjort något fel, då ska vi fanimej göra påtryckningar ÖVERALLT där det går för att släpa Lithners namn i smutsen. Journalister, jurister, grannar, bekanta - jag uppmanar alla att verkligen gräva i Lithers förflutna efter smuts. Sen ska vi hänga ut honom som den gris han är. Om det visar sig att IFK är oskyldiga, då ska Lithner åtalas för ärekränkning. Nu har jag fanimej fått nog!!

    SvaraRadera
  4. Lithner, you're going DOWN!!!

    SvaraRadera
  5. Angående problem med ledningen i IFK Göteborg. När nu dessa skattehärvor har dykt upp så tror jag inte man ska lägga skulden på en eller två personer i ledningen, helt klart är de allra flesta uppe på toppen inblandade. Andra saker de gjort tillsammans är ju försäljningen/köp av spelare, de får inte tillräckligt betalt och under flera år har de missat flera talanger som stuckit till Djurgården m.fl, ni vet vilka jag menar. Jag har tröttnat rejält på hela ledningen nu efter flera år av missar i olika grader. Därför tycker jag man nu ska försöka värva en helt ny ledning när transferfönstret öppnar 15 nov.
    Eller???

    SvaraRadera
  6. Lägg av nu han är oskyldig till motsatsen bevisats.. hade han ett ärligt uppsåt tycker jag mp ska få stanna!

    SvaraRadera
  7. Bra jobbat grabbar! Hota Lithner nu också så drar ni än mer skit över klubben! Ni bord einse att vad gäller rättsväsendet utanför planen så kan man inte gapa och skrika som ni gör på domaren på matcherna.

    SvaraRadera
  8. När jag skrev "Lithner, you're going DOWN!!!" var det inte min avsikt att hota, det var endast ett dumt ordval eftersom jag är upprörd. Men allvarligt talat, visst känns det som om Lithner verkligen är ute efter att sätta dit IFK?!

    SvaraRadera
  9. I anonymitetens behag är det många som uttalar sig. Men jag tycker det är bra och sundt att folk reagerar starkt, värre vore om ingen brydde sig om vad som sker...

    SvaraRadera
  10. Jag tar tillbaka allt jag skrev i mitt första inlägg! Lithner gör ju bara sitt jobb. Efter att ha läst lite mer om den här skandalen har jag insett att det är Mats Perssons fel om IFK blir fällda. Om IFK blir fällda tycker jag Mats Persson ska få sparken illa kvikt.

    SvaraRadera
  11. Vad är "anonymitetens behag"?

    SvaraRadera
  12. Förresten varför har du med rosenborg som alternativ på frågan vem som kan utmana ifk om royaleague guldet?

    SvaraRadera
  13. anonym/ Rosenborg är ju en pik mot det Norska mästarlaget. Att massa folk sen röstar på Rosenborg är ju bara humor.

    SvaraRadera
  14. Känns det inte som herr Lithner har sinne för dramatik? Är han kanske sponsrad av AB och GT för att skapa rubriker..? Det hade väl räckt att kalla in MP på förhör eller? Tror Lithner är en i raden av mediakåta jurister som sett alldeles för många dåliga avsnitt av Lagens änglar...
    Allt stöd till MP tills att han fällts för ett uppsåtligt brott!!

    SvaraRadera
  15. IFK Göteborg kan riskera att flyttas ned till superettan om klubben fälls för skattebrott. I Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser för 2005 (nionde kapitlet paragraf 3.1) står det att nedflyttning en serie "ska ske, såvida inte särskilda skäl föreligger, när förening grovt åsidosatt vad som ålegat föreningen genom att i avsevärd omfattning underlåta att betala skatter och allmänna avgifter".

    Hej då grabbar, hälsa Örebro!

    SvaraRadera
  16. Det blir säkert lätt för IFK att värva spelare efter detta.

    Hmm, skall jag gå till en klubb som betalar mig med ärliga pengar, eller skall jag gå till en klubb där resultat bli att jag får dörren insparkad och får sitta i förhör, och känna mig som en skurk?

    SvaraRadera
  17. Ifall Lithner har gjort fel nu hoppas jag att han betalar tillbaka varenda krona han har lagt ner på sina personliga korståg till skattebetalarna, känns ju kasst att rättsväsendet slösar pengar på sådana pajasar

    SvaraRadera
  18. Det som känns kasst är ju att Lithner verkar anklaga till höger och vänster och hans metoder att rycka ut i gryningen för att sparka in dörrarna inte känns motiverad. Sen kanske det inte blir något speciellt av det men det har skadat klubben och spelarna för lång tid framöver. Det är ju främst sponsorer och att andra spelare väljer andra klubbar. Jag menar att han får ju ta smällarna om det inte blir åtal. Då hoppas jag att klubben stämmer skiten ur han!

    SvaraRadera
  19. Jag anser att det borde finnas någon form utav "överskattemyndighet" som granskar elitidrottsklubbar, i fotboll och hockey. Alla spelarkontrakt borde också vara officiella. Då skulle det bli mycket klarare och mindre spekulationer kring orsaker varför vissa klubbar granskas så mycket hårdare än andra. Gemensam granskning av alla klubbar som deltar i samma liga borde vara en själklarhet. Det finns mycket skit i många kontrakt i många föreningar som inte har granskats.
    I hockyn var det tidigare mest slapphänt skattmyndighet i regionen vinner "sillyseason".

    SvaraRadera
  20. Är det bara jag som tycker att Lithner börjar bli mer å mer desperat, jag tycker han e ganska lik Sheriffen i Nottingham med sina desperata försök att få fast Robbin Hood!

    SvaraRadera
  21. Ingbritt har redan outat Lithner (if that is your real name)...

    SvaraRadera
  22. Tog väck numren till Lithner då flera av dem var till andra snubbar med samma namn. Inte så kul direkt...

    SvaraRadera
  23. Hata Lithner

    SvaraRadera
  24. Ett enkelt sätt att visa sitt stöd för klubben och MP blir att imorgon till jobbet/skolan slänga på sig den finaste av alla halsdukar: den blåvita. Jag gillar tanken på att Lars Lithner vart han än vänder sig i Göteborg kommer att se de blåvita färgerna.

    SvaraRadera
  25. Tycker ni på allvar att klubben står över lagen? Att man får fuska med skatten bara för att det är vår klubb. Det tycker inte jag och jag ser på det som att de fuskat och det gillar inte jag. Jag har stöttat fuskare. Det känns för djävligt och min ilska går inte till polisen (som kanske kunde gjort saker smidigare) utan till de som lurat oss för att slippa skatter.

    SvaraRadera
  26. Undrar om Helsingborg, Elfsborg, Djurgården mfl också utnyttjade artistskatt när de värvade lirare? Vad kommer i sådana fall hända med dom?

    SvaraRadera
  27. Ni ligger jävligt risigt till just nu, det är allt jag kan säga. Håll utkik...

    /VAO

    SvaraRadera
  28. >>värvarbasen said

    Du vet ingenting om detta än så länge.. sådana uttalanden behöver du inte ha förrän allt e klart..och inte ens då.. för fastän detta nu har hänt tror jag spelare har hjärna att förstå¨att detta kan hända vare sej dom är skyldiga eller ej.. och även tror jag att dom är tillräckligt smarta att förstå att det inte händer igen..döm inte i förtid absolut inte med sådana idiotinlägg

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.